Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kikibombona wrote:ISIL izgleda napustio Zor. Tek mali broj zlotvora ostao u gradu. Cisto sumnjam da ce tu biti ikakvih gubitaka za jedne i druge. Nastimano.
Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.
"Naštimano".
Ti si izgleda prespavao čitavu sirijsku stvarnost.
habanero68 wrote:Jos malo je ostalo vremena i prostora isilu u D.e.z.
_______
Challenger__ wrote:Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.
"Naštimano".
EDIT: Od pada Idliba i Jisr al-Shughura (a u stvari turske/AQ/TIP operacije), ne pamtim veće gubitke sirijske armije. Izlazak na obalu Eufrata je koštao zemlju Siriju dosta života njenih najboljih sinova.
Kikibombona wrote:ISIL izgleda napustio Zor. Tek mali broj zlotvora ostao u gradu. Cisto sumnjam da ce tu biti ikakvih gubitaka za jedne i druge. Nastimano.
Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.
"Naštimano".
Ne shvatam kako ti se da' više..patetika je tu odavno prevaziđena..
još kada mu kredita dajete odgovarajuć..
habanero68 wrote:Jos malo je ostalo vremena i prostora isilu u D.e.z.
_______
Challenger__ wrote:Od kako je počela borba za deblokadu Deir ez Zora, provladine stranice su bukvalno zatrpane fotografijama poginulih sirijskih SAA heroja,od poginulih generala, oficira nižeg ranga, običnih vojnika iz manje-više iz svih sirijskih sredina, do brata poslanika sirijskog parlamenta iz Alepa.
"Naštimano".
EDIT: Od pada Idliba i Jisr al-Shughura (a u stvari turske/AQ/TIP operacije), ne pamtim veće gubitke sirijske armije. Izlazak na obalu Eufrata je koštao zemlju Siriju dosta života njenih najboljih sinova.
Najveći dio ovih gubitaka..se je desio upravo zbog, blago rečeno nestabilnog fronta po boku..ni vidovnjaci nisu mogli odgonetnuti gdje je isil a gdje kurdi..preko noći su pozicije mjenjali..
Za anale je čvrstoća i postojanost jedinica SAA..u uslovima gubitaka onog obima.. gubitaka komandnog kadra poput rahmetli Brke..da sačuvaju ustrojstvo po svim linijama i nastave dosledno naprijed..lavovi..
husein_kapetan wrote:Za anale je čvrstoća i postojanost jedinica SAA..u uslovima gubitaka onog obima.. gubitaka komandnog kadra poput rahmetli Brke..da sačuvaju ustrojstvo po svim linijama i nastave dosledno naprijed..lavovi..
Lavovi, nego šta.
Za takav ljudski materijal (a na stranu uvijek prisutni interesi) se i saveznici podmeću. Da ne pominjem da velike i stabilne nacije nastaju upravo iz ratnih epopeja. Sirija, ako to i nije bila, danas to svakako jeste - velika i slavna nacija.
Za razliku od turske i vehabijske ciganije (koja im je radila o glavi) za koju niko prstom neće mrdnuti, kako na zapadu, tako na istoku.
Challenger__ wrote:
- u samom gradu SAA/saveznici dave preostale bandite:
Nasmijao si me s ovim
Javno si se ogradio od termina "deratizacija", kojeg sam posebno osmislio za proces čišćenja terena od orka, zatim si više puta osudio korištenje termina "cigani", kojeg sam osmislio za pripadnike kurdskih paravojnih formacija. Pa ako ćeš glumiti retoričara par excellence, onda ti ne pristaje da brutalna ubistva koja režim provodi u Deiru nazivaš "davljenjem preostalih bandita".
P.S. evo sad vidjeh da koristiš riječ "ciganija" u svojim postovima, povlačim ovo što sam rekao
Javno si se ogradio od termina "deratizacija", kojeg sam posebno osmislio za proces čišćenja terena od orka, zatim si više puta osudio korištenje termina "cigani", kojeg sam osmislio za pripadnike kurdskih paravojnih formacija. Pa ako ćeš glumiti retoričara par excellence, onda ti ne pristaje da brutalna ubistva koja režim provodi u Deiru nazivaš "davljenjem preostalih bandita".
Pa, Maystore i druže moj, a šta je ISIL nego banda. Šta im rade SAA i saveznici u Zoru? Satiru, dave. Nećemo valjda stvar svoditi na semantiku.
Da se razumijemo, saradnja Asada sa ISILom je pozitivna stvar. Bolje da grad predaju bez borbe nego da izgine stotine civila i vojnika.
Kamo srece da se dzihadisti iz Damaska hoce dogovoriti i povuci. Koliko je samo ljudi izginulo za svaki centimetar Dzobara i drugih predgradja Istocne Gute.
Ovo današnje kurčenje ruske vojske je malo previše (za moj ukus), letjeli su preko pola kugle zemaljske sa ovim bombarderima Tu-22, da bi na kraju bacili 6 bombi po 500 kila
Toliko je Asko mogao iz helikoptera bacit, nije bilo potrebe da ovi polijeću iz Rusije.
Maystor wrote:Ovo današnje kurčenje ruske vojske je malo previše (za moj ukus), letjeli su preko pola kugle zemaljske sa ovim bombarderima Tu-22, da bi na kraju bacili 6 bombi po 500 kila
Toliko je Asko mogao iz helikoptera bacit, nije bilo potrebe da ovi polijeću iz Rusije.
Gledam ove snimke, po prvi put se masovno i efikasno koriste iranski dronovi za napade na orke na potezu prema Bukamalu. Bilo je i ranije nešto sporadično, ali sada je evidentno da je IRGC ovladao ovom tehnikom. Nemojte se ljutiti na Bibija što je neurozan, ima razloga, itekako.
@ chelli..
nije ovo dole na abu kamalu..nikakva mrtva trka kako rekoše..već samo proračunato strateško odmjeravanje..rusi danas poruku poslaše..vidiš da je isila skoro nestalo..po meni ovaj sukob u narednu fazu ulazi..