Challenger__ wrote:Želim sa vama da podjelim još nešto.
- Dok sam bio u banu (15, pa mjesec dana) otvorio sam nalog na Indexu (.hr, isti nickname, naravno) i ostavio koji komentar. Nevjerovatno je koliko ljudi prati ovu temu i svi znaju za mene, a vidim da znaju i za Sa'voxa. Ugodno sam iznenađen podrškom koju sam dobio od sugrađana, kako Bošnja tako i Srba, kako iz Federacije tako iz RS, širom Hrvatske i Srbije. Kako javno tako privatno.
- Saznao sam da sam respektabilno ime u virtuelnom svijetu kome se obraća sa poštovanjem.
- Saznao sam i to da jedan naš Sarajevac kopira moje komentare i predstavlja ih kao svoje na drugim forumima ().
- Bilo je i neugodnih iznenađenja:
Jedna Crnogorka me ne trepnuvši proglasila "vehabijom".
![]()
![]()
Sirija vol. 2
- madner
#28201 Re: Sirija vol. 2
- Kikibombona
#28202 Re: Sirija vol. 2
Lider Dzejs Suvar optuzio Tursku da pomaze Al Kaidu u Siriji. Isto tako, jedan od komadanata Dzejs Suvara je izjavio da su u Sejh Isu dosli kako bi spasili civile iz Marea, te kako su spremni uci u grad...
Dzihadisti i dalje siju smrt po Sejh Maksudu. Bolnica u Sejh Maksudu je pozvala sve gradjane da sto hitnije dodju donirati krv. YPG iz Efrina porucuju dzihadistima da ce ih masakriranje civila skupo kostati.
Dzihadisti i dalje siju smrt po Sejh Maksudu. Bolnica u Sejh Maksudu je pozvala sve gradjane da sto hitnije dodju donirati krv. YPG iz Efrina porucuju dzihadistima da ce ih masakriranje civila skupo kostati.
- Maystor
#28203 Re: Sirija vol. 2
Laže, laže. Sjećam se dobro šta sam napisao, zato sam i reagovao. Bila je tema o jednom događaju u Mostaru, koji se navodno desio. Čovjek koji je otvorio temu (ne poznajem ga uopšte) je zasut uvredama forumskih delegata, od kojih niko taj dan nije bio ni blizu Mostara. Ja sam se trefio u tom trenutku u Mostaru i svojim očima sam vidio skup, vozeći se autom preko Lučkog mosta. Posebno sam naglasio da nikakvo tekbiranje nisam čuo, ali sam vidio skup i to sam napisao. Ni manje ni više od toga. To je bio moj jedini upis na tu temu, nikoga nisam ni podržavao ni osuđivao.insomnia78 wrote:Znaci ovakvo obracanje ce se tolerisati?Maystor wrote:Lažeš, smradu, lažeš. Citiraj me, nađi gdje sam napisao da je bilo ko tekbirao na Starom mostu?insomnia78 wrote:Ko kad si ti onomad izmislio pricu o tekbiranju na starom mostu da potvrdis trolanje onog, naopakog?
Aferim
PS ne, ne laze smrad. Tema je obrisana sli se dobro sjecam tvoje podrske trolu. Naletice jos neko ko je bio na toj temi
- exliberal-ex
#28204 Re: Sirija vol. 2
Ja se sjecam tog komentara...Maystor wrote:
Laže, laže. Sjećam se dobro šta sam napisao, zato sam i reagovao. Bila je tema o jednom događaju u Mostaru, koji se navodno desio. Čovjek koji je otvorio temu (ne poznajem ga uopšte) je zasut uvredama forumskih delegata, od kojih niko taj dan nije bio ni blizu Mostara. Ja sam se trefio u tom trenutku u Mostaru i svojim očima sam vidio skup, vozeći se autom preko Lučkog mosta. Posebno sam naglasio da nikakvo tekbiranje nisam čuo, ali sam vidio skup i to sam napisao. Ni manje ni više od toga. To je bio moj jedini upis na tu temu, nikoga nisam ni podržavao ni osuđivao.
- Co0l
#28205 Re: Sirija vol. 2
Dobro nisu objavili da ih je sve bombama pobio ko Boško Buhahusein_kapetan wrote:Definicija heroja..
