Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Locked
čikagoboj

#101 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by čikagoboj »

Samir_01 wrote:
čikagoboj wrote:Ma nemojte vi nista pricati protiv vehabija... Oni su dobri kao hljeb, mrava ne bi zgazili..pa ja bi im odmah svoju kcerku dao da je pokriju, ozene i porobe u kuhinju.. To je nasa buducnost.. vehabijice, ravnogorski cetnici i ustase,, to nama treba..To su pravi vjernici...

Pa poserem vam se u ta usta škrbava svima koji brane ove nadrivjernike... Šta će drugo bošnjo nego da brani vehabijice a branio bih ih malo morgen da se radi o njegovoj glavi.. a da ne govorim o ustasama ili cetnicima...

Zato ja kazem da treba sirom vrata otvoriti za takve i slicne debile da nas uvedu u jos veca gov.. pardon, i jos vecu ljepotu i srecu nego sto smo sada.. tek ce tada bosnjo, croat i servin prepoznati da smo totalno na pogresnom putu ali tad ce bit kasno a ja ako bog da u nekoj civilizovanijoj zemlji daleko od vas i slicnih.. :bih:
Ma mi Bosnjaci smo vehabije na kvadrat.... nema radikalnijih muslimana na planeti od nas Bosnjaka...

A naravno poredjenje Bosnjaka sa cetnicima i ustasama ne smije da izostane... :roll:

trolleru raspali, tvoje poredjenje bosnjaka sa vehabijama ne smije da izostane.. tvoji jedini argumentu su da trollas, da izvlacis iz konteksta, to je tvoje oruzje i slicnih poput tebe.. ;-)
Samir_01

#102 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

anthraxQ wrote:nista covjek nije slagao Samire. istina je.

nne razumijem ove islamiste - vrijeme davno pregazilo i idelogiju i ideje a oni idalje bi da zabrane TV, da zabrane zenama voziti auto i da ih pokriju od glave do pete pa da se ne zna sta je ispod... eeeee moji "ispravno-putski-vjernici".
Govorite li o islamistima ili muslimanima? Ili je vama to sve isto?
veze vi vise nemate ni gdje ste, ni sta vam je put. Zivite u vakumu i tjerate ljude da sto vise razlika nalaze izmedju sebe, i onda imamo sukob Sije-Sunije.
Koji smo to "mi"?
Chisum

#103 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Chisum »

Samir_01 wrote:
Chisum wrote:Ne mogu... Dok ga nepismeni talibani poput tebe brane - ne mogu.
Koga ja branim to?

Ti si taj koji stavlja znak jednakosti izmedju svih vecinski muslimanksih zemalja. Ko je tu nepismen onda?

Je li tebi jasno da su Bosna i Bosnjaci dio tog islamskog svijeta?
Mojne.... :-)

Te lekcije o Bosni i identitetu, o tim nekim vasim imaginarnim "svjetovima", to ostavi za one koji su sklanjali guzove, a identitet razmucivali k'o cedevitu, kad zafali za vikenda i lakih nota.

Bosna i moj narod uz kojoj sam ja odrastao, stasavao, zemlja za koju sam se borio - to je bio jedan potpuno drugi svijet o kojem ti veze nemas. Kakva braca, kakvi kurci, palci...
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#104 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by anthraxQ »

Samir_01 wrote:
anthraxQ wrote:nista covjek nije slagao Samire. istina je.

nne razumijem ove islamiste - vrijeme davno pregazilo i idelogiju i ideje a oni idalje bi da zabrane TV, da zabrane zenama voziti auto i da ih pokriju od glave do pete pa da se ne zna sta je ispod... eeeee moji "ispravno-putski-vjernici".
Govorite li o islamistima ili muslimanima? Ili je vama to sve isto?
veze vi vise nemate ni gdje ste, ni sta vam je put. Zivite u vakumu i tjerate ljude da sto vise razlika nalaze izmedju sebe, i onda imamo sukob Sije-Sunije.
Koji smo to "mi"?
govorim o islamistima, ne o muslimanima opcenito.

