Sfera uticaja ce izgledati slicno kao na nacrtanom.
Recep je pojeo jeddno veliko go.vno
To ova? Ako jeste, nadjoh joj jos jedan uradakIronmen wrote: ↑12/12/2024 22:1220 postova u nazad smo pricali o tome. Novinarka poznata od prije po sirenju izraelske propagande, ali narod pusti uveliko to dovoljno ti je samo da procitas komentare.GandalfSivi wrote: ↑12/12/2024 22:08 Nego, je li ko gledao onu ofirnu propagandu CNN-a kada reporterka “nadje” zarobljenika ispod deke? Mene sramota za njih bilo svega mi![]()
Jeste to je ta ubleha, ali Svijet se lozi na ovo puse svi foru.GandalfSivi wrote: ↑13/12/2024 00:28To ova? Ako jeste, nadjoh joj jos jedan uradakIronmen wrote: ↑12/12/2024 22:1220 postova u nazad smo pricali o tome. Novinarka poznata od prije po sirenju izraelske propagande, ali narod pusti uveliko to dovoljno ti je samo da procitas komentare.GandalfSivi wrote: ↑12/12/2024 22:08 Nego, je li ko gledao onu ofirnu propagandu CNN-a kada reporterka “nadje” zarobljenika ispod deke? Mene sramota za njih bilo svega mi![]()
SmokingMan wrote: ↑13/12/2024 00:40 Ja bi se počeo nečim drugim baviti da sam na mjestu ove reporterke.
puko bi je i nea greskeRejhana wrote: ↑13/12/2024 01:56SmokingMan wrote: ↑13/12/2024 00:40 Ja bi se počeo nečim drugim baviti da sam na mjestu ove reporterke.
Dobra milfača.
To ova? Ako jeste, nadjoh joj jos jedan uradakGandalfSivi wrote: ↑13/12/2024 00:28
20 postova u nazad smo pricali o tome. Novinarka poznata od prije po sirenju izraelske propagande, ali narod pusti uveliko to dovoljno ti je samo da procitas komentare.

Bio je neki prilog na BIRNU. Možeš Potražiti.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/12/2024 07:33 Ðe onaj lik iz Banovića što je prije 10-11 g. otiš'o u Siriju pa pis'o po twitteru, pa im'o blog na kojem je dav'o fetve, a inače nije im'o veze s islamom do pred odlazak u Siriju, niti je nešto školovan...u početku je bio na ISIL-ovoj strani pa onda preš'o kod Džūlānija...?
Mislim da je otiš'o s ocem, bratom I ženama...
Ima li I sad Twitter I blog?
Kolko ja znam ni on niti bilo ko od njegovih nije se vratio iz Sirije....SmokingMan wrote: ↑13/12/2024 07:47Bio je neki prilog na BIRNU. Možeš Potražiti.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/12/2024 07:33 Ðe onaj lik iz Banovića što je prije 10-11 g. otiš'o u Siriju pa pis'o po twitteru, pa im'o blog na kojem je dav'o fetve, a inače nije im'o veze s islamom do pred odlazak u Siriju, niti je nešto školovan...u početku je bio na ISIL-ovoj strani pa onda preš'o kod Džūlānija...?
Zanm da se jedan povratnik odtužio od svijeta i odselio na planinu, gore živi kao pećinski čovjek. Ne znam tačno koja je planina u pitanju.
Toliko ja znam, tako da ne mogu ti ništa konkretnije reći, a znam da ih je tamo izgimulo na desetine sa ovi prostora.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/12/2024 08:20Kolko ja znam ni on niti bilo ko od njegovih nije se vratio iz Sirije....SmokingMan wrote: ↑13/12/2024 07:47Bio je neki prilog na BIRNU. Možeš Potražiti.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/12/2024 07:33 Ðe onaj lik iz Banovića što je prije 10-11 g. otiš'o u Siriju pa pis'o po twitteru, pa im'o blog na kojem je dav'o fetve, a inače nije im'o veze s islamom do pred odlazak u Siriju, niti je nešto školovan...u početku je bio na ISIL-ovoj strani pa onda preš'o kod Džūlānija...?
Zanm da se jedan povratnik odtužio od svijeta i odselio na planinu, gore živi kao pećinski čovjek. Ne znam tačno koja je planina u pitanju.
