Novak20 wrote:Čini mi se da je neko tražio ovakvu mapu za jug Alepa.
Ma bravo, to mi je trebalo. Hvala!
Onako skromno, odokativno, vratili su nesto vise od 1/3 teritorije koju su izgubili.
Novak20 wrote:Čini mi se da je neko tražio ovakvu mapu za jug Alepa.
Reports that Turkey army killed 11 Syriain refugees (6 children) wgi tried to cross the border at Khirbet al Joz northern Idlib province.
Jao pa zar je moguće da superhrabri umjereni teroristi bježe. Pa kako se to njima desilo.Sehro wrote:Sirijska vojska koristi TOW u južnom Allepu:
Bježanija Džejš Feth-a, južni Allepo:
Borbe južni Allepo:
USaF je Star Trek za RUaF ...budimo realnideveloper10 wrote:Zamislite situaciju gdje Assadovci i Rusi drže Manbij u okruženju. Pa tu bi do sada bilo na stotine mrtvih civila, avijacija bi tukla sve redom kao u Alepu. Dobro je da SDF/YPG strpljivo čekaju i polako napreduju, avijacija djeluje ali ciljano po uporištima Daesh-bagova
Zipa milog iza tigraCo0l wrote:
Civili svakodnevno napustaju Manbij. Desetine hiljada gradjana napusta grad koji je okruzen. Cak postoje neke informacije da je ISIL spreman povuci se iz grada, da su o tome pregovarali sa SDF. Nema nikakve potvrde, za sada samo spekulacije.developer10 wrote:Zamislite situaciju gdje Assadovci i Rusi drže Manbij u okruženju. Pa tu bi do sada bilo na stotine mrtvih civila, avijacija bi tukla sve redom kao u Alepu. Dobro je da SDF/YPG strpljivo čekaju i polako napreduju, avijacija djeluje ali ciljano po uporištima Daesh-bagova
Realno na sta asocira ova slika?Novak20 wrote:Čini mi se da je neko tražio ovakvu mapu za jug Alepa.
Možda je ipak previše to rećiBobi wrote:USaF je Star Trek za RUaF ...budimo realnideveloper10 wrote:Zamislite situaciju gdje Assadovci i Rusi drže Manbij u okruženju. Pa tu bi do sada bilo na stotine mrtvih civila, avijacija bi tukla sve redom kao u Alepu. Dobro je da SDF/YPG strpljivo čekaju i polako napreduju, avijacija djeluje ali ciljano po uporištima Daesh-bagova![]()
![]()
Trebalo bi ispregovarati da puste sve civile i da u konvoju krenu prema Al Babu a onda porokati avijacijom (ne bi mogli uzeti civile sa sobom radi zaštite). S tim bradonjama ne treba nikakve dogovore poštovati nego jednostavno spržiti.Kikibombona wrote:Civili svakodnevno napustaju Manbij. Desetine hiljada gradjana napusta grad koji je okruzen. Cak postoje neke informacije da je ISIL spreman povuci se iz grada, da su o tome pregovarali sa SDF. Nema nikakve potvrde, za sada samo spekulacije.developer10 wrote:Zamislite situaciju gdje Assadovci i Rusi drže Manbij u okruženju. Pa tu bi do sada bilo na stotine mrtvih civila, avijacija bi tukla sve redom kao u Alepu. Dobro je da SDF/YPG strpljivo čekaju i polako napreduju, avijacija djeluje ali ciljano po uporištima Daesh-bagova
Daj ba.Bobi wrote:Na jareću tintaru
TEHERAN I DAMASK ŽELE POTPUNU POBJEDU, A MOSKVA? Rusko-iranski savez u Siriji na raskrsnici: Da li je Moskva upala u zamku Vašingtona?Opetja033 wrote:...
Kakva sipa.bolje da vrate sutovica iz pemzije...dječak sa šibicama wrote:Kako je ovaj forum zreo za jednu SIPA istragu, ko lubenica.
Aliju s mrežomsumirprimus wrote:Kakva sipa.bolje da vrate sutovica iz pemzije...dječak sa šibicama wrote:Kako je ovaj forum zreo za jednu SIPA istragu, ko lubenica.![]()
Nearly 30 new coalition airstrikes as #ISIL loses more ground in #Manbij & #Qayarra (south of #Mosul). m.facebook.com/CJTFOIR/posts/… #ISIS #Daesh

cbrt wrote:Intervju Kurdske tv sa SDF rebelima koji drže u okruženju Manbilj, obratiti pažnju na zastavu u pozadini
https://www.youtube.com/watch?v=dzDRNoD ... e=youtu.be
što se ja razumijem u biologiju ovo uopće loše ne izgledadječak sa šibicama wrote:
jos malo...