Bobi ja volim salamu dobro narezanu i nemoj mi molim te pizze na kriške kumim teBobi wrote:Jel voliš Ray BAN Jelačićanema me tamo wrote:Ja volim Omera?
Sirija vol. 2
-
nema me tamo
#99751 Re: Sirija vol. 2
- salik79
#99752 Re: Sirija vol. 2
nema me tamo wrote:Salikče bila je dova ja licno ucestvovao u njoj akobogda bice nam vraceno naše nemoj se dodvoravati ovim nevjernicima mi smo ti čisti i pravedni!
Mani zajebancije na ovu temu.
-
nema me tamo
#99753 Re: Sirija vol. 2
Bez zajebancije pazi raspleta u narednih par dana kako Ameri ostavljaju Kurde na milost i nemilost tek budnih Turaka - na vojnicke akcije mislim pod tek budnih
- insomnia78
#99754 Re: Sirija vol. 2
Pa postavi nam Saliče tekst dove
- salik79
#99755 Re: Sirija vol. 2
nema me tamo wrote:Bez zajebancije pazi raspleta u narednih par dana kako Ameri ostavljaju Kurde na milost i nemilost tek budnih Turaka
Naravno da ih ostavljaju, ali kao sto rekoh to je proigrani dupli pas izmedju Sirije, Turske, Irana i Rusije...Isto kao sti ce i primati u najvecoj mjeri biti istrijebljeni.
- Nadzornik
#99756 Re: Sirija vol. 2
A ja volim jednu Senadu anema me tamo wrote:Ja volim Omera
Kiki voli Abdullah Ocalan-a...

- salik79
#99757 Re: Sirija vol. 2
U dovi naslovljenoj „Dova za mir u Šamu“ se kaže:insomnia78 wrote:Pa postavi nam Saliče tekst dove
- Hvala neka je Tebi, Svemogući Bože! Ti si naš zaštitnik i Tebi se u svakom iskušenju obraćamo. Znamo da nema nijednog iskušenja koje nas zadesi, a da nije plod ruku naših.
Salavat i selam neka su na Tvog miljenika, kojeg si kao milost svjetovima poslao, kako bi ljudima donio mir i kako bi ih izvukao iz tmina neznanja i bratoubilačkih ratova.
Gospodaru naš, molimo Te za dobro za koje Te molio Tvoj poslanik Muhammed, a.s., a utječemo Ti se od zla od kojeg Ti se utjecao Tvoj poslanik Muhammed, a.s. Ti si onaj od Kojeg se traži pomoć i Tvoja pomoć je dovoljna. Samo su u Tebe snaga i moć.
Plemeniti Allahu, Tebi ništa nije skriveno. Ti znaš sve naše slabosti i mahane. Ti znaš da smo se od sunneta Tvoga Poslanika udaljili. Zemlje u koje je nur islama donio stoljetni mir danas razaraju sukobi i ratovi. Ti si Milostiv, pa te molimo da pređeš preko mahana naših, da među nama probudiš iskru Tvoje upute i da nas ujediniš na zajedničkoj riječi. Podari nam poniznost, razboritost i gorljivost u spašavanju duša i ljudskih života.
Uzvišeni, pomozi one koji se na Tvom putu bore kako bi donijeli mir među napaćene muslimane Šama. Bože, zaštiti obespravljene i nemoćne. Zaštiti tamošnje narode od terora i skupina onih koji se ne drže Tvojih propisa.
Uzvišeni Allahu, Tvoj poslanik Te je molio da nam blagosloviš Šam i govorio nam je da Tvoji meleki svoja krila pružaju nad Šamom. I mi Te iz ove zemlje, koja zna za težinu iskušenja ratom i strahom, molimo da spustiš svoj smiraj na sve ljude Šama. Bože, Ti si jedino utočište protjeranim, ucviljenim i obespravljenim, pa im budi na pomoći.
Bože naš, sačuvaj ovu našu zemlju od svakog zla. Sačuvaj od zla i sve zemlje svijeta. Učini da mir zavlada u srcima ljudi i pomozi našoj braći u Turskoj, Siriji, Palestini i na svakom mjestu. Amin!
-
nema me tamo
#99759 Re: Sirija vol. 2
A zašto si ti protiv Kurda?
Mislim po svemu što znam Kurdi su borci za slobodu vec preko jel 100 godina od otomanskog carstva kad su ovi držali sve..
Danas šta je danas Turci ko Turci opet hoce sranja i prisvajaju ono što ne mogu imat jesam li ovo dobro sastavio?
Mislim po svemu što znam Kurdi su borci za slobodu vec preko jel 100 godina od otomanskog carstva kad su ovi držali sve..
