Široki prvak.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- osa
#1 Široki prvak.
pa zar ni temu da nitko ne otvori.
Košarkaši Širokog prvaci BiH
Košarkaši Širokog Eronet osvojili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2008./2009.
Foto: ArhivNakon trijumfa u prvom meču u Sarajevu, Široki je i u uzvratnoj utakmici finala play-offa prvenstva BiH u dvorani Pecara, pred oko 5.000 gledalaca, savladao Bosnu ASA BH Telecom sa 81:75 (19:26, 20:11, 20:22, 22:16).
Širokobriježanima je ovo šesti naslov prvaka BiH.
Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Puljko sa 22, Mason sa 21 i Grgat sa 20 poena, a kod Bosne Šehović sa 22 te Ivanović i Đorđević sa po 13 poena.
Košarkaši Širokog Eronet osvojili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2008./2009.
Foto: ArhivNakon trijumfa u prvom meču u Sarajevu, Široki je i u uzvratnoj utakmici finala play-offa prvenstva BiH u dvorani Pecara, pred oko 5.000 gledalaca, savladao Bosnu ASA BH Telecom sa 81:75 (19:26, 20:11, 20:22, 22:16).
Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Puljko sa 22, Mason sa 21 i Grgat sa 20 poena, a kod Bosne Šehović sa 22 te Ivanović i Đorđević sa po 13 poena.
-
ero_sa_onog_svijeta
#2 Re: Široki prvak.
Zrinjski Mostar 2008/2009
Široki Široki Brijeg 2008/2009
Ponosna moja je zemlja Hercegovina...
Široki Široki Brijeg 2008/2009
Ponosna moja je zemlja Hercegovina...
- cyprus
#4 Re: Široki prvak.
Čestitke... 
- karanana
#5 Re: Široki prvak.
Cestitke timu.
Kenjam se u usta zatucanom dijelu publike koji je mnogo puta pjevao ubij turcina, gazi baliju i sl.
ali najsmjesnije mi je da u kk bosna nema ni pola bosnjaka ali ti zatucaneri jedva cekaju da nesta otpjevaju slicno iako veze nemaju.
Kenjam se u usta zatucanom dijelu publike koji je mnogo puta pjevao ubij turcina, gazi baliju i sl.
ali najsmjesnije mi je da u kk bosna nema ni pola bosnjaka ali ti zatucaneri jedva cekaju da nesta otpjevaju slicno iako veze nemaju.
- Eweleen
#6 Re: Široki prvak.
jestel to svi došli na utakmicuosa wrote:pPecara, pred oko 5.000 gledalaca,
-
seshat
#7 Re: Široki prvak.
Prvo se pokenjaj u usta ovim "našim" u Sarajevu, koji imaju isti vokabular kao i ovi iz Širokog. Znaš ono: avlija, metla, ispred svoje, tako nekako..... pa onda slobodno kenjaj kome hoćeškaranana wrote:Cestitke timu.
- karanana
#8 Re: Široki prvak.
kenjam se i njima.seshat wrote:Prvo se pokenjaj u usta ovim "našim" u Sarajevu, koji imaju isti vokabular kao i ovi iz Širokog. Znaš ono: avlija, metla, ispred svoje, tako nekako..... pa onda slobodno kenjaj kome hoćeškaranana wrote:Cestitke timu.
-
mmostar
#9 Re: Široki prvak.
Izgleda da se gleda odakle je klub a ne ko igra u njemukakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:Cestitke timu.
i meni je to već godinama misterija.
- ProbuseniDolar
#10 Re: Široki prvak.
Cestitke Sirokom na zasluzenoj tituli ... Pojeli su Bosnu u Skenderiji, a u Sirokom su odigrali rutinski ... BOsna, kao i svake godine, misli igra Jadransku ligu pa je bolja od ostalih u ligi ... Potpuno amaterski pristup, potcijenili su SIroki, sto su ovi znali iskoristiti i potpuno su zasluzeno pobijedili. Cestitke jos jednom Sirokom, kao i Zrinjskom na tituli u fudbalu 
- osa
#11 Re: Široki prvak.
cijeli roj.Eweleen wrote:jestel to svi došli na utakmicuosa wrote:pPecara, pred oko 5.000 gledalaca,
- Arminovski
#12 Re: Široki prvak.
