Sitni problem ili.....???!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jasko__

#1 Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

Imam problem sa Cliom 2002-go godiste...naime,kada god stisnem kocnicu pali mi se neka signalna lampica na tabli...ne znam kako da je opisem,narandjaste je boje... :D ...to mi je pocelo nedavno pa me malo brine...jer kocnice su ipak kocnice...prvo sam kontao rek'o pregorilo mi štop svjetlo...međutim nije to u pitanju...pa imal ko kakva iskustva oko ovoga...ili mi ne gine servis....
jefferson

#2 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jefferson »

jasko__ wrote:Imam problem sa Cliom 2002-go godiste...naime,kada god stisnem kocnicu pali mi se neka signalna lampica na tabli...ne znam kako da je opisem,narandjaste je boje... :D ...to mi je pocelo nedavno pa me malo brine...jer kocnice su ipak kocnice...prvo sam kontao rek'o pregorilo mi štop svjetlo...međutim nije to u pitanju...pa imal ko kakva iskustva oko ovoga...ili mi ne gine servis....
Disk plocice ti vjerovatno imaju kabl koji je integrisan u plocicu. Kada se plocice istrose do tacke gdje kabl dolazi u kontakt sa diskom, javlja ti se signal da je potrebno promjeniti plocice!
Znam da je lakse pitati preko interneta, ali iako je to najvjerovatniji uzrok, zaputi se svom mehanicaru ili jos bolje u ovlasteni servis!
jasko__

#3 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

Image[/quote]

Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???
jasko__

#4 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

jasko__ wrote:Image
Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???[/quote]

Mada mi je i ovaj treci s lijeva konstantno upaljen.... :-D
jefferson

#5 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jefferson »

Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???[/quote]

Jel ti nekog ovdje zajebavas, onako iskreno pitanje?
jasko__

#6 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

jefferson wrote:
Eh u pitanju je ovaj signal....prvi red....prvi signal s lijeva......sta je u pitanju???
Jel ti nekog ovdje zajebavas, onako iskreno pitanje?[/quote]

NE....samo sam uspio pronaci photo...pa reko da budem siguran.....ne kontam.....
jefferson

#7 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jefferson »

Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
Cholina_Lokica

#8 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by Cholina_Lokica »

nist od auta, moRes ga vozit jedino na otpad 8-)
EiS

#9 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by EiS »

pa imas valjda onu knjizicu sto dodje uz auto u njoj imas opisano sve to sta znaci koji simbol a ako ti je knjizica na stranom jeziku koji ti mozdna neznas, u tom slucaju imas google translate. Firma ima renaulta jednog al nije na se do sad to palilo. pozzzz.... mada mene ovaj signal podjseca na onaj od grijaza zadnje sofersajbe :D u tom slucaju vjerovatno imas problem sa elektricnim instalacijama.

jbt ja mislio ova desna lampica sto je zaokruzena......

hahhaah
Last edited by EiS on 22/03/2010 17:40, edited 1 time in total.
jasko__

#10 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

jefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
Sve bi to meni bilo jasno da auto ima maglenke...ali nema....i zasto se samo pali kada stisnem papucicu kocnice....
jefferson

#11 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jefferson »

jasko__ wrote:
jefferson wrote:Prvi red prva lampica s lijeve strane je lampica zadnje maglenke. Imas negdje ocito kratki spoj!
Sve bi to meni bilo jasno da auto ima maglenke...ali nema....i zasto se samo pali kada stisnem papucicu kocnice....
Zadnja maglenkA ne maglenkE! Pali se jer imas negdje spoj ili masu. Idi elektricaru, ne kontam sta hoces? Da rjesis problem putem tastature?
Tito dragi...
Neelix

#12 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by Neelix »

jasko__ wrote:
taj treci slijeva ti oznacava da ti ne radi airbag.
vnm

#13 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by vnm »

treci s lijeva je koliko se sjecam suvozacev airbag. otvori suvozaceva vrata i pogledaj sa strane da li ti je upaljen.