vi - obracam se onima koji se identifikuju sa onim ljudima kojima su usta non stop puna Dina, Pravog Puta, Dzihada, Pravde, Serijata... a svi redom priuceni.

i takvih ima i kod sunija i kod sija. sije to samo nekako malo prljavije rade i vise lazu.
Samir_01

#105 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

Chisum wrote:Mojne.... :-)

Te lekcije o Bosni i identitetu, o tim nekim vasim imaginarnim "svjetovima", to ostavi za one koji su sklanjali guzove, a identitet razmucivali k'o cedevitu, kad zafali za vikenda i lakih nota.

Bosna i moj narod uz kojoj sam ja odrastao, stasavao, zemlja za koju sam se borio - to je bio jedan potpuno drugi svijet o kojem ti veze nemas. Kakva braca, kakvi kurci, palci...
Ti si taj koji je prvi upotrijebio termin "islamski svijet"... ne ja.

Ali eto ako hoces da pricas o "islamskom svijetu" i da dijelis svijet na religije, onda znaj da su Bosna i Bosnjaci dio tog svijeta.

Ne pravi generalizacije i ne gledaj sve muslimane kroz stereotipe koje ti mediji serviraju.
hneuron

#106 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by hneuron »

Chisum wrote:
hneuron wrote: Validna i racionalna analiza još kada bi napisali par ideja kao djelimičnu soluciju bilo čega po meritumu onda bi bila daleko vrednija .
Ja kao neko koga se naziva kjafirom ne mogu ponuditi soluciju nekome ko sebe, nicim izazvan, gura pod jedan zajednicki imenitelj, "islamski svijet", nazivajuci bracom one s kojima se ni u putu nije sreo, prihvatajuci zlu sudbinu onih koji NE ZNAJU, njihov stogodisnji zli usud - k'o da mu je od majke... a o obicajima, istorijskom backgroundu i putu kojim se ide, da ne govorim.

A ja opet mislim bar na temelju onoga što sam pročitao u vašem postu da imate itekako šta reći i da će to sigurno naći svoj prostor i pažnju ovdje. Ako pogledate moj prvi post od jutros shvatićete razloge ovog mog pisanja.
čikagoboj

#107 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by čikagoboj »

Chisum wrote: Mojne.... :-)

jaraniko, nemaš fajde objasnjavati malogradjanima sitnog zuba a pogotovo ovom Samiru.. On i slicni su u oblacima, nose ih vile a balavac nema ni tri godine fakulteta ako se ne broji neki u Gornjoj Maoči kod nekog Abu Ibn Al Mahmuda i slicnih.. Jarane samo ces se bezveze nervirat a ovakav um to želi,, to su trolleri, malogradjani sitnog zuba, to im je zabava. Ostaj mi živ i zdrav :thumbup:
Samir_01

#108 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

čikagoboj wrote:jaraniko, nemaš fajde objasnjavati malogradjanima sitnog zuba a pogotovo ovom Samiru.. On i slicni su u oblacima, nose ih vile a balavac nema ni tri godine fakulteta ako se ne broji neki u Gornjoj Maoči kod nekog Abu Ibn Al Mahmuda i slicnih.. Jarane samo ces se bezveze nervirat a ovakav um to želi,, to su trolleri, malogradjani sitnog zuba, to im je zabava. Ostaj mi živ i zdrav :thumbup:
Licne uvrede kao argument su olicenje svakog pravog intelektualca i gradzanina.
čikagoboj

#109 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by čikagoboj »

