Opet patetika bez dokaza, nema niti ćeš ih ikada naći. I kako da to "šitski" zločinci non stop proalzi, da neko kaže sunitski, sjatilo bi se po foruma da pametuje. Jasno je odavno koja strana i ko produbljuje razlike i ko je barjaktar sektaštva.sarajevoxxxx wrote:Kud ćeš većeg belaja od droge i terorizma, a u tome su definitivno prvi i u Siriji i u regionu. Njihovom zaslugom sravnjen je Libanon. Država u državi, ljudi iznad zakona, koji su i vojska, i policija, mogu sve, rade sve šta im se ćefne, jedna dobro organizovana mafija od koje najviše koristi imaju druge države u regionu a najmanje građani Libanona, a koja se za razliku od drugih mafija u svijetu ponosi sa svojim nedjelima i javno ih čine. Druge mafije to nekako umotaju ne znaš šta kako, oni to sve javno i još se hvale svojim nepoštivanjem države i sve to pravdaju većim interesima.Challenger__ wrote:Daj nam te "ratne zločine" Hezbollaha. Daj, živ bio: klanja civila, ubistva ratnih zarobljenika, bacanje živih ljudi sa zgrada, otimačinu imovine, rušenje bogomolja, trgovinu robljem, bilo šta.
Hezbollah u Siriji a ne iračke milicije u Iraku.
Sirija vol. 2
- rajv0sa
#84301 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#84302 Re: Sirija vol. 2
Bivši prvi izraelski obavještajac: Bombardovanje postrojenja u Misjafu je sve samo ne rutinsko. To je jasna i moralna izraelska poruka te odgovor na počinjene masakre hemijskim oružjem.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4946647997
Asad ponovo bez odgovora. Djecu i civile Haleba kojima su Turci vezali vezali ruke, bili i ostali lahka meta.
Digneš veliki helikopter, prethodno napuniš sa par tona eksploziva, popneš se na visinu 4 kilometra, znaš da te braća iz Ankare i Teherana podržavaju, i ožeži protiv "terorista" od jedne ili dvije godine starosti.
A kada te Izrael "šakom u glavu" jjoš ti kaže pisneš li polumit ću te živog, e tada brale moj, šuti i trpi jer ti ništa drugo i ne preostaje. Nisu ti to civili Haleba već dobro organizovana vojska koja će na tvoj jedan projektil ispaliti 100 drugih
Asad ponovo bez odgovora. Djecu i civile Haleba kojima su Turci vezali vezali ruke, bili i ostali lahka meta.
Digneš veliki helikopter, prethodno napuniš sa par tona eksploziva, popneš se na visinu 4 kilometra, znaš da te braća iz Ankare i Teherana podržavaju, i ožeži protiv "terorista" od jedne ili dvije godine starosti.
A kada te Izrael "šakom u glavu" jjoš ti kaže pisneš li polumit ću te živog, e tada brale moj, šuti i trpi jer ti ništa drugo i ne preostaje. Nisu ti to civili Haleba već dobro organizovana vojska koja će na tvoj jedan projektil ispaliti 100 drugih
-
sarajevoxxxx
#84303 Re: Sirija vol. 2
- YPG ipak ostaje u Tel Rifatu, demantovani navodi o povlačenju.
- Inače Misjaf kojeg je Izrael sinoć bombardovao udaljen je 70 kilometara od ruske baze Hamneim i sistema S-400.
- Inače Misjaf kojeg je Izrael sinoć bombardovao udaljen je 70 kilometara od ruske baze Hamneim i sistema S-400.
- muhafuca
#84304 Re: Sirija vol. 2
savoxxx - jel to Izrael sad moralna vertikala Bliskog Istoka ?sarajevoxxxx wrote:Bivši prvi izraelski obavještajac: Bombardovanje postrojenja u Misjafu je sve samo ne rutinsko. To je jasna i moralna izraelska poruka te odgovor na počinjene masakre hemijskim oružjem.
