SIRUP OD JAVORA

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Laylalayla

#1 SIRUP OD JAVORA

Post by Laylalayla »

Cao svima,
Ja sam evo procitala da na ovaj nacin mogu pokusati dobiti pomoc ovdje, pa da pokusam.
Da li neko mod vas zna kako da se najlakse iselim za Kanadu ili Australiju ili bilo gdje na englesko govorno podrucje?
Zahvaljujem unaprijed na savjetima
jedna

#2 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by jedna »

Laylalayla wrote:Cao svima,
Ja sam evo procitala da na ovaj nacin mogu pokusati dobiti pomoc ovdje, pa da pokusam.
Da li neko mod vas zna kako da se najlakse iselim za Kanadu ili Australiju ili bilo gdje na englesko govorno podrucje?
Je li se ti to zezaš? Na drugoj temi hoćeš u Irak ili Avganistan...
karanana

#3 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by karanana »

jedna wrote:
Pa i Irak i Avganistan su engleska govorna podrucja.

Ali naslov teme ti je fenomenalan. Ja otvorio kontajuci da cu procitati nesto o zdravlju ovog sirupa.

Jesi dobra, zgodna???? sacekaj ljeto i pokupi kakvog Bosnian Americana koji dodje i proseta korzom.

imam ja jednog jarana u americi, onako dobro se snaso, ima para, biznis svoj, ali jos se nije ozenio. konta doci ovamo i naci kakve cure. deder mi posalji sliku da mu forwardujem pa da se (s)parite.

a sto si u panici tolikoj? bas ti neka frka izgleda?
*mima*

#4 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by *mima* »

Naslov teme..........sirup od javora........... :? :roll: :zoka:
karanana

#5 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by karanana »

mima wrote:Naslov teme..........sirup od javora........... :? :roll: :zoka:
privlaci raju.
i kako je uspjela staviti ono srce pored naziva teme? jeli to moderatori stavljaju ili moze i postavljac teme to da stavi.
maybelline

#6 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by maybelline »

:lol: :lol: Ste se ismijah...Kontam sad ces da pitas gdje u Sarajevu mozes nabaviti sirup od javora, i tamann hocu da ti kazem da imas u DM-u kupiti, jest da je malo poskup, kad ono... :-) Ma nista, cekaj ljeto, kao sto ti neko vec rece... Ili nadji momka druge vjere i uzmite se, pa ganjaj Kanadu, cujem da oni imaju nekakve programe za mjesovite brakove...
debela

#7 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by debela »

tema postavljena 6. maja :-) em je izvuce bezze em jos napade curu :-)
karanana

#8 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by karanana »

Jeste, ali drugu temu "Pomozite" je postavila 26. novembra a ova je veoma slicna.
debela

#9 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by debela »

ja i sta je problem? zena trazi izlaz iz govana i moli za informacije ko i milion ljudi dosad na forumu.
karanana

#10 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by karanana »

pa nista nije problem. evo joj obje teme aktivne pa nek raja predlazu ako ko ima sta pametno da kaze.
♥ Julianna ♥

#11 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by ♥ Julianna ♥ »

karanana wrote:
mima wrote:Naslov teme..........sirup od javora........... :? :roll: :zoka:
privlaci raju.
i kako je uspjela staviti ono srce pored naziva teme? jeli to moderatori stavljaju ili moze i postavljac teme to da stavi.
Što ti je marketing ...ccc, a i mene zanima kako li je ovo srce stavila...
Meshtar

#12 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by Meshtar »

To srce dobiješ kad si prvi žirant :D
arzuhal

#13 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by arzuhal »

poguzije poletile :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
♥ Julianna ♥

#14 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by ♥ Julianna ♥ »

arzuhal wrote:poguzije poletile :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Pa ja, čuj kaže sirup od javora...a ja taman mislila traži žena da kupi za palačinke... i stavila još ono srce pored teme, kontam neki istinski ljubitelj :D
*mima*

#15 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by *mima* »

Sad tek nista ne kontam :?
karanana

#16 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by karanana »

ahaaaa,
ja kontam malo.....hoce cura u kanadu.....u kanadi je nacionalno drvo javor i ima javorov list na kanadskoj zastavi. javorov sirup je veoma popularan kao preliv za palacinke i slicno. cura je htjela da bude i slikovita. kontam.
Dori

#17 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by Dori »

Kad smo vec kod toga, ako kome treba sirpu neka mi posalje pp.....Imam ga viska
Laylalayla

#18 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by Laylalayla »

jedna wrote:
Ne zezam se. Mrtva sam ozbiljna. Ova tema sa sirupom od javora je bila cisto proba kad sam se registrovala na :sax: , pa nisam znala kako se to koristi. To nije ni vazno. Ova nova tema je ozbiljna stvar i ne zezam se kad je to u pitanju.
Laylalayla

#19 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by Laylalayla »

Kako sam stavila srce? Nemam pojma. Samo se pojavilo kad sam se registrovala na SA-X i otvorila tu temu samo da vidim znam li ja to. Kako mi je palo na pamet da ti joj taj naziv? Opet se ne sjecam, mora da sam u tom trenutku negdje procitala nesto tako. Prema tome, nije ovo nikakav marketing i slucajnosti postoje.
sesalmir

#20 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by sesalmir »

Kakav je sirup :?: :)
piupiu

#21 Re: SIRUP OD JAVORA

Post by piupiu »

Imas temu na pf dijaspora -- kao otici odavde, ili nesto tako.

Australija? Ne znam, zavisi od toga kakve su ti kvalifikacije i to ... Imas za to drugu varijantu -- odselis na Novi Zeland, i onda kao Novozelandjanka udjes fino u Australiju -- tamo imas sva prava kao i svi oni sa stalnim boravkom, a ne treba ti viza. A na Novi Zeland se mnogo lakse odseliti, ali ne znam koliko dugo traje proces, sigurno ne traje krace od tri mjeseca. A onda -- valja skupiti pare za avion do NZ ili Australije, misli i na to ... Tezi slucaj bez jedno 3000KM. A jos da imas koju paru kad tamo dodjes, jer ne mozes bas bez banke, ako nemas nikoga, gdje ces zivjeti i sta ces jesti dok ne nadjes posao?
Post Reply