Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevoxxxx wrote:Rusi i režim su ostali bez naftnih polja.
Sve ce to oni predati nazad vladi Sirije,ili ce im kosti ostati tamo na tim naftnim poljima.
Sta ces kad i SDF bude unisten? Onda ces skupa sa Kikijem podrzavati Kurde?
USA dozvoljava Saudijskoj Arabiji da sakuplja vahabije u Raki.
US Allows Saudi Arabia To Plant Wahhabi Seed In Raqqa Rubble
With the U.S. intent on freezing the Syrian government out of the Raqqa rebuilding process, it has now looked to the Saudis for funding and planning. The Saudi point man for the project is a known anti-Shiite sectarian, espousing much of the belief system of the ousted Daesh terrorists.
dragma wrote:Procentualno gledajući ispade da su Ameri najhrabriji. Opet su u nečemu ispred Rusa
Pozadina manje gine, znaci Saudi i Turci su bili po komandama a topovsko meso Rusi, Ameri, Jordanci, sirotinja ukratko . Ko je ideološki vodja cijelog cirkusa bio ?
Bilo bi zanimljivo vidjeti Be i Ha statistike, odnosno broj povratnika. Prema CIA, po broju "mudžahida" smo ispred USA i Švedske (330 ako se dobro sjećam).
dragma wrote:Procentualno gledajući ispade da su Ameri najhrabriji. Opet su u nečemu ispred Rusa
Jest vala, a ništa lakše nego se vratiti u USA: uđeš u podzemnu u Raqqi i dok si rekao "keks" eto te u USA.
Ne znam na šta aludiraš?
Nije riječ o tajnim nego o dobrovoljnim povratnicima koji su se na zakonit način odlučili vratiti u matične zemlje i staviti na raspolaganje vlastima svjesno prihvatajući odgovornost za svoje postupke a to znači prijaviti se svojoj najbližoj ambasadi koja sve dalje korake po pitanju povratka preuzima na sebe.
Ništa manje komplikovana procedura za evropske državljanine od procedura za američke.
Jest vala, a ništa lakše nego se vratiti u USA: uđeš u podzemnu u Raqqi i dok si rekao "keks" eto te u USA.
Ne znam na šta aludiraš?
Nije riječ o tajnim nego o dobrovoljnim povratnicima koji su se na zakonit način odlučili vratiti u matične zemlje i staviti na raspolaganje vlastima svjesno prihvatajući odgovornost za svoje postupke a to znači prijaviti se svojoj najbližoj ambasadi koja sve dalje korake po pitanju povratka preuzima na sebe.
Ništa manje komplikovana procedura za evropske državljanine od procedura za američke.
Ma zezam se, opušteno.
Iako, čini mi se da se najteže vratiti upravo u USA. Iako se američka vanjska politika i njihove službe izdašno služe teroristima u ostvarenju njihovih geopolitičkih ciljeva, od Afganistana do Sirije, mislim da su kao društvo i kao država najrigidniji prema ekstremizmu koji ima islamski ili "islamski" predznak.
U tom smislu, zaista treba imati ono pa se vratiti u USA.