Ako nemas ozbiljan i direktan, Moze i saljiv odgovor nije problem
- dragma
- Vozim: Pješe
#84305 Re: Sirija vol. 2
Paradžematske hutbe u koje vjeruju samo oni koji žele da vjeruju, iskrivljena slika koju im podsvjest projecira.rajv0sa wrote: Opet patetika bez dokaza, nema niti ćeš ih ikada naći. I kako da to "šitski" zločinci non stop proalzi, da neko kaže sunitski, sjatilo bi se po foruma da pametuje. Jasno je odavno koja strana i ko produbljuje razlike i ko je barjaktar sektaštva.
Ne znam odakle ti pravo da relativiziraš patnju jednog naroda koja traje više od pola vijeka? Nasilje i patnja kojoj su oni izloženi može se jedino porediti sa patnjom Rohinja muslimana koji te jednako kao palestinci ne interesuju, ne vidjeh da si kao dokazani filantrop ostavio ijedan upis na temi o stradanju istih kao što ne vidjeh da je ijedna "pravovjerna" organizacija tipa ISIL i AQ zaprijetila odmazdom zbog zločina koji se nad tim narodom tamo događaju!?sarajevoxxxx wrote: Izrael je sačuvao svoje stanovništvo, uzor su arapima u milion stvari, nasilje koje čine prema Palestincima nije ni blizu onom kojeg Asad čini svom narodu. Sa izraelskim pasošem ideš gdje hoćeš, sa sirijskim ni u Somaliju ne možeš bez vize.
I ta fora sa izraelskim pasošom ti ne pije puno vode, i Jugoslavija je imala pasoš sa kojim se moglo putovati bilo gdje pa se danas tvrdi da je bila u većini segmenti trula sa nedemokratskim režimom koji je jedno vrijeme bio i represivan.
Last edited by dragma on 07/09/2017 16:58, edited 2 times in total.
- Krokodajl
#84306 Re: Sirija vol. 2
Al Majadin: Rezultat Rusko-Američko-Jordanskog dogovora - SAA preuzima sva područja na jugu Sirije (Badija) osim graničnog prelaza Al Tanf koji ostaje pod kontrolom pobunjenika, danas ranije pobunjenici su potvrdili da se povlače na granicu sa Jordanom, navodno je vojska već ušla na neka područja koja su bila pod kontrolom militanata.
- Čitalac
#84307 Re: Sirija vol. 2
Predsednik Izraela Reuven Rivlin izjavio je danas na sastanku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da bi Iran "mogao da uvuče čitav region u rat".
Istovremeno, ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je da će Izrael "učiniti sve kako bi onemogućio šiitski koridor od Teherana do Damaska".Rivlin told Merkel that Iran is a subversive force, that is leading to the establishment of the Shi'ite axis in Syria and the entire Middle East, and that this constitutes a direct threat to Israel and to regional stability as a whole.
Inače, u Izraelu su u toku najveće vojne vežbe u poslednje dve decenije. Bivši komandant izraelskog vazduhoplovstva general Amir Eshel nedavno je za Haaretz rekao da su izraelski avioni u poslednjih pet godina izveli "najmanje 100 vazdušnih udara s ciljem sprečavanja Assada da dostavi Hezbollahu napredno naoružanje, uključujući i hemijsko oružje".We are not looking for any military adventure in Syria but we are determined to prevent our enemies from harming, or even creating the opportunity to harm the security of Israeli citizens. Therefore, everything will be done to prevent the existence of a Shi'ite corridor from Tehran to Damascus, the defense minister said.
