Sirija vol. 2
- ioannes
#26476 Re: Sirija vol. 2
tvoj opis slijeda događaja je temeljna greška koju ti na početku činiš.... ne uzimajući u obzir situaciju do koje je uopće do toga svega došlo
- Co0l
#26477 Re: Sirija vol. 2
O cemu bolan ti pricas uopste i sta ovako nemušto pokusavas da kazes?ioannes wrote:tvoj opis slijeda događaja je temeljna greška koju ti na početku činiš.... ne uzimajući u obzir situaciju do koje je uopće do toga svega došlo
- ioannes
#26478 Re: Sirija vol. 2
stvar je sljedeća.... onaj mali demagog i patetičar gore(ne cool i ako to za njega ponekad vrijedi) pokušava sugerirati da onaj glumac simpatizira sa tamnom stranom jer ima hashtag "save aleppo" ne uzimajući u obzir da je on glumac i taj hashtag koriste svi u svoje svrheBlack swan wrote:to je neki liberalni ateista krscanin ili je u procesu prelaska na islam
sirijski obrnuti vladimir srebrov
- Ironmen
#26479 Re: Sirija vol. 2
Co0l wrote:9 dana naspram 5 godina...Ironmen wrote:Nusra i teroristi iz FSA 9 dan zaredom nastavili gadjati civilne objekte u Allepu.
Gledaj ti to kako hoces ali za osudu su sve civilne zrtve pogotovo sada kada stradaju civili u dijelovima Allepa sa obadvije strane koje do sada nisu trpila veca ratna razaranja u tome je problem sto se sukob i ubijanja civila u zadnjih 10 dana prosirio i to sve zahvaljujuci nusri i FSA koja je prva pocela sa minobacackom vatrom o tome se radi.
Ne znam samo zasto je to toliko tesko osuditi ja sam uvjek prvi na forumu osudio avijaciu SAA kada je djelovala po civilnim objektima sarajevoxxx se pravda da nusra gadja civilne objekte zato sto vise niko nije ostao normalan u Siriji mislim stvarno.
- Ironmen
#26480 Re: Sirija vol. 2
https://www.youtube.com/watch?v=_IPl3-BDmKQ
Zanimljiva kratka reportaza o financiranju ISILA. Zanimljivo je i to koliko je samo Turska profitirala ratom u Siriji i Iraku.
Zanimljiva kratka reportaza o financiranju ISILA. Zanimljivo je i to koliko je samo Turska profitirala ratom u Siriji i Iraku.
- Krokodajl
#26481 Re: Sirija vol. 2
Ovo dernečenje Nusre po Alepu je samo dodatna voda na mlin Bašaru Al Asadu.
Mnogi stanovnici SAA Alepa su izbjeglice iz drugih dijelova Alepa ali i Sirije, mnogi među njima su ako ništa neutralni, ima ih vjerovatno i koji ne vole Asada.
Razlog zašto su došli u SAA dio Alepa je taj jer te tamo avionska bomba ne može ubiti, vidimo da iz dana u dan mnoštvo civila gine ali što je simptomatično, kada Asad napada Alep, on baci 2-3 avio bombe i masakrira 20-30 ljudi odjednom i to zbirno bude preko 100.
Zamislite onda o kakvom granatiranju govorimo kada Nusrići koriste kanalizacijske cijevi da ispale hand made krmače i ubiju više ljudi nego što Asadova avijacija uspije ?
Eh sad da se vratim na početak, kada ti neko ubije oca mater sestru brata, nema tog Asada, Bagdadija, Hidžaba što ga može zamijeniti, samim time u takvim situacijama se stavljaš na stranu onog koji te nije ubio, u ovom slučaju Asada.
To je sasvim normalna reakcija čovjeka, a ne nenormalna kao što sarajevoxxx kaže.
Zašto bi neko u SAA dijelu Alepa razbijao glavu što neko u Madaji nema šta da jede ili jer neki majmun ruši Palmiru, Sirijci su znali da će put svrgnjavanja Asada biti krvav i težak, pa valjda oni znaju kakav je Asad diktator, ako su mislili da će im mahnit sa prozora i reć, halalte vi meni ja vamam i evo ostavka Allahimanet onda su se zajebali ili su budale. Arap na SAA dijelu Sirije je svoju porodicu situirao, mnogi su tamo otišli jer ne žele rat i znaju da su sigurniji nego u Idlibu, Raki i da ih tamo nema nikakav avion bombardovati ali kada mu dirneš u tu svetinju to je onda put bez povratka. Nakon toliko godina rata Asad i dalje ima podršku među ogromnim dijelom stanovnika Sirije, jer iza svakog ubijenog vojnika SAA stoji porodica koja se priprema za osvetu.
To je Arapski mentalitet, tako je bilo, tako će ostati.
