Sirija vol. 2

Locked
Maystor

#6926 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

salik79 wrote:#SAA retake 5th Station NW of Mahin #Homs countryside, intense clashes with #IS ongoing, #RuAF is bombing Qaryatayn - Mahin - Hadath

Seems #SAA and #RuAF have started counterattack towards Mahin #Homs countryside

Undated video purportedly shows #Iran's Quds force commander Qasem Suleimani personally directs operation in Aleppo.
https://video.twimg.com/ext_tw_video/67 ... Fg0uyZ.mp4
Užasno loše vrijeme u Latakiji je pomoglo nusrićima da povrate onu kotu. Nadajmo se da će se razvedriti ;)

SAA je konsolidovala front na Mehinu i sad su opet u ofanzivi. Skeptičan sam, zajebali su stvar tamo. Da je ovog Kasu klonirat jedno 4-5 puta, pa da ovo otčepi kako treba :)
Em2r

#6927 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Ima li neko informaciju bar pribliznu koja strana "ima"vise stanovnika?

Apsurdni su neki zahtjevi, neku noc sam i savu pitao al me ignorisao, koji se postavljaju kao da su samo rebeli Siriji. Valjda jos neko osim ima pravo glasa ili su rebeli nebeski narod?
zrakomlat

#6928 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

RepublikanskaGarda wrote:Bilo kakvi dogovori i mirovni proces u Siriji nemaju nikakvog smisla sve dok se ne zna tko je i što je sirijska umjerena oporba i koji je njihov program za budućnost Sirije. Jedina njihova parola u ove 4 godine je da Assad mora otići, ne znamo njihovu viziju buduće Sirije, ne znamo tko je taj lider čija je riječ zadnja i koji bi imao autoritet nad velikim dijelom pobunjeničkih grupacija. Mislim nije problem zahtijevati odlazak Assada ali šta nakon što Assad ode? Tko bi trebao sačinjavati "tehničku" vladu do eventualnih prijevremenih izbora? Taj famozni SNC o kojem svi ovdje pričaju i kojeg amerikanci, turci i europljani favoriziraju ima minoran utjecaj na "oporbene" vojne frakcije u Siriji, vidjeli ste sad ove likove u Riyadu, zar njima treba predati državu u ruke?
Bravo Garda
salik79

#6929 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Maystor wrote:
salik79 wrote:#SAA retake 5th Station NW of Mahin #Homs countryside, intense clashes with #IS ongoing, #RuAF is bombing Qaryatayn - Mahin - Hadath

Seems #SAA and #RuAF have started counterattack towards Mahin #Homs countryside

Undated video purportedly shows #Iran's Quds force commander Qasem Suleimani personally directs operation in Aleppo.
https://video.twimg.com/ext_tw_video/67 ... Fg0uyZ.mp4
Užasno loše vrijeme u Latakiji je pomoglo nusrićima da povrate onu kotu. Nadajmo se da će se razvedriti ;)

SAA je konsolidovala front na Mehinu i sad su opet u ofanzivi. Skeptičan sam, zajebali su stvar tamo. Da je ovog Kasu klonirat jedno 4-5 puta, pa da ovo otčepi kako treba :)
Razvedrit, jasta, ako Bog da ;-)

Klonirat njega i SAA jedinice zamijeniti Quds brigadama :D
Maystor

#6930 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Putin: "spremni smo upotrijebiti više vojnih sredstava u Siriji, ako to bude potrebno".

Jašta je neg potrebno, šalji pucu odmah!
Em2r

#6931 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Image
Challenger__

#6932 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Em2r wrote:Ima li neko informaciju bar pribliznu koja strana "ima"vise stanovnika?
Provladina, između 65 i 70% stanovništva.
Em2r

#6933 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Pa jeli se ti ljudi sta pitaju ili su oni nevazni?
Challenger__

#6934 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

RepublikanskaGarda wrote:Bilo kakvi dogovori i mirovni proces u Siriji nemaju nikakvog smisla sve dok se ne zna tko je i što je sirijska umjerena oporba i koji je njihov program za budućnost Sirije. Jedina njihova parola u ove 4 godine je da Assad mora otići, ne znamo njihovu viziju buduće Sirije, ne znamo tko je taj lider čija je riječ zadnja i koji bi imao autoritet nad velikim dijelom pobunjeničkih grupacija. Mislim nije problem zahtijevati odlazak Assada ali šta nakon što Assad ode? Tko bi trebao sačinjavati "tehničku" vladu do eventualnih prijevremenih izbora? Taj famozni SNC o kojem svi ovdje pričaju i kojeg amerikanci, turci i europljani favoriziraju ima minoran utjecaj na "oporbene" vojne frakcije u Siriji, vidjeli ste sad ove likove u Riyadu, zar njima treba predati državu u ruke?
Naravno da neće. Samo polako... everything is under control.