Trebalo bi citav playoff igrati na 4 dobijene kao u NBA... Kako bi to bilo divno gledati sedmu utakmicu finala kad igraci podju moliti suce da smanje teren jer ovako se vise ne moze... 
-
Matto-herzegovac
#13 Re: Široki prvak.
Danas će Zvjezda dočekati ekipu Širokog Wwina. Šampion BiH se nalazi na 8. mjestu i imaju omjer pobjeda i poraza 5/6. Iako mnogi u Pioniru rado podsjećaju kako Širokobriježani u toj dvorani po nepisanom pravilu redovno doživljavaju poraze, trener crveno-bijelih ne dijeli takva razmišljanja.
Prijenos emitraju na balkaniYUm stranici.
ABA liga
1. CEDEVITA 11 9 2 20
2. (-1)MACCABI 10 9 1 19
3. PARTIZAN 11 8 3 19
4. BUDUĆNOST 11 7 4 18
5. OLIMPIJA 11 7 4 18
6. CIBONA 11 7 4 18
7. ZAGREB 11 6 5 17
8. ŠIROKI 11 5 6 16
9. RADNIČKI 11 5 6 16
10. (-1)HEMOFARM 10 4 6 14
11. KRKA 11 3 8 14
12. CRVENA Z. 11 2 9 13
13. HELIOS 11 2 9 13
14. ZLATOROG 11 2 9 13
ABA liga
1. CEDEVITA 11 9 2 20
2. (-1)MACCABI 10 9 1 19
3. PARTIZAN 11 8 3 19
4. BUDUĆNOST 11 7 4 18
5. OLIMPIJA 11 7 4 18
6. CIBONA 11 7 4 18
7. ZAGREB 11 6 5 17
8. ŠIROKI 11 5 6 16
9. RADNIČKI 11 5 6 16
10. (-1)HEMOFARM 10 4 6 14
11. KRKA 11 3 8 14
12. CRVENA Z. 11 2 9 13
13. HELIOS 11 2 9 13
14. ZLATOROG 11 2 9 13
- Josip321
#14 Re: Široki prvak.
Svaka čast hrsport.netu ilitiga prijašnjem sportnet.hr
Prate Široki reodvito kao i svaki ostali hrvatski klub u ABA ligi.
I na njihovome forumu tema o širokom ima odličan tretman.
http://www.hrsport.net/vijesti/435501/k ... d-zvijezda
Prate Široki reodvito kao i svaki ostali hrvatski klub u ABA ligi.
I na njihovome forumu tema o širokom ima odličan tretman.
Široki leti iznad zvijezda
Iz Širokog Brijega: Ivana Karačić
srijeda, 29.02.2012. 20:12
Košarka | ABA liga
Pecara je opet u transu. Široki WWin izašao je Crvenoj zvezdi u susret i ranije odigrao utakmicu 25. kola ABA lige. Na lijepom se gostoprimstvu zahvalio i trener Crvene zvezde Svetislav Pešić, no na parketu domaćin je bio nemilosrdan, pa Beograđani mogu biti i zadovoljni konačnim rezultatom od 76:66 za sportski ponos Hercegovine, kojemu je to rekordna 13. pobjeda u regionalnoj ligi.
Domaći košarkaši gostima nisu ponudili ni gram nade. Bojan Popović postigao je prve poene na utakmici za goste, a nakon što su uzvratili Darko Planinić, te Fran Pilepić s tri poena iz tri slobodna bacanja, gosti do kraja utakmice nisu uspjeli stići domaćina. Najveća zagonetka košarkašima Crvene zvezde u prvim je minutama bio Željko Šakić, a što je utakmica više odmicala, sve bolji bio je i Planinić. Dominacija u reketu donijela je Širokom 34:28 prednost na kraju poluvremena.
U nastavku utakmice Široki je zaigrao još čvršće i brže. U 25. minuti, poslije dvije sjajne asistencije Jakova Vladovića, Planinić je pogodio dva uzastopna koša za 45:33, a već minutu kasnije Josip Bilinovac i Šakić podigli su na 49:33. Kad je Boris Barać u 38. minuti pogodio tricu za 52:35 bilo je jasno da se Zvezda još jednom na Pecari gasi. Gledatelji su s tribina pozdravili sjajnu igru domaćina skandiranjem "Široki šampion!"
