Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#27951 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

A babo, dje babo?
Kikibombona

#27952 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:A babo, dje babo?
Navodno je drugi covjek hilafeta, vodja ISKRENIH, sejh Ebu Muhamed al-Adnani nazocan u Raki i vodi odbranu prijestolnice hilafeta!

Image

A vidi koji su mozgovi ovi dzihadisti, koje pojedini zovu pobunjenici, umjereni i sl.
@YallaSouriya There are false claims that FSA is part of the battle of Raqqa. Thuwar Raqqa has been forced to join SDF after being besieged.

About the battle of Raqqa - FSA is not part of it contrary to claims. Thuwar Raqqa has been forced to join SDF.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kazu, prisilili ih da im se pridruze? :D

Istan je da su ovi iz Suvar Raka porucili da se nece pridruziti SDF i sami su kontrolisali dio teritorija sjeverno od Rake, koji su Kurdi prethodno zauzeli. Nije proslo dugo, napade ih ISIL, podera ih ekspresno. Da bi sacuvali zivu glavu i opstali kao grupa, zamolili su YPG da ih primi u koaliciju SDF. :lol: :lol:
Krokodajl

#27953 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kiki jesu to oni što ih je ISIL skoro u Ayn Isi podero pa Kurdi sa Tishrina došli da vraćaju kasarnu onu ?
Kikibombona

#27954 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Kiki jesu to oni što ih je ISIL skoro u Ayn Isi podero pa Kurdi sa Tishrina došli da vraćaju kasarnu onu ?
To su ti indijanci.
sarajevoxxxx

#27955 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zvaničnik UN-a: Spremni smo da stupimo u kontakt sa Isilom ako to bude potrebno

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8489938756
DuckZz

#27956 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ako UN ima sjedište negdje po Sarajevu, prvi sam da se sravna sa zemljom i napravi park za djecu, posadi red breza, sve je korisnije cak i da ništa novo ne izgrade.
zrakomlat

#27957 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

DuckZz wrote:Ako UN ima sjedište negdje po Sarajevu, prvi sam da se sravna sa zemljom i napravi park za djecu, posadi red breza, sve je korisnije cak i da ništa novo ne izgrade.
:thumbup:
sarajevoxxxx

#27958 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

O'brajan je drugi zvaničnik UN-a koji je u zadnja 24 sata izjavio kako je UN spreman da sarađuje sa Isilom.Jučer je isto to rekao šef misije UN-a u Siriji Jan Egeland.

O'brajan je u tekstu u gornjem linku spomenuo kako se misli na dostavljanje humanitarne pomoći u ugrožene dijelove zemlje a ne na dijalog sa tom organizacijom, bar sad zasad.
Kikibombona

#27959 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Ako UN ima sjedište negdje po Sarajevu, prvi sam da se sravna sa zemljom i napravi park za djecu, posadi red breza, sve je korisnije cak i da ništa novo ne izgrade.
I talked to Arab fighters, not civilians. The Arab fighters see FSA near Aleppo as Islamist often.

Turkish-backed FSA rebels do not represent Arabs of Deir ar-Zour and ar-Raqqah

It should be really stressed that Arabs make a large part of SDF forces. Even most checkpoints only speak Arabic. Kurds trust Arabs

Also on frontlines in Raqqah operation maybe more than 50 per cent is Arabic, they are 'not Kurdified Arabs'. They dont speak Kurdish

Vladimir van Vilgenburg

Znaci, Arapi sa sjevera Sirije ne podrzavaju dzihadiste iz Alepa. To se vidi najbolje u Efrinu gdje se arapski Dzejs Suvar zestoko bori protiv ekstremista iz Azaza.
DuckZz

#27960 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ne razumijem koncepciju predstavljanja činjenica zdravo za gotovo koji kreću nakon što se stavi individualni argument jedne osobe.
Tko je taj Arapski vojnik ? Odakle dolazi, koja je njegova prošlost, što je najvažnije.

Istu stvar sam ja mogao napisati prije 3 mjeseca da sam kojim slučajem razgovarao sa već poznatim "Jamil Kanin" osobom koja je bila clan Jaish Thuwara da bi kasnije uradila ono što je uradila.
Da li bi neko, kao ti, uzeo njegove rijeci zdravo za gotovo ? Vjerovatno ne, drugi možda da, ali to je samo njegovo mišljenje, zbog toga sumnjam da postoji neka poenta ovakvih recenica tipa "Reko mi ovaj tamo vamo, dalje kocke sam posloži".