Danas šta je danas Turci ko Turci opet hoce sranja i prisvajaju ono što ne mogu imat jesam li ovo dobro sastavio?
- salik79
#99760 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:
Vidis da bas i nije tako kao sto neki zele predstaviti.
- salik79
#99762 Re: Sirija vol. 2
Ko je protiv Kurda? Ja sam protiv separatista....nema me tamo wrote:A zašto si ti protiv Kurda?
-
handžar88
#99763 Re: Sirija vol. 2
Dzaba onom tvom "sejhu" Salihu Ibisevicu sto je IZ kad ne zna recenicu sastavit a da ne pocini sirk.. inace dodjose mi u ruke slucajno novine preporod od IZ a preko citave strane reklama "stopa kamate vec od 3,44%" .. pozivaju ljude u jedan od najvecih grijeha, toliko o toj iz.salik79 wrote:Ja te pitam konkretno, a ne da mi ovu karikaturu postavljas...Kada ova ubleha bude IZ BiH, a ne "udruzenje gradjana", onda ga citiraj, a ja cu otici iz BiH.Kikibombona wrote:Bolje bi Salice bilo da naucis nesto o vjeri od pravog ucenjaka umjesto sto slusas 'priucene' hodze...salik79 wrote:Gdje je, ba, neko dovu ucio za primate?! O cemu vi?! Kako ja fulim te "dove"?!
Ono sto sam naucio prelistavajuci video...
- jedno selo u Shamu vrijedi vise nego grad u Iraku... Irak je zemlja fitne...
- sije laju u prazno, jedino 'ehlu sunet' moze osloboditi Kuds
- sije ne priznaju al-Aksu, smatraju da ju je napravio Omer, koga mrze, a obnovio Muavija, koga mrze jos vise
itd...
Last edited by handžar88 on 27/01/2018 23:08, edited 1 time in total.
-
nema me tamo
#99764 Re: Sirija vol. 2
Eh sad mi nista nije jasno 
- Nadzornik
#99765 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:U dovi naslovljenoj „Dova za mir u Šamu“ se kaže:insomnia78 wrote:Pa postavi nam Saliče tekst dove
- Hvala neka je Tebi, Svemogući Bože! Ti si naš zaštitnik i Tebi se u svakom iskušenju obraćamo. Znamo da nema nijednog iskušenja koje nas zadesi, a da nije plod ruku naših.
Salavat i selam neka su na Tvog miljenika, kojeg si kao milost svjetovima poslao, kako bi ljudima donio mir i kako bi ih izvukao iz tmina neznanja i bratoubilačkih ratova.
Gospodaru naš, molimo Te za dobro za koje Te molio Tvoj poslanik Muhammed, a.s., a utječemo Ti se od zla od kojeg Ti se utjecao Tvoj poslanik Muhammed, a.s. Ti si onaj od Kojeg se traži pomoć i Tvoja pomoć je dovoljna. Samo su u Tebe snaga i moć.
Plemeniti Allahu, Tebi ništa nije skriveno. Ti znaš sve naše slabosti i mahane. Ti znaš da smo se od sunneta Tvoga Poslanika udaljili. Zemlje u koje je nur islama donio stoljetni mir danas razaraju sukobi i ratovi. Ti si Milostiv, pa te molimo da pređeš preko mahana naših, da među nama probudiš iskru Tvoje upute i da nas ujediniš na zajedničkoj riječi. Podari nam poniznost, razboritost i gorljivost u spašavanju duša i ljudskih života.
Uzvišeni, pomozi one koji se na Tvom putu bore kako bi donijeli mir među napaćene muslimane Šama. Bože, zaštiti obespravljene i nemoćne. Zaštiti tamošnje narode od terora i skupina onih koji se ne drže Tvojih propisa.
Uzvišeni Allahu, Tvoj poslanik Te je molio da nam blagosloviš Šam i govorio nam je da Tvoji meleki svoja krila pružaju nad Šamom. I mi Te iz ove zemlje, koja zna za težinu iskušenja ratom i strahom, molimo da spustiš svoj smiraj na sve ljude Šama. Bože, Ti si jedino utočište protjeranim, ucviljenim i obespravljenim, pa im budi na pomoći.
Bože naš, sačuvaj ovu našu zemlju od svakog zla. Sačuvaj od zla i sve zemlje svijeta. Učini da mir zavlada u srcima ljudi i pomozi našoj braći u Turskoj, Siriji, Palestini i na svakom mjestu. Amin!