Mnogi stanovnici SAA Alepa su izbjeglice iz drugih dijelova Alepa ali i Sirije, mnogi među njima su ako ništa neutralni, ima ih vjerovatno i koji ne vole Asada.
Razlog zašto su došli u SAA dio Alepa je taj jer te tamo avionska bomba ne može ubiti, vidimo da iz dana u dan mnoštvo civila gine ali što je simptomatično, kada Asad napada Alep, on baci 2-3 avio bombe i masakrira 20-30 ljudi odjednom i to zbirno bude preko 100.
Zamislite onda o kakvom granatiranju govorimo kada Nusrići koriste kanalizacijske cijevi da ispale hand made krmače i ubiju više ljudi nego što Asadova avijacija uspije ?
Eh sad da se vratim na početak, kada ti neko ubije oca mater sestru brata, nema tog Asada, Bagdadija, Hidžaba što ga može zamijeniti, samim time u takvim situacijama se stavljaš na stranu onog koji te nije ubio, u ovom slučaju Asada.
To je sasvim normalna reakcija čovjeka, a ne nenormalna kao što sarajevoxxx kaže.
Zašto bi neko u SAA dijelu Alepa razbijao glavu što neko u Madaji nema šta da jede ili jer neki majmun ruši Palmiru, Sirijci su znali da će put svrgnjavanja Asada biti krvav i težak, pa valjda oni znaju kakav je Asad diktator, ako su mislili da će im mahnit sa prozora i reć, halalte vi meni ja vamam i evo ostavka Allahimanet onda su se zajebali ili su budale. Arap na SAA dijelu Sirije je svoju porodicu situirao, mnogi su tamo otišli jer ne žele rat i znaju da su sigurniji nego u Idlibu, Raki i da ih tamo nema nikakav avion bombardovati ali kada mu dirneš u tu svetinju to je onda put bez povratka. Nakon toliko godina rata Asad i dalje ima podršku među ogromnim dijelom stanovnika Sirije, jer iza svakog ubijenog vojnika SAA stoji porodica koja se priprema za osvetu.
To je Arapski mentalitet, tako je bilo, tako će ostati.
- Fantassin
- Opetja033
#26483 Re: Sirija vol. 2
Znaci ovako: jucer sirijski antirezimski aktivisti pokrenuli kampanju protiv Assadovih i ruskih bombardovanja Halepa. Obojili profile u crvenu boju po svim socijalnim mrezama, koriste hashtagove #SaveAleppo. Jucer taj lik, glumac, postavi svoju sliku - u crvenoj majici i sa hastagom #SaveAleppo.
Trebas bas biti debil, ignorant ili manipulatorski petljanac pa da zakljucis nesto drugo osim da se radi o osudi Assadovog sumanutog bombardovanja i pokolja civila Halepa.
Trebas bas biti debil, ignorant ili manipulatorski petljanac pa da zakljucis nesto drugo osim da se radi o osudi Assadovog sumanutog bombardovanja i pokolja civila Halepa.
- Opetja033
#26484 Re: Sirija vol. 2
Halep: Pobunjenici ponovo oslobodili slijedeca sela: Tall Shaer, Kasajik & Mazrah Shaheen. Ovo je mapa od jucer. Pobunjenici su napredovali i nakon toga.

U proteklih 9-10 dana, Assadova avijacija je ubila preko 200 civila u Halepu.

U proteklih 9-10 dana, Assadova avijacija je ubila preko 200 civila u Halepu.
-
Haman
#26485 Re: Sirija vol. 2
AKADEMIK ESAD DURAKOVIĆ: "Zapad je bio inicijator haosa među muslimanima"
Nova knjiga akademika prof.dr. Esada Durakovića “Međumuslimanski ratovi danas: krivo shvaćanje islama“, objavljena u izdanju sarajevske Tugre, promovirana je sinoć u Kulturnom centru „Kralj Fahd“ u Mostaru.

Esad DurakovićSa promocije u Mostaru Foto: Vijesti.ba
Na vrlo zanimljiv, čitalački razumljiv i prijemčiv način, knjiga se bavi fundamentalnim pitanjima položaja muslimana danas u svijetu, te shvaćanja i tumačenja islama.
Prema riječima profesora Durakovića, muslimanski svijet danas je u krizi koja se čini sudbinskom. Nakon pada komunizma, smatra on, Zapad je usmjerio svoju ideološku oštricu, ali i svoje ratničke potencijale protiv islama i muslimanskog svijeta kao glavnog i globalnog neprijatelja.
"U tome je postigao ekstremno negativne rezultate: muslimanski svijet je postao stratište, a islam glavna ideološka meta", navodi prof. dr. Duraković u uvodu knjige.
