U kako se samo varaš, kako si samo u zabludi.
Duh se ne daje na mjeru, niti se djeli po konfesijama.
On je jedan kao što je Bog jedan.
Kako god, odavno nisam naišao na zanimljiviju temu. Moja srčana pohvala pokretaču, učesnicima i moderatoru.
E-B wrote:Ja ti postira hadis, al evo ponovicu ga opet, da vidis da pravite razlikuFalcon wrote:@EB
Niko ne pravi razliku izmedju cetvorice pravovjernih halifa jer je to i nemoguce
Ibn Omer, r.a., je rekao: "U vrijeme Poslanika, s.a.v.s., nikoga nismo uspoređivali sa Ebu Bekrom, Omerom, Osmanom i nismo pravili razliku između ostalih ashaba. (Buhari)
Vidis li da ste pravili razliku, tj da ste imama Alija (a.s) svrstavali u grupu svih ostalih ashaba, dok su vam ova trojica bila daleko iznad
selam
Ko ono upita koje su razlike među nama? Evo, naprimjer ova, gdje se dotični napokon izjasnio da ne priznaje prvu trojicu pravednih halifa, koje čitav islamski ummet priznaje.E-B wrote: I opet vjerujes u jos jedan lazni hadis kojim se zele ubjediti muslimani da su trojica halifa i ta prva generacija ashaba ispravni
Pa bolan, znas li koliko su ti halife i ta prva generacija muslimana prolila muslimanske krvi u medju muslimanskim ratovima i ubijanjima.
carobnjak_iz_voza wrote:Ali Ema kako ne kontaš da su ti hadisi "izmišljeni" jer iako je proveo cijeli svoj život uz njih Muhamed s.a.v.s je bio uz njih onako bezveze i stalno je "ružno" govorio o njima,a žena sa kojom je pola života djelio postelju Aiša r.a. je bila "užasna" i ko zna zašto ju je Poslanik s.a.v.s jako volio
E-B wrote:Shiie ne veze ruke na kijamu (slicno sunnijama iz Malikijskog mesheba)carobnjak_iz_voza wrote:Hajd ti nama reci ovako konkretno neke zanimljivosti npr:
Vežu li šiiti ruke ne kijamu i podižu li ih kad idu na sedždu?Imaju li mevlud itd?
Nemaju klasican "Bosanski mevud", ali vrlo cesto imaju predavanja i dersove u povodu kako poslanikova rodjendana, tako i rodjenda hazreti Fatime, imama Alije (a.s) i ostalih poslanikovih ociscenih potomaka
selam
E-B wrote:Ti si zadojena mrznjom, i nemozes racionalno razmisljatiema_ wrote:E-B wrote: Shiie ne veze ruke na kijamu (slicno sunnijama iz Malikijskog mesheba)
Nemaju klasican "Bosanski mevud", ali vrlo cesto imaju predavanja i dersove u povodu kako poslanikova rodjendana, tako i rodjenda hazreti Fatime, imama Alije (a.s) i ostalih poslanikovih ociscenih potomaka
selam
Dodaj i da smatrate neispravim namaz iza sunija
Ja sam shiia, zivim inostranstvu i ovdje imam shiia dzamiju i iz tog razloga ne klanjam u sunni dzamiji. Inace kada sam dole u mom rodnom gradu, tamo nema shiia dzamija pa namaz klanjam u sunni dzamiji iza sunni imama
Nego, kazi ti meni, dali je sunniama ispravan namaz kada klanjaju iza shiia?
selam
Dzaba ti to njemu pricas moj manijak...BHF_Manijak wrote:A sta je sa Fatiminim Kur'anom, sta je sa Kerbelom koja je po vama uzvisenija i vrijednija od Kabe, sta je sa proklinjanjem i nazivanjem Aise bludnicom?! Nista to, jel?! Daj bolan kako mozes slijediti pravac i jos ga ispravnim nazivati koji je nastao poslije Resulullaha i koji se u biti odvojio radi politickih stvari, ljudi nisu mogli da kabule da nece Alija ra biti halifa jer je najmladji, bio Ebu Bekr kao najodaniji Poslanikov prijatelj i kraj price!
