vidi kikija što mu je vatra ovo - suni - ... jel zbog kurda ili njega samog, pitanje je sad
Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9851 Re: Sirija vol. 2
vama je sa-x trn u oku jer govori istinu i razotkriva zločine režima i laži monstruma asada o svim vojskama svijeta i njegovoj pravednoj borbi za spas čovječanstva
vidi kikija što mu je vatra ovo - suni - ... jel zbog kurda ili njega samog, pitanje je sad
- Ironmen
#9852 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Ne znam zasto pises 'suni' Kurdi kada niko od Kurda to ne radi?sarajevoxxxx wrote:Iran je prije par dana pogubio oko dvadesetak sunita Kurda.Bile su slične optužbe kao i kod ovih što ih je Saudija pogubila.
Jos nisam procitao da je bilo koji kurdski aktivista napisao 'suni' Kurdi.
Ironmen
Sto su jucer zauzeli, to i sada kontrolisu. Vidjet cemo sta ce se dalje desavati.Gdje je kiki da nam da info o napretku kurda protiv nusre sjeverno od Allepa
Sta mislis kako su 'rejbeli' odgovorili na poraze?
Imas jednom pravog pogadjati.
Vjerovatno neki vid odmazde na civile
- insomnia78
#9853 Re: Sirija vol. 2
Sad ce Salik sa linkovima koji dokazuju da je sve i jedan pedofil i silovatelj
-
aldinjo
#9854 Re: Sirija vol. 2
Zar ima neko da više laže od tebe?Em2r wrote:'Nači opet si slago.
- Kikibombona
#9855 Re: Sirija vol. 2
Saxxx iz sektaskih razloga namece prefiks koji ni sami Kurdi ne koriste. Mnogi aktivisti su prenijeli zlocine iranskog diktatorsko-teokratskog rezima, ali niko nije napisao da su pocinjeni nad SUNI Kurdima, vec su napisali samo 'Kurdi'.japin_mutapi wrote: vidi kikija što mu je vatra ovo - suni - ... jel zbog kurda ili njega samog, pitanje je sad
Ti ne vidis da je Saxxx od onih koji ce sutra pisati sufi Bosnjaci i sija Bosnjaci.
Mozda ti ne smeta, mozda imas istu sektasku klicu kao i on.
- Ironmen
#9856 Re: Sirija vol. 2
japin_mutapi wrote:vama je sa-x trn u oku jer govori istinu i razotkriva zločine režima i laži monstruma asada o svim vojskama svijeta i njegovoj pravednoj borbi za spas čovječanstva![]()
Isti si ti kao i savo samo glumis ovde nesto i baljezgas tonu gluposti svaki dan.
Covjek koji podrzava ISIL i slicne ISILU nusre ahram shamove i ostale teroriste po meni ne moze biti zdravog razuma.
Normalno je da cemo se na nasem BH forumu boriti protiv ovakvih kojima je cilj prikaziti extremne teroristicke frakcije u dobrom svjetlu a takvih ima i u nasoj BiH i normlano je da cemo mi kao savjesni gradjani nase nam domovine boriti se protiv ovakvih pa makar i na ovom forumu dijalogom.
- Kikibombona
#9857 Re: Sirija vol. 2
Formirali su novu 'vojsku' koja ima zadatak odbraniti se od 'kurdske okupacije'.Ironmen wrote:
Vjerovatno neki vid odmazde na civile
Kazu malo im 2 000 vojnih formacija koje trenutno egzistiraju.
Kakvi indijanci majko mila. Pravi vjerski i plemenski GLUPANI!