Zašto bi to trebalo da pogađa jednog bosanca, bošnjaka?Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/12/2024 07:37 Inače nusajrije ili sirijske alevije ili arapski alevije, kojima pripada propali Asad i njegov klan I njegovo pleme, su posebna vjera. Iako imaju neke sličnosti sa dvanaestoimamskim šijama (Iran, Liban) nisu im ni blizu...
Nadam se da si upravu. Vidjet cemo uskoro na terenu.HarTar wrote: ↑13/12/2024 08:15 Trump kaže "Sirija nije naša borba". To je loša vijest za Kurde.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... tid=608042
Ako se Ameri zaista povuku iz Sirije, teroristi SDFa su završena priča. Glavni razlog, ne podržava ih lokalno stanovništvo, neće čak ni Turska morati intervenisati.Tarmac wrote: ↑13/12/2024 10:48Nadam se da si upravu. Vidjet cemo uskoro na terenu.HarTar wrote: ↑13/12/2024 08:15 Trump kaže "Sirija nije naša borba". To je loša vijest za Kurde.
Zasto bi se ameri tek tako povukli iz Sirije kada im je i dalje 50% Iraka i cijeli Iran prijetnja a koliko imaju baza trenutno u Siriji 7-8 komada ? Jedino ako Trump bas odluci da popusti skroz kao u Afganistanu ali mislim da nece svi znamo kakav posebni odnos Trump ima prema Iranu.HarTar wrote: ↑13/12/2024 11:53Ako se Ameri zaista povuku iz Sirije, teroristi SDFa su završena priča. Glavni razlog, ne podržava ih lokalno stanovništvo, neće čak ni Turska morati intervenisati.Tarmac wrote: ↑13/12/2024 10:48Nadam se da si upravu. Vidjet cemo uskoro na terenu.HarTar wrote: ↑13/12/2024 08:15 Trump kaže "Sirija nije naša borba". To je loša vijest za Kurde.
Ostaju na Sredozemlju
Pad saveznika, ali ne i ambicija: Rusi postigli dogovor s pobunjenicima, zadržat će vojne baze?
Ministarstvo odbrane u Moskvi vjeruje da ima neformalni dogovor s grupom Hayat Tahrir Al-Sham, ili HTS, bivšom podružnicom Al-Kaide koja je predvodila ofanzivu za svrgavanje Assada, da može ostati na sirijskim bazama, rekao je izvor u Rusiji. Međutim, prema pisanju Bloomberga situacija bi se mogla promijeniti s obzirom na nestabilnost u Siriji.
Moskva je uspostavila kontakt s HTS-om u Damasku i nada se da će grupa "ispoštovati obećanja" o očuvanju sigurnosti stranih diplomata, citirala je državna ruska agencija zamjenika ministra vanjskih poslova Mihaila Bogdanova. Rusija planira zadržati svoje baze u Siriji jer borba protiv tzv. Islamske države, ili ISIL-a, još nije završena.
https://www.timesofisrael.com/in-video- ... l-be-free/U video pozivu iranskim građanima, Netanyahu kaže 'jednog dana će Iran biti slobodan'
U trećoj takvoj poruci u posljednjih nekoliko mjeseci, premijer kaže da se iranska osovina raspada zbog 'lančane reakcije' koju je pokrenuo Izrael, poziva da se Bliski istok pretvori 'u svjetionik prosperiteta'
Zar nije i Erdogan nedavno nešto slično izjavljivao?Bernardinac wrote: ↑13/12/2024 12:30https://www.timesofisrael.com/in-video- ... l-be-free/U video pozivu iranskim građanima, Netanyahu kaže 'jednog dana će Iran biti slobodan'
U trećoj takvoj poruci u posljednjih nekoliko mjeseci, premijer kaže da se iranska osovina raspada zbog 'lančane reakcije' koju je pokrenuo Izrael, poziva da se Bliski istok pretvori 'u svjetionik prosperiteta'
Ima solidna reportazaswanfilter wrote: ↑13/12/2024 12:11 Razdor je krenuo mnogo prije tih ubistava Muhamedove porodice. Vec nakon njegove smrti i u vezi prvog Halife.
Siti tvrde da je Muhamed pred kraj zivota nekoliko puta spominjao Alija kao nasljednika i da je ta volja ponistena Ebu Bekrom kao prvim Halifom.