Sitni problem ili.....???!!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
#1 Sitni problem ili.....???!!!!
Imam problem sa Cliom 2002-go godiste...naime,kada god stisnem kocnicu pali mi se neka signalna lampica na tabli...ne znam kako da je opisem,narandjaste je boje...
...to mi je pocelo nedavno pa me malo brine...jer kocnice su ipak kocnice...prvo sam kontao rek'o pregorilo mi štop svjetlo...međutim nije to u pitanju...pa imal ko kakva iskustva oko ovoga...ili mi ne gine servis....
-
jefferson
#2 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Disk plocice ti vjerovatno imaju kabl koji je integrisan u plocicu. Kada se plocice istrose do tacke gdje kabl dolazi u kontakt sa diskom, javlja ti se signal da je potrebno promjeniti plocice!jasko__ wrote:Imam problem sa Cliom 2002-go godiste...naime,kada god stisnem kocnicu pali mi se neka signalna lampica na tabli...ne znam kako da je opisem,narandjaste je boje......to mi je pocelo nedavno pa me malo brine...jer kocnice su ipak kocnice...prvo sam kontao rek'o pregorilo mi štop svjetlo...međutim nije to u pitanju...pa imal ko kakva iskustva oko ovoga...ili mi ne gine servis....
Znam da je lakse pitati preko interneta, ali iako je to najvjerovatniji uzrok, zaputi se svom mehanicaru ili jos bolje u ovlasteni servis!
-
jasko__
#3 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
[/quote]Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???
-
jasko__
#4 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???[/quote]jasko__ wrote:
Mada mi je i ovaj treci s lijeva konstantno upaljen....
-
jefferson
#5 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???[/quote]jasko__ wrote:
Jel ti nekog ovdje zajebavas, onako iskreno pitanje?
-
jasko__
#6 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Jel ti nekog ovdje zajebavas, onako iskreno pitanje?[/quote]jefferson wrote:Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???jasko__ wrote:
NE....samo sam uspio pronaci photo...pa reko da budem siguran.....ne kontam.....
-
jefferson
#7 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
- Cholina_Lokica
#8 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
nist od auta, moRes ga vozit jedino na otpad 
-
EiS
#9 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
pa imas valjda onu knjizicu sto dodje uz auto u njoj imas opisano sve to sta znaci koji simbol a ako ti je knjizica na stranom jeziku koji ti mozdna neznas, u tom slucaju imas google translate. Firma ima renaulta jednog al nije na se do sad to palilo. pozzzz.... mada mene ovaj signal podjseca na onaj od grijaza zadnje sofersajbe
u tom slucaju vjerovatno imas problem sa elektricnim instalacijama.
jbt ja mislio ova desna lampica sto je zaokruzena......
hahhaah
jbt ja mislio ova desna lampica sto je zaokruzena......
hahhaah
Last edited by EiS on 22/03/2010 17:40, edited 1 time in total.
-
jasko__
#10 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Sve bi to meni bilo jasno da auto ima maglenke...ali nema....i zasto se samo pali kada stisnem papucicu kocnice....jefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
-
jefferson
#11 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Zadnja maglenkA ne maglenkE! Pali se jer imas negdje spoj ili masu. Idi elektricaru, ne kontam sta hoces? Da rjesis problem putem tastature?jasko__ wrote:Sve bi to meni bilo jasno da auto ima maglenke...ali nema....i zasto se samo pali kada stisnem papucicu kocnice....jefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
Tito dragi...
- Neelix
#12 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
taj treci slijeva ti oznacava da ti ne radi airbag.jasko__ wrote:
-
vnm
#13 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
treci s lijeva je koliko se sjecam suvozacev airbag. otvori suvozaceva vrata i pogledaj sa strane da li ti je upaljen.
ako jeste, onda opipaj ispod suvozacevog sjedista konektore za neke debilne senzore. malo ih cvrsce stisni jer su se garant rasklimali.
ako jeste, onda opipaj ispod suvozacevog sjedista konektore za neke debilne senzore. malo ih cvrsce stisni jer su se garant rasklimali.