Mislim da danas vise nego ikada..ovaj svijet bez lica i duha..kako se nekoc u vremenima proslim gradio i kalio..ima potrebu prijeku potrrebu za ljudima koji ce svojim primjerom i djelom .. simbolicno ali upecatljivo vratiti mrvu dostojanstva ovom oboljelom ljudskom rodu..
Bez politike i politikanstva.. bez ideologije i predrasuda..orijentacije i nauka..
Epizoda kojom zelim podastrijeti samo i eksluzivno vrlinu i velicinu jednog covjeka u odredjenom momentu.. nista vise a niti manje..
Kao vojnik skidam kapu ovom mladom covjeku koji poginu sa dostojanstvom i nadasve herojski...
Alexander Prokhorenko..
- Mlohavi
#28206 Re: Sirija vol. 2
YPG lesinari ucijenili pobunjenike, predaja Sejh Isa za spas 4000 civila iz Marea. Svjetlo u tami. 
- DuckZz
#28207 Re: Sirija vol. 2
Izgleda novi mini deal u Deir Ezzoru (glasine)
Majmunima ISIL-a zafalilo oružja, kae "De malo da odglumimo napad, mi vama ulja u grad, vi nama malo oružja".
Nebi me cudilo, no ovo je prvenstveno troll post da pokrenem svađu.
Majmunima ISIL-a zafalilo oružja, kae "De malo da odglumimo napad, mi vama ulja u grad, vi nama malo oružja".
Nebi me cudilo, no ovo je prvenstveno troll post da pokrenem svađu.
-
pjerino
#28208 Re: Sirija vol. 2
A žao mi koljaća ...Mlohavi wrote:YPG lesinari ucijenili pobunjenike, predaja Sejh Isa za spas 4000 civila iz Marea. Svjetlo u tami.
- Maystor
#28209 Re: Sirija vol. 2
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... MSELF.htmlhusein_kapetan wrote:Definicija heroja..
Mislim da danas vise nego ikada..ovaj svijet bez lica i duha..kako se nekoc u vremenima proslim gradio i kalio..ima potrebu prijeku potrrebu za ljudima koji ce svojim primjerom i djelom .. simbolicno ali upecatljivo vratiti mrvu dostojanstva ovom oboljelom ljudskom rodu..
Bez politike i politikanstva.. bez ideologije i predrasuda..orijentacije i nauka..
Epizoda kojom zelim podastrijeti samo i eksluzivno vrlinu i velicinu jednog covjeka u odredjenom momentu.. nista vise a niti manje..
Kao vojnik skidam kapu ovom mladom covjeku koji poginu sa dostojanstvom i nadasve herojski...
Alexander Prokhorenko..
P.S. transkript komunikacije
Officer: command I am compromised, repeat I am compromised.
Command: please repeat and confirm
Officer: They have spotted me, there are shooting everywhere, i am pinned, request evacuation immediately
Command: evacuation request acknowledged
Officer: please hurry I am low on ammo, they seem to everywhere, I can’t hold them for too long please hurry
Command: Confirmed, hold them off, continue return of fire, go to safe position, air support is monitoring, state coordinates
Officer: gives coordinates which are blurred in the translation
Command: command repeats coordinates which are blurred. Confirm
Officer: confirmed, please hurry I am low on ammo, they are surroundig me, bastards
Command: 12 minutes until evacuation, return to safe line, I repeat return to safe line
Officer: They are close, I am surrounded, this may be the end, tell my family I love them dearly
Command: return to green line, continue return of fire, help is on the way, followed by air support
Officer: negative, I am surrounded, they are so many of these bastards
Command: 10 minutes, return to green line
Officer: I can’t they have surrounded me and are closing in, please hurry
Command: move to green line, repeat move to green line
Officer: They are outside, conduct the airstrike now please hurry, this is the end, tell my family I love them and i died fighting for my motherland.
Command: Negative return to green line
Officer: I cant command, I am surrounded, they are outside, I don’t want them to take me and parade me, conduct the airstrike, they will make a mockery of me and this uniform. I want to die with dignity and take all these bastards with me. please my last wish, conduct the airstrike, they will kill me either way.
Command: please confirm your request
Officer: They out outside, this is the end commander, thank you, tell my family and my country I love them. Tell them I was brave and I fought until I could no longer. Please take care of my family, avenge my death, good bye commander, tell my family I love them
Command: No response, orders the airstrike
Translated from Russian to English.