SAMIR:"Ma sve nam to cionisti serviraju, NWO, NJU VRLD ORDER bla bla bla... haha. ma ameri nam serviraju, zidovi, jevreji, svjetska vlada.. hrvati, srbi europejci, hercegovci hehehe... Sve je to jedna velika laz.. mediji lazu... klix laze hahahah ---NO LINKS---.com je jedini normalni portal hahaha... Cion,, CION CIOn hahaha.. ŽIDOVI AAAAAA. Sve je to zavjera... Pao snijeg danas, ma nije to snijeg to nam jevreji i vjecni neprijatelji ameri serviraju kao snijeg, u tom "snijegu" su čipovi za praćenje hahahaha, Ameri nisu bili na mjesecu... Kenedija je ubio jevrej Obama.. Danasnji Obama je ustvari robor u obliku covjeka hahaha.. NJU VRLD ORDER AJHAAAA:: HAHAHA"

To si ti :thumbup:
Samir_01 wrote: Licne uvrede kao argument su olicenje svakog pravog intelektualca i gradzanina.
Alo INTELEKTUALAC nauci se bosanske gramatike... Trollko moj malji ma cmoook :thumbup:
salter071

#110 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by salter071 »

Samir_01 wrote:Licne uvrede kao argument su olicenje svakog pravog intelektualca i gradzanina.

GRADZANINA!?
salter071

#111 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by salter071 »

čikagoboj wrote: Alo INTELEKTUALAC nauci se bosanske gramatike... Trollko moj malji ma cmoook :thumbup:
Sta ima gradjanin raspravljati o vjerskim pitanjima. Neko je ovdje polupao loncice! :run:
salter071

#112 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by salter071 »

Chisum wrote:
Mojne.... :-)

:thumbup:
Chisum

#113 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Chisum »

Samir_01 wrote:
Chisum wrote:Mojne.... :-)

Ti si taj koji je prvi upotrijebio termin "islamski svijet"... ne ja.

Ali eto ako hoces da pricas o "islamskom svijetu" i da dijelis svijet na religije, onda znaj da su Bosna i Bosnjaci dio tog svijeta.

Ne pravi generalizacije i ne gledaj sve muslimane kroz stereotipe koje ti mediji serviraju.
Termin koji pominjes je nesto sto mnogi od vas zele da predstave kao svoju sudbinu, kao okvir iz kojeg se, eto, ne moze, jer, da opet ponovim - nas dvije milijarde, jadni, aman, a jebu nas k'o na maturi.

Ja debila koji sam sebi ne misli dobro vec hiljadu godina, ne smatram bratom, niti me zaboli kurac za svijet koji su takvi kao on sami sebi prizvali, a kasnije se na isti dozivotno osudili... a to sto bi neki ovdje zeljeli da ja svom djetetu sudbinu svodim na sudbinu sanske koze, a da mu horizonti dobacuju do onih k'o kod prosjecne polupismene mrcine koja i u 21. vijeku vaga bi li zeni dozvolila da izlazi iz kuce sama, vozi auto, skoluje se itd. - e tek me za takav svijet zaboli. Zna se ko ovdje takve naziva bracom i ko se s takvima identifikuje. Ja ne.
Last edited by Chisum on 22/02/2013 02:02, edited 2 times in total.
čikagoboj

#114 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by čikagoboj »

salter071 wrote:
Sta ima gradjanin raspravljati o vjerskim pitanjima. Neko je ovdje polupao loncice! :run:
Objasni ljudima koja su to vjerska pitanja da ne bi bilo zabune :thumbup:
Samir_01

#115 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

čikagoboj wrote:
Samir_01 wrote: Licne uvrede kao argument su olicenje svakog pravog intelektualca i gradzanina.
Alo INTELEKTUALAC nauci se bosanske gramatike... Trollko moj malji ma cmoook :thumbup:
Sarkazam je u pitanju... mislio sam da si dovoljno bistar pa ces skontati, ali dobro...
Last edited by Samir_01 on 22/02/2013 02:04, edited 1 time in total.
Samir_01

#116 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

Chisum wrote:Termin koji pominjes je nesto sto mnogi od vas zele da predstave kao svoju sudbinu, kao okvir iz kojeg se, eto, ne moze, jer, da opet ponovim - nas dvije milijarde, jadni, aman, a jebu nas k'o na maturi.