- AleksoMKD
-
sarajevoxxxx
#84309 Re: Sirija vol. 2
Ove godine imao sam priliku da razgovaram sa Palestincima koji imaju izraelski pasoš. Ljudi putuju po cijelom svijetu, otvoreni, veseli. Imaju potpunu slobodu govora, posao, šta treba više? Premijere i ministre hapse, bivše predsjednike hapse, nema nedodirljivih, obrazovanje kvalitetno, šta joś?dragma wrote:Paradžematske hutbe u koje vjeruju samo oni koji žele da vjeruju, iskrivljena slika koju im podsvjest projecira.rajv0sa wrote: Opet patetika bez dokaza, nema niti ćeš ih ikada naći. I kako da to "šitski" zločinci non stop proalzi, da neko kaže sunitski, sjatilo bi se po foruma da pametuje. Jasno je odavno koja strana i ko produbljuje razlike i ko je barjaktar sektaštva.
Ne znam odakle ti pravo da relativiziraš patnju jednog naroda koja traje više od pola vijeka? Nasilje i patnja kojoj su oni izloženi može se jedino porediti sa patnjom Rohinja muslimana koji te jednako kao palestinci ne interesuju, ne vidjeh da si kao dokazani filantrop ostavio ijedan upis na temi o stradanju istih kao što ne vidjeh da je ijedna "pravovjerna" organizacija tipa ISIL i AQ zaprijetila odmazdom zbog zločina koji se nad tim narodom tamo događaju!?sarajevoxxxx wrote: Izrael je sačuvao svoje stanovništvo, uzor su arapima u milion stvari, nasilje koje čine prema Palestincima nije ni blizu onom kojeg Asad čini svom narodu. Sa izraelskim pasošem ideš gdje hoćeš, sa sirijskim ni u Somaliju ne možeš bez vize.
I ta fora sa izraelskim pasošom ti ne pije puno vode, i Jugoslavija je imala pasoš sa kojim se moglo putovati bilo gdje pa se danas tvrdi da je bila u većini segmenti trula sa nedemokratskim režimom koji je jedno vrijeme bio i represivan.
Nasilje nad Palestincima? Pa ko se normalan ne stidi toga. Misliš da su svi Izraelci takvi? Ja ne mislim. Moj stav prena Izraelu i prije sukoba u Siriji se bitno razlikovao od uvriježenog arapskog stajališta gdje je "jedan kamen u Kudsu bitniji od rođenog dijeteta". Ovaj rat u Siriji samo je potvrdio ono što se ranije znalo a to je da su vrijednosti poremećene, da se robuje ideologijama, da je ljudski život najmanje bitan itd.
- dragma
- Vozim: Pješe
#84310 Re: Sirija vol. 2
Razgovarao si sa palestincima iz Hebrona ili Ramallaha? Ili onima iz pojasa Gaze, gdje milion i po' ljudi živi zatvoreno u getu, tamo gdje nemaju lične karte a kamoli pasoše, gdje su izloženi torturi i najgoroj represiji koju normalan čovjek ne može ni zamisliti.
Čisto sumnjam da si palestince u putu sreo a kamoli sa njima razgovarao moj saxxxx. Bez uvrede.
I ja takođe ne mislim da su svi Izraelci isti, kao što nisu isti svi Iranci, Šiiti, Sirijci, tako isto ne misli ogromna većina ljudi na ovoj temi samo što se njihova retorika o Izraelcima u mnogome razlikuje od tvoje o Irancima i Šiitima općenito.
Čisto sumnjam da si palestince u putu sreo a kamoli sa njima razgovarao moj saxxxx. Bez uvrede.
I ja takođe ne mislim da su svi Izraelci isti, kao što nisu isti svi Iranci, Šiiti, Sirijci, tako isto ne misli ogromna većina ljudi na ovoj temi samo što se njihova retorika o Izraelcima u mnogome razlikuje od tvoje o Irancima i Šiitima općenito.
- Lincoln-Burrows
#84311 Re: Sirija vol. 2
Zna čoek, vodi državu koja je to već jednom napravila, iskustvo.Čitalac wrote:Predsednik Izraela Reuven Rivlin izjavio je danas na sastanku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da bi Iran "mogao da uvuče čitav region u rat".
