Kikibombona wrote:Opetja033 wrote:Kikibombona wrote:
Nego, tebe bas boli sto si totalna manjina u svom narodu, sto vecina tvog naroda ne podrzava frakcije koje se bore protiv Asada. To nikako da podneses i zato si stalno nervozan.
Opet bulaznis.
Bosnjaci, bosanski muslimani, nikada nece drzati stranu vjerskim fanaticima i ekstremistima. Hoce samo mizerna manjina predvodjena selefijskim i mladomuslimanskim (ihvanijskim) faktorom.
Ti govoris o narodu u kojem je Erdogan najpopularniji politicar, koji na tvoje Kurde gleda otprilike kao i na Srbe, koji vise od 20 godina drzi tu mladomuslimansku frakciju na vlasti, koji glasa onako kako mu imami kazu.
O tome narodu ti govoris.
Ne lutko moja, TI si ta mizerna manjina o kojoj pricas. Statisticka greska. Promil. Valjda si se zato i zaljubio u Kurde, valjda zato i zivis u nekom imaginarnom svijetu - jer prezires iz dna dusa svijet u kojem zivis i prezires iz dna duse narod koji je oko tebe.
Svoju zuc, svoje frustracije, svoju nemoc, svoj cemer- projiciras na druge.
Ja svoj narod ne bih mijenjao. Dobri su kakvi jesu. Da si u pravu - zar ne mislis da bi mi to bilo poprilicno tesko reci? Jos jednom ti kazem: ne trpaj mi u usta stvari koje ne mislim.
Ako ti nije jasno pitaj, ja cu ti odgovoriti.
Dakle - ne, ne boli me obzirom da znam da nisam manjina.
Da, ti si taj koji pripada mizernoj manjini. U svakom pogledu.
Kikibombona wrote:Nego, sta je ovo, ponovo ih ISIL razbio?
Izgleda da jesu, ali nema jos nikakve potvrde. Vjerovatno ce se sutra znati vise.