I da, otkud da da su vam imamu bezgrijesni kad je jedino poslanicima dat Ismet, tj bezgrijesnost?!
FUJ!E-B wrote:Proklinjemo je, ali je ne nazivamo bludnicom.BHF_Manijak wrote:A sta je sa proklinjanjem i nazivanjem Aise bludnicom?! Nista to, jel?!
Da, nažalost, FUJ, probaj ukucati na Google " Veliki Sejtan" i pogledaj šta će ti sve izbaciti....Strahota.ema_ wrote:FUJ!E-B wrote:Proklinjemo je, ali je ne nazivamo bludnicom.BHF_Manijak wrote:A sta je sa proklinjanjem i nazivanjem Aise bludnicom?! Nista to, jel?!
Znam za tu knjigu, a i prije nje sam znala ko su i kakvi su...RespectLifeBH wrote:
Da, nažalost, FUJ, probaj ukucati na Google " Veliki Sejtan" i pogledaj šta će ti sve izbaciti....Strahota.
Sad je neko uradio i video na You Tube-u , strahota jedna, šta sve govore neki njihovi učenjaci...Krv ti se sledi u žilama..La Illahe IllAllah.ema_ wrote:Znam za tu knjigu, a i prije nje sam znala ko su i kakvi su...RespectLifeBH wrote:
Da, nažalost, FUJ, probaj ukucati na Google " Veliki Sejtan" i pogledaj šta će ti sve izbaciti....Strahota.
Pa znaci da smatrate da postoji mushaf, fatimin, koji nije isti kao ovaj nas i da mi ustvari ucimo iz nepotpunog Kur'ana, slobodno tako reci!E-B wrote:Nepostoji nikakav Fatimin Kur'an. Postojao je Fatimin musaf (knjiga), a to nije istoBHF_Manijak wrote:A sta je sa Fatiminim Kur'anom,
bez selama za tebe, jer to nezelis
Ne radi toga što ti navodiš, nego radi govora Allaha Uzvišenog u Kur'anu časnom u koji nema sumnje, a koji kaže:E-B wrote: Znam da vi volite SVE one koji su ratovali protiv imama Alija (a.s), a opet pricate o nekakvoj vasoj ljubavi prema ehlulbejtu
Vjerujem u dolazak Imama, vjerujem da je to jedan od velikih predznaka i bit će iz loze Muhammeda, alejhi-selam, dakle od Ehlu Bejta. S tim da vjerujem da će biti iz loze hazreti Hasana, a ne hazreti Husejna, radijallahu anhuma.Baby Blue wrote:
Pitanje za sunite ovdje: vjerujete li da ce doci Mehdi i da je njegov dolazak jedan od velikih predznaka Sudnjeg dana? Je li Mehdi potomak Poslanikove s.a.w.s. loze?
Baby Blue wrote:@E-B, neko je spomenuo Veliki sejtan, ovdje su linkovi s Youtube-a, pa bih voljela ako ti nije mrsko da malo prokomentarises:
http://www.youtube.com/watch?v=kSix-zKe5ts
http://www.youtube.com/watch?v=1hmkhgvZ-_s
Još kada dođe pa kaže nisam šija nit sam sunija...arzuhal wrote:Vjerujem u dolazak Imama, vjerujem da je to jedan od velikih predznaka i bit će iz loze Muhammeda, alejhi-selam, dakle od Ehlu Bejta. S tim da vjerujem da će biti iz loze hazreti Hasana, a ne hazreti Husejna, radijallahu anhuma.Baby Blue wrote:
Pitanje za sunite ovdje: vjerujete li da ce doci Mehdi i da je njegov dolazak jedan od velikih predznaka Sudnjeg dana? Je li Mehdi potomak Poslanikove s.a.w.s. loze?