Ja debila koji sam sebi ne misli dobro vec hiljadu godina, ne smatram bratom, niti me zaboli kurac za svijet koji su takvi kao on sami sebi prizvali, a na isti sami sebe osudili... a to sto bi neki ovdje zeljeli da ja svom djetetu sudbinu svodim na sudbinu sanske koze, a da mu horizonti dobacuju do onih k'o kod prosjecne polupismene mrcine koja i u 21. vijeku vaga bi li zeni dozvolila da izlazi iz kuce sama, vozi auto, skoluje se itd. - e tek me za takav svijet zaboli. Zna se ko ovdje takve naziva bracom i ko se s takvima identifikuje. Ja ne.
Ne moras ti da se identifikujes sa njima, ali ako si musliman i ti si dio islamskog svijeta, isto kao sto je i vecina Bosnjaka.

Previse generalizacija pravis... uzimas najgore primjere u islamskom svijetu i sve muslimane kroz te primjere gledas...

Svijet se brzo mijenja moj cisume... ne sekiraj se ti mnogo za nas jadne muslimane.
salter071

#117 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by salter071 »

čikagoboj wrote:
salter071 wrote:
Objasni ljudima koja su to vjerska pitanja da ne bi bilo zabune :thumbup:
Ko zeli da vidi ocigledno mu je, a ko ne zeli da vidi vehabijski postavlja podpitanja da bi nastavio razgovor i ubjedjivanje. Takva taktika je vec odavno procitana, a osim toga rasprava je bespredmetna, jer ne mozes pokazati onome ko NECE da vidi.
čikagoboj

#118 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by čikagoboj »

Chisum wrote: Zna se ko ovdje takve naziva bracom i ko se s takvima identifikuje. Ja ne.
Jarane, ne brini, aman nije jedini.. Imaju takve i hrvati i srbi.. Neće to tako lako isparit iz zatucanih mozgova i strahujem svakog dana da takvi debili ne postanu kao one gliste.. sto vise jedu govna to vise rastu, pa onda vracanje na 91. a uzeli su nam aman previse prostora a ja sam mislio da im dozvolimo barem malo radi cirkusa i zabave u slobodno vrijeme.
salter071 wrote:
Ko zeli da vidi ocigledno mu je, a ko ne zeli da vidi vehabijski postavlja podpitanja da bi nastavio razgovor i ubjedjivanje. Takva taktika je vec odavno procitana, a osim toga rasprava je bespredmetna, jer ne mozes pokazati onome ko NECE da vidi.
A o tome ja govorim cijelo vrijeme.. to je u modernom terminu nazvano trollanje ali bas istinsko i naivno trollanje za razliku od trollanja kojeg ja praktikujem radi šale i kad mi je dosadno. :thumbup:
Bolje je pustiti takve ljude da sami sa sobom komentiraju po topicima i ne quotat im komentare ili se obazirati na ono stto pisu.. jbg-a takav zivot, **************************.. :thumbup:
Last edited by čikagoboj on 22/02/2013 02:10, edited 1 time in total.
salter071

#119 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by salter071 »

Samir_01 wrote:
čikagoboj wrote:
Sarkazam je u pitanju... mislio sam da si dovoljno bistar pa ces skontati, ali dobro...
Svaki izgovor za nepismenost je dobar, osim toga neko je rekao da je sarkazam najnizi vid duhovnosti.
Chisum

#120 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Chisum »

čikagoboj wrote:
Chisum wrote: Zna se ko ovdje takve naziva bracom i ko se s takvima identifikuje. Ja ne.
Jarane, ne brini, aman nije jedini.. Imaju takve i hrvati i srbi.. Neće to tako lako isparit iz zatucanih mozgova i strahujem svakog dana da takvi debili ne postanu kao one gliste.. sto vise jedu govna to vise rastu, pa onda vracanje na 91. a uzeli su nam aman previse prostora a ja sam mislio da im dozvolimo barem malo radi cirkusa i zabave u slobodno vrijeme.

