nije valjda da bi Omer priklo nekog muslimana zbog toga sto suprotno misli? Ili mislis da bi to on ipak uradio?Vi ga ocito sami potvarate a ko branite ga, il ga pak bolje poznajte .ema_ wrote:HomeArt wrote:Lahko ti je sad Maertral pricati na Omera (r.a.) kad ge nema, da mi je vidjeti sta bi bilo da mu ovo u oci mozes kazatiE-B wrote:Omer ne samo da je u jednoj stvari pogrijesio, nego Omer najcesce nije imao POJMA ni o kakvoj stvari.
Imala bi sablja posla, s obzirom na sve ove izvale
Šitska zajednica u BiH
-
Val
#301 Re: Šitska zajednica u BiH
- ema_
#302 Re: Šitska zajednica u BiH
Onoga ko laže na Poslanika, saws, i našeg Gospodara, bi 
-
HomeArt
#303 Re: Šitska zajednica u BiH
Kradljivac se opravdavao Omeru govoreći: ''Ukrao sam Allahovim određenjem.'' Omer mu reče: ''Sad ti ja Allahovim određenjem odsijecam ruku!''Val wrote: nije valjda da bi Omer priklo nekog muslimana zbog toga sto suprotno misli? Ili mislis da bi to on ipak uradio?Vi ga ocito sami potvarate a ko branite ga, il ga pak bolje poznajte .
- ema_
#304 Re: Šitska zajednica u BiH
Koji si ti otpad, nevjerovatno
Za onoga za koga je Poslanik, saws, rekao da šejtani bježe pred njim, ti imaš obraza ovakve laži iznositi.
Ma šta me i čudi, tvoje riječi samo opisuju tebe samoga i stanje tvoje unutrašnjosti: prljavština, jad i bijeda. I crnilo nad tim.
Za onoga za koga je Poslanik, saws, rekao da šejtani bježe pred njim, ti imaš obraza ovakve laži iznositi.
Ma šta me i čudi, tvoje riječi samo opisuju tebe samoga i stanje tvoje unutrašnjosti: prljavština, jad i bijeda. I crnilo nad tim.
- liliput
#305 Re: Šitska zajednica u BiH
Od Ebu Hurejre, r.a., i Ibn Omera, r.a., se prenosi hadis u sličnim rivajetima:
"Jedne noći kada sam sanjao, predočen mi je stari bunar, a na njemu kofa za vodu. Zatim sam iz bunara izvadio onoliko koliko je Allah želio. Zatim je uze Ebu Bekr i izvadi jednu ili dvije kofe sa slabošću. Allah će mu ovu slabost oprostiti. Zatim je uze Omer bin Hattab iz ruku Ebu Bekra, i pođe brzo vaditi kofe dok nije napojio sve ljude oko sebe i zapljusnuo ih." (muttefekun alejh)
Ovdje se misli na to da je Poslanik, s.a.v.s., boravio među ljudima koliko je Allah htio, zatim je vlast nad muslimanima prešla na odgovornost Ebu Bekra, r.a., pa je potrajala dvije godine, a zatim je došao Omer čija je vladavina bila duga i bereketna. Ovo je i vid mu'džize Allahova Poslanika, s.a.v.s., koji je ovim navijestio budućnost koja se baš ovako i dogodila. Allaha molimo da nagradi najboljom nagradom drugog halifu muslimana, jednog od hulefai-rašidina, onoga kojem je obećan Džennet još za vrijeme njegova života, Omera bin el-Hattaba!!!
