Sirija vol. 2
- insomnia78
#87801 Re: Sirija vol. 2
Nema vam onog drugara ucesnika “kosovskog boja” da vam on objasni kako je zajebano tući dzihadiste. Objasnjavo je vec jednom
- Challenger__
#87802 Re: Sirija vol. 2
Kopiraj braću kada podržavaju kurdsku nezavisnost. Kada kažu kad može Kosovo može i (Turskoj) Kurdistan.Kikibombona wrote:Braca sa MCM nemaju nikakvu dilemu da je ISIL pod kontrolom Amerike.
-
sarajevoxxxx
#87803 Re: Sirija vol. 2
Broj poginulih u Armanazu popeo se na 24.
#ادلب:
ارتفاع عدد ضحايا مجزرة طيران الاسد في بلدة أرمناز إلى 24 ضحية
#ادلب:
ارتفاع عدد ضحايا مجزرة طيران الاسد في بلدة أرمناز إلى 24 ضحية
- Kikibombona
#87804 Re: Sirija vol. 2
Ja koliko vidim cetalji sa MCM ne mogu organski smisliti Kurde. Ne ulazim cesto, al' kada navratim, vidim da svi patoloski mrze Kurde i smatraju ih americkim slugama itd.Challenger__ wrote:Kopiraj braću kada podržavaju kurdsku nezavisnost. Kada kažu kad može Kosovo može i (Turskoj) Kurdistan.Kikibombona wrote:Braca sa MCM nemaju nikakvu dilemu da je ISIL pod kontrolom Amerike.
Ne znam zasto toliko vole Asada, nikako mi nije jasno.
- insomnia78
#87805 Re: Sirija vol. 2
Pa pogledaj samo spisak likova i drzava koje oni vole. 
- Challenger__
#87806 Re: Sirija vol. 2
Šta reći o čovjeku koji svoje sunardonike naziva "četaljima". Ubij se. haha.Kikibombona wrote:Ja koliko vidim cetalji sa MCM ne mogu organski smisliti Kurde. Ne ulazim cesto, al' kada navratim, vidim da svi patoloski mrze Kurde i smatraju ih americkim slugama itd.
Lažeš. Vidiš što hoćeš da vidiš a ljudi hladno kažu da "ako je moglo Kosovo, neka ode i Kurdistan".
_______
Inače, o vezama Izraela i USA (a ne GB kako naglašava lik sa MSM) PIŠE ČITAVA PLANETA. Od mene ovdje, preko kolega na forum.hr, do posljednje internet tačke globusa.
To je GLOBALNA KONTROVERZA a ne ekskluzivno srpski narativ kako ova pro-kurdska, pro-izraelska i pro-USA kukavica podmeće.
-
karakters
#87808 Re: Sirija vol. 2
Džihadisti i "džihadisti". Džihadisti nose "revoluciju". Hiljadu tahrira, isila, nusri, ahrara, džejšova, svi u:insomnia78 wrote:Nema vam onog drugara ucesnika “kosovskog boja” da vam on objasni kako je zajebano tući dzihadiste. Objasnjavo je vec jednom

Kombinaciju debilnosti i okrutnosti pogurali do krajnjih granica i jednog i drugog.
Džihadista i četnik-jedno te isto.
- nixon69
#87809 Re: Sirija vol. 2
Da su im sluge,onda su im mogli priznati referendum,ali amer kaze jok.Kikibombona wrote:al' kada navratim, vidim da svi patoloski mrze Kurde i smatraju ih americkim slugama itd.
- Challenger__
#87810 Re: Sirija vol. 2
Podržava to Amer, samo čeka da se ostali naviknu na stvar. Ne budi naivan.nixon69 wrote:Da su im sluge,onda su im mogli priznati referendum,ali amer kaze jok.
- insomnia78
#87811 Re: Sirija vol. 2
Kako ono bi tema. “Zasto srbi podrzavaju kurde”? Tako nekako 
- Challenger__
#87812 Re: Sirija vol. 2
Inače, notorna je laž da je na tom forumu konsezualna stvar da je ISIL pod bilo čijom kontrolom. O tome postoje potpuno različita mišljenja, kao što postoje na forum.hr i drugdje.
Ali da se sa tim špekuliše, globalno, to je tačno.
Ali da se sa tim špekuliše, globalno, to je tačno.