- insomnia78
#9858 Re: Sirija vol. 2
Nego, RT koji je tvrdio kako Rusi ne koriste kasetnu municiju u Siriji, sam sebe uhvatio u lazi
Objavili su prilog poljetanja Ruskog bombardera, iz baze u Siriji, naoruzanog kasetnim bombama

Objavili su prilog poljetanja Ruskog bombardera, iz baze u Siriji, naoruzanog kasetnim bombama
- nixon69
#9859 Re: Sirija vol. 2
Dokazi slikom,ili se nije ni dogodilo.insomnia78 wrote:Nego, RT koji je tvrdio kako Rusi ne koriste kasetnu municiju u Siriji, sam sebe uhvatio u lazi
-
joe_black
#9860 Re: Sirija vol. 2
Sta FALI kasetne je sevap bacat po teroristima ISIL-a, svejedno im je za njih i jest vatra i na ovom i na onom svijetu...insomnia78 wrote:Nego, RT koji je tvrdio kako Rusi ne koriste kasetnu municiju u Siriji, sam sebe uhvatio u lazi
- Co0l
#9861 Re: Sirija vol. 2
Kako je spin ako sam sebe demantuje i prizna gresku:-)Em2r wrote:@cool evo ovo se zove vrhunski spin. Objavi, sam sebe demantuje i onda kao bit ce mu drago ako je slagao.sarajevoxxxx wrote:Radi se o sunitima koji su uhapšeni u periodu 2009.-2011...Bit će mi drago ako sam slagao i ako ih ne pogube.Em2r wrote:'Nači opet si slago.
Uglavnom, po proceduri ostaju mjesec dana u zatvoru, a nakon toga slijedi pogubljenje.
To je ono o cemu sam ranije pisao,njemu trazite dlaku u jajetu a drugima presucujete ocite lazi.Pa ti sam daj naziv za to.
EDIT: Jos ispade da nije ni pogrijesio ali se covjek uredno izvinio kada je izgledalo da jeste.Pa ti sad vidi...
- insomnia78
#9862 Re: Sirija vol. 2
MoRe l' video?nixon69 wrote:Dokazi slikom,ili se nije ni dogodilo.insomnia78 wrote:Nego, RT koji je tvrdio kako Rusi ne koriste kasetnu municiju u Siriji, sam sebe uhvatio u lazi
- nixon69
#9863 Re: Sirija vol. 2
Jes vala,nema boljeg oruzja protiv njih po nenaseljenim podrucjima.joe_black wrote:Sta FALI kasetne je sevap bacat po teroristima ISIL-a, svejedno im je za njih i jest vatra i na ovom i na onom svijetu...
Ako ih bacaju po naseljima gdje ima i civila,onda to nikako ne odobravam.
- nixon69
#9864 Re: Sirija vol. 2
E tako te volim.insomnia78 wrote: MoRe l' video?![]()
- Co0l
#9865 Re: Sirija vol. 2
A moze malo i sarina,sta fali,ionako je to sve go terorista.
-
sarajevoxxxx
#9866 Re: Sirija vol. 2
- U toku su žestoke borbe oko tornja Kesab u Latakiji. Opozicija pokrenula novu kontra-ofanzivu u tom dijelu Latakije.
https://www.facebook.com/stepnewsagencysy/?fref=ts
- Nova eksplozija u kvartu Ikrimeh u dijelu Homsa koji je pod kontrolom sirijskog režima.
https://www.facebook.com/Radio.Alkul/?fref=ts
https://www.facebook.com/stepnewsagencysy/?fref=ts
- Nova eksplozija u kvartu Ikrimeh u dijelu Homsa koji je pod kontrolom sirijskog režima.
https://www.facebook.com/Radio.Alkul/?fref=ts
- jao_situacije
#9867 Re: Sirija vol. 2
ma nek ga banujuCo0l wrote:Ma ovo je onaj Bugojanac,sad ce pocet psovatjao_situacije wrote:svaki dan se pojavi neki novi lik na ovoj temi i sve zna, ko je kakav forumaš koga podržava šta se dešava
tema puna trolova i klonova
-
cbrt
#9868 Re: Sirija vol. 2
Christian Turner @CombatChris1 29m29 minutes ago
Latakia : Opposition completely liberate #Burj_Qasab on #Turkmen_Mountain. LCC confirms several dead, Regime couldn't recover their bodies.
