Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
- zunazu
#1 Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Kad bi bilo mogućnosti ovim izbjeglicama bi trebalo dati besplatno zemljište i naše državljanstvo, nek ljudi rade i grade.
Ovo je jedinstvena prilika za BiH da uveze zdravih ljudi i umanji bolesni uticaj pobješnjelih idiota Srba, Hrvata i Bošnjaka.
Ovdje se stanje može popraviti jedino ako uvezemo ljudske kapacitete jer naši mladi odlaze vani i ostaje samo truhlovina koja se izjeda podjelama.
A eto ovi ljudi kad ih gledaš na tv-u govore engleski, njemački, mnogi su studenti, radnici, stručnjaci, sportisti, muzičari, odgovorne majke, dobra djeca, vrijedan narod. Takvi nam trebaju.
Ovo je jedinstvena prilika za BiH da uveze zdravih ljudi i umanji bolesni uticaj pobješnjelih idiota Srba, Hrvata i Bošnjaka.
Ovdje se stanje može popraviti jedino ako uvezemo ljudske kapacitete jer naši mladi odlaze vani i ostaje samo truhlovina koja se izjeda podjelama.
A eto ovi ljudi kad ih gledaš na tv-u govore engleski, njemački, mnogi su studenti, radnici, stručnjaci, sportisti, muzičari, odgovorne majke, dobra djeca, vrijedan narod. Takvi nam trebaju.
- animals
#2 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Pa daj im svoju zemlju..nek ljudi kopaju..
vjjerovatno zude za tim...
vjjerovatno zude za tim...
- animals
#3 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
I misilm da ce procvasti popratna industrija..
pravljenje motika, za okopavanje..i sl..
pravljenje motika, za okopavanje..i sl..
- Thorgerson
#4 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Hahahah...
Ovi ljudi da su htjeli da rade, radili bi u Siriji, Iraku, Afganistanu itd. Ili bi ostali u Turskoj ili usputnim zemljama da rade.
Oni, vecina ne zeli da radi. Zeli socijalu. I oni koji zele da rade, znaju da ce im rad debelo vise biti placen u svabiji ili austriji, nego u nekakvoj bih.
Stoga, ja ne vidim kako se oni uopste mogu zadrzati u BiH. Jedino sto ih moze privuci su mozda dzamije i gostoprimstvo, pa vjerujem da ce neki i ostati. Ipak, svi oni imaju cilj to je svabija, skandinavija, austrija.
Ovi ljudi da su htjeli da rade, radili bi u Siriji, Iraku, Afganistanu itd. Ili bi ostali u Turskoj ili usputnim zemljama da rade.
Oni, vecina ne zeli da radi. Zeli socijalu. I oni koji zele da rade, znaju da ce im rad debelo vise biti placen u svabiji ili austriji, nego u nekakvoj bih.
Stoga, ja ne vidim kako se oni uopste mogu zadrzati u BiH. Jedino sto ih moze privuci su mozda dzamije i gostoprimstvo, pa vjerujem da ce neki i ostati. Ipak, svi oni imaju cilj to je svabija, skandinavija, austrija.
- animals
#5 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Ma nece ni u AustrijuThorgerson wrote:Hahahah...
zamisli kakve su to izbjeglice, kad nece u Austriju..
vjerovatno jadne..
-
neki
#6 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
jo ideje jbt
da su zdravi, vrijedni i zele da rade ne bi se klali po Siriji u 10 suprotstavljenih frakcija.
Samo nam oni fale...veci su idioti nego "pobješnjeli idioti Srbi, Hrvati i Bošnjaci"
da su zdravi, vrijedni i zele da rade ne bi se klali po Siriji u 10 suprotstavljenih frakcija.
Samo nam oni fale...veci su idioti nego "pobješnjeli idioti Srbi, Hrvati i Bošnjaci"
- Em2r
#7 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Za neupucene
Sirija je do pocetka ratnih dejstava snabdjevala vecinu bliskog istoka poljoprivrednim proizvodima. Ako si pojeo/la jabuku u Kuvajtu, Dubaiu, Rijadu dosla je 99% iz Sirije. Ideja generalno i nije losa jer su to ljudi koji su uspjevali ostvariti odlicne zasade za njihovo podneblje.
Sirija je do pocetka ratnih dejstava snabdjevala vecinu bliskog istoka poljoprivrednim proizvodima. Ako si pojeo/la jabuku u Kuvajtu, Dubaiu, Rijadu dosla je 99% iz Sirije. Ideja generalno i nije losa jer su to ljudi koji su uspjevali ostvariti odlicne zasade za njihovo podneblje.
-
PeppermintSA
#8 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Super, još nam samo trebaju i Arapi. 
- XXS
#9 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Koliko to ljudi ti kontas da natrpas na 23% teritorije?
I kako mislis da bilo ko promijeni SDA feudalni ustroj?
Imali smo mi i vrijednih, pametnih, strucnih i usavrsenih al' otis'o je svak' ko valja.
Tako ce i novopridosli skontati isto i razguliti prvom prilikom.
Imali smo mi i vrijednih, pametnih, strucnih i usavrsenih al' otis'o je svak' ko valja.
- It_is_a_Leclerc
#10 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.
- insomnia78
#11 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
"E, ako mi je Ferid sreca da bog da nikad srece nemala" 
- zunazu
#12 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Oni da su se klali ne bi završili ovdje. Ljudi su otišli što su morali, što su otjerani, a ne što su htjeli.neki wrote:jo ideje jbt
I ne može niko biti veći pobješnjeli idiot od Srbina, Bošnjaka i Hrvata. Ja gore sorte nisam u životu upoznao.
