Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post Reply
zunazu

#1 Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by zunazu »

Kad bi bilo mogućnosti ovim izbjeglicama bi trebalo dati besplatno zemljište i naše državljanstvo, nek ljudi rade i grade.

Ovo je jedinstvena prilika za BiH da uveze zdravih ljudi i umanji bolesni uticaj pobješnjelih idiota Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Ovdje se stanje može popraviti jedino ako uvezemo ljudske kapacitete jer naši mladi odlaze vani i ostaje samo truhlovina koja se izjeda podjelama.

A eto ovi ljudi kad ih gledaš na tv-u govore engleski, njemački, mnogi su studenti, radnici, stručnjaci, sportisti, muzičari, odgovorne majke, dobra djeca, vrijedan narod. Takvi nam trebaju.
animals

#2 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by animals »

Pa daj im svoju zemlju..nek ljudi kopaju..
vjjerovatno zude za tim...
animals

#3 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by animals »

I misilm da ce procvasti popratna industrija..
pravljenje motika, za okopavanje..i sl..
Thorgerson

#4 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Thorgerson »

Hahahah...

Ovi ljudi da su htjeli da rade, radili bi u Siriji, Iraku, Afganistanu itd. Ili bi ostali u Turskoj ili usputnim zemljama da rade.

Oni, vecina ne zeli da radi. Zeli socijalu. I oni koji zele da rade, znaju da ce im rad debelo vise biti placen u svabiji ili austriji, nego u nekakvoj bih.

Stoga, ja ne vidim kako se oni uopste mogu zadrzati u BiH. Jedino sto ih moze privuci su mozda dzamije i gostoprimstvo, pa vjerujem da ce neki i ostati. Ipak, svi oni imaju cilj to je svabija, skandinavija, austrija.
animals

#5 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by animals »

Thorgerson wrote:Hahahah...

Ovi ljudi da su htjeli da rade, radili bi u Siriji, Iraku, Afganistanu itd. Ili bi ostali u Turskoj ili usputnim zemljama da rade.

Oni, vecina ne zeli da radi. Zeli socijalu. I oni koji zele da rade, znaju da ce im rad debelo vise biti placen u svabiji ili austriji, nego u nekakvoj bih.

Stoga, ja ne vidim kako se oni uopste mogu zadrzati u BiH. Jedino sto ih moze privuci su mozda dzamije i gostoprimstvo, pa vjerujem da ce neki i ostati. Ipak, svi oni imaju cilj to je svabija, skandinavija, austrija.
Ma nece ni u Austriju :D
zamisli kakve su to izbjeglice, kad nece u Austriju..
vjerovatno jadne..
neki

#6 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by neki »

jo ideje jbt
da su zdravi, vrijedni i zele da rade ne bi se klali po Siriji u 10 suprotstavljenih frakcija.
Samo nam oni fale...veci su idioti nego "pobješnjeli idioti Srbi, Hrvati i Bošnjaci"
Em2r

#7 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Em2r »

Za neupucene
Sirija je do pocetka ratnih dejstava snabdjevala vecinu bliskog istoka poljoprivrednim proizvodima. Ako si pojeo/la jabuku u Kuvajtu, Dubaiu, Rijadu dosla je 99% iz Sirije. Ideja generalno i nije losa jer su to ljudi koji su uspjevali ostvariti odlicne zasade za njihovo podneblje.
PeppermintSA

#8 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by PeppermintSA »

Super, još nam samo trebaju i Arapi. :roll:
XXS

#9 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by XXS »

Koliko to ljudi ti kontas da natrpas na 23% teritorije?
I kako mislis da bilo ko promijeni SDA feudalni ustroj?

Imali smo mi i vrijednih, pametnih, strucnih i usavrsenih al' otis'o je svak' ko valja.
Tako ce i novopridosli skontati isto i razguliti prvom prilikom.
It_is_a_Leclerc

#10 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.
insomnia78

#11 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by insomnia78 »

"E, ako mi je Ferid sreca da bog da nikad srece nemala" :lol:
zunazu

#12 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by zunazu »

neki wrote:jo ideje jbt
da su zdravi, vrijedni i zele da rade ne bi se klali po Siriji u 10 suprotstavljenih frakcija.
Samo nam oni fale...veci su idioti nego "pobješnjeli idioti Srbi, Hrvati i Bošnjaci"
Oni da su se klali ne bi završili ovdje. Ljudi su otišli što su morali, što su otjerani, a ne što su htjeli.

I ne može niko biti veći pobješnjeli idiot od Srbina, Bošnjaka i Hrvata. Ja gore sorte nisam u životu upoznao.
Em2r wrote:Za neupucene
Sirija je do pocetka ratnih dejstava snabdjevala vecinu bliskog istoka poljoprivrednim proizvodima. Ako si pojeo/la jabuku u Kuvajtu, Dubaiu, Rijadu dosla je 99% iz Sirije. Ideja generalno i nije losa jer su to ljudi koji su uspjevali ostvariti odlicne zasade za njihovo podneblje.
Sirija je bila prebogata zemlja vrijednih i pismenih ljudi. Ovdje to balavurdija ne zna jer ne želi da zna.

