daj bilo kakav link vijesti...na arapskom, dingutskom, perzijskom,...samo da se vidi odakle je, inače svaki tvoj post ce se smatrati da je tvoja lična vijest i postajes meta... ajh jesam sročio
Sirija vol. 2
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#9826 Re: Sirija vol. 2
@savox,
daj bilo kakav link vijesti...na arapskom, dingutskom, perzijskom,...samo da se vidi odakle je, inače svaki tvoj post ce se smatrati da je tvoja lična vijest i postajes meta... ajh jesam sročio

- walter kurtz
#9827 Re: Sirija vol. 2
je li ovo topic sa najvise prijavljenih postova daj nam malo statisitikeBobi wrote:@savox,
daj bilo kakav link vijesti...na arapskom, dingutskom, perzijskom,...samo da se vidi odakle je, inače svaki tvoj post ce se smatrati da je tvoja lična vijest i postajes meta... ajh jesam sročio![]()
-
Bobi
- Forum administrator
#9828 Re: Sirija vol. 2
ma jes vala..kako se kome neko ne svidja odmah prijava...nidje veze.Ogradite se od toga....lijepo postavite link vijesti i mirna bosna...ono u stilu "nisam ja rek`o, oni su to napisali"... 
-
sarajevoxxxx
#9829 Re: Sirija vol. 2
Slažem se. Nekada stavim link nekada ne. Uglavnom gledam da postavim link na svaku vijest.Bobi wrote:@savox,
daj bilo kakav link vijesti...na arapskom, dingutskom, perzijskom,...samo da se vidi odakle je, inače svaki tvoj post ce se smatrati da je tvoja lična vijest i postajes meta... ajh jesam sročio![]()
-
sarajevoxxxx
- Em2r
#9831 Re: Sirija vol. 2
Al vala i vi puno gledate kroz prste. Jedno je kad se "njih" dvojica popickaraju a drugo je sirenje neistina, silovanje civilnih zrtava zarad skupljanja propagandnih bodova i propagiranje fasistickih ideologija.Bobi wrote:ma jes vala..kako se kome neko ne svidja odmah prijava...nidje veze.Ogradite se od toga....lijepo postavite link vijesti i mirna bosna...ono u stilu "nisam ja rek`o, oni su to napisali"...
- Co0l
#9832 Re: Sirija vol. 2
Dobro,to znamo,daj link o pogubljenim u Iranu.sarajevoxxxx wrote:Vijest o 47 pogubljenih u Saudiji
http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D9%85.html
- Mlohavi
#9833 Re: Sirija vol. 2
Uskoro kroz katarzu prolaze svi koji su ovako slozno produzavali patnju Sirije i Iraka. Sve manje ovdje, a sve cesce cemo se citati na nekim drugim temama, sam si rekao.Challenger__ wrote:
Nemam riječi...
To je svijet danas: tajne (šejh Buti r.a.) i javne (al-Nimr r.a.) likvidacije ljudi u aranžmanu neljudi kao što su Saudi, Thani ili Erdogan/Davutoglu, uz prešutnu saglasnost "zapada" ispod čijih će radara, vladinih i nevladinih, proći nezapaženo ovakvi zločini.
Ipak, Bogu hvala, svijet više nije isti i više ne mogu tek tako da divljaju. Danas ne mogu u Siriji, a sutra, uvjeren sam, ni u svojim zemljama.
-
Bobi
- Forum administrator
#9834 Re: Sirija vol. 2
Za to postoje sudovi i vlast koju smo sami birali a ne moderator.Em2r wrote:Al vala i vi puno gledate kroz prste. Jedno je kad se "njih" dvojica popickaraju a drugo je sirenje neistina, silovanje civilnih zrtava zarad skupljanja propagandnih bodova i propagiranje fasistickih ideologija.Bobi wrote:ma jes vala..kako se kome neko ne svidja odmah prijava...nidje veze.Ogradite se od toga....lijepo postavite link vijesti i mirna bosna...ono u stilu "nisam ja rek`o, oni su to napisali"...
Napomena: Poruke na forumu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove web portala Klix.ba.
-
budza
#9835 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Iran je prije par dana pogubio oko dvadesetak sunita Kurda.Bile su slične optužbe kao i kod ovih što ih je Saudija pogubila.
a zbog cega ih tacno likvidiraju i jedni i drugi?
- Mlohavi
#9836 Re: Sirija vol. 2
Ne znam konkretno za jedne i druge niti znam ko je vecina tih koje su ubili, ali Nimr, rahimehullah, ocito je pogubljen jer je rekao istinu nepravednom vladaru.budza wrote:
Da barem smanjenim intenzitetom gusim temu, nije me nikad zanimao podatak nit sam siguran kojom pretragom mogu doci do odgovora na postavljeno pitanje, pa pokusaj sam ako te stvarno zanima.reci mi koliko tzv siijita zive kod cionista u arabiji?
