Sirija vol. 2
- insomnia78
#97101 Re: Sirija vol. 2
Sta jebobda onaj simbol gljive na mapi. A nije Nazif
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#97102 Re: Sirija vol. 2
Gledao Nadrealiste? Kako reaguješ na njih? Smiješ se ili se u tebi pobuni međed?? Ovo drugo,garant...insomnia78 wrote:Sta jebobda onaj simbol gljive na mapi. A nije Nazif
- славянин
#97103 Re: Sirija vol. 2
Ovom ofanzivom se zadaje jos jedan veliki udarac Izraelu/Americi i njihovim proxyima
Sirija standing strong.
Israel i prox pod napadom 
Sirija standing strong.
Israel i prox pod napadom - insomnia78
#97104 Re: Sirija vol. 2
Mosa Jovan Radovanovic

I Ismet Horo

I Ismet Horo
-
zrakomlat
#97105 Re: Sirija vol. 2
da nije kakvo nalazište tartufainsomnia78 wrote:Sta jebobda onaj simbol gljive na mapi. A nije Nazif
- insomnia78
#97106 Re: Sirija vol. 2
A jbtzrakomlat wrote:da nije kakvo nalazište tartufainsomnia78 wrote:Sta jebobda onaj simbol gljive na mapi. A nije Nazif
Kazu da ih krme najbolje rovi.
-
sarajevoxxxx
#97107 Re: Sirija vol. 2
Teza magistarskog rada na univerzitetu u Alžiru: "Prosjačenje žene Sirijke u Alžirskom društvu".
رسالة ماجستير بعنوان . #تسول_المرأة_السورية_في_المجتمع_الجزائري
- تمت مناقشتها في جامعة الجيلاني بونعامة في الجزائر ..
- رابط الرسالة ..
http://dspace.univ-km.dz/xmlui/handle/123456789/1232
Inače, Alžir zajedno sa Libanon, od svih arapskih država, daleko najviše podržava fašiste u Damasku.
- رابط الرسالة ..
Inače, Alžir zajedno sa Libanon, od svih arapskih država, daleko najviše podržava fašiste u Damasku.
-
zrakomlat
#97108 Re: Sirija vol. 2
Ma nema još puno tih fašista i zločinaca u Damasku. Očistila ih SAA u dobra doba.
- славянин
#97109 Re: Sirija vol. 2
Trenutno stanje
- Pro Asadovi - Vehabije su Izraelci poslali i sve je to zavjera Roschilda,Amerike,Cionista itd.
- Pro FSA (aka Nusra aka Al quaida ex ISIS pristalice koje sad navijaju za HTS) Mi se samo borimo za slobodu (proitv cafira)
- Ostali

- Pro Asadovi - Vehabije su Izraelci poslali i sve je to zavjera Roschilda,Amerike,Cionista itd.
- Pro FSA (aka Nusra aka Al quaida ex ISIS pristalice koje sad navijaju za HTS) Mi se samo borimo za slobodu (proitv cafira)
- Ostali
- salik79
#97110 Re: Sirija vol. 2
Kako, proganjajuci, hapseci i ubijajuci sije, ili?sarajevoxxxx wrote:Teza magistarskog rada na univerzitetu u Alžiru: "Prosjačenje žene Sirijke u Alžirskom društvu".![]()
- رابط الرسالة ..
- DuckZz
#97111 Re: Sirija vol. 2
Carlama newsMaystor wrote:Do koje mjere ide teroristička propaganda![]()
Gebels je pičkin dim za ovo
Pardon, ima nešto usporedivo, Malah farme!
![]()
![]()
![]()
Živjeli!
-
sarajevoxxxx
#97112 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Ma nema još puno tih fašista i zločinaca u Damasku. Očistila ih SAA u dobra doba.
