Siromastvo u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

modem33

#26 Re: Siromastvo u BiH

Post by modem33 »

kica wrote:
modem33 wrote:Ja ovdje vidim da samo jedan vozac ne zna parkirati pravilno. Cak i stranci na ovoj slici parkiraju pravilno npr ovaj Q5 bijeli. :D :D :D :izet:
Svi su 100% BH table.

Mozda je taj audi prvi dosao dok je sve bilo okolo prazno pa nije obracao paznju na mjesto parkinga.

Ko ce ga znati, uglavnom kamo srece da svi imaju i duplo bolja kola.

Imam osjecaj da drzava ide naprijed, mozda polako, ali ide.

U BiH-a vise su ljudi opsjednuti "polovnim autima" .... Tako da na ovoj slici mozda 2-3 ljudi kupili nova auta u salonu a ostali polovno. 8-)

Ja volim nove stvari al poznavajuci ljude oko sebe kako se ponasaju .... prije bi odsjekli sebi kitu nego kupili novu stvar. Ne znam zasto je tako al ljudi se boje kupiti novu stvar. Al ne racunam biznismene koji su povezani sa drzavnim budzetom, politicarima , kao i dilere kao i ove iz Kuvajta sto uvoze Bentlije i voze po Sarajevu. :D Takvi imaju proizvod gdje "kesh" ide samo od sebe .... ne treba ti komercijalista.

Ovaj clanak mi zvuci realnije ... 8-)

http://www.klix.ba/auto/u-bih-prosle-go ... /160308015
kica

#27 Re: Siromastvo u BiH

Post by kica »

modem33 wrote:
kica wrote:
modem33 wrote:Ja ovdje vidim da samo jedan vozac ne zna parkirati pravilno. Cak i stranci na ovoj slici parkiraju pravilno npr ovaj Q5 bijeli. :D :D :D :izet:
Svi su 100% BH table.

Mozda je taj audi prvi dosao dok je sve bilo okolo prazno pa nije obracao paznju na mjesto parkinga.

Ko ce ga znati, uglavnom kamo srece da svi imaju i duplo bolja kola.

Imam osjecaj da drzava ide naprijed, mozda polako, ali ide.

U BiH-a vise su ljudi opsjednuti "polovnim autima" .... Tako da na ovoj slici mozda 2-3 ljudi kupili nova auta u salonu a ostali polovno. 8-)

Ja volim nove stvari al poznavajuci ljude oko sebe kako se ponasaju .... prije bi odsjekli sebi kitu nego kupili novu stvar. Ne znam zasto je tako al ljudi se boje kupiti novu stvar. Al ne racunam biznismene koji su povezani sa drzavnim budzetom, politicarima , kao i dilere kao i ove iz Kuvajta sto uvoze Bentlije i voze po Sarajevu. :D Takvi imaju proizvod gdje "kesh" ide samo od sebe .... ne treba ti komercijalista.
Ti si u pravu, najbolje je kupovati novu stvar.

Kupis novo auto vozis par sedmica cim postane polovno prodat pa kupit opet novo.
modem33

#28 Re: Siromastvo u BiH

Post by modem33 »

Ljudi koji kupe novo auto , voze ga duzi period ... Ne bave se prodajom automobila. 8-)
kica

#29 Re: Siromastvo u BiH

Post by kica »

modem33 wrote:Ljudi koji kupe novo auto , voze ga duzi period ... Ne bave se prodajom automobila. 8-)
Pa kada kupis novo auto, za 1 godinu je vec polovno, i staro 1 godinu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30 Re: Siromastvo u BiH

Post by Truba »

vidio sam ja na piku kako se "kupuje" q7 od 50 000
paša možel za imanje u srbiji
paša ima jedan poslovni prostor u hrasnom pozz
može li apartman u crnoj gori javi drug

i tako...
broj dva

#31 Re: Siromastvo u BiH

Post by broj dva »

dječak sa šibicama wrote:Uslikao 5 automobila i zakljucio da u BiH nema siromastva.

Ovo mozes i u Burundiju uslikati. Svaka banana drzava ima svoju "elitu".

Ja logike i govana...
s
----
Logika sa tema o religiji i homofoboji....
modem33

#32 Re: Siromastvo u BiH

Post by modem33 »

Black swan wrote:vidio sam ja na piku kako se "kupuje" q7 od 50 000
paša možel za imanje u srbiji
paša ima jedan poslovni prostor u hrasnom pozz
može li apartman u crnoj gori javi drug

i tako...

Da, to je jos jedna istina , kompenzacijom a nigdje kesha. :) To je jos jedan pokazatelj lose ekonomske aktivnosti. Cim se pocnu primjenjivati cesije i kompenzacije. Znaci da je stanje lose.
Danguba

#33 Re: Siromastvo u BiH

Post by Danguba »

X5 a na zadnjoj sajbi ''P''. :D
insomnia78

#34 Re: Siromastvo u BiH

Post by insomnia78 »

Danguba wrote:X5 a na zadnjoj sajbi ''P''. :D
Mozda ga ponekad dadne sinu ili cerki?
Zeni?
Danguba

#35 Re: Siromastvo u BiH

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:
Danguba wrote:X5 a na zadnjoj sajbi ''P''. :D
Mozda ga ponekad dadne sinu ili cerki?
Zeni?
...a mozda ga i kupio hudom sinu koji je iz prve polozio.

ne znam na tvom zapadu ali na mom, mladja osoba samo moze sanajti ovakvo auto. :D
muha_sa

#36 Re: Siromastvo u BiH

Post by muha_sa »

ostadoh brez suvozacevih vrata--veze neJmam kako :-)