"Jedne noći kada sam sanjao, predočen mi je stari bunar, a na njemu kofa za vodu. Zatim sam iz bunara izvadio onoliko koliko je Allah želio. Zatim je uze Ebu Bekr i izvadi jednu ili dvije kofe sa slabošću. Allah će mu ovu slabost oprostiti. Zatim je uze Omer bin Hattab iz ruku Ebu Bekra, i pođe brzo vaditi kofe dok nije napojio sve ljude oko sebe i zapljusnuo ih." (muttefekun alejh)
Ovdje se misli na to da je Poslanik, s.a.v.s., boravio među ljudima koliko je Allah htio, zatim je vlast nad muslimanima prešla na odgovornost Ebu Bekra, r.a., pa je potrajala dvije godine, a zatim je došao Omer čija je vladavina bila duga i bereketna. Ovo je i vid mu'džize Allahova Poslanika, s.a.v.s., koji je ovim navijestio budućnost koja se baš ovako i dogodila. Allaha molimo da nagradi najboljom nagradom drugog halifu muslimana, jednog od hulefai-rašidina, onoga kojem je obećan Džennet još za vrijeme njegova života, Omera bin el-Hattaba!!!
- fatamorgana
#306 Re: Šitska zajednica u BiH
Hvala što me braniš, biće nešto od nas ....arzuhal wrote:Nemoj nas, babijela wrote:sve pobudalilo. meni k'o žensku zasmetao komentar a ona se smijeljubav_aha wrote:..a @fatamorgana je mislio na fotku, ne osobu
- fatamorgana
#307 Re: Šitska zajednica u BiH
Jo' jesi ters emice, neš se bona udat ako budeš sabljom vako mahala,"ema_"]
Imala bi sablja posla, s obzirom na sve ove izvale
- ema_
#308 Re: Šitska zajednica u BiH
Sablja za jedne, lijepa riječ za druge 
- fatamorgana
#309 Re: Šitska zajednica u BiH
Ko biva mrkva i batina ...ema_ wrote:Sablja za jedne, lijepa riječ za druge
-
Val
#310 Re: Šitska zajednica u BiH
pa vise je onih sto lazu nego sto istinu pricaju.Znaci mac u ruke i da koljemo.A koju ti to vjeru slijedis?,ako nije tajna jer to sigurno nije od dina.ema_ wrote:Onoga ko laže na Poslanika, saws, i našeg Gospodara, bi
- ema_
#311 Re: Šitska zajednica u BiH
Val wrote:pa vise je onih sto lazu nego sto istinu pricaju.Znaci mac u ruke i da koljemo.A koju ti to vjeru slijedis?,ako nije tajna jer to sigurno nije od dina.ema_ wrote:Onoga ko laže na Poslanika, saws, i našeg Gospodara, bi
Vidiš, ogromna je razlika između priče i nastupa džahila- onih koji ne praktikuju vjeru, nemuslimana i ovog neznamkakodaganazovemadanedobijemban E-B. To što ti tu ne vidiš razliku, nije moj problem
-
Val
#312 Re: Šitska zajednica u BiH
pa sta da se radi ima i onih koji se govore da su muslimani uce Kuran a vide Boga ko nekog covekolikog vanzemaljca sa dvije desne ruke noge itd. Znaci sad sto oni bogohule treba da ih koljemo?ema_ wrote:Val wrote:pa vise je onih sto lazu nego sto istinu pricaju.Znaci mac u ruke i da koljemo.A koju ti to vjeru slijedis?,ako nije tajna jer to sigurno nije od dina.ema_ wrote:Onoga ko laže na Poslanika, saws, i našeg Gospodara, bi
Vidiš, ogromna je razlika između priče i nastupa džahila- onih koji ne praktikuju vjeru, nemuslimana i ovog neznamkakodaganazovemadanedobijemban E-B. To što ti tu ne vidiš razliku, nije moj problem
samo laganice vrati sablju u korice.
- ema_
#313 Re: Šitska zajednica u BiH
I da, nisam ja rekla šta bih ja, već šta bi Omer, r.a., uradio sa onima koji lažu i potvaraju najbolje koji su hodili ovom zemljom 
- NIN
#314 Re: Šitska zajednica u BiH
Jok eto, ja budala?ema_ wrote:I da, nisam ja rekla šta bih ja, već šta bi Omer...
