Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#91126 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Trka za Abu-Kemal se nastavlja nakon ruskog ravnanja Kalibrima i strateškim bombarderima:

Image
Map update : Syrian Army, Allies push forward last ISIS bastion in Deir Ezzor

Vidjećemo da li SAA/saveznici na zemlji mogu osloboditi koliko ISIL može prepustiti svojim Zio-USA-Wahhabi tvorcima.
Challenger__

#91127 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Tigrove snage, zajedno sa ruskim specijalcima, munjevito napreduju u samom gradu, Deir ez-Zor, trenutno stanje

Image
- u samom gradu SAA/saveznici dave preostale bandite:

Image
Syrian Army squeezes on ISIS in Deir Ezzor, regains several areas - Muraselon
Kikibombona

#91128 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:- Trka za Abu-Kemal se nastavlja nakon ruskog ravnanja Kalibrima i strateškim bombarderima:

Image
Map update : Syrian Army, Allies push forward last ISIS bastion in Deir Ezzor

Vidjećemo da li SAA/saveznici na zemlji mogu osloboditi koliko ISIL može prepustiti svojim Zio-USA-Wahhabi tvorcima.
Bice da SDF nema najmeru ici na Abu Kamal. Nema nikakvih pomjeranja prema Abu Kamalu, borbe vode uz rijeku Kabur...

ISIL izgleda napustio Zor. Tek mali broj zlotvora ostao u gradu. Cisto sumnjam da ce tu biti ikakvih gubitaka za jedne i druge. Nastimano.

SDF izgubio vise od 600 boraca u Raki uz 2 500 ranjenih. :? :-)
Challenger__

#91129 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:ISIL izgleda napustio Zor. Tek mali broj zlotvora ostao u gradu. Cisto sumnjam da ce tu biti ikakvih gubitaka za jedne i druge. Nastimano.
Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.

"Naštimano".

Ti si izgleda prespavao čitavu sirijsku stvarnost.
habanero68

#91130 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Jos malo je ostalo vremena i prostora isilu u D.e.z.

Image
Challenger__

#91131 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

habanero68 wrote:Jos malo je ostalo vremena i prostora isilu u D.e.z.

Image
:thumbup:

_______

Challenger__ wrote:Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.

"Naštimano".

EDIT: Od pada Idliba i Jisr al-Shughura (a u stvari turske/AQ/TIP operacije), ne pamtim veće gubitke sirijske armije. Izlazak na obalu Eufrata je koštao zemlju Siriju dosta života njenih najboljih sinova.
husein_kapetan

#91132 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:ISIL izgleda napustio Zor. Tek mali broj zlotvora ostao u gradu. Cisto sumnjam da ce tu biti ikakvih gubitaka za jedne i druge. Nastimano.
Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.

"Naštimano".

Ne shvatam kako ti se da' više..patetika je tu odavno prevaziđena..
još kada mu kredita dajete odgovarajuć..
Challenger__

#91133 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Ne shvatam kako ti se da' više..patetika je tu odavno prevaziđena..
još kada mu kredita dajete odgovarajuć..
I to što kažeš.

______

DeZ, od prije dva sata:

Image
habanero68

#91134 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Velike borbe u gradu D.e.z. biljezi i MilitaryMaps ( mnostvo crvenih krugova je znak ratnih aktivnosti ) Sa strane popis oslobodjenih djelova grada

Image
husein_kapetan

#91135 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
habanero68 wrote:Jos malo je ostalo vremena i prostora isilu u D.e.z.

Image

_______

Challenger__ wrote:Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.

"Naštimano".

EDIT: Od pada Idliba i Jisr al-Shughura (a u stvari turske/AQ/TIP operacije), ne pamtim veće gubitke sirijske armije. Izlazak na obalu Eufrata je koštao zemlju Siriju dosta života njenih najboljih sinova.
Najveći dio ovih gubitaka..se je desio upravo zbog, blago rečeno nestabilnog fronta po boku..ni vidovnjaci nisu mogli odgonetnuti gdje je isil a gdje kurdi..preko noći su pozicije mjenjali..
Za anale je čvrstoća i postojanost jedinica SAA..u uslovima gubitaka onog obima.. gubitaka komandnog kadra poput rahmetli Brke..da sačuvaju ustrojstvo po svim linijama i nastave dosledno naprijed..lavovi..
Challenger__

#91136 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Za anale je čvrstoća i postojanost jedinica SAA..u uslovima gubitaka onog obima.. gubitaka komandnog kadra poput rahmetli Brke..da sačuvaju ustrojstvo po svim linijama i nastave dosledno naprijed..lavovi..
Lavovi, nego šta.

Za takav ljudski materijal (a na stranu uvijek prisutni interesi) se i saveznici podmeću. Da ne pominjem da velike i stabilne nacije nastaju upravo iz ratnih epopeja. Sirija, ako to i nije bila, danas to svakako jeste - velika i slavna nacija.