Image
insomnia78

#37 Re: Siromastvo u BiH

Post by insomnia78 »

Moguce je sve, mada ovi sto su dosli do takvog auta jal para i ne drze bas do zakona, tako da sumnjam da bi nosali "P"
A sto se tice zapada, vala sam se nagled'o BMW-ova i AMG-ova sa "A", ovdje je to umjesto "P"

Dobro, vecinom tata ili mama posude auto djeci
insomnia78

#38 Re: Siromastvo u BiH

Post by insomnia78 »

muha_sa wrote:ostadoh brez suvozacevih vrata--veze neJmam kako :-)

Image
Puse l'?
muha_sa

#39 Re: Siromastvo u BiH

Post by muha_sa »

meni jok--hanumi puše :lol:
insomnia78

#40 Re: Siromastvo u BiH

Post by insomnia78 »

:lol:
Frizura ko da ste na motoru dosli :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: Siromastvo u BiH

Post by Truba »

Image
mad max :lol:
a vidi li ko onog pjesaka na raskrsnici :|
TRANCE

#42 Re: Siromastvo u BiH

Post by TRANCE »

A vid' tek u Kongu kakva se auta voze, ja onih budala sa zapada što im šalju donacije, očigledno ih foliraju da su siromašni :lol:

Image

A sad ozbiljno, BiH ne da je siromašna država, već je toliko ekonomski osiromašena od 2008. da bi trebali tražiti međunarodnu pomoć u hrani i lijekovima. Pola miliona nezaposlenih od države ne dobije ni marku mjesečno socijalne pomoći, stariji koji nemaju minimalno 20 godina staža za starosnu penziju (što je inače najviše potrebnih godina staža u Europi) od države ne dobiju ni marku, samohrani roditelji ni marku, civilni invalidi dobiju od 14 KM do 110 KM mjesečno, djeca bez roditelja ni marku, porodice s više djece ni marku itd. To kad se sve sabere ispadne sigurno preko milion ljudi od 3,8 miliona u BiH koji žive u ekstremnom siromaštvu. Ali takve bezosjećajni ljudi poput ovog postavljača teme ne vide, jer se takvi ne eksponiraju u društvu, već gladuju i umiru u tišini, budući da je u Bosni za veliku većinu ljudi sramota biti siromašan. Pa onda imamo pola miliona penzionera koji žive s 300-400 KM penzije, pa jedno 300 hiljada zaposlenih koji rade za 500-600 KM i 200 hiljada njihove djece; tu dobijemo još jedan milion koji živi u siromaštvu, samo što nije toliko ekstremno da umiru od gladi. Ok živi možda 10% stanovništva koji su zaposleni po javnom sektoru, rade za strance ili su baš stručnjaci, pa imaju solidnu platu.
A što se tiče par procenata luksuznih auta u BiH, većina tih auta je ili prešla 200-300 hiljada kilometara, pa kupljena od nekog Švabe ili Holanđanina za 10-20% cijene novog auta, ili su ukradena u Zapadnoj Europi, pa prodana u BiH po nižoj cijeni. Pa šta mislite gdje završi većina ukradenih auta sa zapada? Sigurno ne u Norveškoj ili Švici, nego u BiH, Bugarskoj, Kosovu, Moldaviji, jer u državi u kojoj ti policija za ukradeno auto kaže da se dogovoriš za otkup s kriminalcem, taman će tražiti po bosanskim vrletima auto nekog Švabe iz Ofenbaha :lol:
Inače ovakve teme postavljaju najčešće ovi iz dijaspore, da opravdaju svoju moralnu dilemu da li na ljeto famEliji donijeti samo Jaro keks i Dedo kocku kad dođu u posjetu, ili ipak da daju koju stoju u deviznim sredstvima.
supercali

#43 Re: Siromastvo u BiH

Post by supercali »

Black swan wrote:

Image
mad max :lol:
a vidi li ko onog pjesaka na raskrsnici :|
Nije to pjesak to je tramvaj
KB9

#44 Re: Siromastvo u BiH

Post by KB9 »

ustedila djeca sebi za x5 tokom osnovne i srednje, ne vidim u cemu je problem da to voze kad poloze
howdy

#45 Re: Siromastvo u BiH

Post by howdy »

sliko auta enesovih poslovnih partnera i sad odjednom u bosni nema bijede. :lol: :lol: :lol: :lol:
eto svicarska smo.
mih0

#46 Re: Siromastvo u BiH

Post by mih0 »

howdy wrote:sliko auta enesovih poslovnih partnera i sad odjednom u bosni nema bijede. :lol: :lol: :lol: :lol:
eto svicarska smo.
pa ne kaze da nema bijede, nego da ima i dobrih auta
muminovic

#47 Re: Siromastvo u BiH

Post by muminovic »

Auta su im odlična
howdy

#48 Re: Siromastvo u BiH

Post by howdy »

mih0 wrote:
howdy wrote:sliko auta enesovih poslovnih partnera i sad odjednom u bosni nema bijede. :lol: :lol: :lol: :lol:
eto svicarska smo.
pa ne kaze da nema bijede, nego da ima i dobrih auta
Bijeda i siromastvo nemaju nikakve veze... :lol:
Last December

#49 Re: Siromastvo u BiH

Post by Last December »

KB9 wrote:ustedila djeca sebi za x5 tokom osnovne i srednje, ne vidim u cemu je problem da to voze kad poloze
Što kaže meni jedan moj jaran što ni dana u životu nije radio, na moju priču kako nemam para jer ne radim: "Ne izlaziš par vikenda i uštediš, eto tako i ja pakupim sebi novu grafičku". Eto mi ga na pa neka jedem kolače kad sam taki :izet:
Post Reply