Sem prve recenice u njegovom tekstu, ostalo jednostavno nema smisla.
"Turkish-backed FSA rebels do not represent Arabs of Deir ar-Zour and ar-Raqqah"
Pobunjenici iz Deir Ezora se nalaze na raznim mjestima u Siriji, a 2 grupe su trenutno na sjeveru Aleppa :
(Jaish Ahrar Sharqije i Asala Tanmija) i jedna i druga dobija pomoć od Turske. Obje grupe odbijaju vlast SDF-a.

Ostatak, tj. najveći procenat Deir Ezzor grupa se trenutno nalazi u Istočnom Qalemunu, među njima najveća "Jaish Usud Sharqije", i još 6 manjih bataljona, također svi odbili vlast SDF.

Treći dio vrijedan spomena jesu pripadnici Nove Sirijske vojske, trenutnu u Tanf graničnom prijelazu, i oni također u oficijelnim izjavama odbili vlast SDF.

Ako to nije dovoljno, onda treba pogledat 2 pobunjenicke grupe iz Deir Ezzora koji se zaista i nalaze unutar te provincije.
Jedna grupa je Al Nukhbat brigada, trenutno kontrolišu par sela među kojima "Abu Kashab" na sjevero zapadu.
Prije 4 mjeseca su bili u Aleppu, dobijali Tursku pomoć, sada u Deir Ezzoru, premda se nikad nisu oglašavali, meni jeste receno da odbijaju vlast SDF-a, a ako meni ne vjeruješ, onda sebi postavi pitanje zašto nisu dio SDF-a ?
Druga grupa je "Liwa 56" ili 56.brigada, trenutno negdje oko Abdul Aziz planine, došli iz Aleppa prije par mjeseci, kao što možeš pretpostaviti, ista prica kao i kod prethodne grupe.

I šta kažeš ? Turkish-backed FSA rebels do not represent Arabs of Deir ar-Zour.
:lol: :lol:
Pa ko onda predstavlja ? Al Nusra znaci, jedino su oni ostali :lol: :lol:
Ili si možda mislio na Ahrar Sham, doduše oni dobijaju Tursku pomoć, tako da i oni otpadaju.

Turkish-backed FSA rebels do not represent Arabs of ar-Raqqah
Pa 80% Arapskih grupa su prije formiranja SDF-a dobivali Tursku pomoć. Jedna od njih je i sama Thuwar Raqqa brigada, koja je, ako zaboravljaš bila dio Al Nusre u Raqqi. Ali sad u u SDF-u, pa dobrice, za razliku od islamista na sjeveru Aleppa grrrr arrrr :lol:
DuckZz

#27961 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Sami sebe uništili, al nije to tako.
asurbanipal

#27962 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Puno im trza ova haubica :mrgreen:

RepublikanskaGarda

#27963 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Americki specijalci u blizini Raqe, jedan od njih sa grbom YPJ

Image

U današnjem bombardiranju bolnice al-Jabriyah u Allepu Erdoganovi monstrumi i miljenici muslimanske elite iz zaljevskih zemalja ubili su 7 civila a vise desetaka je ranjeno.

Image
Kikibombona

#27964 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Americki specijalci skidaju grbove americke vojske i prisivaju grbove YPG/J :lol: :lol:

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Herr Flick

#27965 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Ocikvat je par snimaka sa šljemova od ovih Amera na youtubu za par godina
sarajevoxxxx

#27966 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kurdima ovo ne treba. Bez potrebe će ginuti za ciljeve međunarodne zajednice koja i stoji iza Isila i ovog nasilja.

Kurdi i arapi trebaju da žive u miru, sami sebe guraju u propast. Problem Isila nije kurdski problem. Uvlače i njih i generacije koje će doći u veliku mržnju i nasilje. Ubijanje i smrt koje niko niti će htjeti niti željeti kontrolisati.

Kurdi licemjerima i monstrumima iz međunarodne zajednice trebaju jer i sami znaju da su oni (međunarodna zajednica) negativan faktor u svemu. Prvo oni pa Isil.

Kurdima nisu jer se nadaju državi. Znači i Kurdi su svijesni za koga igraju ali očigledno ih nije briga. Nema tu sreće niti mira. Vode ili započinju rat koji je unaprijed izgubljen
Kikibombona

#27967 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Umjereni dzihadisti vidno uznemireni radi napada SDF na Raku!