-
The 51st State
#28210 Re: Sirija vol. 2
uzasi promiskuitetamadner wrote:Challenger__ wrote:Želim sa vama da podjelim još nešto.
- Dok sam bio u banu (15, pa mjesec dana) otvorio sam nalog na Indexu (.hr, isti nickname, naravno) i ostavio koji komentar. Nevjerovatno je koliko ljudi prati ovu temu i svi znaju za mene, a vidim da znaju i za Sa'voxa. Ugodno sam iznenađen podrškom koju sam dobio od sugrađana, kako Bošnja tako i Srba, kako iz Federacije tako iz RS, širom Hrvatske i Srbije. Kako javno tako privatno.
- Saznao sam da sam respektabilno ime u virtuelnom svijetu kome se obraća sa poštovanjem.
- Saznao sam i to da jedan naš Sarajevac kopira moje komentare i predstavlja ih kao svoje na drugim forumima ().
- Bilo je i neugodnih iznenađenja:
Jedna Crnogorka me ne trepnuvši proglasila "vehabijom".
![]()
![]()
- Kikibombona
#28211 Re: Sirija vol. 2
Jos jedan Australac, dobrovoljac u redovima YPG, izgubio zivot u borbama sa ISILom. Radi se o Dzejmiju Brajtu, ratnog imena Gabar Amed, rodjenom 1971.

- Kikibombona
#28212 Re: Sirija vol. 2
Ti zaista vjerujes dzihadistima i promoterima dzihadizma, radikalnog sunitskog islama u Siriji?Mlohavi wrote:YPG lesinari ucijenili pobunjenike, predaja Sejh Isa za spas 4000 civila iz Marea. Svjetlo u tami.
Istina je bitno drugacija.
Serijatski sud u Azazu zabranio ulaz izbjeglicama u grad. Dakle, zele da se do smrti bore u Mareu, da svi uzmu puske i brane grad!

U tekstu izmedju ostalog stoji da civili ne smiju napustati svoje gradove i dozvoliti da se izmijeni demografska slika, sto navodno zeli 'PKK'. Porucuju civilima da ostanu na lokacijama gdje se vode borbe. A kada je u pitanju 'demografska slika', nisu nista napisali o desetinama hiljada Arapa koji su zbrinuti u Efrinu, te stotinama hiljada ostalih koji se nalaze u Rojavi... Totalni ljudski sljam!
SDF ih je preduhitrio i pomogao civilima da napuste grad u kojem se bore dvije ekstremne dzihadisticke skupine.
Uz to, SDF je ponudio radikalnim islamistima da napuste Mare, te da u gradu ostane samo nekoliko jedinica za koje oni misle da imaju 'sekularni potencijal'. U tom slucaju, SDF ce uci u grad i dati ISILu po njusci.
Umjereni dzihadisti pucaju na ekstremne dzihadiste, sjever Alepa - Azaz!
- insomnia78
#28213 Re: Sirija vol. 2
Maystor wrote:http://www.dailymail.co.uk/news/article ... MSELF.htmlhusein_kapetan wrote:Definicija heroja..
Alexander Prokhorenko..
P.S. transkript komunikacije
Officer: command I am compromised, repeat I am compromised.
Command: please repeat and confirm
Officer: They have spotted me, there are shooting everywhere, i am pinned, request evacuation immediately
Command: evacuation request acknowledged
Officer: please hurry I am low on ammo, they seem to everywhere, I can’t hold them for too long please hurry
Command: Confirmed, hold them off, continue return of fire, go to safe position, air support is monitoring, state coordinates
Officer: gives coordinates which are blurred in the translation
Command: command repeats coordinates which are blurred. Confirm
Officer: confirmed, please hurry I am low on ammo, they are surroundig me, bastards
Command: 12 minutes until evacuation, return to safe line, I repeat return to safe line
Officer: They are close, I am surrounded, this may be the end, tell my family I love them dearly
Command: return to green line, continue return of fire, help is on the way, followed by air support
Officer: negative, I am surrounded, they are so many of these bastards
Command: 10 minutes, return to green line
Officer: I can’t they have surrounded me and are closing in, please hurry
Command: move to green line, repeat move to green line
Officer: They are outside, conduct the airstrike now please hurry, this is the end, tell my family I love them and i died fighting for my motherland.
Command: Negative return to green line
Officer: I cant command, I am surrounded, they are outside, I don’t want them to take me and parade me, conduct the airstrike, they will make a mockery of me and this uniform. I want to die with dignity and take all these bastards with me. please my last wish, conduct the airstrike, they will kill me either way.