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#84312 Re: Sirija vol. 2
Greška, mislio sam de je ovo tema Rusija - ova slika ide na temu Rusija.Hame_ wrote:
- Kikibombona
#84313 Re: Sirija vol. 2
Ovaj analiticar koji ima neke veze u YPG je prije 15-ak dana pisao kako ih Amerika nagovara da krenu juzno od Shadadija a oni ne zele...
https://twitter.com/NicholasAHeras/stat ... 3725054976
YPG igra dvostruku igru, sa Amerikancima i Rusima.
Redovno isticu da je Amerika glavni saveznik, ali da isto tako imaju dobru saradnju sa Rusima. Salih Muslim je izjavio da je ponosan zato sto ima dobru saradnju sa Amerikancima i Rusima.
Rusi su stigli u Tel Rifat da odvrate Turke od napada. Glasnogovornik YPG Nuri Mahmud je prije 3-4 dana izjavio da ce otvoriti koridor i povezati Kobane i Efrin.
Dakle, pao je dogovor sa Rusima.
Redovno isticu da je Amerika glavni saveznik, ali da isto tako imaju dobru saradnju sa Rusima. Salih Muslim je izjavio da je ponosan zato sto ima dobru saradnju sa Amerikancima i Rusima.
Rusi su stigli u Tel Rifat da odvrate Turke od napada. Glasnogovornik YPG Nuri Mahmud je prije 3-4 dana izjavio da ce otvoriti koridor i povezati Kobane i Efrin.
- DaysleepeR
#84314 Re: Sirija vol. 2
sve ti to znači da YPG, SDF i SAA neće ružno jedni druge pogledati a kamoli ući u sukob i da je sva teritorija pod kontrolom kurda u Siriji de-facto Sirijska Arapska Republika. Hoće li ostati "arapska" ili samo republika, to je pitanje. Ali šta ima YPG i SDF pod kontrolom, kao da ima SAA. Ne uključujem tu Assada.Kikibombona wrote:Ovaj analiticar koji ima neke veze u YPG je prije 15-ak dana pisao kako ih Amerika nagovara da krenu juzno od Shadadija a oni ne zele...
- Kikibombona
#84316 Re: Sirija vol. 2
Fenomenalan dokumentarac!
Fenomenalan!
WE CAME FROM FIRE
https://joeylshop.com/
Inserti
https://twitter.com/joeyldotcom/status/ ... 8479833088
Fenomenalan!
WE CAME FROM FIRE
https://joeylshop.com/
Inserti
https://twitter.com/joeyldotcom/status/ ... 8479833088
- habanero68
#84317 Re: Sirija vol. 2
Spasavanje djece za neke druge konfliktne situacije, na nekim drugim mjestima, gdje " treba " zavesti demokraciju. Ipak su u njih ulozeni ogromne pare a i vrijeme instruktora Mosada.
https://muraselon.com/en/2017/09/us-air ... r-reports/
https://muraselon.com/en/2017/09/us-air ... r-reports/
Last edited by habanero68 on 07/09/2017 18:51, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#84318 Re: Sirija vol. 2
Ma znaju oni to, nego se glupiraju, ne znam ni šta hoće tj pokušavaju postoći. Žao im lafo civila koji ginu u ratu, a navijaju za likove što ulete kamionom na šetalište, raznesu se u džamiji i sl. Al šta očekivat od likova što za šipak prvi put u siriji čuje jbt.Challenger__ wrote:Hajde Boga ti Japine. Ne znam za tebe ali za onog znam da mu je do civila kao do matere Bajri . On ne pati zbog civila već pati zbog svojih poraženih favorita, naravno.
Naravno da niko ne ismijava civilne žrtve već Savine mantre.
- habanero68
#84319 Re: Sirija vol. 2
Hame_ wrote:Greška, mislio sam de je ovo tema Rusija - ova slika ide na temu Rusija.Hame_ wrote:
Desavaju se greske. Aj, ako ti nije tesko, stavi tamo i ovu sliku.