Za razliku od turske i vehabijske ciganije (koja im je radila o glavi) za koju niko prstom neće mrdnuti, kako na zapadu, tako na istoku.
habanero68

#91137 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Glogov kolac u srcu Savinom i inim..

Image
GandalfSivi

#91138 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Men'se cini da mnogi ovdje samo sto nisu kofere spakovali da se sele tamo...

Fanatizam sa bilo koje strane je cudo jedno...
Maystor

#91139 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote: - u samom gradu SAA/saveznici dave preostale bandite:
Nasmijao si me s ovim :)

Javno si se ogradio od termina "deratizacija", kojeg sam posebno osmislio za proces čišćenja terena od orka, zatim si više puta osudio korištenje termina "cigani", kojeg sam osmislio za pripadnike kurdskih paravojnih formacija. Pa ako ćeš glumiti retoričara par excellence, onda ti ne pristaje da brutalna ubistva koja režim provodi u Deiru nazivaš "davljenjem preostalih bandita".

P.S. evo sad vidjeh da koristiš riječ "ciganija" u svojim postovima, povlačim ovo što sam rekao :D

Pozdrav!!!
Challenger__

#91140 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Nasmijao si me s ovim :)

Javno si se ogradio od termina "deratizacija", kojeg sam posebno osmislio za proces čišćenja terena od orka, zatim si više puta osudio korištenje termina "cigani", kojeg sam osmislio za pripadnike kurdskih paravojnih formacija. Pa ako ćeš glumiti retoričara par excellence, onda ti ne pristaje da brutalna ubistva koja režim provodi u Deiru nazivaš "davljenjem preostalih bandita".
Pa, Maystore i druže moj, a šta je ISIL nego banda. Šta im rade SAA i saveznici u Zoru? Satiru, dave. Nećemo valjda stvar svoditi na semantiku.

:wink:

Ha ja.
Maystor

#91141 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote: Nećemo valjda stvar svoditi na semantiku.

:wink:

Ha ja.
Ja sam govorio o sintaksi :D

Ne zamjeri, zajebavam se, vesele me ove vijesti iz Deira.
Kikibombona

#91142 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Da se razumijemo, saradnja Asada sa ISILom je pozitivna stvar. Bolje da grad predaju bez borbe nego da izgine stotine civila i vojnika.

Kamo srece da se dzihadisti iz Damaska hoce dogovoriti i povuci. Koliko je samo ljudi izginulo za svaki centimetar Dzobara i drugih predgradja Istocne Gute.
Challenger__

#91143 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Ja sam govorio o sintaksi :D

Ne zamjeri, zajebavam se, vesele me ove vijesti iz Deira.
Oki-doki.

Naravno da vesele, poslije višegodišnje strepnje za grad i njegove ljude ove vijesti dođu kao rapsodija za čula i dušu.

Maystor

#91144 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ovo današnje kurčenje ruske vojske je malo previše (za moj ukus), letjeli su preko pola kugle zemaljske sa ovim bombarderima Tu-22, da bi na kraju bacili 6 bombi po 500 kila :!:

Image

Toliko je Asko mogao iz helikoptera bacit, nije bilo potrebe da ovi polijeću iz Rusije.
Challenger__

#91145 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Ovo današnje kurčenje ruske vojske je malo previše (za moj ukus), letjeli su preko pola kugle zemaljske sa ovim bombarderima Tu-22, da bi na kraju bacili 6 bombi po 500 kila :!:

Image

Toliko je Asko mogao iz helikoptera bacit, nije bilo potrebe da ovi polijeću iz Rusije.
6 puta 6 aviona, "nije beg cicija".
Challenger__

#91146 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

SOHR : Massive advance inside Deir l Zor city leaves 41 Regime and 101 ISIS troops dead
insomnia78

#91147 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

GandalfSivi wrote:Men'se cini da mnogi ovdje samo sto nisu kofere spakovali da se sele tamo...

Fanatizam sa bilo koje strane je cudo jedno...
Uozbilji se. Ovi nigdje ne mrdaju ispod NATO kišobrana
Maystor

#91148 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Gledam ove snimke, po prvi put se masovno i efikasno koriste iranski dronovi za napade na orke na potezu prema Bukamalu. Bilo je i ranije nešto sporadično, ali sada je evidentno da je IRGC ovladao ovom tehnikom. Nemojte se ljutiti na Bibija što je neurozan, ima razloga, itekako.
husein_kapetan

#91149 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

@ chelli..
nije ovo dole na abu kamalu..nikakva mrtva trka kako rekoše..već samo proračunato strateško odmjeravanje..rusi danas poruku poslaše..vidiš da je isila skoro nestalo..po meni ovaj sukob u narednu fazu ulazi..
madner

#91150 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Rusija finasira angazman iz budzeta za trening, tako da ovo ima smisla.

Tursku ne mora niko vise braniti, to je bilo dok je ratovala sa Evropljanima. Za ove ovdje su sila.
Locked