ako jeste, onda opipaj ispod suvozacevog sjedista konektore za neke debilne senzore. malo ih cvrsce stisni jer su se garant rasklimali.
jasko__

#14 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

Neelix wrote:
jasko__ wrote:
taj treci slijeva ti oznacava da ti ne radi airbag.
Eh samo mi je jos to trebalo.... :-D ...hvala u svakom slucaju....
jasko__

#15 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

vnm wrote:treci s lijeva je koliko se sjecam suvozacev airbag. otvori suvozaceva vrata i pogledaj sa strane da li ti je upaljen.

ako jeste, onda opipaj ispod suvozacevog sjedista konektore za neke debilne senzore. malo ih cvrsce stisni jer su se garant rasklimali.
A jel moguce da je vozacev airbag....a ne suvozacev....mozda je auto ranije udareno...hajd ga znaj!!
Neelix

#16 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by Neelix »

Fabia od mog starog je udarana, izletio je airbag i kod vozaca i suvozaca, nikad nismo stavljali nove. Ta ista lampica je uvijek upaljena. Vrlo moguce da je ista situacija i kod tebe :roll: provjeri obavezno.
vnm

#17 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by vnm »

moguce jeste, ali ja sam do sada na dva clia vidio tu lampicu i u oba slucaja je bio debilni konektor ispod suvozacevog sjedista.
therrarrius

#18 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by therrarrius »

jefferson wrote:
jasko__ wrote:
Zadnja maglenkA ne maglenkE! Pali se jer imas negdje spoj ili masu. Idi elektricaru, ne kontam sta hoces? Da rjesis problem putem tastature?
Tito dragi...
Covjek te lijepo pitao, nije ti cupao bubreg. Sta je sa tobom? Ako ti se ne svidja pitanje, jednostavno ne odgovaras na njega.
Jbt naroda naopakog.
jasko__

#19 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jasko__ »

vnm wrote:moguce jeste, ali ja sam do sada na dva clia vidio tu lampicu i u oba slucaja je bio debilni konektor ispod suvozacevog sjedista.
Moguce da si upravu...maloprije sam gledao te konektore...nekako mi je smuseno uradjeno skroz....nesto ljepljeno....ni sam ne znam kako..
andolC

#20 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by andolC »

otidji ti za svaki slucaj kod mehanicara da ti provjeri diskove i plocice.
respo

#21 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by respo »

kakva maglenka jesi ti zdrav
za svjetla bilo obicna maglenke klinci palci ide znak svjetla znaci kao ono na biciklima sto je svojevremeno bilo taj oblik a za maglenke ide ove vijugave linije uz taj znak
citroen

#22 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by citroen »

To ti je zadnji maglenjak, a ovo do njega je prednji maglenjak..moj stari ima clia i to je to... :mrgreen:
jefferson

#23 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jefferson »

respo wrote:
za svjetla bilo obicna maglenke klinci palci ide znak svjetla znaci kao ono na biciklima sto je svojevremeno bilo taj oblik a za maglenke ide ove vijugave linije uz taj znak
Pa ja sta je on rekao? Prvi znak s lijeva u prvom redu!
jefferson

#24 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by jefferson »

Covjek te lijepo pitao, nije ti cupao bubreg. Sta je sa tobom? Ako ti se ne svidja pitanje, jednostavno ne odgovaras na njega.
Jbt naroda naopakog
pa postavlja brdo nekih podpitanja koja ne mozes rjesiti tako sto ce spritisnuti Ctrl+alt+del
I jbg, vozi auto a ne zna da svako auto koje je staro do jedno 20g ima zadnju maglenku. Ja ne znam sta rad eovi nasi instruktori.
respo

#25 Re: Sitni problem ili.....???!!!!

Post by respo »

jefferson wrote:
respo wrote:
Pa ja sta je on rekao? Prvi znak s lijeva u prvom redu!
izvini do mene citam tekst i gledam zaokruzeno ovo sa desne za grijace sajbe
Post Reply