Države koje podržavaju režim u Damasku daleko najgori odnos imaju prema sirijskim izbjeglicama. Nigdje u svijetu nema više rasizma prema sirijskim izbjeglicama kao što he to slučaj sa Libanom.Alžir isto tako. Ima onaj slučaj kada su oko 50 izbjeglica držali na ničijoj zemlji na granici sa Marokom. Ljudi žene djeca danima umirali od gladi, živjeli pod vedrim nebom. Alžir i Libanon preziru sirijske izbjeglice baš kao i Bešar Al Asad i muslimanska elita iz Damaska.
- insomnia78
#97113 Re: Sirija vol. 2
U tigrove snage opet penetrirali? Nije ni njima lako. Hem Tigar, hem ovi
-
zrakomlat
#97114 Re: Sirija vol. 2
Države koje podržaju "režim" u Damasku, osim Libana, uopšte nemaju (ili imaju u malom broju) sirijskih izbjeglica. Ne znam okle Alžira u toj računici, nešto sumnjam da tamo ima značajno sirijskih izbjeglica. Možda se kakvi Libijci predstavljaju Sirijcima.sarajevoxxxx wrote:zrakomlat wrote:Ma nema još puno tih fašista i zločinaca u Damasku. Očistila ih SAA u dobra doba.
Države koje podržavaju režim u Damasku daleko najgori odnos imaju prema sirijskim izbjeglicama. Nigdje u svijetu nema više rasizma prema sirijskim izbjeglicama kao što he to slučaj sa Libanom.Alžir isto tako. Ima onaj slučaj kada su oko 50 izbjeglica držali na ničijoj zemlji na granici sa Marokom. Ljudi žene djeca danima umirali od gladi, živjeli pod vedrim nebom. Alžir i Libanon preziru sirijske izbjeglice baš kao i Bešar Al Asad i muslimanska elita iz Damaska.
Mada ne vjerujem ustvari ni da Libijci bježe. Došla im demokratija, skinuli dikatora, sve se nogama u guscu udaraju od rahatluka, kažu da su znali da je vako dobro, davno bi ga skinuli.
- salik79
#97115 Re: Sirija vol. 2
To kao onda kada si nam postavio sliku one Sirjke sto se porodila ispred bolnice, jer joj "nisu dali uci u bolnicu".sarajevoxxxx wrote:zrakomlat wrote:Ma nema još puno tih fašista i zločinaca u Damasku. Očistila ih SAA u dobra doba.
Ono, prepustena ja'n'ca sama sebi? Na to mislis, je li tako?
- dragma
- Vozim: Pješe
#97116 Re: Sirija vol. 2
Dječače moj veseli, nemoj pričati budalaštine, može te neko čuti.Ironmen wrote:Niko ovde nije reko da ih razvaljuju bez pola muke ali da su ovo zavrsni udarci cekicem u sanduk al kaide i ostalih teroristickih formacija je sigurno pa pogledaj jug Allepa SAA danas samo uzela vise od 10 sela i naselja a 3 godine skoro vec nisu imali nikakve pomake na tom ratistu....dragma wrote:
Ja, i šta bi karta trebalo da mi kaže? Ima dva dana od kad se spominje vojni aerodrom, sve fol pitanje minute da ga uzmu, čak je bilo informacija i da su ga uzeli. Nusra se povlačila ispred SAA i ruske avijacije prepuštajući im sela bez borbe kao što je ISIl prepuštao teritoriju kurdima. Od početka ofanzive prvi ozbiljniji okršaj i odmah masa poginulih i zarobljenih.
Slažem se sa majstorom, rat je, gine se, žrtve su neminovne, ali to napuhivanje da ih SAA razvaljuje bez po muke i sl. niđe veze.
Krajnji cilj ove ofanzive SAA je Duhur ova prazna sela i magacini slame sto prelaze u ruke jednim drugima po 10 puta na dan su ciste gluposti twiterasa koji uzimaju bruku para na slicnim objavama sa svojim stranicama i reklamama ali da neidemu duboku u off topic svima je vec jasno da je kraj iz dana u dan sve blize i da se ideologije kao savoxxxx i vi ostali trebate dobro zapitati koga i zasto podrzavate dali je to neka iskrivljena ideologija ili pogresno svatanja vjere ne znam stvarno..