U uvodnim minutama zadnje četvrtine Beograđani su se pokušali vratiti u igru, no njihov je povratak zaustavljen tricom Baraća i košem Vladovića u 35. minuti, a potom je atraktivnim zakucavanjem Amerikanac Coleman Collins domainu donio 19 poena viška. Tih 66:47 ponovno je "zapalilo" tribine koje su Vladovića s parketa ispratile pravim ovacijama.
Široki je imao četvoricu košarkaša s dvoznamenkastim brojem poena, Planinić je postigao 20, Šakić 15, Pilepić 12 i Barać 10. U Zvezdi je jedini igrač s dvoznamenkastim brojem poena bio Omar Thomas, no njegovih 15 poena bilo je premalo za ozbiljniji otpor raspoloženom domaćinu. Dominaciju u skoku domaćinu su donijeli Planinić s 12, Šakić sa šest, te Collins, Barać i Vladović s po pet skokova. Vladović je imao i sedam asistencija.
"Za utakmicu sa Zvezdom nismo imali puno vremena za pripremu. Znali smo da ćemo imati posla s momčadi koja igra čvrstu mušku košarku. Trener je postavio dobru taktiku i mi smo je provodili u djelo svih 40 minuta. Ovo mi je jedna od najboljih utakmica u karijeri, a vjerujem da će ih biti još", kazao je najbolji igrač utakmice Darko Planinić koji je upisao 20 poena i 12 skokova.
"Čestitam Širokom na zasluženoj pobjedi i prijateljskom gostoprimstvu, koje me posebno raduje. Sve je bilo korektno, i atmosfera u dvorani i suđenje. Ključ na kojem smo izgubili utakmicu bio je napadački skok. Tu je Široki dobivao samopouzdanje i druge napade iz kojih je u pravilu lagano zabijao", kazao je Zvezdin trener Svetislav Pešić.
- vodoprovodčik
#15 Re: Široki prvak.
Baš naprotiv, Široki je hrvatskiji od svih hrvatskih u klubova u Hrvatskoj i ne-Hrvatskoj gdje žive Hrvati.
- Sasvim_Obican
#16 Re: Široki prvak.
Hrvatski klub, pa prvak BiH i predstavnik jedine nam domovine u ABA ligi.
Nađe li se logično šta ?!
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#17 Re: Široki prvak.
Ovo je točno. 99,76% Hrvata...vodoprovodčik wrote:Baš naprotiv, Široki je hrvatskiji od svih hrvatskih u klubova u Hrvatskoj i ne-Hrvatskoj gdje žive Hrvati.
Bio večeras na utakmici, ispočetka oko 3000 ljudi pošto je radni dan, u drugom poluvremenu naguralo se i do 4 tisuće... i atmosfera se na kraju popravila.. Dosta ljudi došlo sa strane...
Širokom svaka čast, od organizacije, pa sve do najmlađih uzrasta koji su nas zabavljali na poluvremenu od kojih će barem jedan postati veoma talentirani prvotimac... Planinić najbolji, oduševio večeras, Vladović imao nekoliko dobrih asistencija, Collins par zakucavanja koji me nije previše impresionirao i nije previše tehnički potkovan (amer i još crnac, kontam zna igrat
Ekipa s najmanjim budžetom peta u ligi, ima šanse i za play off, mada je eurokup realniji... Ali ono što je najbolje je to da im je glavna baza igrača vlastita škola, dosta talentirani pojedinci.
Da je više ovih derbija, moglo bi se češće protegnuti do Širokog...
p.s. Svaka čast za portal i praćenje Širokog, ovaj sa-x je stvarno iscrpan, pobjegle im dvije riječi više u tekstu... Ajde dobro je, objavili su vijest...
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#18 Re: Široki prvak.
Prenosi televizija "jedine" nam domovine, čim završi utakmica sa-x jedva čeka objaviti pobjedu "jedinog" nam kluba, Sarajlije ne mogu dočekati iduću utakmicu...Sasvim_Obican wrote:Hrvatski klub, pa prvak BiH i predstavnik jedine nam domovine u ABA ligi.