Command: please confirm your request
Officer: They out outside, this is the end commander, thank you, tell my family and my country I love them. Tell them I was brave and I fought until I could no longer. Please take care of my family, avenge my death, good bye commander, tell my family I love them
Command: No response, orders the airstrike
Translated from Russian to English.

Bambinoooooooo
-
RepublikanskaGarda
#28214 Re: Sirija vol. 2
Mislim da malo pretjerujete sa tim hvalospjevima o Rusu
, o pokojnima i mrtvima sve najbolje što se veli ali raditi od njega heroja je malo previše. Heroji su svi oni koji od 2011. proživljavaju sirijski pakao, stotine tisuca ljudi je poginulo u ovom ratu..... pocevsi od pojedinaca pa sve do kompletnih obitelji..., tuga jad i crnilo koje je zavilo gotovo svaku sirijsku obitelj..... i sa jedne i sa druge i sa trece strane......, heroji su oni mali ljudi ...ima ih na svim strana(osim isisa) sto ni krivi ni duzni sudjeluju u ovom besmislenom ratu, ne moze heroj biti neki rujo koji je iz sibira dosao tu, niti ovi australski klokani u YPG-u, niti bilo tko treci ko je u siriju dosao na safari...zeljan krvi i pucanja
- insomnia78
#28215 Re: Sirija vol. 2
RepublikanskaGarda wrote:Mislim da malo pretjerujete sa tim hvalospjevima o Rusu, o pokojnima i mrtvima sve najbolje što se veli ali raditi od njega heroja je malo previše. Heroji su svi oni koji od 2011. proživljavaju sirijski pakao, stotine tisuca ljudi je poginulo u ovom ratu..... pocevsi od pojedinaca pa sve do kompletnih obitelji..., tuga jad i crnilo koje je zavilo gotovo svaku sirijsku obitelj..... i sa jedne i sa druge i sa trece strane......, heroji su oni mali ljudi ...ima ih na svim strana(osim isisa) sto ni krivi ni duzni sudjeluju u ovom besmislenom ratu, ne moze heroj biti neki rujo koji je iz sibira dosao tu, niti ovi australski klokani u YPG-u, niti bilo tko treci ko je u siriju dosao na safari...zeljan krvi i pucanja
- insomnia78
#28216 Re: Sirija vol. 2
I ne znam od kud sad potezanje te price, ovo je bilo aktuelno prije, brat bratu, par mjeseci
- Co0l
#28217 Re: Sirija vol. 2
Ma iskreno i sumnjam u tu rusku propagandu.
- DuckZz
#28218 Re: Sirija vol. 2
Ma to je njima zajebancija, sjedi 100 studenata u onoj zgradi pored Moskve i pišu ovakve stvari.Co0l wrote:Ma iskreno i sumnjam u tu rusku propagandu.
Za primjer.
Onaj jedan vojnik se prema njima objesio u svojoj bazi zato što ga je treba ostavila.
Pobunjenici tvrde drugacije, cak i treba demantuje da ga je ostavila, ali nije to tako.
Onda 2 vojnika sama sebe ubila tokom ciscenja pušaka u Tartusu.
Prije 7 dana onaj zadnji Rus što je poginuo u Palmyri, prema njima, poginuo tok je postavljo komunikacione kablove......
Ovo je što sam ja upratio, mogu mislit ako imaju 20 poginulih, za svakog je posebna prica, tj. kako je koji student raspoložen.
Last edited by DuckZz on 29/05/2016 21:19, edited 1 time in total.