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “ignorisanje upozorenja moderatora, kršenje pravila foruma”
» ema_
mjesec
Ostavi se ti bona sablje i ufati se kak'e knjige, bolje ti je, a i smijesna si. A rijecnik tipa koji si ti otpad, nevjerovatno; stanje tvoje unutrašnjosti: prljavština, jad i bijeda. I crnilo nad tim ubuduce ostavi za tamo gdje si vaspitana da budes ovako fina.
- NIN
#315 Re: Šitska zajednica u BiH
Mada mi nije duznost ista objasnjavati ipak cu naci par minuta pa vas napomenuti da ovdje nema vrijedjanja, prijetnji i slicnih stvari. Kome nije jasno zasto je neko dobio ban i ako ne razumije komentar kao objasnjenje na isti onda nek' se obrati administraciji ili jednostavno vrati na postove doticnog forumasa i bit ce mu jasnije. Ali evo, da vas podsjetim, doticna pise:
A ti @advokat, velis police s knigama, nekakvi kukuruzi, statiranja u zitu, plocice i ti folovi. Nije lose, komsija.
Posto vidim da si pomalo ogorcen necu te plaho peglat nego cu ti samo rec', kad si tako agilan, da se ubuduce malo angazujes pa naucis neke od forumasa o lijepom ophodjenju i kontrolisanju emocija u debatama na forumu da bi imali sto manje ovakvih slucajeva.
Takodjer, na ovaj svoj komentar neces biti banovan niti opomenut jer znam da upravo to i zelis.
ema_ wrote:Imala bi sablja posla, s obzirom na sve ove izvale
ema_ wrote:Koji si ti otpad, nevjerovatno. Za onoga za koga je Poslanik, saws, rekao da šejtani bježe pred njim, ti imaš obraza ovakve laži iznositi. Ma šta me i čudi, tvoje riječi samo opisuju tebe samoga i stanje tvoje unutrašnjosti: prljavština, jad i bijeda. I crnilo nad tim.
...i onda se pitam bil' i njoj hudnoj bilo neugodno da joj neko indirektno prijeti macem, nozem, nebitno ili da joj kaze kako je otpad, jad, bijeda, prljavstina samo zato jer se ne slaze s njenim religijskim naukom? Onaj ko nije u stanju kontrolisati svoju netrpeljivost i pokazivati istu na nacin kao sto je to forumasica uradila onda bolje da se suzdrzi ikakvog pisanja.ema_ wrote:Sablja za jedne, lijepa riječ za druge
A ti @advokat, velis police s knigama, nekakvi kukuruzi, statiranja u zitu, plocice i ti folovi. Nije lose, komsija.
Takodjer, na ovaj svoj komentar neces biti banovan niti opomenut jer znam da upravo to i zelis.
- Motokultivator
#316 Re: Šitska zajednica u BiH
Mescini da nisam piso na ovoj temi do jako evo (I da ne bude zabune, ne radi se o komentarisanju moredacije
).
Pa haman je doso vakat da i ja koju reknem. @NIN i ja se rijetko, stvarno rijetko slazemo. Ovdje moram reci da se djelimicno slazemo
Ne treba dozvoliti da bilo ko vrijedja bilo koga, prisutnog ili odsutnog. Onoga ko je u mogucnosti da se brani i onoga ko nije. Medjutim moram dati jednu konstataciju na recenicu:
Onu drugu recenicu ne zelim komentarisat stvarno. To je vjerovatno u afektu bilo, ali kao sto vec rekoh rijetko se slazem sa @NIN-om, a ovdje teska srca moram kazat da se slazem.
Svako ima pravo da iznese misljenje, koliko god ono ogavno i pogresno morebit bilo. Svako ko se zeli ukljuciti u raspravu, takvu raspravu ce argumentovano pobiti u suprotnom ne treba se ni upustati u raspravu.