Zato neki mrski strani portal iz "strane" nam Hrvatske objavljuje jedva dvije riječi o pobjedi Širokog, pu kako ih nije sramota...
- vodoprovodčik
#19 Re: Široki prvak.
Pajdo upravu si jer prozivaš te medije. Jebiga, valjda se HRT ili neka druga hrvatcka tv potrudi pa počne prenositi utakmice hrvatskog košarkaškog kluba Široki Brijeg 
- Josip321
#20 Re: Široki prvak.
Htio sam reći, malo i isprovocirati domaće (BH medie, mada znam da ni najmanje ne mogu na njih utjecati) da više prate Široki. Jer htijeli mi to priznati ili ne, pa i ja kao navijač Zrinjskog, Široki je jedna fina priča. Malo po malo ali svi kolektivi u BH propadoše. Evo na što spade Bosna i u košarci. A još više boli na što spade RK Bosna. Koja je bila solidan klub i u okviru LP.
Malo je priča kao Široki i zaslužuju svoje mjesto u BH mediima.
Ali valjda im je problem prefiks HKK.
A HTR ne prenosi inače košarku. Ali eto jedna od svega nekoliko prenosa košarke ove godine će biti ona protiv Cedevite, čini mi se. Navedeni portal ih prati i sa razlogom. Mnogo hrvatskih reprezenatativaca u mnogo kategorija dolazi iz Širokog. Pa je i to valjda jedan od razloga.
Malo je priča kao Široki i zaslužuju svoje mjesto u BH mediima.
Ali valjda im je problem prefiks HKK.
A HTR ne prenosi inače košarku. Ali eto jedna od svega nekoliko prenosa košarke ove godine će biti ona protiv Cedevite, čini mi se. Navedeni portal ih prati i sa razlogom. Mnogo hrvatskih reprezenatativaca u mnogo kategorija dolazi iz Širokog. Pa je i to valjda jedan od razloga.
- MyCore
#21 Re: Široki prvak.
greska....osa wrote:pa zar ni temu da nitko ne otvori.
- Sasvim_Obican
#22 Re: Široki prvak.
Ja navijam za Široki Brijeg jer je predstavnik jedne jedine Bosne i Hercegovine u ABA Ligi. Baš me briga što ga neko prenosi ili ne prenosi. Kad ga gledam na Areni, navijam za njega jer je to moj klub, klub iz Bosne i Hercegovine ! Baš ću navijati za Olimpiju ili Zvezdu, kraj kluba koji predstavlja BiH ! Isto kao što navijam za Borac kad igram protiv Metalurga i njima sličnih. Ne tangiraju me previše navijači i njihove "zastavice" kakve smo znali gledati. Igrači nemaju ništa s tim, a dok god na peharu kojeg nose stoje ime moje i vaše domovine, normalno da ću navijati za njih.
Sad vi mene optužujete, konkretno, ako sam dobro razumio, da se ne veselim dovoljno pobjedi bosanskohercegovačkog kluba, KK Široki Brijeg ?!
Naprijed Široki !

Sad vi mene optužujete, konkretno, ako sam dobro razumio, da se ne veselim dovoljno pobjedi bosanskohercegovačkog kluba, KK Široki Brijeg ?!
Naprijed Široki !
- 1pajdo
#23 Re: Široki prvak.
ArenaSport Hrvatskavodoprovodčik wrote:Pajdo upravu si jer prozivaš te medije. Jebiga, valjda se HRT ili neka druga hrvatcka tv potrudi pa počne prenositi utakmice hrvatskog košarkaškog kluba Široki Brijeg
:kava:
- Sasvim_Obican
#24 Re: Široki prvak.
Prenosi i ArenaSport Srbija-BiH-Crna Gora što je neoboriv dokaz da je Široki naš.1pajdo wrote:ArenaSport Hrvatskavodoprovodčik wrote:Pajdo upravu si jer prozivaš te medije. Jebiga, valjda se HRT ili neka druga hrvatcka tv potrudi pa počne prenositi utakmice hrvatskog košarkaškog kluba Široki Brijeg
:kava:
Naprijed Široki !
-
radio_sa
#25 Re: Široki prvak.
Siroki je sportska prica o kojoj bi bio sevap dobar dokumentarac napraviti. Svaka cast