I budali je jasno da se oko tih sela nisu vodile skoro pa nikakve borbe. Avijacija je ravnala sve pred sobom a nusra se povlačila prema aerodromu gdje i došlo do jačeg otpora i zaustavljanja ofanzive.
Dalje, prvo napišeš (implicirajući to kao herojski poduhvat) kako je SAA uzela deset sela a onda u slijedećoj rečenici (kad zjane ta sela) glupavo banaliziraš stvari i navodiš kako se ustvari radi o praznim selima i magacinima slame koji dnevno deset puta pređu iz ruku u ruke!?
Itd, itd...
Da ne trošim više vrijeme na tebe samo da te pitam, kratko ako može, koji smo to MI, odnosno koji sam to JA a koji ste VI? Ili koji su anamo oni?
Kojem to ja taboru pripadam, čisto da znam odgovoruiti ako me neko upita.
Samo, ako već moram, nemoj me smještati kod sebe u blizinu, ono znam da glupost nije prelazna ali što mi treba da rizikujem.
Bolje spriječiti nego liječiti, jel tako
-
sarajevoxxxx
#97117 Re: Sirija vol. 2
Da, prije bi se ubili nego otišli u Iran ili Rusiju. U Libanonu su jer je bilo ili smrt ili život u fašističkom društvu tj u Libanonu.zrakomlat wrote:Države koje podržaju "režim" u Damasku, osim Libana, uopšte nemaju (ili imaju u malom broju) sirijskih izbjeglica. Ne znam okle Alžira u toj računici, nešto sumnjam da tamo ima značajno sirijskih izbjeglica. Možda se kakvi Libijci predstavljaju Sirijcima.sarajevoxxxx wrote:zrakomlat wrote:Ma nema još puno tih fašista i zločinaca u Damasku. Očistila ih SAA u dobra doba.
Mada ne vjerujem ustvari ni da Libijci bježe. Došla im demokratija, skinuli dikatora, sve se nogama u guscu udaraju od rahatluka, kažu da su znali da je vako dobro, davno bi ga skinuli.
Inače, za 7 godina rata niko iz Damaska te izbjeglice nije posjetio niti to želi. Mislim ni da državna TV o njima nikako ili rijetko izvještava. Vjerovatno im žele sve najgore. Libanonski i ovaj jeftini alžirski rasizam je samo reakcija tih društava na preporuke koje dolaze iz Damaska.Pa ne treba zaboraviti ni onu "slavnu" izjavu Koljača Isama kako toplo savjetuje izbjeglice da se ni po koju cijenu ne vračaju itd.
- Challenger_
#97118 Re: Sirija vol. 2
U Libanu ih nije bilo dok se u Siriji nisu pojavili tvoji FSA-Nusra-ISIL koljači. Od njih su pobjegi iz Sirije.sarajevoxxxx wrote:Da, prije bi se ubili nego otišli u Iran ili Rusiju. U Libanonu su jer je bilo ili smrt ili život u fašističkom društvu tj u Libanonu.
