Sirija vol. 2
- insomnia78
#62826 Re: Sirija vol. 2
Sto jest, jest vole Srbi pobjeci
To si dobro uocio. Okomad dogurase do Grcke
To si dobro uocio. Okomad dogurase do Grcke
- salik79
#62827 Re: Sirija vol. 2
Banana ponovo jase
http://www.index.hr/vijesti/clanak/cnno ... 49333.aspx
Tomislav Marinković Kladionicarska
"Banu proganjaju i sjećanja na vrijeme provedeno u rodnome gradu. "Sanjam da sam još u Alepu i da još traju zračni napadi. Gledala sam kako djeca umiru", rekla je Bana. "Postajem tužna i plačem". Kakva ju gadna sjećanja proganjaju i koga je ona to vidjela kako umire kada:
"Nismo smjeli izlaziti. Zbog bombi ih nisam mogla slati u školu jer je bilo toliko opasno. Stoga su cijeli život proveli u kući. Ne poznaju nikoga, samo mene i svojega oca"
Propaganda se nastavlja...
Like · Reply · Mark as spam · 5 · 27 mins
Bana, 2+2=?
"Laz iskrivila im je usta..."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cnno ... 49333.aspx
Tomislav Marinković Kladionicarska
"Banu proganjaju i sjećanja na vrijeme provedeno u rodnome gradu. "Sanjam da sam još u Alepu i da još traju zračni napadi. Gledala sam kako djeca umiru", rekla je Bana. "Postajem tužna i plačem". Kakva ju gadna sjećanja proganjaju i koga je ona to vidjela kako umire kada:
"Nismo smjeli izlaziti. Zbog bombi ih nisam mogla slati u školu jer je bilo toliko opasno. Stoga su cijeli život proveli u kući. Ne poznaju nikoga, samo mene i svojega oca"
Propaganda se nastavlja...
Like · Reply · Mark as spam · 5 · 27 mins
Bana, 2+2=?
"Laz iskrivila im je usta..."

- salik79
-
sumirprimus
#62830 Re: Sirija vol. 2
jedan dobronamjeran savjet, trebas malo detaljnije proucit istoriju naseg sukoba da bi tako olako dijelio packe ko bi se kako pokazo.Kikibombona wrote:Evo kako ISIL stakori vide bitku za al-Bab!![]()
Al' sto jes' jes', dobri su borci, koliko god poremeceni bili. Kakva se sila srucila na njih i oni se opet bore. Da smo mi u ovakvoj poziciji, da nas svi ovi napadaju, predali bi se u roku odmah ili pobjegli glavom bez obzira. Hvalimo se da smo mudo nekakvo, to mi bude najsmjesnije...![]()
Srbi iz Krajine razgulise nakon malo jaceg napada, ovi ludjaci se bore bukvalno protiv cijelog svijeta, do smrti.
![]()
.
-
MaliDuje
#62831 Re: Sirija vol. 2
Nisu oni tako dobri i obuceni borci,oni su budale koje se bore do smrti...Pazi on je spteman da lezi,pravi se mrtav i aktivira se kada protivnicki vojnici dodju do njega...Kikibombona wrote:Evo kako ISIL stakori vide bitku za al-Bab!![]()
Al' sto jes' jes', dobri su borci, koliko god poremeceni bili. Kakva se sila srucila na njih i oni se opet bore. Da smo mi u ovakvoj poziciji, da nas svi ovi napadaju, predali bi se u roku odmah ili pobjegli glavom bez obzira. Hvalimo se da smo mudo nekakvo, to mi bude najsmjesnije...![]()
Srbi iz Krajine razgulise nakon malo jaceg napada, ovi ludjaci se bore bukvalno protiv cijelog svijeta, do smrti.
![]()
Vec godinama im na glavu padaju sve moguce bombe, a oni ne posustaju, moral na vrhuncu. Jebo me svak ako kontam.
Americki i britanski specijalci koji 'rade' oko Mosula kazu da su ISILovci potpune budale i da se u 99% slucajeva bore do smrti. Mozda nisu najvjestiji borci, sigurno nisu, ali su motivisani maksimale. Koja bi vojska ovo trpila osim ovih budala? Nijedna. Niko ne bi pristao na ovako neravnopravnu borbu.
