vozim citroen xsara, 2001 g, 1,6 benzin, 16V, 80kw, 110 konja. super ide, nisam imao problema dok prije 15-tak dana, 50 metara nakon izlaska iz garaze auto mi je izgubilo gas, jednostavno nema nikakve reakcije pritskom na papucicu (gas nema sajlu - elektronika). poslije 5-6 dana ponovilo se isto i upalila se zuta (narandzasta) lampica, u njegovoj knizici pise da je to sistem ubrizgavanja (na slici). takodjer 2 puta mi se auto ugasilo u voznji jednom pri 60 kmh kroz grad jednom pri veoma maloj brzini. a nakon sto ga upalim odmah opet nema gasa, tek nakon sto ga ugasim pola minute onda ima i sve radi super. u medjuvremenu, bio sam kod majstora on ga prikljucio na komjuter, nasao par gresaka i restetovao zutu lampicu (ugasio) koja se naravno opet upalila cim se auto prvi put samo ugasilo. opet sam otisao i on mi rece da je do goriva. zaboravih napomenuti da se ovo pocelo desavati nakon sipanja goriva (95 kao i obicno) na EP na pofalicima. preporucio mi majstra koji ima masinu za to ciscenje (nalazi se u jukicevoj na kosevu, opancic). otiso sam kod njega kaze ciscenje tom masinom kosta 80 km, a ako ne uspije mora ocistiti dizne rucno a to je jos dodatnih 30km.
moje pitanje, je li neko o vas imao slican problem i sta i kako, da li ici majstoru, te ako ici ima li gdje povoljnije
evo i slika iz knjizice (ako neko zna francuski nek prevede bicu zahvalan)
http://gallery.filefront.com/cesko//998919/