Bio je hit u regiji snimak sirijske djevojke koja na pitanje da li bi ostala u Sloveniji da živi kaže "ne bih, to je jadna zemlja".
PeppermintSA wrote:Super, još nam samo trebaju i Arapi. :roll:
Znam samo da ti ne trebaju predrasude. Sirijci nisu gori od debila Srba, Bošnjaka i Hrvata garant.
XXS wrote:Koliko to ljudi ti kontas da natrpas na 23% teritorije?
I kako mislis da bilo ko promijeni SDA feudalni ustroj?

Imali smo mi i vrijednih, pametnih, strucnih i usavrsenih al' otis'o je svak' ko valja.
Tako ce i novopridosli skontati isto i razguliti prvom prilikom.
Pa jedno milion Sirijaca bi mogli primiti. :D

Nek naprave stranku, s tom količinom ljudi imaće dobar rezultat na izborima. Glasaću i ja za njih, samo da poseru sda. :D
It_is_a_Leclerc wrote:Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.
Eto retardi Srbi, Bošnjaci i Hrvati uopšte nisu od tog posla. Uništili su sve što su dotakli.
neki

#13 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by neki »

De ba odvadi malo...u zlatno doba prije ovog rata Sirija je imala GDP po glavi stanovnika duplo manji od Bosne..a sad su sami sebe vratili u kameno doba, i kad su vidjeli sta je ostalo krenuli ka Evropi...
Novak20

#14 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Bolje bi nam bilo da naselimo Šveđane, Nijemce ili neki drugi dokazano kulturan narod kad pođu da bježe iz svojih država pod pritiskom izbjeglica. :mrgreen:

Uzgred, gledam ljetos došli Arapi na rafting. Neće niko da vesla u čamcu. Kontaju voda ide nizbrdo, platili smo rafting, zašto bi veslali... :lol: skiper se jadan polomi...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Truba »

osnovna jedinica lijenosti
1 arap :D
:lol:
Juliuscezar

#16 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Juliuscezar »

Black swan wrote:osnovna jedinica lijenosti
To je apsolut, nemoguce je postići 1 arapa, mozes biti naprimjer 0.5 arapa kao Grci. Vise od 1 arapa je samo u teoriji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Truba »

1 arap = 10 grka = 100 crnogoraca

1 bosanac = 5 crnogoraca :lol: :lol: :lol:
Stargate Punk

#18 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Stargate Punk »

Ja nisam siguran da su Sirijci Arapi. Mozda je bilo nekakvog mjesanja u proslosti ali sigurno nisu Arapi.
Moglo bi se naci finih djevojaka iz Sirije pa ih naseliti ovdje pod uvjetom da ne slusaju turbo-folk a ovo more muskaraca pustiti neka ide put Njemacke ili Svedske.
Drvosjeca iz Dejcica

#19 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

It_is_a_Leclerc wrote:Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.
Reće pripadnik divljeg plemena sa Balkana koji se posvađaše i zbog izbjeglica. :lol: :lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#20 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Reće pripadnik divljeg plemena sa Balkana koji se posvađaše i zbog izbjeglica. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako sam i napisao u drugom dijelu -"samo su nam jos oni falili" - svjestan sam cinjenice da su narodi na Balkanu valjda jednako ratoborni i nelogicni, ako ne i vise, u odnosu na Arape, pa su nam jos samo oni falili da nam upotpune dernek.

Ako nije jasno, mogu ja i nacrtati. :D
sunceKOtepsija

#21 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by sunceKOtepsija »

Novak20 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Uzgred, gledam ljetos došli Arapi na rafting. Neće niko da vesla u čamcu. Kontaju voda ide nizbrdo, platili smo rafting, zašto bi veslali... :lol: skiper se jadan polomi...
Black swan wrote:osnovna jedinica lijenosti
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#22 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kako sam i napisao u drugom dijelu -"samo su nam jos oni falili" - svjestan sam cinjenice da su narodi na Balkanu valjda jednako ratoborni i nelogicni, ako ne i vise, u odnosu na Arape, pa su nam jos samo oni falili da nam upotpune dernek.

Ako nije jasno, mogu ja i nacrtati. :D
Hajde nacrtaj :oops:
sinuhe

#23 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by sinuhe »

Unesreceni ljudi za unesrecenu zemlju. Svasta se i na ovom forumu moze procitati.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#24 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by emillio estevez »

sinuhe wrote:Unesreceni ljudi za unesrecenu zemlju. Svasta se i na ovom forumu moze procitati.

Nisi dobro procitao naslov teme!

Nekima je sansa samo za sto ?
RNG_25

#25 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH

Post by RNG_25 »

zunazu wrote:Kad bi bilo mogućnosti ovim izbjeglicama bi trebalo dati besplatno zemljište i naše državljanstvo, nek ljudi rade i grade.

Ovo je jedinstvena prilika za BiH da uveze zdravih ljudi i umanji bolesni uticaj pobješnjelih idiota Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Ovdje se stanje može popraviti jedino ako uvezemo ljudske kapacitete jer naši mladi odlaze vani i ostaje samo truhlovina koja se izjeda podjelama.

A eto ovi ljudi kad ih gledaš na tv-u govore engleski, njemački, mnogi su studenti, radnici, stručnjaci, sportisti, muzičari, odgovorne majke, dobra djeca, vrijedan narod. Takvi nam trebaju.
Očigledni trol je očigledan.
Post Reply