U Gazi Husrev-begovoj i Carevoj dzamiji u Sarajevu dova ide ovako:
U tekstu molitve koju je prije džuma-namaza uputio hafiz Sadrudin ef. Išerić, imam i hatib Careve džamije u Sarajevu, između ostalog je navedeno:
“Uzvišeni pomozi one koji se na Tvom putu bore kako bi donijeli mir među napaćene muslimane Šama. Bože, zaštiti obespravljene i nemoćne. Zaštiti tamošnje narode od terora i onih skupina koje se ne drže Tvojih propisa. Uzvišeni Allahu Tvoj poslanik Te je molio da nam blagosloviš Šam i govorio nam je da Tvoji meleki svoja krila pružaju nad Šamu. I mi Te iz ove zemlje, koja zna za težinu iskušenja ratom i strahom, molimo da spustiš svoj smiraj na sve ljude Šama. Bože, Ti si jedino utočište, protjeranim, ucviljenim i obesravljenim, pa im budi na pomoći. Bože naš, sačuvaj ovu našu zemlju od svakog zla. Sačuvaj od zla i sve zemlje svijeta. Učini da mir zavlada u srcima ljudi i pomozi našoj braći u Turskoj, Siriji, Palestini i na svakom mjestu”.
http://sandzakpress.net/u-sarajevskim-d ... ent-page-1
- salik79
#99766 Re: Sirija vol. 2
Eh, jadu, ni prezimena mu ne znas ispravno napisati, a kamoli sta drugo...Nivo - Kuduzovic, Ljakic, Pezic & co....handžar88 wrote:Dzaba onom tvom "sejhu" Salihu Ibisevicu sto je IZ kad ne zna recenicu sastavit a da ne pocini sirk.. inace dodjose mi u ruke slucajno novine preporod od IZ a preko citave strane reklama "stopa kamate vec od 3,44%" .. pozivaju ljude u jedan od najvecih grijeha, toliko o toj iz.salik79 wrote:Kikibombona wrote: Bolje bi Salice bilo da naucis nesto o vjeri od pravog ucenjaka umjesto sto slusas 'priucene' hodze...
Ono sto sam naucio prelistavajuci video...
- jedno selo u Shamu vrijedi vise nego grad u Iraku... Irak je zemlja fitne...
- sije laju u prazno, jedino 'ehlu sunet' moze osloboditi Kuds
- sije ne priznaju al-Aksu, smatraju da ju je napravio Omer, koga mrze, a obnovio Muavija, koga mrze jos vise
itd...
Ja te pitam konkretno, a ne da mi ovu karikaturu postavljas...Kada ova ubleha bude IZ BiH, a ne "udruzenje gradjana", onda ga citiraj, a ja cu otici iz BiH.
-
Stari_demagog
#99767 Re: Sirija vol. 2
Znači nigdje nisu spomenuti ni turska vojska niti Kurdi ?
Last edited by Stari_demagog on 27/01/2018 23:12, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#99768 Re: Sirija vol. 2
Amin jarabi da Allah dragi pomogne Tursku u svojoj borbi protiv neprijatelja i da sacuva sve muslimane sirom svijeta.
Neka Allah dzelesanuhu sacuva Sultana Redzepa Taipa Erdogana i pomogne mu u namjeri da ujedini sve muslimane na svijetu i da him utuvi u glavu da smo svi braca. Amin.
Neka Allah dzelesanuhu sacuva Sultana Redzepa Taipa Erdogana i pomogne mu u namjeri da ujedini sve muslimane na svijetu i da him utuvi u glavu da smo svi braca. Amin.
- salik79
#99769 Re: Sirija vol. 2
Sandzakpress prenosi saff i ostala smeca. Uglavnom, lijepo na stranici rijaseta pise koja je dova proucena, a to je ona koju sam citirao.Nadzornik wrote:salik79 wrote:U dovi naslovljenoj „Dova za mir u Šamu“ se kaže:insomnia78 wrote:Pa postavi nam Saliče tekst dove
U Gazi Husrev-begovoj i Carevoj dzamiji u Sarajevu dova ide ovako:
U tekstu molitve koju je prije džuma-namaza uputio hafiz Sadrudin ef. Išerić, imam i hatib Careve džamije u Sarajevu, između ostalog je navedeno:
“Uzvišeni pomozi one koji se na Tvom putu bore kako bi donijeli mir među napaćene muslimane Šama. Bože, zaštiti obespravljene i nemoćne. Zaštiti tamošnje narode od terora i onih skupina koje se ne drže Tvojih propisa. Uzvišeni Allahu Tvoj poslanik Te je molio da nam blagosloviš Šam i govorio nam je da Tvoji meleki svoja krila pružaju nad Šamu. I mi Te iz ove zemlje, koja zna za težinu iskušenja ratom i strahom, molimo da spustiš svoj smiraj na sve ljude Šama. Bože, Ti si jedino utočište, protjeranim, ucviljenim i obesravljenim, pa im budi na pomoći. Bože naš, sačuvaj ovu našu zemlju od svakog zla. Sačuvaj od zla i sve zemlje svijeta. Učini da mir zavlada u srcima ljudi i pomozi našoj braći u Turskoj, Siriji, Palestini i na svakom mjestu”.
