Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zmijaIzmaj wrote:yes yes i jo moras slusati kako je kod njih gore sve skupo kako je ovdje jeftino, pa plati jarane ako ti ej jeftino
i jos pitaju: hocemo li kod zelje na cevape, bas sam pozelio... i kad se najedu i to 15 u cijeli somun, kajmaka i 2 jogurta (i to svi) onda kazu: uhh zaboravio sam svoju kreditnu karticu... mi gore uopste cash ne nosimo, samo kartice
a kad oni caste, odvedu nas na 100 grama pite.. krompiraCe... i to samo djecu...
zmijaIzmaj wrote:dokle ide taj bezobrazluk i poguziluk da se nena "tjera" da razvlaci jufke cccc ma nema to obzira ni prema kome, dodje hadzo cijelo ljeto nista ne radi, osim sto bude na grbaci familiji, a ti im prinosi, kuhaj, trosi svoje pare, mislis da ce se pocesati za novcanik?? jok! reci hvala nista... ( )
Nije bas tako. Mozda i nenu mi u mene odvedem na Park princeva ili kod Kibeta na sok, mada je slaba na noge, tesko joj se penjat' do gore, mozda ipak odemo do Palme na jednu Havana tortu. Eto dosta od dijaspore.
cHupjahalic@ wrote:a famElija?
a dala bi sve za dajdzinu njemacku kesu ... pa ako treba i par kila graha iz baste.
ifff pa sta ti mislis, da dajdza to da sto je dobra srca ? dajdza donese po cokoladu a odnese sve iz baste, zarovi se u spajz i sve pokupi.. mi mu prosle godine napunili spajz ubudjalim pasljom.. on sve pokupio a pasulj ostavio kaze da nam je to zdravo
zmijuga, nama su i ikar uzeli, kazu dobro im je za cuke dodje...
"Shejla, duso, donesi baki (neni) sesir pa cu ti kupiti sladoled"
"Hosh rahmeta ti Alijina?"
i to su garant dijasporci mi nikad tako ne bismo vikali na plazi... em amo kuRtulni, em neJmamo para da idemo na more. . mi se dovikujemo samo po vrelu bosne, kad se okupimo oko porodicnog express lonca
zmijaIzmaj wrote:ma neki gosti se najavili, za nekih 6-7 sedmica, pa se radi na crno, valja bagru docekati (e nece nam vala prigovoriti sa smo fukara, pa makar )
A i vi tamo vala se stiskate i sve gledate kroz pare.. Nena mi u mene samo prica kako su peMzioneri najugrozenija drustvena struktura i kako ih je nakav PIO zakinuo. Prije je 'sovala Bicakcica, pa Terzica, k'o da gledam da ce ove godine tog Brankovica. Cuj ugrozeni, a mjesecne karte dobiju dzaba, dok mi moramo da placamo taksi. Nena kupuje "Avaz" samo petkom. Kaze zbog sedmicnog TV programa. Kad mi dodjemo kupujemo ga svaki dan, a hefticno joj uzmemo onu "Azru", pa ona, kad procita, onda je proslijedi koni Safiji (njeni iz NorveCke slabo sta salju).
zmijaIzmaj wrote:ma neki gosti se najavili, za nekih 6-7 sedmica, pa se radi na crno, valja bagru docekati (e nece nam vala prigovoriti sa smo fukara, pa makar )