- fosna2014
#28219 Re: Sirija vol. 2
#Marea
#SDF informed #FSA groups in #Marea they ready to help
If #Islamist hand over their weapon and leave just secular FSA stay
- arzuhal
#28220 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:RepublikanskaGarda wrote:Mislim da malo pretjerujete sa tim hvalospjevima o Rusu, o pokojnima i mrtvima sve najbolje što se veli ali raditi od njega heroja je malo previše. Heroji su svi oni koji od 2011. proživljavaju sirijski pakao, stotine tisuca ljudi je poginulo u ovom ratu..... pocevsi od pojedinaca pa sve do kompletnih obitelji..., tuga jad i crnilo koje je zavilo gotovo svaku sirijsku obitelj..... i sa jedne i sa druge i sa trece strane......, heroji su oni mali ljudi ...ima ih na svim strana(osim isisa) sto ni krivi ni duzni sudjeluju u ovom besmislenom ratu, ne moze heroj biti neki rujo koji je iz sibira dosao tu, niti ovi australski klokani u YPG-u, niti bilo tko treci ko je u siriju dosao na safari...zeljan krvi i pucanja
- insomnia78
#28221 Re: Sirija vol. 2
Postavio @kiki na temi o Iraku
Oplako samKikibombona wrote:Prenosi TOKMAK, sluzbeni medij hilafeta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Co0l
#28222 Re: Sirija vol. 2
Shit happens 
-
pjerino
#28223 Re: Sirija vol. 2
Ovako reagira samo onaj kojemu su potonule sve lađe i izjednačavanjem svih i svakoga opravdava svoje gubitnike. I sultan kaže ypg=isis, znači ypg je gori i od nusre i i svih ostalih đihadista a naravno i od asadista svih vrsta. Malo morgen, neće ići. Ni grobovi se neznaju svem mogućem šljamu i zavedenim ljudima od afganistana, irana, kavkaza pa i bosne. U ypg-u pogine osmi strani dobroboljac i on je odmah klokan, smanji doživljaj i nemoj vrijeđati čovjeka koji je svoj život dao za nešto što jedino vrijedi u siriji a što ti ne vidiš (znaš i sam zašto). Kurdi su izuzetno ponosni na sve svoje žrtve a posebno su zahvalni strancima koji su u njima prepoznali pravu stranu. Ispračaj posmrtnih ostataka, ceremonije pokopa, posjete roditelja poginulih u rojavu je još jedan detalj po čemu se kurdi razlikuju od svih ostalih u siriji. Fantassin čuvaj glavu i ne obaziri na zlonamjerne komentare ...RepublikanskaGarda wrote:Mislim da malo pretjerujete sa tim hvalospjevima o Rusu, o pokojnima i mrtvima sve najbolje što se veli ali raditi od njega heroja je malo previše. Heroji su svi oni koji od 2011. proživljavaju sirijski pakao, stotine tisuca ljudi je poginulo u ovom ratu..... pocevsi od pojedinaca pa sve do kompletnih obitelji..., tuga jad i crnilo koje je zavilo gotovo svaku sirijsku obitelj..... i sa jedne i sa druge i sa trece strane......, heroji su oni mali ljudi ...ima ih na svim strana(osim isisa) sto ni krivi ni duzni sudjeluju u ovom besmislenom ratu, ne moze heroj biti neki rujo koji je iz sibira dosao tu, niti ovi australski klokani u YPG-u, niti bilo tko treci ko je u siriju dosao na safari...zeljan krvi i pucanja
- husein_kapetan
#28224 Re: Sirija vol. 2
Patetiku na stranu.. mislim da poruku upisa niti si shvatio niti shvatiti zelis..RepublikanskaGarda wrote:Mislim da malo pretjerujete sa tim hvalospjevima o Rusu, o pokojnima i mrtvima sve najbolje što se veli ali raditi od njega heroja je malo previše. Heroji su svi oni koji od 2011. proživljavaju sirijski pakao, stotine tisuca ljudi je poginulo u ovom ratu..... pocevsi od pojedinaca pa sve do kompletnih obitelji..., tuga jad i crnilo koje je zavilo gotovo svaku sirijsku obitelj..... i sa jedne i sa druge i sa trece strane......, heroji su oni mali ljudi ...ima ih na svim strana(osim isisa) sto ni krivi ni duzni sudjeluju u ovom besmislenom ratu, ne moze heroj biti neki rujo koji je iz sibira dosao tu, niti ovi australski klokani u YPG-u, niti bilo tko treci ko je u siriju dosao na safari...zeljan krvi i pucanja
Ali nekako..imam utisak da se po pravilu uvijek sa misli besprijekornom vazda moga kacis na nacin da smarajuci sivu masu nesto ipak zelis reci..
Pa ko biva po oprobanom guras fakat neosporivi kao lafo potvrdu teze svoje i nauka svog.. sa sve auditorijumom koji sa osipnim nestrpljenjem ceka eksploziju misli tvoje..
Na nauk..ako cuti zelis.. moje i tvoje je svjetlosnim godinama daleko..i vjeruj mi tako i treba biti..