http://sandzakpress.net/u-sarajevskim-d ... ent-page-1
-
zrakomlat
#99771 Re: Sirija vol. 2
Varijanta Abu Ronaldo bin Tarzan?Nadzornik wrote:Turkish-led FSA announce control of "Mercedes hill" and several heights which overlook Jinderes town
Cuj Mercedes hill....![]()
Ovi me Kurdi bas asociraju na nekoga...
-
zrakomlat
#99772 Re: Sirija vol. 2
Kiki, ima li još koja slika nakon bombardovanja i uništenja? Ako sam dobro primjetio, samo se ova ponavlja u svim vijestima?Kikibombona wrote:Ne treba porediti Otomane sa turskim fasistima. Otomani su jedna od naprednijih ili mozda najnaprednija civilizacija svoga vremana, dok je danasnja Turska obicno fasisticko leglo.Kaligrafija wrote:Gledao sam prije nekog vremena jedan video teorije zavjere, da su ove teroristicke i druge grupacije na podrucju BI i drugdje instruisane od strane mocnika iz sjene, da ne nabrajam, da unistavaju sve te spomenike, da se zatre istorija covjecansta, da se nikad o tome ne prica, da bi se mogla predstavljati u buducnosti lazna istorija, koja se i sad pise u knjigama, mada je u mnogo slucajeva opovrgnuta, da su ti stari narodi bili daleko napredniji, nego sto moderna istorija to predstavlja...Jako interesantan video, gdje je dosta stvari potkrepljeno dokazima, a gdje ima vatre, ima i dima... Zar nije cudo ovo sto rade Turci, kad u najslavnijim danima svoje istorije vojskovanja, nisu zatirali tudje gradjevine i bogomolje u vecini slucajeva..Nadogradjivanje crkvi i pretvaranje u dzamije je postojalo za vrijeme Osmanskog carstva ali zatiranje ostavstine starih kultura prije n.e. e to nikad nisam cuo...i ovoliko razaranje od strane bradatih majmuna i dzihadista u zadnjih dvadeset godina je nezapamceno kroz cijelu ljudsku istoriju...Tako da je i moje misljenje da je ovo neka zavjera na djelu...a mozda je samo covjek postao nevjerovatno iskvaren...!!!Kikibombona wrote:
Ain Dara je daleko od linije fronta. Ova gradjevina nikako ne moze posluziti borcima kao utociste. Nevjerovatno barbarstvo. S obzirom da je avijacija unistila 3 000 godina staru gradjevinu, jasno je da je napad izveden planski. Zasto? Tesko je dokuciti logiku bolesnika.
Isto tako, ne treba porediti islamska carstva iz perioda hilafeta, kada su bili predvodnici progresivnog svijeta, sa danasnjim vehabijskim spodobama.
Mada, uvijek je bilo majmuna koji su unistavali kulturno-historijsko blago...
Zasto su Turci unistili Ain Daru, tesko je reci, tesko je dokuciti logiku bolesnika. Ja evo ne znam odgovoriti zasto.Gradjevina je daleko od prve linije fronta, ne moze posluziti kao skloniste protivniku, nista... Unisteno iz ciste obijesti.
![]()
https://www.google.ba/search?q=ain+dara ... LGNhY0BZdM:
Jedna slika sa zanimljivom porukom![]()
Nakon Turaka nije ostalo nista, unistena je 3 000 godina stara gradjevina.![]()
- salik79
#99773 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Pa isto je navedeno
Ma nisam ni citao, cim sam vidio sandzakpress
Mislim, nisu ni oni uvijek losi, ali saraju sa izborom prenosilaca vijesti, pa znaju skroz zglajzati....A ovdje je ocito da je zlonamjerno samo ovaj dio istrgnut iz konteksta, a jos k tome dodato kako je proucena sura Feth, sto aludira da je to ucinjeno i u Carevoj dzamiji...
Uglavnom, cijela "vijest" je izvucena iz konteksta, onako kako nekim krugovima odgovara.
-
nema me tamo
#99774 Re: Sirija vol. 2
Ma hajde par kamenica ništa strasno
- insomnia78
#99775 Re: Sirija vol. 2
Pa nema se kad vazdan slikati. “Nad cestom kruze grabljive ptice, tudjinski avioni” reko bi B. Ć.