-
zrakomlat
#97119 Re: Sirija vol. 2
Pa naravno, ionako su iz Sirije uglavnom i bježali lažni revolucionari s famElijama te Kurdi, mada vjerovatno ima i fine raje, koja je pobjegla da ne žive pod Nusrom i Isilom. I sam znaš da s prostora pod kontrolom SAA nije bilo bježanja. A treba ih posjetiti, slasarajevoxxxx wrote:Da, prije bi se ubili nego otišli u Iran ili Rusiju. U Libanonu su jer je bilo ili smrt ili život u fašističkom društvu tj u Libanonu.zrakomlat wrote:Države koje podržaju "režim" u Damasku, osim Libana, uopšte nemaju (ili imaju u malom broju) sirijskih izbjeglica. Ne znam okle Alžira u toj računici, nešto sumnjam da tamo ima značajno sirijskih izbjeglica. Možda se kakvi Libijci predstavljaju Sirijcima.sarajevoxxxx wrote:
Inače, za 7 godina rata niko iz Damaska te izbjeglice nije posjetio niti to želi. Mislim ni da državna TV o njima nikako ili rijetko izvještava. Vjerovatno im žele sve najgore. Libanonski i ovaj jeftini alžirski rasizam je samo reakcija tih društava na preporuke koje dolaze iz Damaska.Pa ne treba zaboraviti ni onu "slavnu" izjavu Koljača Isama kako toplo savjetuje izbjeglice da se ni po koju cijenu ne vračaju itd.
em se, posebno od strane njemačkih i sličnih istražnih organa, da nebi nekog Abu Lakija malo prenjelo u Minkenu, pa se da se malo detonira.
A što vehabije, naše i bjelosvjetske, biraju EU. Što ne idu u saudiju, katar, maleziju, indoneziju. Kladim se da ih pola i ne zna da u indoneziji ima muslimana.
-
sarajevoxxxx
#97120 Re: Sirija vol. 2
Nije tačno. Pobjegli su od barel-bombi, od Asadovog nasilja. Zašto ne žele da se vrate u Siriju recimo u Kusajr, evo pune 4 godine kako je "oslobođen", zašto se ne vrate?Je li Asad ili bilo koji zvaničnik Damaska ikada posjetio izbjeglice u Libanonu u 7 godina rata. Ono da im kaže "vi znamo da ste pobjegli od Isila, mi se borimo protiv, Isila, mi smo braća", nikada im to ni jedan vladin zvaničnik rekao i neće im ni reči i jednostavno prezire ih.Challenger_ wrote:U Libanu ih nije bilo dok se u Siriji nisu pojavili tvoji FSA-Nusra-ISIL koljači. Od njih su pobjegi iz Sirije.sarajevoxxxx wrote:Da, prije bi se ubili nego otišli u Iran ili Rusiju. U Libanonu su jer je bilo ili smrt ili život u fašističkom društvu tj u Libanonu.
- Challenger_
- Challenger_
#97122 Re: Sirija vol. 2
Iz Kusajra su pobjegli od tvojih kanibala. Jedan dio se vratio a drugi još uvijek nije. To je njihovo puno pravo.sarajevoxxxx wrote: Zašto ne žele da se vrate u Siriju recimo u Kusajr, evo pune 4 godine kako je "oslobođen", zašto se ne vrate?
Živiš u svijetu fantazija gdje volju ekstremista iz Kine, Bosne, Saudije i roga Afrike projektuješ na narod Sirije koji vas NE VOLI, bolan ne bio. NE VOLI VAS, niti će vas ikada voliti.
______
- Krokodajl
#97123 Re: Sirija vol. 2
Nema više dogodine,
Ove godine ako Bog da u Idlibu
- insomnia78
#97124 Re: Sirija vol. 2
Pa i ne matretirali ih. Libanci ginu po vukojebina Sirije a ovi po Bejrutu glasaju
za krat casni i slobodu zlatnu
za krat casni i slobodu zlatnu
- Challenger_
#97125 Re: Sirija vol. 2
Vi, vehabijske i ihvanijske marionete velikih igrača ste DUBOKO OMRAŽENI kod naroda Sirije. Zato ste izgubili rat, a ne zato što je došao Hezbollah nakon više od dvije godine i znatno kasnije Rusija, nakon 4.5 godine rata.
Vi ste notorna laž, najružnija laž svijeta, koju je narod Sirije s nokta pročitao.
_________
Vi ste notorna laž, najružnija laž svijeta, koju je narod Sirije s nokta pročitao.
_________