A evo kako se ubija po njima. Ovo je snimak od 02. januara. Turci su za par dana razorili grad. Sada je jos gore.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 4803555328
Al' mora se reci da su dzihadisticki kmetovi veoma losi borci. Oni bez turskih kopnenih snaga metra ne bi mogli napredovati. Ne bi uzeli al-Bab za 200 godina. Sta nam ovo govori!?? Bez Nusre kao ofanzivne ostrice, oni su nemocni bilo sta napraviti. Sve dosadasnje uspjehe duguju Nusri, koja je svaku vazniju ofanzivu iznijela na svojim ledjima. To su ludaci na nivou ISILa. Nije nikakvo cudo da ovu tzv. 'FSA' vec godinama sutaju kako im se prohtije. Na jedan 'tekbir', tzv. 'FSA' polaze oruzje i bjezi ka Gaziantepu.
A Turcima se ne ide nikako u al-Bab. I oni su dosli sa sprintericama. Na ISIL-ov juris hvataju se noge. Nisu sposobni kao Americani i Britanci, a nisu vala ni placeni. Za 400e ostaviti glavu ili dio tijela u al-Babu, ne isplati se. ISIL-ov borac 1v1 jede turskog za dorucak. Zato Turci moraju al-Bab pretvoriti u prah i pepeo, pa se usetati u mrtav grad. To im je sansa.
Srbi su se iz Krajine razbezali ko picke,iako brokcano nisu bili ni blizu Hrvatske vojske,imali su tehniku egal ako ne i bolju od Hrvata.Ali i to je bila politika,i dogovor Tudjman-Milosevic...
Sa druge strane i Srbi ,i Hrvati i Bosnjaci spadaju u normalne ljude ,kojima je zivot na prvom mestu...I normalno je da beze kada vide da su nadjacani...Pa to je prirodna reakvija i zivotinja...A ovi iz Isil-a su budale ispranih mozgova...Od vojski bivse Jugoslavije neke jedinice UCK su imale taj vid borbe...
Gde sam bii 1995-te...1 razred srednje skole...Ovo je tema o Siriji,a o tvom patriotizmu seri na nekoj drugoj strani...Meni licno zamaras mozak glupostima,jer ovu stranu posecujem da bih video tj procitao vesti iz Siriji...Patriotizam je lepa stvar,ali generalno ne postoje lose nacije vec losi ljudi...
Danas saopstano da je kosovski Albanac poginuo u okolini Al Baba u borbama ili protiv SAA ili Turaka i njihovih kozojeba...
Ali ko bi rekao da su Turci ofanzivno tako tanki...Ja sam mislio da ce se oni prosetati do Rake...Ipak su SAD i Rusije jedine dve ofanzivne vojne sile...Sve ostalo tanko...
-
sumirprimus
#62832 Re: Sirija vol. 2
e jesi naso crkvu djes se bogu molit,a ne bit okrznut... 
-
neki
#62833 Re: Sirija vol. 2
Reci ovo nekom mostarcu i narednih dana bi te po Neretvi kukom tražili, ovo u Al Babu je paintball meč prema onome što su mostarci iskusili 93-94.Kikibombona wrote:
![]()
Oni su izdržali skoro godinu i nisu se predali niti "pobjegli glavom bez obzira"...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62834 Re: Sirija vol. 2
@mali duje
nije nikakav dogovor tuđo milošević nego je milošević bio diktator koji bi prodao vlaastitoga oca samo da vlada metrom kvadratnim nit ga je zanimalo što njegovi sunarodnjaci pate...gotovina je rekao tuđmanu da vojska ne može preživjeti još jednu zimu na dinari i da treba što prije krenuti u završnu fazu...
slično su znali i srbi koji su bukvalno 1 dan preteknuti u velikoj ofanzivi koju su trebali pokrenuti na svim frontovima i u bIh i u cro
u posljednje vrijeme čitam o stanju u krajini nakon operacije maslenica...njima je nakon svake akcije "nestajalo" po 10 000 ljudi
odlazili su ljudi povlačeći svoje obitelji
1994. i 1995. nisu imali struje često te problema što je razbilo moral i volju za borbom...
