Sirija vol. 2
- Challenger__
#85376 Re: Sirija vol. 2
Ljepota, istina i dobro njih razdiru moj Kapetane... Kakvi "civili", kakve crne bajke.
-
Akibh
#85377 Re: Sirija vol. 2
https://www.youtube.com/watch?v=6dkUzZ11kMQNajdraziVodjaa wrote:Tako se oslobadjaju gradovi, civili su kolaterlna steta ne mozes se boriti sa teroristima a da pri tome niko ne nastrada to je nemoguce zato svaka kritika Assadu za stradanje civila je neutemeljena jer ako je Assad zlocinac onda su svi zlocinci otkad je svijeta i vijeka civili stradavaju u oslobadjanjima. Vasi pobunjenici kad su zauzimali terotiroije su takodjer ubijali civile stoga nemojte biti licemjerni.Akibh wrote:Odlicno, to je vec posteno. to se onda kaze izbombardovano je sve redom, svi koji su mogli biti ubijeni nisu postedjeni, sve sto je moglo djelovati je djelovalo, nije ostala cigla na cigli... I onda je oslobodjen AlepNajdraziVodjaa wrote: haha kakvo epsko kmecenje, nego reci nam imas li ti neki primjer zauzimanja i oslobadjanja grada pod okupacijom koji ne ukljucuje bombardovanje, djelovanje artiljerije, oklopa, avijacije? Molim te da nam objasnis kako drugacije istjerati teroriste i zauzeti pola visemilinoskog grada objasni i uvedi nam revoluciju u ratovanju?![]()
Nego sta mislis kako Turska vojska oslobadja teritoriju od Kurda u Turskoj? Dovama mozda?
Izvni, ovako se ne oslobadjaju gradovi, nikako i nikada
- husein_kapetan
#85378 Re: Sirija vol. 2
Ako se sjećate..mnogo puta ponovih..da će Assad jednom kada se sve ovo završi morati sjesti na optuženičku klupu i svom narodu odgovarati z sve ono što je svojim djelom, funkcijom i statusom uradio u ovom ratu..ali jedino i eksluzivno narodu svom i sudu tog naroda..ne postoji u ovom ratu strana superpartes legitimna da mu sudi.. To je pravda..
Niti je Sirija volja trećih niti će Siriji volja trećih kapu krojiti..mislim da su to cijelom svijetu tokom ovih 7 godina dokazali i pokazali..
Niti je Sirija volja trećih niti će Siriji volja trećih kapu krojiti..mislim da su to cijelom svijetu tokom ovih 7 godina dokazali i pokazali..
- GIVI
#85379 Re: Sirija vol. 2
ideo of what I assume is a couple of the Kalibr hits yesterday. If they were aiming for the buildings both missed but did big damage..
- GIVI
#85380 Re: Sirija vol. 2
Ovo je krenulo za Deir.Šta je to?