- DuckZz
#9869 Re: Sirija vol. 2
Usljed snježnih padavina u provinciji Latakije (tj. smanjene vidljivosti za zrakoplove), pobunjenici zauzeli (povratili) radio toranj i planinu Burj Qasab
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.71 ... 1&z=15&m=b

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.71 ... 1&z=15&m=b

- Challenger__
#9870 Re: Sirija vol. 2
1. Niti je RT "sam sebe uhvatio u laži" 2. niti ima dokaza da su zakačene bombe kasetna municija. To je samo nagađanje (tako je formulisan video - "Possible Russian cluster bomb sightings in Syria") autora klipa i poznatog antiruskog, antiiranskog i antisirijskog aktiviste Brown Moses-a.insomnia78 wrote:MoRe l' video?nixon69 wrote:Dokazi slikom,ili se nije ni dogodilo.insomnia78 wrote:Nego, RT koji je tvrdio kako Rusi ne koriste kasetnu municiju u Siriji, sam sebe uhvatio u lazi
-
sarajevoxxxx
- Co0l
#9872 Re: Sirija vol. 2
Pa vec su koristili kasetne bombe proslog mjeseca,postoje i snimci te optuzbe AI-a i to u urbanom podrucju.
-
zrakomlat
#9873 Re: Sirija vol. 2
I onda se kaže nisu svi pobunjenici isti. Većina onih koji su digli pušku na SAA i režim su 90 % slični. Razlikuju se kao naše političke stranke, lafo različiti program nude građanima, ali njihovo postojanje i ciljevi su svrha sami sebi a ne narodu.sarajevoxxxx wrote:Isil se nastavlja širiti - Veliki kvart Et-Tell u Damasku novi u nizu u kojima je Isil formirao vojne formacije. Novost je sto je kvart jedan od onih koji su potpisali primirje sa režimom, i što se prvi put dešava da se Isil pojavljuje u kvartovima koji su potpisali primirje sa režimom.
Isil je bio prisutan u malim grupama u Et-Tell prije nekoliko mjeseci da bi nakon sto su pripadnici Nusra fronta i drugih formacija iz opozicije prebjegli, Isil je ojačao.
http://syrianpc.com/?p=71636
Svaka čast pravim pobunjenicima, ima ih, mora ih biti, koji se bore za plemenitu ideju svrgavanja diktatora, ali su velika manjina među ostalim teroristima sa nakaradnom ideologijom. Potpisali primirje, pa pustiše isil među milion stanovnika, pa će biti kuku lele ubi Asad civile.
FSA ≈ ISIL ≈ Nusra.
Što bi reko Đulani, princip je isti, sve su ostalo nijanse.
- Co0l
#9874 Re: Sirija vol. 2
Nisu 'pustili' ISIL nego su vec tu prisutni prebjegli ISIL-u.Skoro pa logican potez jer su u ISIL-u sigurniji,obzirom kojim intezitetom i zestinom Rusi i njihovi saveznici u vidu tzv.SAA i formacija iz okolnih zemalja udaraju po svima koji nisu ISIL.zrakomlat wrote:I onda se kaže nisu svi pobunjenici isti. Većina onih koji su digli pušku na SAA i režim su 90 % slični. Razlikuju se kao naše političke stranke, lafo različiti program nude građanima, ali njihovo postojanje i ciljevi su svrha sami sebi a ne narodu.sarajevoxxxx wrote:Isil se nastavlja širiti - Veliki kvart Et-Tell u Damasku novi u nizu u kojima je Isil formirao vojne formacije. Novost je sto je kvart jedan od onih koji su potpisali primirje sa režimom, i što se prvi put dešava da se Isil pojavljuje u kvartovima koji su potpisali primirje sa režimom.
Isil je bio prisutan u malim grupama u Et-Tell prije nekoliko mjeseci da bi nakon sto su pripadnici Nusra fronta i drugih formacija iz opozicije prebjegli, Isil je ojačao.
http://syrianpc.com/?p=71636
Svaka čast pravim pobunjenicima, ima ih, mora ih biti, koji se bore za plemenitu ideju svrgavanja diktatora, ali su velika manjina među ostalim teroristima sa nakaradnom ideologijom. Potpisali primirje, pa pustiše isil među milion stanovnika, pa će biti kuku lele ubi Asad civile.
FSA ≈ ISIL ≈ Nusra.
Što bi reko Đulani, princip je isti, sve su ostalo nijanse.
-
sarajevoxxxx
#9875 Re: Sirija vol. 2
Toranj al Kasab, borbe se još uvijek vode. Prorežimski portali demantuju bilo kakvo napredovanje opozicije.