Kaze sahartv, da presuda koja je izrečena glasi "smrtna presuda odsijecanjem glave sabljom i stavljanje njegovog tijela na krst na javnom mjestu".
Bravo bolesnici, dokazano dovoljno nesposobni da bi zasluzili i tu karikaturu od drzave. Uskoro bez nje ostali, rak rano muslimana.
Last edited by Mlohavi on 02/01/2016 13:30, edited 3 times in total.
-
budza
#9837 Re: Sirija vol. 2
asurbanipal wrote:Co0l wrote:
Savo je iskren i nije zloban te vecina stvari koje mu branioci lika i nedjela legitimnog stavljaju na dusu proizilazi iz nespretnog izrazavanaja a ne iz zelje da nesto spinuje.
Čovjek je notorni lažov. Mali xxx puta smo ga razotkrili u lažima, ali eto po tebi je iskren. Iskren u laganju...
haj, bar za razliku od vas, savox ponekad prenese i informacije zlikovackog rezima iz damaska i, na zrtve rata ne gleda jednoobrazno kao vi koji podrzavate monstruma basara.
-
budza
#9838 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Ne znam konkretno za jedne i druge niti znam ko je vecina tih koje su ubili, ali Nimr, rahimehullah, ocito je pogubljen jer je rekao istinu nepravednom vladaru.budza wrote:
mucenik. rahmet mu dusi.
reci mi koliko tzv siijita zive kod cionista u arabiji?
- husein_kapetan
#9839 Re: Sirija vol. 2
Slazem se..jug turske danas je defakto ratna zona sa cijelim naseljima razorenim i stotinama mrtvih i ranjenih..Mlohavi wrote:Uskoro kroz katarzu prolaze svi koji su ovako slozno produzavali patnju Sirije i Iraka. Sve manje ovdje, a sve cesce cemo se citati na nekim drugim temama, sam si rekao.Challenger__ wrote:
Nemam riječi...
To je svijet danas: tajne (šejh Buti r.a.) i javne (al-Nimr r.a.) likvidacije ljudi u aranžmanu neljudi kao što su Saudi, Thani ili Erdogan/Davutoglu, uz prešutnu saglasnost "zapada" ispod čijih će radara, vladinih i nevladinih, proći nezapaženo ovakvi zločini.
Ipak, Bogu hvala, svijet više nije isti i više ne mogu tek tako da divljaju. Danas ne mogu u Siriji, a sutra, uvjeren sam, ni u svojim zemljama.
Prije par dana i ja napisah jedan post po ovom..
- Ironmen
#9840 Re: Sirija vol. 2
budza wrote:sarajevoxxxx wrote:Iran je prije par dana pogubio oko dvadesetak sunita Kurda.Bile su slične optužbe kao i kod ovih što ih je Saudija pogubila.
Rezim u KSA je krvolocan likvidiraju ljude svaki dan isto kao i u Sjevernoj Koreji.
- ioannes
#9841 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Vijest o 47 pogubljenih u Saudiji
Link pod imenom Shaam.org nema legitimitet....daj drugi
-
sarajevoxxxx
#9842 Re: Sirija vol. 2
Vijest sam pročitao na nekom kurdskom portalu tražim ga. Mislim da se radilo o ovoj vijesti:Co0l wrote:Dobro,to znamo,daj link o pogubljenim u Iranu.sarajevoxxxx wrote:Vijest o 47 pogubljenih u Saudiji
''Vrhovni sud potvrdio presudu pogubljenja za 27 muslimana sunita''
http://www.aljazeera.net/news/humanrigh ... 9%8A%D8%A9
- Ironmen
#9844 Re: Sirija vol. 2
Gdje je kiki da nam da info o napretku kurda protiv nusre sjeverno od Allepa 
-
sarajevoxxxx
#9845 Re: Sirija vol. 2
Radi se o sunitima koji su uhapšeni u periodu 2009.-2011...Bit će mi drago ako sam slagao i ako ih ne pogube.Em2r wrote:'Nači opet si slago.
..
Last edited by sarajevoxxxx on 02/01/2016 14:16, edited 1 time in total.
- Em2r
#9846 Re: Sirija vol. 2
@cool evo ovo se zove vrhunski spin. Objavi, sam sebe demantuje i onda kao bit ce mu drago ako je slagao.sarajevoxxxx wrote:Radi se o sunitima koji su uhapšeni u periodu 2009.-2011...Bit će mi drago ako sam slagao i ako ih ne pogube.Em2r wrote:'Nači opet si slago.