jedina priika koju su imali
je zasutavljanje akcije maslenica kada je janko bobetko rekao da su imali 78 000 vojnika pod naoružanjem i da su imali snage u kontranapadu zauzeti zadar... to je janko bobetko napisao nisam ja...
nije samo oluja... tu je otklon 10 medacki dzep maslenica pakrac...dinara zima 95
ne volim kad se stvari simplificiraju... ipak je u hrvatskoj 10% stavovnika udarilo na 90% stanovinika situacije je jasna bila
nije nikakav dogovor tuđo milošević nego je milošević bio diktator koji bi prodao vlaastitoga oca samo da vlada metrom kvadratnim nit ga je zanimalo što njegovi sunarodnjaci pate...gotovina je rekao tuđmanu da vojska ne može preživjeti još jednu zimu na dinari i da treba što prije krenuti u završnu fazu...
slično su znali i srbi koji su bukvalno 1 dan preteknuti u velikoj ofanzivi koju su trebali pokrenuti na svim frontovima i u bIh i u cro
u posljednje vrijeme čitam o stanju u krajini nakon operacije maslenica...njima je nakon svake akcije "nestajalo" po 10 000 ljudi
odlazili su ljudi povlačeći svoje obitelji
1994. i 1995. nisu imali struje često te problema što je razbilo moral i volju za borbom...
jedina priika koju su imali
je zasutavljanje akcije maslenica kada je janko bobetko rekao da su imali 78 000 vojnika pod naoružanjem i da su imali snage u kontranapadu zauzeti zadar... to je janko bobetko napisao nisam ja...
nije samo oluja... tu je otklon 10 medacki dzep maslenica pakrac...dinara zima 95
ne volim kad se stvari simplificiraju... ipak je u hrvatskoj 10% stavovnika udarilo na 90% stanovinika situacije je jasna bila
-
sumirprimus
#62835 Re: Sirija vol. 2
hrvatska je bila rijesena kad su srbi stali u vukovaru...
zbog ovog ili onog,al su stali.
tzv.rsk nije imala ni teoretske sanse. ono 95 je bila malo jaca vojna vjezba.
a pripreme za ouju su trajale jos od 94 i prilaza s bosanske strane...
ne?
ne?
- Krokodajl
#62836 Re: Sirija vol. 2
Kupres je oslobođen u u novembru 94, to je vjerovatno jedna od ključnih operacija u BiH koja je dovela i do bržeg pada RSK jer su se Krajišnici morali okrenuti da štite i leđa sebi umjesto da očekuju od VRS da to radi, od Hrvatskih operacija zasigurno je najveći udar Srpskoj strani zadala operacija Maselnica jer su jedinice HV sada imale kopnenu vezu i lakši transport jedinice sa jednog na drugi kraj Hrvatske ali generalno, Srpska strana je u rasulu bila od kraja 94-e, kao što reče Labud, Oluja je bila samo kruna niza operacija koje su HV,HVO i ARBiH sprovodili od 93-e pa nadalje.sumirprimus wrote:hrvatska je bila rijesena kad su srbi stali u vukovaru...
ne?
Ali odosmo u off
-
sumirprimus
#62837 Re: Sirija vol. 2
ja ba of...

-
Akibh
#62838 Re: Sirija vol. 2
Jeb, kad ne govori i pise srpski...MaliDuje wrote: Ovaj Insomnia je klonirani CBRT i slicni,samo sto za razliku od njih prosipa neke fore koje niko sem njega verovatno ne razume...
- Krokodajl
#62839 Re: Sirija vol. 2
SAA se ušetala u Deir Kak, ISIL je ova sela napustio još prije dan-dva, i Šamavija će vjerovatno u ruke SAA, zavisi kako budu napredovali kroz mine.

