Kikibombona wrote:RepublikanskaGarda wrote:Bilo kakvi dogovori i mirovni proces u Siriji nemaju nikakvog smisla sve dok se ne zna tko je i što je sirijska umjerena oporba i koji je njihov program za budućnost Sirije. Jedina njihova parola u ove 4 godine je da Assad mora otići, ne znamo njihovu viziju buduće Sirije, ne znamo tko je taj lider čija je riječ zadnja i koji bi imao autoritet nad velikim dijelom pobunjeničkih grupacija. Mislim nije problem zahtijevati odlazak Assada ali šta nakon što Assad ode? Tko bi trebao sačinjavati "tehničku" vladu do eventualnih prijevremenih izbora? Taj famozni SNC o kojem svi ovdje pričaju i kojeg amerikanci, turci i europljani favoriziraju ima minoran utjecaj na "oporbene" vojne frakcije u Siriji, vidjeli ste sad ove likove u Riyadu, zar njima treba predati državu u ruke?
Za vjerske fanatike i njihove advokate!
hehe Kiki ne bih bio tako oštar, ne vjerujem da su većina ljudi koji su ovdje protiv Assada neki veliki vjerski fanatici, niti ljudi koji žive u Siriji na teritoriju pod kontrolom razno razni anti-Assad grupa, ljudi imaju razlog ne voljeti Assada pogotovo ljudi koji su doživjeli nesuvisla, bolesna, neselektivna, ne čovječna bombardiranja od strane vladinih snaga, sirijska avijacija je napravila više štete nego koristi Assadu, sa tehnologijom koja nije u stanju pogoditi slona u guzicu sa 5 m razdaljine gadjati gusto naseljena mjesta je bolesno i sadistički, realno. Ali postavlja se pitanje ćemu toliko tih grupa, frakcija, bataljona, brigada, kulturno-umjetničkih društava etc..., pa Libijska oporba je bilo kohezivna u borbi protiv Gadafija, nastupali su pod jednom zastavom pa su završili kao su završili a šta bi tek bilo da Sirijska "oporba" preuzme vlast, post ratna Sirija bi bila world of warcraft
Naravno da neće. Samo polako... everything is under control.
Ma chelli realno može još ovako 20 godina, žao mi je ljudi...nije lijepo gledat poginule civile, obicne ljude koji se eto nalaze na "pogrešnoj" strani, ali da se razumijemo ne bi mi bilo ni ugodno gledat ove spodobe iz Riyada kako vladaju Sirijom