-
Akibh
#85381 Re: Sirija vol. 2
Ono njegov sud u Damasku da mu sudihusein_kapetan wrote:Ako se sjećate..mnogo puta ponovih..da će Assad jednom kada se sve ovo završi morati sjesti na optuženičku klupu i svom narodu odgovarati z sve ono što je svojim djelom, funkcijom i statusom uradio u ovom ratu..ali jedino i eksluzivno narodu svom i sudu tog naroda..ne postoji u ovom ratu strana superpartes legitimna da mu sudi.. To je pravda..
Nista medjunarodni sud pravde, neki specijalni sud, ne moze...
kakve su ovo nebuloze, boze dragi, dokle ovo ide
-
Akibh
#85382 Re: Sirija vol. 2
Supljak, nista smisleno od tebeChallenger__ wrote:Simpatizer genocidnih grupa i ideologije ("alevije u kabur, kršćane u Liban") se poziva na policiju...
[/quote]Akibh wrote:
Upravo, ti se postavio navijacki slusajuci samo jednu stranu.
Na jednoj strani zlocinacki rezim, paravojska irana, iraka, libana, avganistana, ruski monstrumi
a na drugoj nusra i slicni, saudija, katar, turska...
Ovdje samo budale navijaju.
- Challenger__
#85383 Re: Sirija vol. 2
To NIJE SNIMAK sirijsko-ruske operacije oslobađanja Alepa. To je stariji snimak, koji niko ne opravdava. Kako te bolan nije stid da lažeš? U tim godinama.Akibh wrote:https://www.youtube.com/watch?v=6dkUzZ11kMQ
______
Vole laž, vole da lažu na kilometre, ovi koji mrze istinu, ljepotu, dobro.
- Challenger__
#85384 Re: Sirija vol. 2
Tu naknadnu pamet (kada si vidio da ti favoriti gube) prosipaj u policiji ili sudu, ako te zovnu. Mene tvoja ŠUPLJA, ne zanima.Akibh wrote:...
-
Akibh
#85385 Re: Sirija vol. 2
a ludosti, pa nije snimak iz Vijetnama, uzrocno-posljedicno veza, sta hoces da kazes:Challenger__ wrote:To NIJE SNIMAK sirijsko-ruske operacije oslobađanja Alepa. To je stariji snimak, koji niko ne opravdava. Kako te bolan nije stid da lažeš? U tim godinama.Akibh wrote:https://www.youtube.com/watch?v=6dkUzZ11kMQ
______
Vole laž, vole da lažu na kilometre, ovi koji mrze istinu, ljepotu, dobro.
Pravili su masakre svakodnevno nekoliko godina po Alepu ali kad su oslobadjali grad onda su bili miroljubivi
-
The 51st State
#85386 Re: Sirija vol. 2
barem vise od pola sirije je bilo protiv stakora i trazilo miran odlazak familijarno sektaskog rezima, ali u pogon se stavi prvo nasilno rastjerivanje i masakriranje demonstranata, pa malo kasnije barelanje, pa hezbolah, pa iran, rusija, hemijski napadi, masakriranje civila i tako te sitnice.
a ovaj seoski pjesnik sto satro lamentira nijednom o barelanju ne progovori, o hemijskim napadima je tvrdio unaprijed ko risto djogo nekad.
ok, vas je favorit opsto na vlasti, to sto ste i vi malo supci samim podrzavanjem takvog zlocinca nema veze, ovo je ionako forum.
a ovaj seoski pjesnik sto satro lamentira nijednom o barelanju ne progovori, o hemijskim napadima je tvrdio unaprijed ko risto djogo nekad.
ok, vas je favorit opsto na vlasti, to sto ste i vi malo supci samim podrzavanjem takvog zlocinca nema veze, ovo je ionako forum.
-
karakters
#85387 Re: Sirija vol. 2
Nusret Imamović je svojedobno otvorio dubok teoloski razgovor sa sluzbenikom Sipe koji ga je uhapsio, inace Srbinom. Pravi daija ne vidi probleme, nego prilike za sirenje Allahove rijeci.insomnia78 wrote:Sati i sari gledanja daija na YT urodili plodom? Prekren'o?
- Čitalac
#85388 Re: Sirija vol. 2
Turska, Rusija i Iran, u tački 7 danas objavljenog sporazuma, ponovo ističu da će preduzeti sve neophodne mere protiv Nusre i grupa povezanih sa Al Kaidom "unutar i izvan zona deeskalacije".

Istovremeno, Hamza Bin Laden poziva svoje pristalice da pokažu jedinstvo i snagu protiv SAD i Rusije te ističe važnost nastavka džihada u Siriji.

Istovremeno, Hamza Bin Laden poziva svoje pristalice da pokažu jedinstvo i snagu protiv SAD i Rusije te ističe važnost nastavka džihada u Siriji.

