Eh sad nesto mi nije jasno...otkud da je Brko sad odjednom za to da se vrate ti gradovi Assadu,a ne npr.da instalira svoje kerove kao sto je uradio izmedju Afrina i ManbidzaumjerenaNaoblaka wrote:navode da ce formirati zonu 30km, sto znaci nece ic na sam grad, niti, prema do sada videnom imaju naamjeru vrsit spajanje jaralablus idlib presjecanjem veze imedu kurda saa, cilj je (osim unutrasnjih dnevnopolitickih dobitaka za samu vladu Turske) izvrsit pritisak kako bi se grad vratio u okrilje Sirijskebasar wrote:Kolika je šansa da Turska okupira čitav sjeverni pojas Sirije čitavom dužinom granice sve do Iraka?
Molio bih ove koji evidentno imaju bolje poznavanje prilika tamo da daju svoje mišljenje.
Ako bi im pošlo za rukom u Afrinu, neće prezati da idu na Manbiž, a ako bi to uspjelo mislim da neće biti razloga da ne nastave dalje, sjetite se kada su bili u Iraku prije godinu dvije.
Arapske Republike. Da li ce ic na manbij-to je moguce, nekad u buducnosti da se desi, ali zavisi od niza faktora.
I shvata li Erdo da ako krene na Manbidz i dalje vjerovatno doci u direktan sukob s Amerima koji imaju i 2000 svojih specijalaca tu