Sirija je bila prebogata zemlja vrijednih i pismenih ljudi. Ovdje to balavurdija ne zna jer ne želi da zna.Em2r wrote:Za neupucene
Bio je hit u regiji snimak sirijske djevojke koja na pitanje da li bi ostala u Sloveniji da živi kaže "ne bih, to je jadna zemlja".
Znam samo da ti ne trebaju predrasude. Sirijci nisu gori od debila Srba, Bošnjaka i Hrvata garant.PeppermintSA wrote:Super, još nam samo trebaju i Arapi.
Pa jedno milion Sirijaca bi mogli primiti.XXS wrote:Koliko to ljudi ti kontas da natrpas na 23% teritorije?
Nek naprave stranku, s tom količinom ljudi imaće dobar rezultat na izborima. Glasaću i ja za njih, samo da poseru sda.
Eto retardi Srbi, Bošnjaci i Hrvati uopšte nisu od tog posla. Uništili su sve što su dotakli.It_is_a_Leclerc wrote:Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.
-
neki
#13 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
De ba odvadi malo...u zlatno doba prije ovog rata Sirija je imala GDP po glavi stanovnika duplo manji od Bosne..a sad su sami sebe vratili u kameno doba, i kad su vidjeli sta je ostalo krenuli ka Evropi...
-
Novak20
#14 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Bolje bi nam bilo da naselimo Šveđane, Nijemce ili neki drugi dokazano kulturan narod kad pođu da bježe iz svojih država pod pritiskom izbjeglica.
Uzgred, gledam ljetos došli Arapi na rafting. Neće niko da vesla u čamcu. Kontaju voda ide nizbrdo, platili smo rafting, zašto bi veslali...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
osnovna jedinica lijenosti
1 arap

1 arap
-
Juliuscezar
#16 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
To je apsolut, nemoguce je postići 1 arapa, mozes biti naprimjer 0.5 arapa kao Grci. Vise od 1 arapa je samo u teoriji.Black swan wrote:osnovna jedinica lijenosti
1 arap
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
1 arap = 10 grka = 100 crnogoraca
1 bosanac = 5 crnogoraca

1 bosanac = 5 crnogoraca
-
Stargate Punk
#18 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Ja nisam siguran da su Sirijci Arapi. Mozda je bilo nekakvog mjesanja u proslosti ali sigurno nisu Arapi.
Moglo bi se naci finih djevojaka iz Sirije pa ih naseliti ovdje pod uvjetom da ne slusaju turbo-folk a ovo more muskaraca pustiti neka ide put Njemacke ili Svedske.
Moglo bi se naci finih djevojaka iz Sirije pa ih naseliti ovdje pod uvjetom da ne slusaju turbo-folk a ovo more muskaraca pustiti neka ide put Njemacke ili Svedske.
- Drvosjeca iz Dejcica
#19 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Reće pripadnik divljeg plemena sa Balkana koji se posvađaše i zbog izbjeglica.It_is_a_Leclerc wrote:Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.
- It_is_a_Leclerc
#20 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Kako sam i napisao u drugom dijelu -"samo su nam jos oni falili" - svjestan sam cinjenice da su narodi na Balkanu valjda jednako ratoborni i nelogicni, ako ne i vise, u odnosu na Arape, pa su nam jos samo oni falili da nam upotpune dernek.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Reće pripadnik divljeg plemena sa Balkana koji se posvađaše i zbog izbjeglica.It_is_a_Leclerc wrote:Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.![]()
![]()
![]()
Ako nije jasno, mogu ja i nacrtati.
- sunceKOtepsija
#21 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Novak20 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Uzgred, gledam ljetos došli Arapi na rafting. Neće niko da vesla u čamcu. Kontaju voda ide nizbrdo, platili smo rafting, zašto bi veslali...skiper se jadan polomi...
Black swan wrote:osnovna jedinica lijenosti
1 arap
- Edin H.
#22 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Hajde nacrtajIt_is_a_Leclerc wrote:Kako sam i napisao u drugom dijelu -"samo su nam jos oni falili" - svjestan sam cinjenice da su narodi na Balkanu valjda jednako ratoborni i nelogicni, ako ne i vise, u odnosu na Arape, pa su nam jos samo oni falili da nam upotpune dernek.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Reće pripadnik divljeg plemena sa Balkana koji se posvađaše i zbog izbjeglica.It_is_a_Leclerc wrote:Arapi koji bi posvađali dva oka u glavi. Da, samo su nam još oni falili.![]()
![]()
![]()
Ako nije jasno, mogu ja i nacrtati.
- sinuhe
#23 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Unesreceni ljudi za unesrecenu zemlju. Svasta se i na ovom forumu moze procitati.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#24 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
sinuhe wrote:Unesreceni ljudi za unesrecenu zemlju. Svasta se i na ovom forumu moze procitati.
Nisi dobro procitao naslov teme!
Nekima je sansa samo za sto ?
-
RNG_25
#25 Re: Sirijske izbjeglice kao velika šansa za BiH
Očigledni trol je očigledan.zunazu wrote:Kad bi bilo mogućnosti ovim izbjeglicama bi trebalo dati besplatno zemljište i naše državljanstvo, nek ljudi rade i grade.