- rajv0sa
#85389 Re: Sirija vol. 2
akibh ko curica kakva on se ko biva našo uvrijeđen, a pola foruma etiketiro, svaki drugi post u konfliktu sa nekim. Kao ne navijam ja al redovno serem samo po jednoj strani.
- husein_kapetan
#85390 Re: Sirija vol. 2
7 godina..evo skoro 7 godina upozoravam na pilotirani plan šireg sukoba na BI..između ostalog i na krvavi pokušaj globalnog sukobljavanja između šiita i sunnita..napravih temu "Šiitsko-Sunnitski sukob-uvod u otvoreni rat" tamo negdje 2011.. onda na ovoj temi gdje pratismo svoluciju pilotirane " pobune" idilično nazvane "arapsko proljeće"..
Ma nebi me taj globalni fenomen toliko interesovao da nisam naslutio njegove sasvim realne implikacije u našem društvu..oprostite gospodo..prelistajte moje napisano i recite jesam li u pravu bio..i dali danas po ovom pravo nemam..
Niti sam se ikada stidio niti poričem ijedno slovo ovdje napisano..
A neka drugi..svi koji žele..i na način svojstveni o tom sud prave..
Zato i sve godine ovdje i diskutujem..
I neće ma vala par škrabotina nečijih neargumentovanih i punih zajeda napraviti ni manjim ni većim od onoga što sam..
Ma nebi me taj globalni fenomen toliko interesovao da nisam naslutio njegove sasvim realne implikacije u našem društvu..oprostite gospodo..prelistajte moje napisano i recite jesam li u pravu bio..i dali danas po ovom pravo nemam..
Niti sam se ikada stidio niti poričem ijedno slovo ovdje napisano..
A neka drugi..svi koji žele..i na način svojstveni o tom sud prave..
Zato i sve godine ovdje i diskutujem..
I neće ma vala par škrabotina nečijih neargumentovanih i punih zajeda napraviti ni manjim ni većim od onoga što sam..
- rajv0sa
#85391 Re: Sirija vol. 2
bla bla četnici bla bla srna bla bla risto đogoThe 51st State wrote:barem vise od pola sirije je bilo protiv stakora i trazilo miran odlazak familijarno sektaskog rezima, ali u pogon se stavi prvo nasilno rastjerivanje i masakriranje demonstranata, pa malo kasnije barelanje, pa hezbolah, pa iran, rusija, hemijski napadi, masakriranje civila i tako te sitnice.
al dobra ti ta rečenica pravo, baš u tvom književnom duhu
- rajv0sa
#85392 Re: Sirija vol. 2

Ovo podvučeno mi srcu milo, no kurdistan, no emirati, no halifati
-
The 51st State
#85393 Re: Sirija vol. 2
tako ti je to, postoje snimci, brojke protjeranih, a ubuduce bi te zamolio da mi se obracas samo u slucaju da te direktno kvotam, tvoja naklapanja i ad hominem me ne intereesuju.
-
Akibh
#85394 Re: Sirija vol. 2
Ponavljaj kuci svojoj.husein_kapetan wrote:Da ponovim..
Nađite mi jedan upis gdje sam opravdavaoao ili relativizirao zločin od bilo koga u Siriji i javno se obavezujem da ću taj upis odštampati i pojestiI
da vidimo na osnovu čega me ovaj.. optužuje..
Klasicna salikovska prica relativizacije.
Gdje si osudio SAA zlocine u proteklih 5 godina, stotine masakara po pijacama, trgovima, u bolnicama, skolama, bacenih 20000 barel bombi, razruseno 20-ak gradova, nekoliko hemijskih napada, fosfor i napalm po gradovima, kasetna municija,...
E sve ove zlocine TI opravdavas svo ovo vrijeme
- GIVI
#85395 Re: Sirija vol. 2
Ako smo mi što podržavamo Asada šupci a kako onda nazvati vas koji podržavate revoluciju kojoj je osnovna parola krščane u libanon a šije na kolac,one što režu glave i peku ih na ražnju,one koji vade srca mrtvih neprijatelja pa ih jedu pred kamerama,one što glavu onog mrtvog pravoslavnog popa paradiraju po gradu,one što šalju desetogodišnje sinove da se raznose po pijacama,one koje kod ispaljivanja minobacača drže svoje kčeri tako da ih raskomada granata koju SAA vrati nazad,one što mole Izrael da im izbombardira vlastitu zemlju,one što pokupe cjele tvornice iz Alepa pa ih za par dolara prodaju Turskoj,one što kopaju mrtve iz grobova i tako dalje itako dalje.Kojim pridjevom njih nazivaš?The 51st State wrote:barem vise od pola sirije je bilo protiv stakora i trazilo miran odlazak familijarno sektaskog rezima, ali u pogon se stavi prvo nasilno rastjerivanje i masakriranje demonstranata, pa malo kasnije barelanje, pa hezbolah, pa iran, rusija, hemijski napadi, masakriranje civila i tako te sitnice.
-
The 51st State
#85396 Re: Sirija vol. 2
red asadove propagande na tercu, red ignorisanja hronologije, niata novo.GIVI wrote:Ako smo mi što podržavamo Asada šupci a kako onda nazvati vas koji podržavate revoluciju kojoj je osnovna parola krščane u libanon a šije na kolac,one što režu glave i peku ih na ražnju,one koji vade srca mrtvih neprijatelja pa ih jedu pred kamerama,one što glavu onog mrtvog pravoslavnog popa paradiraju po gradu,one što šalju desetogodišnje sinove da se raznose po pijacama,one koje kod ispaljivanja minobacača drže svoje kčeri tako da ih raskomada granata koju SAA vrati nazad,one što mole Izrael da im izbombardira vlastitu zemlju,one što pokupe cjele tvornice iz Alepa pa ih za par dolara prodaju Turskoj,one što kopaju mrtve iz grobova i tako dalje itako dalje.Kojim pridjevom njih nazivaš?The 51st State wrote:barem vise od pola sirije je bilo protiv stakora i trazilo miran odlazak familijarno sektaskog rezima, ali u pogon se stavi prvo nasilno rastjerivanje i masakriranje demonstranata, pa malo kasnije barelanje, pa hezbolah, pa iran, rusija, hemijski napadi, masakriranje civila i tako te sitnice.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#85397 Re: Sirija vol. 2
The 51st State wrote:barem vise od pola sirije je bilo protiv stakora i trazilo miran odlazak familijarno sektaskog rezima, ali u pogon se stavi prvo nasilno rastjerivanje i masakriranje demonstranata, pa malo kasnije barelanje, pa hezbolah, pa iran, rusija, hemijski napadi, masakriranje civila i tako te sitnice.