Sto se tice sija i 'njihovog' pogleda na historiju ja nisam stvarno znao mnogo do skora, dok nisam poceo da citam neke njihove knjige, da se malo vise obrazujem sto bi rekli je l'. Nisam imao priliku ni skim da komentarisem o tome, ali moram reci da u onome sto sam procitao ima toliko kontradiktornosti i izbijanja mrznje, da to nisam procitao ni u jednoj drugoj literaturi, osim u mozda par knjiga od tekfirdzija i kvaziabdulvehabija.
Forum nije mjesto gdje se moze argumentovano goroviti za i protiv sija i ova tema je osudjena na propast kao i sve druge slicne teme. Ova tema je kao kada bismo pisali Krscanstvo vs. Islam u smislu sta je i ko bolji. Niti je auditorij ljudi sposoban da argumentovano govori/pise na tu temu niti je mjesto za takve teme.
Pa haman je doso vakat da i ja koju reknem. @NIN i ja se rijetko, stvarno rijetko slazemo. Ovdje moram reci da se djelimicno slazemo
Ne treba dozvoliti da bilo ko vrijedja bilo koga, prisutnog ili odsutnog. Onoga ko je u mogucnosti da se brani i onoga ko nije. Medjutim moram dati jednu konstataciju na recenicu:
Ja sam ovu recenisu shvatio kao u smislu. Omer r.a. jedan od cestitih ljudi koji su hodili Zemljom, koji je izmedju ostalog imao nadimak PRAVEDNI, bi primijenio ovu mjeru a zbog teskih rijeci i drskosti drugih govornika. A o razlozima potezanja sablje s njegove strane potrebno je poznavati zivot i djelo Omera r.a.Imala bi sablja posla, s obzirom na sve ove izvale
Onu drugu recenicu ne zelim komentarisat stvarno. To je vjerovatno u afektu bilo, ali kao sto vec rekoh rijetko se slazem sa @NIN-om, a ovdje teska srca moram kazat da se slazem.
Svako ima pravo da iznese misljenje, koliko god ono ogavno i pogresno morebit bilo. Svako ko se zeli ukljuciti u raspravu, takvu raspravu ce argumentovano pobiti u suprotnom ne treba se ni upustati u raspravu.
Sto se tice sija i 'njihovog' pogleda na historiju ja nisam stvarno znao mnogo do skora, dok nisam poceo da citam neke njihove knjige, da se malo vise obrazujem sto bi rekli je l'. Nisam imao priliku ni skim da komentarisem o tome, ali moram reci da u onome sto sam procitao ima toliko kontradiktornosti i izbijanja mrznje, da to nisam procitao ni u jednoj drugoj literaturi, osim u mozda par knjiga od tekfirdzija i kvaziabdulvehabija.
Forum nije mjesto gdje se moze argumentovano goroviti za i protiv sija i ova tema je osudjena na propast kao i sve druge slicne teme. Ova tema je kao kada bismo pisali Krscanstvo vs. Islam u smislu sta je i ko bolji. Niti je auditorij ljudi sposoban da argumentovano govori/pise na tu temu niti je mjesto za takve teme.
- Callahan44
#317 Re: Šitska zajednica u BiH
nego, E-B jarane, djesh na dzumu?
- NIN
#318 Re: Šitska zajednica u BiH
...hala bez literature je k'o kafa bez cigare.Misir wrote:...pomislio bi covjek da knjige i u halu nosaš...
Nego, vracamo se temi il' da ja ovo mandalim?
- Motokultivator
#319 Re: Šitska zajednica u BiH
NIN sad ako ne proucis euzu i bismilu, ja mislim nes nikadMisir wrote:Hajde mandali, bices prvi ćafir koji se osevapio
- bijela
#320 Re: Šitska zajednica u BiH
Misir wrote:Hajde mandali, bices prvi ćafir koji se osevapio
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#321 Re: Šitska zajednica u BiH
Misir wrote:Hajde mandali, bices prvi ćafir koji se osevapio
- NIN
#322 Re: Šitska zajednica u BiH
Ako je sevap onda moRe.Misir wrote:Hajde mandali, bices prvi ćafir koji se osevapio