-
jasko__
#14 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Eh samo mi je jos to trebalo....Neelix wrote:taj treci slijeva ti oznacava da ti ne radi airbag.jasko__ wrote:
-
jasko__
#15 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
A jel moguce da je vozacev airbag....a ne suvozacev....mozda je auto ranije udareno...hajd ga znaj!!vnm wrote:treci s lijeva je koliko se sjecam suvozacev airbag. otvori suvozaceva vrata i pogledaj sa strane da li ti je upaljen.
- Neelix
#16 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Fabia od mog starog je udarana, izletio je airbag i kod vozaca i suvozaca, nikad nismo stavljali nove. Ta ista lampica je uvijek upaljena. Vrlo moguce da je ista situacija i kod tebe
provjeri obavezno.
-
vnm
#17 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
moguce jeste, ali ja sam do sada na dva clia vidio tu lampicu i u oba slucaja je bio debilni konektor ispod suvozacevog sjedista.
- therrarrius
#18 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Covjek te lijepo pitao, nije ti cupao bubreg. Sta je sa tobom? Ako ti se ne svidja pitanje, jednostavno ne odgovaras na njega.jefferson wrote:Zadnja maglenkA ne maglenkE! Pali se jer imas negdje spoj ili masu. Idi elektricaru, ne kontam sta hoces? Da rjesis problem putem tastature?jasko__ wrote:Sve bi to meni bilo jasno da auto ima maglenke...ali nema....i zasto se samo pali kada stisnem papucicu kocnice....jefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
Tito dragi...
Jbt naroda naopakog.
-
jasko__
#19 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Moguce da si upravu...maloprije sam gledao te konektore...nekako mi je smuseno uradjeno skroz....nesto ljepljeno....ni sam ne znam kako..vnm wrote:moguce jeste, ali ja sam do sada na dva clia vidio tu lampicu i u oba slucaja je bio debilni konektor ispod suvozacevog sjedista.
- andolC
#20 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
otidji ti za svaki slucaj kod mehanicara da ti provjeri diskove i plocice.
- respo
#21 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
kakva maglenka jesi ti zdravjefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
za svjetla bilo obicna maglenke klinci palci ide znak svjetla znaci kao ono na biciklima sto je svojevremeno bilo taj oblik a za maglenke ide ove vijugave linije uz taj znak
- citroen
#22 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
To ti je zadnji maglenjak, a ovo do njega je prednji maglenjak..moj stari ima clia i to je to...
-
jefferson
#23 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
Pa ja sta je on rekao? Prvi znak s lijeva u prvom redu!respo wrote:kakva maglenka jesi ti zdravjefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
za svjetla bilo obicna maglenke klinci palci ide znak svjetla znaci kao ono na biciklima sto je svojevremeno bilo taj oblik a za maglenke ide ove vijugave linije uz taj znak
-
jefferson
#24 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
pa postavlja brdo nekih podpitanja koja ne mozes rjesiti tako sto ce spritisnuti Ctrl+alt+delCovjek te lijepo pitao, nije ti cupao bubreg. Sta je sa tobom? Ako ti se ne svidja pitanje, jednostavno ne odgovaras na njega.
Jbt naroda naopakog
I jbg, vozi auto a ne zna da svako auto koje je staro do jedno 20g ima zadnju maglenku. Ja ne znam sta rad eovi nasi instruktori.
- respo
#25 Re: Sitni problem ili.....???!!!!
izvini do mene citam tekst i gledam zaokruzeno ovo sa desne za grijace sajbejefferson wrote:Pa ja sta je on rekao? Prvi znak s lijeva u prvom redu!respo wrote:kakva maglenka jesi ti zdravjefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!