Last edited by habanero68 on 07/09/2017 18:53, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#84321 Re: Sirija vol. 2
Pa nije da ne mogu bez tebe al nemam vala ništa protiv tebesolar7 wrote:E moj zrakomlat vidim ja ti mene plaho begendises pa nemeres bez mene.zrakomlat wrote:ili asad ili ćemo izvest 90000 zračnih udara
Što ovo nema @solar7 da quota sve upise od sarajevoxxxx i još nekih forumasa te se složi s njima i pukne im palac gore![]()
- Kikibombona
#84322 Re: Sirija vol. 2
Jebes ime, kao da je to bitno. Rusi su, istina je, nagovarali Asada da iz imena izbaci 'arapska', ali je on odbio. Ako raskrste sa 'arabizmom', sta preostaje Bas partiji!?DaysleepeR wrote:sve ti to znači da YPG, SDF i SAA neće ružno jedni druge pogledati a kamoli ući u sukob i da je sva teritorija pod kontrolom kurda u Siriji de-facto Sirijska Arapska Republika. Hoće li ostati "arapska" ili samo republika, to je pitanje. Ali šta ima YPG i SDF pod kontrolom, kao da ima SAA. Ne uključujem tu Assada.
Kurde zanima politicka autonomija, ekonomska raspodjela, vojska i policija. To je vazno.
Sa dzihadistima nije gotovo. Vidis da Rusi potpisuju primirja. Jos je dosta toga nepoznatog. Sta ce biti od Sirije?
Demokratija ili Asad uzima sa 99% na izborima kao jedini kandidat?
Nije ovo ni blizu gotovog. Potrajat ce ova tema.
-
zrakomlat
#84323 Re: Sirija vol. 2
prljave šije su sektaši, ja nisamsarajevoxxxx wrote:Nema veće nacističke stoke od šitskih milicija u Iraku koji su snimili milion puta gore video snimke od Isila, samo eto nisu zanimljivi jer su šiiti, nisu suniti, šiiti su ok, pa makar im bila idol žena koja se hvali da kuha ljudske glave u loncu, ili onaj AzrailChallenger__ wrote:Stradali su mnogi civili pred Saveznicima i Crvenom Armijom na putu za Berlin. A tebi očigledno nije jasno da je ova porazena bagra nacistička stoka naše epohe.
Biće ti jasno, vrlo brzo.
Nove '45-e.što pasli brade leševima ili guli kožu, ili bajonetom probada glavu zarobljeniku i sve to uredno snima, ubija djecu i žene sa buradima eksploziva itd. sve su to šiitski proizvodi koji uz malo dobre reklame zastidili bi i najveće naciste današnjice.
- Krokodajl
#84324 Re: Sirija vol. 2
Biće dva kandidata, Asad i Muslim, Asad će dobit 80% ovaj drugi 40-60% i to je to 
-
solar7
#84325 Re: Sirija vol. 2
Hoces reci rusi sto zauzmu.DaysleepeR wrote:sarajevoxxxx wrote:Po nekoliko puta se zauzimaju i vraćaju sela od jedne i druge strane. Danas je Isil ponovo vratio sela Mes'ud, Resm Al Avabid, i En-Naimijeh u blizini Ukajrabata koji je izgleda još uvijek pod kontrolom.DaysleepeR wrote:ovo leglo ISILA istočno od Hame izgleda jedno od najtvrdokornijih.
čini mi se da sa današnjim napredovanjima ide konačan udarac epicentru.
وكالة ستيب الإخبارية - Step News Agency
1 sat ·
#سوريا #Syria
#حماة
مقاتلو #تنظيم_الدولة يستعيدون السيطرة على قرى #مسعود و #رسم_العوابد و #النعيمية بناحية #عقيربات بريف حماة الشرقي
#ستيب_نيوز #Step_News
a hajd na stranu vijesti koje neću da komentarišem jesu li tačne ili ne, jesi li ti barem svjestan da se ovo neće održati
SAA što ne zauzme ovdje danas, sutra će sigurno