:wink:
Lincoln-Burrows

#6935 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Em2r wrote:Pa jeli se ti ljudi sta pitaju ili su oni nevazni?
Odkada su to bili važni obični ljudi, njih se ništa ne pita da ih je 95% na teritoriji pod vladom Sirije.
_drunken_santa_

#6936 Re: Sirija vol. 2

Post by _drunken_santa_ »

Kako je smijesan "argument" da predsjednik treba sici s vlasti, haha, da se upisas... Svaki put kad Obama prica o Siriji vazda na neki nacin spomene kako je Assad supak jer nece da se odrekne vlasti. Heeeej, predsjednik je kriv sto se neki teroristi odlucili pobunit jer nije valjala sekularna, socijalna Sirija?! Gospoda hoce serijat, dogovorili s Amerikancima, Turcima i Saudijcima da prave sranja i kao Assad je šupak što nije rekao "u redu, silazim, samo recite šta hoćete." Wtf?

Ako išta, možda je i mogao sići da su ga fino pitali, ali sad ne može sve i da hoće jer mora branit zemlju.
Last edited by _drunken_santa_ on 19/12/2015 18:00, edited 1 time in total.
Kikibombona

#6937 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Za vjerske fanatike i njihove advokate!
Challenger__

#6938 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Lincoln-Burrows wrote:
Odkada su to bili važni obični ljudi, njih se ništa ne pita da ih je 95% na teritoriji pod vladom Sirije.
Nešto sam siguran da ovaj put neće biti tako. Odnosno da će se oni pitati a neki drugi, izvan Sirije, ne.
Lincoln-Burrows

#6939 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Challenger__ wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Nešto sam siguran da ovaj put neće biti tako. Odnosno da će se oni pitati a neki drugi, izvan Sirije, ne.
To bi bilo pošteno.
Challenger__

#6940 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

_drunken_santa_ wrote:Kako je smijesan "argument" da predsjednik treba sici s vlasti, haha, da se upisas... Svaki put kad Obama prica o Siriji vazda na neki nacin spomene kako je Assad supak jer nece da se odrekne vlasti. Heeeej, predsjednik je kriv sto se neki teroristi odlucili pobunit jer nije valjala sekularna, socijalna Sirija?! Gospoda hoce serijat, dogovorili s Amerikancima, Turcima i Saudijcima da prave sranja i kao Assad je šupak što nije rekao "u redu, silazim, samo recite šta hoćete." Wtf?
:lol:

Dobar upis, dobar! Jeste da je tragedija u Siriji, ali je pravo zadovoljstvo gledati Obumu i Johna Konjsku Facu kako se pate sa svojim "crvenim linijama" i propalim change regime i inim agendama...

Kad im vidm face na TV-u, padnem pod sto od smjeha.
Last edited by Challenger__ on 19/12/2015 18:18, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6941 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

dobro je pa nije ko u libiji
jao_situacije

#6942 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Em2r wrote:Đolani: Subota je dan venćanja
jesam li ja tebe citirao na ovu izjavu i napisao zezanciju, ili sam zaboravio kliknuti submit :-?
Em2r

#6943 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

jao_situacije wrote:
jesam li ja tebe citirao na ovu izjavu i napisao zezanciju, ili sam zaboravio kliknuti submit :-?
Jesi al si haman zasro pa su ti obrisali post
RepublikanskaGarda

#6944 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Kikibombona wrote:
hehe Kiki ne bih bio tako oštar, ne vjerujem da su većina ljudi koji su ovdje protiv Assada neki veliki vjerski fanatici, niti ljudi koji žive u Siriji na teritoriju pod kontrolom razno razni anti-Assad grupa, ljudi imaju razlog ne voljeti Assada pogotovo ljudi koji su doživjeli nesuvisla, bolesna, neselektivna, ne čovječna bombardiranja od strane vladinih snaga, sirijska avijacija je napravila više štete nego koristi Assadu, sa tehnologijom koja nije u stanju pogoditi slona u guzicu sa 5 m razdaljine gadjati gusto naseljena mjesta je bolesno i sadistički, realno. Ali postavlja se pitanje ćemu toliko tih grupa, frakcija, bataljona, brigada, kulturno-umjetničkih društava etc..., pa Libijska oporba je bilo kohezivna u borbi protiv Gadafija, nastupali su pod jednom zastavom pa su završili kao su završili a šta bi tek bilo da Sirijska "oporba" preuzme vlast, post ratna Sirija bi bila world of warcraft :-)
Ma chelli realno može još ovako 20 godina, žao mi je ljudi...nije lijepo gledat poginule civile, obicne ljude koji se eto nalaze na "pogrešnoj" strani, ali da se razumijemo ne bi mi bilo ni ugodno gledat ove spodobe iz Riyada kako vladaju Sirijom
salik79