Uglavnom, po proceduri ostaju mjesec dana u zatvoru, a nakon toga slijedi pogubljenje.
-
sarajevoxxxx
#9847 Re: Sirija vol. 2
Mislio sam da se radilo o pogubljenju. Moja greška. Izvinjavam se.
- Kikibombona
#9848 Re: Sirija vol. 2
Ne znam zasto pises 'suni' Kurdi kada niko od Kurda to ne radi?sarajevoxxxx wrote:Iran je prije par dana pogubio oko dvadesetak sunita Kurda.Bile su slične optužbe kao i kod ovih što ih je Saudija pogubila.
Jos nisam procitao da je bilo koji kurdski aktivista napisao 'suni' Kurdi.
Ironmen
Sto su jucer zauzeli, to i sada kontrolisu. Vidjet cemo sta ce se dalje desavati.Gdje je kiki da nam da info o napretku kurda protiv nusre sjeverno od Allepa
Sta mislis kako su 'rejbeli' odgovorili na poraze?
Imas jednom pravog pogadjati.
-
sarajevoxxxx
#9849 Re: Sirija vol. 2
Iran će pogubiti 27 sunitskih muslimana
Decembar 25th, 2015
Iran će pogubiti 27 sunitskih muslimana SVIJET
Iranski Vrhovni sud u Teheranu odobrio je pogubljenje 27 sunitskih muslimana, navode aktivisti.
Iranski Vrhovni sud u Teheranu odobrio je pogubljenje 27 sunitskih muslimana, prenijela je informativna agencija Anadolija izjave grupa za zaštitu ljudskih prava.
Iranska Agencija aktivista za zaštitu ljudskih prava (HRANA) saopćila je da je Vrhovni sud odobrio pogubljenje osoba koje su uhapsili pripadnici iranskih obavještajnih agencija u periodu između 2009. i 2011. godine.
Prema navodima HRANA-e, prijestupnici su osuđeni na smrt zbog tvrdnji da su učestvovali u oružanim aktivnostima i propagandi protiv države.
Konačna presuda
HRANA je dodala da je ta presuda konačna, dodavši da se osuđenici na smrt nalaze u zatvoru Rajae Shahr u gradu Karaju, zapadno od Teherana.
Četvrtog marta ta zemlja je pogubila šest sunitskih Kurda s iranskim dokumentima zbog tvrdnji da su ubili guvernera Kurdistana te kontaktirali selefijsku grupu, prenosi Middle East Monitor.
Al Jazeera
saff.ba

Decembar 25th, 2015
Iran će pogubiti 27 sunitskih muslimana SVIJET
Iranski Vrhovni sud u Teheranu odobrio je pogubljenje 27 sunitskih muslimana, navode aktivisti.
Iranski Vrhovni sud u Teheranu odobrio je pogubljenje 27 sunitskih muslimana, prenijela je informativna agencija Anadolija izjave grupa za zaštitu ljudskih prava.
Iranska Agencija aktivista za zaštitu ljudskih prava (HRANA) saopćila je da je Vrhovni sud odobrio pogubljenje osoba koje su uhapsili pripadnici iranskih obavještajnih agencija u periodu između 2009. i 2011. godine.
Prema navodima HRANA-e, prijestupnici su osuđeni na smrt zbog tvrdnji da su učestvovali u oružanim aktivnostima i propagandi protiv države.
Konačna presuda
HRANA je dodala da je ta presuda konačna, dodavši da se osuđenici na smrt nalaze u zatvoru Rajae Shahr u gradu Karaju, zapadno od Teherana.
Četvrtog marta ta zemlja je pogubila šest sunitskih Kurda s iranskim dokumentima zbog tvrdnji da su ubili guvernera Kurdistana te kontaktirali selefijsku grupu, prenosi Middle East Monitor.
Al Jazeera
saff.ba

- nixon69
#9850 Re: Sirija vol. 2
Mogu misliti koji je to osjecaj.Em2r wrote:@cool evo ovo se zove vrhunski spin. Objavi, sam sebe demantuje i onda kao bit ce mu drago ako je slagao.sarajevoxxxx wrote:Radi se o sunitima koji su uhapšeni u periodu 2009.-2011...Bit će mi drago ako sam slagao i ako ih ne pogube.Em2r wrote:'Nači opet si slago.
Uglavnom, po proceduri ostaju mjesec dana u zatvoru, a nakon toga slijedi pogubljenje.
Zatvori te mjesec dana sa znanjem da ce ti odfikarit glavu,pa ti sad mozgaj i ostani normalan do kraja.
Nebih im bio u kozi.