Vodeci propagandista umjerenih dzihadista, Hadi Abdela

https://twitter.com/HadiAlabdallah/stat ... 9253173248
Latest plan for "liberating Raqqa" is just replacing one occupier with another-Syrian Democratic Forces are more ISIS-like than ISIS itself!
Holandez, Vladimir, koji zivi u Kamisliju i redovno prati ofanzive YPG, odgovara

https://twitter.com/vvanwilgenburg/stat ... 3573994496
If SDF is like ISIS, I would be beheaded by now. SDF/YPG are not angels, but they are not like ISIS either.
Dzihadisti pjene, muka im zato sto sekularne kurdsko-arapsko-turkmensko-asirske snage napreduju prema najjacem uporistu ISILa. :izet:

Ovaj Vladimir ih poklapa i raskrinkava njihove nebuloze i lazi!

Razvalio je i ovog umjernog spavaca iz Rake!

https://twitter.com/Raqqa_SL/status/735224624032710656

https://twitter.com/vvanwilgenburg/stat ... 7972083712

Itd...

Sve u svemu, umjereni dzihadisti na aparatima, ne mogu sakriti ocaj radi napredovanja SDF prema glavnom gradu hilafeta!
Maystor

#27968 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

A Vladimir je tradicionalno holandsko ime, jel tako
Kikibombona

#27969 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:A Vladimir je tradicionalno holandsko ime, jel tako
Kakve ima veze ime?

Ja se zovem Kasandro Halilovic, da li to onda znaci da sam Cileanac? :D

Covjek se preziva van Vilgenburg!
Da nije mozda Meksikanac?
Naslovnica

#27970 Re: Sirija vol. 2

Post by Naslovnica »

Ima između Vilsonovog i RF banke, odmah pored turske ambasade.
8-)
RepublikanskaGarda

#27971 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

#PYD representative in #KRG Gharib Haso says #Raqqa will become part of federal #Rojava after liberation from #IS
Rojava do tokija :D
Lincoln-Burrows

#27972 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Kurdistan kako stvari stoje bit će najveća država na BI,
čim je u gradu about 10% Kurda odmah ga se uključuje u Kurdistan.
zrakomlat

#27973 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:
Maystor wrote:A Vladimir je tradicionalno holandsko ime, jel tako
Kakve ima veze ime?

Ja se zovem Kasandro Halilovic, da li to onda znaci da sam Cileanac? :D

Covjek se preziva van Vilgenburg!
Da nije mozda Meksikanac?
S mjestom prebivališta u BiH i tom kombinacijom imena i prezimena, možda bi i Srebrnog medu dobio :D
Kikibombona

#27974 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ne kontam vas drugari!

Niko ne govori o Kurdistanu i nezavisnoj drzavi. Bas, bas niko! Radi se o federalnoj jedinici, ROJAVA - SJEVERNA SIRIJA. Federalnu jedinicu tvore svi narodi koji zive na prostoru sjeverne Sirije. Kurdi, Arapi, Turkmeni i Asirci su konstitutivni. Jezici svakog od naroda su sluzbeni. Svi narodi imaju zagarantovan broj clanova u zakonodavnoj i izvrsnoj vlasti. Za zene su zagarantovana sva moguca prava. U vlasti mora biti NAJMANJE trecina zena. Sve vjerske zajednice imaju zagaranotvana prava itd.

Garda bi trebao znati da se PYD zalaze da Kamislo i Heseke budu centri svakog od naroda. To su dva najveca grada u Rojavi.

E sad, Raka? Ako Arapi iz Rake zele biti dio federalne jedinice Rojava - Sjeverna Sirija, ko im to moze zabraniti? A po svemu sudeci, mnogi Arapi to zele. U Gire Sipiju zasjedaju lideri arapskih plemena gdje pregovaraju o buducnosti Rake. Kako Arapi odluce, tako ce biti. Raka je ipak dominantno arapski grad.

Ne mozemo ignorisati cinjenicu da se veliki broj Arapa bori u redovima YPG i zajedno sa YPG. Njihova zrtva ne smije biti uzaludna. Potpuno je razumljivo da mnogi Arapi ne zele Asadovu diktaturu i pobunjenicki emirat. Ljudi zele demokratiju.

https://www.youtube.com/watch?v=aftoBdrjm7Q

17.00. Ova arapkinja zeli slobodu. Inspirisana je ideologiju Abdulaha Odzalana.

Arapski vojnici u redovima YPG 'Kurdistan je u nasim srcima'

https://twitter.com/drpartizan_/status/ ... 1820368896

Arab soldiers in the YPG chant: "We sacrifice our blood & souls for Kurdistan."

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 4359942145
DuckZz

#27975 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Nek mi se jave prek poruke svi koji imaju nekih par minuta slobodnog vremena da procitaju jedan tekst i dadnu prosto-proširenu kritiku.
Obožavaoci Hidre također pozvani.
:!:
Locked