- Challenger__
#87813 Re: Sirija vol. 2
Kada sam, tokom 2013, na tom forumu (dok me nisu banovali, isti ovaj nick, isti avatar) pisao da su franšize AQ uključujući i najjači ISIL "pod kontrolom USA i Izraela", u tome sam bio apsolutni usamljenik.
Ako sada tako neko piše, kasni za mnom barem 4 godine.
Ako sada tako neko piše, kasni za mnom barem 4 godine.
- Kikibombona
#87814 Re: Sirija vol. 2
Na ovom MCM je goli cetnik, uz tek ponekog izuzetka. Aj nadji jednog cetnika sa MCM da podrzava Ameriku ili Kurde, samo jednog? Oni su svi do posljednjeg za Asada i Ruse? I za Iran, Hezbolah. Zasto?Challenger__ wrote:Šta reći o čovjeku koji svoje sunardonike naziva "četaljima". Ubij se. haha.Kikibombona wrote:Ja koliko vidim cetalji sa MCM ne mogu organski smisliti Kurde. Ne ulazim cesto, al' kada navratim, vidim da svi patoloski mrze Kurde i smatraju ih americkim slugama itd.
Lažeš. Vidiš što hoćeš da vidiš a ljudi hladno kažu da "ako je moglo Kosovo, neka ode i Kurdistan".
_______
Inače, o vezama Izraela i USA (a ne GB kako naglašava lik sa MSM) PIŠE ČITAVA PLANETA. Od mene ovdje, preko kolega na forum.hr, do posljednje internet tačke globusa.
To je GLOBALNA KONTROVERZA a ne ekskluzivno srpski narativ kako ova pro-kurdska, pro-izraelska i pro-USA kukavica podmeće.
A Srbe imam u porodici. I Hrvate. I Bosnjake. A ja sam lafo Bosanac.
Meni se cini da neko u BiH gura rusku propagandu. Ne mislim da si to ti, moguce da si samo nasjeo. Rusi su znatno medijski ojacali. Nemaju Amerikanci dominaciju medijskim prostorom kao nekada.
-
sarajevoxxxx
#87815 Re: Sirija vol. 2
Par stvari za razmišljanje:
1. Izbori u Rodžavi
2. Oko 2000 šlepera sa oružjem ušlo u Rodžavu
3. Naftna polja u Deiru jedno po jedno pada u ruke SDF-a
4. Smrt ruskog generala, bombardovanje režima prvo u Tabki a kasnije i u Deiru.
4. Referendum u Kurdistanu
5. Muallimov salto-mortale i poziv Kurdima da pregovaraju
Šta ili koliko motiva nakon ovoga nabrojanog prosječni režimski vojnik ima pa da nastavi ratovati? Podjela? Pa to su Asadovi lojalisti mogli uvijek imati bez i jedne kapi krvi. Još su mogli Kurdima dati i 10 % a ne 35 % koliko danas imaju i objeručke bi to prihvatili.
Danas je na meniju jednog prosječnog režimskog vojnika dva izbora: Ratovati do besvijesti sa Kurdima i pokušati zadržati cilj da cijelu Siriju poklope što je naravno ludost i nimalo privlačna ideja. Ili pristati na Muallimov salto-mortale i podijeliti zemlju. Dati Kurdima šta traže, bez mnogo cjenkanja jer su tanki na živcima. Prvo što ponude uzeti bez mnogo razmišljanja, inače svakim natednim pregovorima dobit će manje i manje.
Bilo koja opcija od te dvije nije to to za Asadovog vojnika. Ginulo se za sasvim nešto drugo. Otuda i dolazi to nepostojanje želhe da se ratuje. Uvijek će na bilo kakav veći napad proči kao danas u Suhni i Deir Ez-Zouru.
1. Izbori u Rodžavi
Šta ili koliko motiva nakon ovoga nabrojanog prosječni režimski vojnik ima pa da nastavi ratovati? Podjela? Pa to su Asadovi lojalisti mogli uvijek imati bez i jedne kapi krvi. Još su mogli Kurdima dati i 10 % a ne 35 % koliko danas imaju i objeručke bi to prihvatili.