Naravno da imaju... sto su dokazali u bliskoj nam proslosti, dijeleci blagoslove ubicama staraca, djece i zena, gurajuci im krst pod usta, da ga dobro zazvale - pa u "borbu za carstvo nebesko"...
Last edited by Chisum on 22/02/2013 02:09, edited 1 time in total.
Samir_01

#121 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

salter071 wrote:
Samir_01 wrote:[Sarkazam je u pitanju... mislio sam da si dovoljno bistar pa ces skontati, ali dobro...
Svaki izgovor za nepismenost je dobar, osim toga neko je rekao da je sarkazam najnizi vid duhovnosti.
Ok...
Bodkin

#122 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Bodkin »

salter071 wrote:
Samir_01 wrote:
ne ulazeci da li je ono iznad bio sarkazam ili ne, boldirano je apsolutno netacno :)
salter071

#123 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by salter071 »

Samir_01 wrote:
Chisum wrote:Termin koji pominjes je nesto sto mnogi od vas zele da predstave kao svoju sudbinu, kao okvir iz kojeg se, eto, ne moze, jer, da opet ponovim - nas dvije milijarde, jadni, aman, a jebu nas k'o na maturi.

Ja debila koji sam sebi ne misli dobro vec hiljadu godina, ne smatram bratom, niti me zaboli kurac za svijet koji su takvi kao on sami sebi prizvali, a na isti sami sebe osudili... a to sto bi neki ovdje zeljeli da ja svom djetetu sudbinu svodim na sudbinu sanske koze, a da mu horizonti dobacuju do onih k'o kod prosjecne polupismene mrcine koja i u 21. vijeku vaga bi li zeni dozvolila da izlazi iz kuce sama, vozi auto, skoluje se itd. - e tek me za takav svijet zaboli. Zna se ko ovdje takve naziva bracom i ko se s takvima identifikuje. Ja ne.
Ne moras ti da se identifikujes sa njima, ali ako si musliman i ti si dio islamskog svijeta, isto kao sto je i vecina Bosnjaka.

Previse generalizacija pravis... uzimas najgore primjere u islamskom svijetu i sve muslimane kroz te primjere gledas...

Svijet se brzo mijenja moj cisume... ne sekiraj se ti mnogo za nas jadne muslimane.
A sad on po tebi nije ni musliman? Vidi se da tebe Bosna ne zanima nego je vidis kao dio ummeta u kojoj nije bitna ni zemlja, ni njeni ljudi. Prelako se odrices ljudi, sto znaci da ti nisu ni bitni.
Samir_01

#124 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

čikagoboj wrote:Jarane, ne brini, aman nije jedini.. Imaju takve i hrvati i srbi.. Neće to tako lako isparit iz zatucanih mozgova i strahujem svakog dana da takvi debili ne postanu kao one gliste.. sto vise jedu govna to vise rastu, pa onda vracanje na 91. a uzeli su nam aman previse prostora a ja sam mislio da im dozvolimo barem malo radi cirkusa i zabave u slobodno vrijeme.
Znaci vi u zemlji Bosni u kojoj su muslimani vecina vec zadnjih 600 godina imate pravo da vrijedjate muslimane, da pravite generalizacije na racun svih muslimana u svijetu... a ja koji se usudim da kazem nesto protiv toga sam vehabija, terorista, taliban i sl.

Jesi ti normalan, ali ozbiljno?
salter071

#125 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by salter071 »

Bodkin wrote:
salter071 wrote:
Samir_01 wrote:
ne ulazeci da li je ono iznad bio sarkazam ili ne, boldirano je apsolutno netacno :)
Ahmedija daje monopol na istinu? Ja sam naveo jedno opceprihvaceno misljenje sirom svijeta, cesto cak koristeno kao definicija, a to sto ti mislis da si pametniji od vascijelog dunjaluka je tvoj problem i ti ces se morati nositi s njim, a ne ja.
Locked