-
sumirprimus
#62840 Re: Sirija vol. 2
nesanica pravi bašibozuk,jos da mu je otojč u po frtutme, ozgorkajce prisalambetio kroz huju na apačikte taze haber frljacno dje bi mu bizuhur zavrsioAkibh wrote:Jeb, kad ne govori i pise srpski...MaliDuje wrote: Ovaj Insomnia je klonirani CBRT i slicni,samo sto za razliku od njih prosipa neke fore koje niko sem njega verovatno ne razume...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62841 Re: Sirija vol. 2
da... ti to ljepše znaš uobličiti ja nemam ni snage ni živaca jer će za 3 stranice biti isto dogovorili se...Krokodajl wrote:Kupres je oslobođen u u novembru 94, to je vjerovatno jedna od ključnih operacija u BiH koja je dovela i do bržeg pada RSK jer su se Krajišnici morali okrenuti da štite i leđa sebi umjesto da očekuju od VRS da to radi, od Hrvatskih operacija zasigurno je najveći udar Srpskoj strani zadala operacija Maselnica jer su jedinice HV sada imale kopnenu vezu i lakši transport jedinice sa jednog na drugi kraj Hrvatske ali generalno, Srpska strana je u rasulu bila od kraja 94-e, kao što reče Labud, Oluja je bila samo kruna niza operacija koje su HV,HVO i ARBiH sprovodili od 93-e pa nadalje.sumirprimus wrote:hrvatska je bila rijesena kad su srbi stali u vukovaru...
ne?
Ali odosmo u off
svoje pobjede se veličaju u budućnost a tuđe se omalovažavaju...
znači ljudi se spremali na frontalni napad, a došla im vojska iza leđa
ruska vs blickrig škola rekli bismo
-
sumirprimus
#62842 Re: Sirija vol. 2
pa to sumirate i kajete, jaca vojna vjezba 
- dječak sa šibicama
#62843 Re: Sirija vol. 2
Kod Srba je svaki poraz ili "politicki dogovor = izdaja" ili su se oni strateski povukli.
Udjose li FSA+Turkije u Al Bab, govore o nekakvim ulicnim borbama, opet su se na ono brdo uzverali ali nikako grad zauzeti.
Eto i Tigrica sa juga, vakat je da se kalifatlije razilaze iz Al Baba.
Udjose li FSA+Turkije u Al Bab, govore o nekakvim ulicnim borbama, opet su se na ono brdo uzverali ali nikako grad zauzeti.
Eto i Tigrica sa juga, vakat je da se kalifatlije razilaze iz Al Baba.
- fosna2014
#62844 Re: Sirija vol. 2
Kurdi lome isis
Update

Update
- Krokodajl
#62845 Re: Sirija vol. 2
I ovo selo što je ostalo, Šamavija, u rukama SAA.
- Krokodajl
#62846 Re: Sirija vol. 2

Šamavija i Deir Kak u rukama SAA.
Još 5 Turskih vojnika danas poginulo u sukobima, brojka se tako u 48 sati popela na 10 poginulih.
- Kikibombona
#62847 Re: Sirija vol. 2
Neces valjda porediti snagu Hrvata i Srba u Mostaru sa turskom i sirijskom armijom, sa ruskom i americkom avijacijom koje rokaju po al-Babu? To su potpuno razliciti nivoi. Svakom je njegova muka najgora, ali treba biti malo realan. Urbani rat je najkompleksniji. Kod nas se u velikim gradovima vodio pozicioni rat, ugl. Linije se skoro nisu nikako pomjerale. U Siriji se rade totalne ofanzive, zahvaljujuci tome sto imaju ogromnu razornu moc u vidu aviona, oklopnih vozila i artiljerije, sto olaksava napredovanje u gradovima.neki wrote:Reci ovo nekom mostarcu i narednih dana bi te po Neretvi kukom tražili, ovo u Al Babu je paintball meč prema onome što su mostarci iskusili 93-94.Kikibombona wrote:
![]()
Oni su izdržali skoro godinu i nisu se predali niti "pobjegli glavom bez obzira"...
Zamisli da su Hrvati i Srbi, nedaj boze, u Mostaru svakodnevno koristili 50 aviona, 200 tenkova, stototine artiljerijskih cijevi i oklopnih vozila... tek bi se tada moglo praviti neko poredjenje.