Danas je na meniju jednog prosječnog režimskog vojnika dva izbora: Ratovati do besvijesti sa Kurdima i pokušati zadržati cilj da cijelu Siriju poklope što je naravno ludost i nimalo privlačna ideja. Ili pristati na Muallimov salto-mortale i podijeliti zemlju. Dati Kurdima šta traže, bez mnogo cjenkanja jer su tanki na živcima. Prvo što ponude uzeti bez mnogo razmišljanja, inače svakim natednim pregovorima dobit će manje i manje.
Bilo koja opcija od te dvije nije to to za Asadovog vojnika. Ginulo se za sasvim nešto drugo. Otuda i dolazi to nepostojanje želhe da se ratuje. Uvijek će na bilo kakav veći napad proči kao danas u Suhni i Deir Ez-Zouru.
- Kikibombona
#87816 Re: Sirija vol. 2
Rusija, Kina, Iran, Sjeverna Koreja, Venecuela, Kuba...!?insomnia78 wrote:Pa pogledaj samo spisak likova i drzava koje oni vole.
Al' opet ne bi bilo mrsko guzicu dojebati u mrsku Veliku Britaniju!
Sutra ce nas Rusi braniti od ovih ako bude trebalo!
-
karakters
#87817 Re: Sirija vol. 2
Pa neka podijele Kurdi i Asad čitavu Siriju na dva dijela, a što ostane-"revolucionarima". Oni su svakako ginuli za hurije, a ne za Siriju i oni su pravi pobjednici ovog rata.sarajevoxxxx wrote:Par stvari za razmišljanje:
1. Izbori u Rodžavi
- NajdraziVodjaa
#87818 Re: Sirija vol. 2
Glavni fazon pogotovo popularan kod forumasa iz dijaspore je da ako se ne slazes sa nekim odma mu pristavi vezu sa Srbima u ovom slucaju strane u ratovima sirom svijeta, ako slucajno podrzavas Ruse i Assada ne gine ti etiketa.
- Challenger__
#87819 Re: Sirija vol. 2
Opet lupaš. Ideš na antiruski i antisrpski (sa kojima dijeliš krv) sentiment da bi progurao neku svoju stvarčicu .

Dotak'o si dno života...
Dotak'o si dno života...
- insomnia78
#87820 Re: Sirija vol. 2
Braniće nas šije. Jel ti bolje znas od generala Delica i Halilovica?Kikibombona wrote:Rusija, Kina, Iran, Sjeverna Koreja, Venecuela, Kuba...!?insomnia78 wrote:Pa pogledaj samo spisak likova i drzava koje oni vole.
![]()
![]()
Al' opet ne bi bilo mrsko guzicu dojebati u mrsku Veliku Britaniju!![]()
Sutra ce nas Rusi braniti od ovih ako bude trebalo!![]()
-
karakters
#87822 Re: Sirija vol. 2
Kada bude stani-pani, uskočiće savin Thani.insomnia78 wrote: Braniće nas šije. Jel ti bolje znas od generala Delica i Halilovica?
Sa kilom hurmi umotanom u priručnik jedinog pravog islama.
- Kikibombona
#87823 Re: Sirija vol. 2
Uvijek im ova dalabu padne na pamet. Jes' smijesan lik!insomnia78 wrote:Braniće nas šije. Jel ti bolje znas od generala Delica i Halilovica?
'Dje god otvoris sija...
Last edited by Kikibombona on 30/09/2017 00:59, edited 1 time in total.
- Challenger__
#87824 Re: Sirija vol. 2
Uglavnom, baš tada kada je neko (Bato mislim) napisao da nas tamo citiraju, odem i pogledam. Čitava lepeza mišljenja o ISIL-u. Neki doajeni tamo najistrajnije oponiraju tezi da je ISIL pod američkim patronatom. O vezama Izraela i ISIL-a nema niti zbora - ili ja nisam naišao - jer, definitivno, Srbi gaje pozitivne predrasude o Izraelu. Kritika cionizma je raritet i ako je ima sumnjam da ima srpski predznak.
Hoću reći, lik sa nikom Kiki, selektivno, nepotpuno i netačno prenosi pisanja tog foruma.
Hoću reći, lik sa nikom Kiki, selektivno, nepotpuno i netačno prenosi pisanja tog foruma.
-
karakters
#87825 Re: Sirija vol. 2
O čem će vehabijski hodža nego o otvaranju KuranaKikibombona wrote:
'Dje god otvoris sija...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()