mIRCerka wrote:danas wrote:
za kraj -- mogu samo reci kako ja gledam na ovakve situacije... ma sta ja mislila o roditeljima, i ma kako ih ne shvatala -- i dalje smatram da djeca nisu kriva za to i da nema razloga njih 'kaznjavati'... ako mogu pomoci cu, a ako ne -- makar cu osutati... jer moje prazno moralisanje ne pomaze nikome...
opet, dozvoljavam da grijesim... eto, da su neciju mater prisilno sterilisali prije 20 i kusur godina mozda bi forumska javnost bila postedjena svakojakih demokratskih izliva 'inteligencije i humanosti'...

Prebrzo se preslo na drugu stranu, ovo sam fuliula skroz.
Ako vec ne zelis da moralises uprazno, ne moras prozivati neciju majku.
Sve sto si napisala vezano za prodavanje price i ostalo mogu gutati, ali ovo od tebe nisam ocekivala.
Nisi jednom ucestvovala u akcijama, ne samo finansijski vec i idejama..i milion puta smo rekli da ne zelimo da clanci budu puni nasih imena, dovoljno je da svi ljudi vide da je to raja sa nekog foruma koja se digla i napravila nesto i da damo opipljiv dokaz svima da saka ljudi moze uciniti nesto ka boljem...
IT MAKES DIFFERENCE FOR THAT STARFISH prica..
Ali, ako je nas nekoliko voljno pomoci blizancima iz Sapne (btw, svima koji su se u posljednjih godinu dana sjetili njih moram prenijeti poziv na krompir i sir i mladu salatu

) to ne znaci da ja prva necu njihovom ocu reci ZASTO NE IDES cijepati drva za pare, ili nesto slicno. Sa njim je slucaj da njegov kolega, takodjer demobilisani borac, ima posao u Tuzli, i kad god sta nadje da se radi , a tata od Blizanaca moze to uraditi, on njega zove.
Meni smeta sto nemamo mogucnosti da pomognemo tako sto cemo ih nauciti da pecaju, smeta mi sto cesto mnogi odbiju takvu pomoc i kazu samo DAJ RIBU, ali uvijek zivi nada da ce neko biti zahvalan na stapu i mamcima.
Ko kako ucestvuje u pomoci, ko koliko povuce, ko koliko da, to nije bitno. Bitno je da uvijek postoje ljudi koji su voljni pomoci. Ali....
A: Evo vec trec dijet na putu, draga moja, ne znam kako cu, troja gladna usta mala.
B: Zasto ne koristis kondome? Pilule? Nesto?
A: MA gdje cu to kupovati, da me vide komsije, da znaju da se jebem...
B: ????????? Odakle ti beba u stomaku?
A: MA dobro, znas...bona...joooooooooooo....
B: Imas mogucnost, ako ne zelis radjati vise, da podvezes jajnike. Nije skupo i sve ostalo je ok.
nakon dva dana...
A: Sjooooooo rekla mi sestra da se od te operacije dobije rak...
A/in muz: Jebi ga, slaba nam antena, nemamo mi kablovsku, sta cemo drugo radit (i onda se grohotom smije i divi svojoj inteligenciji)
Sva ova nebuloza mene nije sprijecila da im kazem da su stvarno debili oboje. Isto tako me nije sprijecilo da njoj dam garderobu sto sam joj kupila i da joj dam nesto sitno para djeci slatkise da uzme.
Ta mi je cura majki i dedi valjala vise nego moje rodice sto su i istoj avliji s njima zivjele.
Ta je cura bila i placena za to, al jedno je raditi zbog para a drugo je raditi s voljom i razumijevanjem za dvoje senilnih staraca.
I koliko god joj ja pomogla, imam pravo da joj kazem da je mozgom jos uvijek u svom rodnom Javoru.