Placi mala placi

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#85398 Re: Sirija vol. 2
a mahir i pucanje u mirne demonstrante
- NajdraziVodjaa
#85399 Re: Sirija vol. 2
Akibh
I sta ti znaci taj video klip? Hajde reci nam kako se oslobadjaju gradovi daj nam primjer ti izgleda samo znas reci tako se ne oslobadjaju gradovi to kad kazes onda moras ponuditi alternativu i drugi nacin? Pogledaj snimke Drezdena poslije saveznika ili bilo koji drugi rat, vidimo kako Amerikanci ravnaju da Kurdi napreduju, vidimo kako Turci napreduju protiv Kurda i bruku drugih primjera zbrisani gradovi za razliku od Alepa i od svih njih samo bi Assadu sudili za zlocine
e nece da moze pobjednicima se ne sudi, u svakom ratu ima civilnih zrtava i svaka vojska koja je postojala od nastanka svijeta je ubijala civile.
I sta ti znaci taj video klip? Hajde reci nam kako se oslobadjaju gradovi daj nam primjer ti izgleda samo znas reci tako se ne oslobadjaju gradovi to kad kazes onda moras ponuditi alternativu i drugi nacin? Pogledaj snimke Drezdena poslije saveznika ili bilo koji drugi rat, vidimo kako Amerikanci ravnaju da Kurdi napreduju, vidimo kako Turci napreduju protiv Kurda i bruku drugih primjera zbrisani gradovi za razliku od Alepa i od svih njih samo bi Assadu sudili za zlocine
Last edited by NajdraziVodjaa on 15/09/2017 17:55, edited 1 time in total.
- Challenger__
#85400 Re: Sirija vol. 2
Da parafraziram Juliana Röpkea, Izrael, AkiBH i 51.Država "moralne vertikale" teme Sirija...
______
Puna im usta "naroda", lafo, a nigdje ih da pokažu radost sa narodom Sirije, Alepa ili deblokiranog Deir ez Zora.
Strijelac izjednačujućeg gola za Siriju, NA DAN DEBLOKADE DeZ-a je al-Soma, upravo iz Deir ez Zora. "Pametnom je i šaret dovoljan."
______
Dobio (dobili su) je nezasluženu pažnju, dosta je, idemo dalje.
______
Puna im usta "naroda", lafo, a nigdje ih da pokažu radost sa narodom Sirije, Alepa ili deblokiranog Deir ez Zora.
Strijelac izjednačujućeg gola za Siriju, NA DAN DEBLOKADE DeZ-a je al-Soma, upravo iz Deir ez Zora. "Pametnom je i šaret dovoljan."
______
Dobio (dobili su) je nezasluženu pažnju, dosta je, idemo dalje.