Pogledaj sta su Turci za sedam dana napravili od al-Baba. O cemu pricamo? Avijacija pretvara sve u prah i pepeo.
https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 4803555328
Mi na svu srecu nismo tolike budale da stanemo na crtu visestruko jacem protivniku, a da znamo da su sanse za uspjeh = nikakve. ISIL nema nikakve sanse protiv americkih, ruskih, kanadskih, francuskih, danskih, turskih, australskih... aviona, protiv snaga na terenu koje su jace od njih, ali se opet ludo ili junacki bore, iako je svima jasno da ce izgubiti i umrijeti. Nas da napadnu Amerikanci ili Rusi, mi bi se predali odmah ili izgubili u kratkom roku, zato sto smo pametniji i zato sto vise volimo zivjeti nego voditi unaprijed izgubljen rat.
- dječak sa šibicama
#62848 Re: Sirija vol. 2
"Pobunjenicke" tensekije javljaju da su se vec sukobili sa Tigricima tu dole kod Abu Zandina.Krokodajl wrote:
Šamavija i Deir Kak u rukama SAA.
Još 5 Turskih vojnika danas poginulo u sukobima, brojka se tako u 48 sati popela na 10 poginulih.
- Krokodajl
#62849 Re: Sirija vol. 2
Jah jesu, da im Erdogan zavrne šamaru, čovjek sve dogovorio i da mu oni kvare planove sad, čovjek Alepo i Damask dao da bi mu askleri crtali Sive Vukove po džadama Al Baba i da mu neki s kažiprstićem pokvari dogovor.
Mada, ako je dogovor bio južno od autoputa, onda ovo selo treba da ide SAA.
A opet, haj ga znaj, Turci i Rusi se dogovorili, nije da je to sveto slovo, sad sad se to sve može razjebat, sad Putin može ako hoće Erdogana i da zavali, dobio je šta mu treba, mada sumnjam da će, preveliki su ulogi.
Mada, ako je dogovor bio južno od autoputa, onda ovo selo treba da ide SAA.
A opet, haj ga znaj, Turci i Rusi se dogovorili, nije da je to sveto slovo, sad sad se to sve može razjebat, sad Putin može ako hoće Erdogana i da zavali, dobio je šta mu treba, mada sumnjam da će, preveliki su ulogi.
- Čitalac
#62850 Re: Sirija vol. 2
Sirijska aktivistkinja Loubna Mrie piše da danas više niko ne spominje "ikone revolucije" iz Alepa.
-Abo Mariam bio je najvažniji glas istočnog Alepa, zajedno sa svojim mlađim bratom Aboudom. Bio je poznat po kritici kako ekstremista tako i Asadovog režima. Stotine ljudi okupljale su se oko njega i pevale pesme protiv vlade i ekstremizma, zahtevajući pravdu za sve. Tokom protesta 2013. godine Abo Mariam je skinuo transparent na kojem je pisalo "Narod želi islamsku državu". Nedugo zatim je nestao, a građani su danima protestovali ispred komande Jabhat al Nusre zahtevajući njegovo puštanje na slobodu. Do današnjeg dana njegova sudbina je nepoznata - piše Mrie.
Bez traga je nestao i Abdul Wahab al Mulla koji je na svom YouTube kanalu kritikovao različite naoružane grupe i podsećao građane na prave ciljeve sirijske pobune. U novembru 2013, piše Mrie, maskirani naoružani ljudi upali su u njegovu kuću i odveli ga.
https://www.opendemocracy.net/loubna-mr ... utionaries
-Abo Mariam bio je najvažniji glas istočnog Alepa, zajedno sa svojim mlađim bratom Aboudom. Bio je poznat po kritici kako ekstremista tako i Asadovog režima. Stotine ljudi okupljale su se oko njega i pevale pesme protiv vlade i ekstremizma, zahtevajući pravdu za sve. Tokom protesta 2013. godine Abo Mariam je skinuo transparent na kojem je pisalo "Narod želi islamsku državu". Nedugo zatim je nestao, a građani su danima protestovali ispred komande Jabhat al Nusre zahtevajući njegovo puštanje na slobodu. Do današnjeg dana njegova sudbina je nepoznata - piše Mrie.
Bez traga je nestao i Abdul Wahab al Mulla koji je na svom YouTube kanalu kritikovao različite naoružane grupe i podsećao građane na prave ciljeve sirijske pobune. U novembru 2013, piše Mrie, maskirani naoružani ljudi upali su u njegovu kuću i odveli ga.
https://www.opendemocracy.net/loubna-mr ... utionaries