Siromaštvo u BiH, koliko smo spremni pomoći?
Moderator: anex
-
bavarianmademoiselle
#1 Siromaštvo u BiH, koliko smo spremni pomoći?
Siromaštvo je postalo svakodnevnica u BiH, sve više i više možemo vidjeti ljude na ulicama koji žive na milosti odnosno nemilosti prolaznika.Sve to utiče na psihu te sve se češće susrećemo sa samoubistvima i raznim oblicima nasilja usljed nedostatka prihoda i neimaštine.Znamo da već odavno potrošačka korpa iznosi više nego prosječna plata.Očigledno je da ne možemo pratiti standarde zapada.Ruke 'gospodina Standarda Zapada' su zamrljane krvlju prosječnog bosanskog čovjeka.
-
Googlerica
-
azea
#3 Re: Siromaštvo u BiH, koliko smo spremni pomoći?
"Ruke 'gospodina Standarda Zapada' su zamrljane krvlju prosječnog bosanskog čovjeka."
--------
Sta li to znaci boga ti ? Da je nesto sto ja shvatam kao "zapadni standard" zamrljan bosanskom krvlju ?
Objasni molim te.
--------
Sta li to znaci boga ti ? Da je nesto sto ja shvatam kao "zapadni standard" zamrljan bosanskom krvlju ?
Objasni molim te.
-
azea
#4 Re: Siromaštvo u BiH, koliko smo spremni pomoći?
-------Googlerica wrote:otvorila sam temu prosli mjesec
http://www.klix.ba/forum/siromastvo-u-b ... 4.html-f=1
Mozda nisu teme, tvoja je o siromastvu u BiH a ova je o krvavim rukama gospodina standarda zapada, sta li god to znacilo.
-
Googlerica
#5 Re: Siromaštvo u BiH, koliko smo spremni pomoći?
ne zna ni autor teme sto znaci,inace bi objasnio/la !!!azea wrote:-------Googlerica wrote:otvorila sam temu prosli mjesec
http://www.klix.ba/forum/siromastvo-u-b ... 4.html-f=1
Mozda nisu teme, tvoja je o siromastvu u BiH a ova je o krvavim rukama gospodina standarda zapada, sta li god to znacilo.
-
Googlerica
#6 Re: Siromaštvo u BiH, koliko smo spremni pomoći?
jah,savreno uradjen plan od zapdanjaka u drzavi koju nije uopste birga za njenim stanovnicima !
-
azea
#7 Re: Siromaštvo u BiH, koliko smo spremni pomoći?
--------Kastanienallee wrote:Mozda misli na brojne ublehe od proizvoda raznih koncerna cije nam se desete kopije kopija prodaju pod prvi primjerak, otezane cijenama kakve se ne namecu ni tamo gdje je znatno veci standard. Ili na unistavanje nasih kao i brojnih drugih jadnih, sitnih proizvodjaca subvencijama koje se daju za pretjeranu proizvodnju koncerna hrane kojima se gusi svaka mogucnost da mali opstanu i zarade.
Recimo, u svaku kravu u EU se ulozi 2500 eurica, kako racimo da nasi stocari konkurisu kad jedvo toliko godisnje zarade...
O tome bi se moglo fino pricat, ali sumnjam da je to svrha teme...