#6945 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Dzevlan:"Ramaglas nam blokira investiciju od 100 miliona KM"
http://www.revicon.info/novost/16751/Bl ... miliona-KM
sarajevoxxxx

#6946 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ruski monstrumi su i danas bombardovali sirijske gradove. Tragovi današnjeg ruskog bombardovanja grada Džisr Eš-Šugur.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
Kikibombona

#6947 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:
Kikibombona wrote:
hehe Kiki ne bih bio tako oštar, ne vjerujem da su većina ljudi koji su ovdje protiv Assada neki veliki vjerski fanatici, niti ljudi koji žive u Siriji na teritoriju pod kontrolom razno razni anti-Assad grupa, ljudi imaju razlog ne voljeti Assada pogotovo ljudi koji su doživjeli nesuvisla, bolesna, neselektivna, ne čovječna bombardiranja od strane vladinih snaga, sirijska avijacija je napravila više štete nego koristi Assadu, sa tehnologijom koja nije u stanju pogoditi slona u guzicu sa 5 m razdaljine gadjati gusto naseljena mjesta je bolesno i sadistički, realno. Ali postavlja se pitanje ćemu toliko tih grupa, frakcija, bataljona, brigada, kulturno-umjetničkih društava etc..., pa Libijska oporba je bilo kohezivna u borbi protiv Gadafija, nastupali su pod jednom zastavom pa su završili kao su završili a šta bi tek bilo da Sirijska "oporba" preuzme vlast, post ratna Sirija bi bila world of warcraft :-)
Ma chelli realno može još ovako 20 godina, žao mi je ljudi...nije lijepo gledat poginule civile, obicne ljude koji se eto nalaze na "pogrešnoj" strani, ali da se razumijemo ne bi mi bilo ni ugodno gledat ove spodobe iz Riyada kako vladaju Sirijom
Vidis da sam napisao za 'njihove advokate'. Razmislim prije nego napisem, makar na tren, budi bez brige. :D

A sto se tice Asada, kritikovao sam ga vise nego ti, vise nego vecina forumasa na temi. :-D
Challenger__

#6948 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nikada taj film nećemo gledati. Prije će pasti Saudi nego "ovo malo duše" što je preostalo od Sirije.
jao_situacije

#6949 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Em2r wrote:
jao_situacije wrote:
Jesi al si haman zasro pa su ti obrisali post
imamo nekog guardiana na temi :shock:

a ček šta se onda smije pričati :?
jel imaju neka pravila
sarajevoxxxx

#6950 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

RepublikanskaGarda wrote: ...pogotovo ljudi koji su doživjeli nesuvisla, bolesna, neselektivna, ne čovječna bombardiranja od strane vladinih snaga, sirijska avijacija je napravila više štete nego koristi Assadu, sa tehnologijom koja nije u stanju pogoditi slona u guzicu sa 5 m razdaljine gadjati gusto naseljena mjesta je bolesno i sadistički, realno. m
Svaka čast za gore napisano :thumbup:

Samo jedna napomena. Sirijska avijacija je ciljano masakrirala, ne radi se o greškama pojedinaca već o strategiji. O tome je govorio režimski monstrum-muftija Ahmed Hasun kada je zaprijetio Francuskoj i Engleskoj još u novembru 2011. kako će im poslati bombaše samoubice u slučaju da se osude bombardovati Siriju, a tada je rekao jednu jako bitnu rečenicu kada su mu prigovorili da podržava terorizam rekao je "ljudi svašta rade kada se naljute". Znači čovjek iz naroda, poznaje ih dobro, skontao je fazon, zna kako mu narod funkcioniše, a još bolje zna koje je moćno oruzje na Zapadu to da za protivnika imaš teroriste. Gotovi su. Samo ih ljuti što više i čekaj da se svi pretvore u monstrume, a onda sve ide lakše.

Na žalost Sirija je bila jedan veliki pacijent prije rata.Nema šanse sve one silne masakre pripisati pojedincima iz Asadovog monstruoznog režima. Nisu samo pojedinci mogli raditi sve one silne režimske masakre. Iza njih stoje desetine hiljada ljudi (ljudi monstrumi, fašisti jedan kroz jedan, bolesni umovi koje treba držati u velikim zatvorima) to je jedna opasna ideologija gdje oholi ljudi puni mržnje, samo dobro koristi situaciju u kojoj se nalazi muslimanski svijet kojeg vodi isto tako korumpirana politička elita. Ova sirijska polako plaća ceh za sve ono što su Sirijcima radili zadnje četiri decenije.
Last edited by sarajevoxxxx on 19/12/2015 19:04, edited 1 time in total.
Locked