Inace, nije mi namjera pljuvati po nekome bez razloga, ali evo..
Jutros sam usao u Centrotrans, i sjeo sam cekajuci da kondukter dodje i da kupim kartu. I nista mi ne bi bilo cudno , da do trenutka kad je dosao, dao mi je izguzvanu kartu, i nije je odcjepio iz onog svog blokica, nego mi je dao iz svoje ruke.
Svaka mu cast na domisljatosti. Prodao se za citavih 1.60 KM!
mislim, citav taj sistem naplate karata je totalno primitivan. Uopste ne vidim svrhu onih konduktera sto naplacuju karte po busu. Samo smetaju ljudima, a rade samo da se pika da rade..
Bilo da je guzva ili ne, onaj kondukter se vrti po autobusu, mimoilazi se sa ljudima, naplacuje, dere se, nekad busevi znaju biti toliko puni, a ljudi nervozni, nema mjesta ni za muhu, pa padnu i teske rijeci.. Mislim se, pa ima li nacina da se to uredi kako treba?
Jesu li ljudi u Sarajevu postali toliko primitivni, da ne vide dalje od svog nosa? Ima li uopce elementarne kulture, postenja i ophodjenja prema ljudima?
U Beogradu kupis karticu BusPlus, nadopunis na trafici 90 dinara, i vozis se sat i po gdje hoces i kud hoces. Sve elektronski. nema nadmenih revizora i feninga.
Sto bi se ljudi svercovali? Sto bi se brukali zbog marke i po?
Ovo kod nas, dno dna.
Jednom sam cekao tramvaj na Otoci, vadim kartu za nezaposlene na pokaz, krezavi revizor sa stativom u ustima, govori meni:
E, TESKO VAMA, ZNAM KAKO JE TESKO DANAS DO POSLA DOCI, TESKA SITUACIJA...
Jarane, prodji me se.