Nesumnjivo je da je Zapad, zbog svojih sebičnih interesa, bio inicijator haosa koji je zahvatio zemlje i regije sa muslimanskom populacijom, smatra Duraković: „Stranci su bili ti koji su 'oslobodili' te unutrašnje sile razdora i haosa, a onda otišli, dok se muslimani međusobno uništavaju u neshvatljivom poimanju povoda i razloga: 'pucaju jedni na druge u ime i u slavu jednog te istog Boga'. U kolopletu današnjih trvenja u muslimanskom svijetu, punih paradoksa i apsurda, sve do ludila koji vlada takvim situacijama, nema nikakve sumnje da su neki ljudi odlučili da se bave onim što je - Božije. Dakle, idu dotle da preuzimaju Božije ingerencije."
No, okrivljavanjem samo i isključivo Zapada, dodaje Duraković, pravi se velika greška jer se tako prikrivaju slabosti samih muslimana, a upravo te slabosti danas generiraju kataklizmičke ratove u muslimanskom svijetu.
„Stoga vjerujem da muslimani moraju promijeniti odnos prema sebi, prema svome stanju, čak prema vlastitoj „muslimanskoj svijesti“, a to znači – moraju temeljito preispitati svoje razumijevanje islama. U tome je osnovni problem toga svijeta, i u tome jeste mogućnost da se odupru sveopćoj destrukciji. Duraković ističe kako je za muslimane danas od ključne važnosti da svoj fokus u osmatranju posvemašnje krize pomjere od traženja krivaca samo na Zapadu, ka onim dubokim bunarima otrova i mržnje među samim muslimanima, a kojima se uništavaju svi zajedno, prikazujući islam – istovremeno i dramatično pogrešno – kao vjeru užasa i nasilja, kako međusobno tako i prema drugima. Sve je to posljedica pogrešnog razumijevanja islama, smatra prof. dr. Esad Duraković. (SB/Vijesti.ba)
Nova knjiga akademika prof.dr. Esada Durakovića “Međumuslimanski ratovi danas: krivo shvaćanje islama“, objavljena u izdanju sarajevske Tugre, promovirana je sinoć u Kulturnom centru „Kralj Fahd“ u Mostaru.

Esad DurakovićSa promocije u Mostaru Foto: Vijesti.ba
Na vrlo zanimljiv, čitalački razumljiv i prijemčiv način, knjiga se bavi fundamentalnim pitanjima položaja muslimana danas u svijetu, te shvaćanja i tumačenja islama.
Prema riječima profesora Durakovića, muslimanski svijet danas je u krizi koja se čini sudbinskom. Nakon pada komunizma, smatra on, Zapad je usmjerio svoju ideološku oštricu, ali i svoje ratničke potencijale protiv islama i muslimanskog svijeta kao glavnog i globalnog neprijatelja.
"U tome je postigao ekstremno negativne rezultate: muslimanski svijet je postao stratište, a islam glavna ideološka meta", navodi prof. dr. Duraković u uvodu knjige.
Nesumnjivo je da je Zapad, zbog svojih sebičnih interesa, bio inicijator haosa koji je zahvatio zemlje i regije sa muslimanskom populacijom, smatra Duraković: „Stranci su bili ti koji su 'oslobodili' te unutrašnje sile razdora i haosa, a onda otišli, dok se muslimani međusobno uništavaju u neshvatljivom poimanju povoda i razloga: 'pucaju jedni na druge u ime i u slavu jednog te istog Boga'. U kolopletu današnjih trvenja u muslimanskom svijetu, punih paradoksa i apsurda, sve do ludila koji vlada takvim situacijama, nema nikakve sumnje da su neki ljudi odlučili da se bave onim što je - Božije. Dakle, idu dotle da preuzimaju Božije ingerencije."
No, okrivljavanjem samo i isključivo Zapada, dodaje Duraković, pravi se velika greška jer se tako prikrivaju slabosti samih muslimana, a upravo te slabosti danas generiraju kataklizmičke ratove u muslimanskom svijetu.
„Stoga vjerujem da muslimani moraju promijeniti odnos prema sebi, prema svome stanju, čak prema vlastitoj „muslimanskoj svijesti“, a to znači – moraju temeljito preispitati svoje razumijevanje islama. U tome je osnovni problem toga svijeta, i u tome jeste mogućnost da se odupru sveopćoj destrukciji. Duraković ističe kako je za muslimane danas od ključne važnosti da svoj fokus u osmatranju posvemašnje krize pomjere od traženja krivaca samo na Zapadu, ka onim dubokim bunarima otrova i mržnje među samim muslimanima, a kojima se uništavaju svi zajedno, prikazujući islam – istovremeno i dramatično pogrešno – kao vjeru užasa i nasilja, kako međusobno tako i prema drugima. Sve je to posljedica pogrešnog razumijevanja islama, smatra prof. dr. Esad Duraković. (SB/Vijesti.ba)
- Co0l
#26486 Re: Sirija vol. 2
Naravno da je za osudu svako ubijanje civila ali je presmjesno da neki,poput tebe,pocnu osuđivati sve tek sada,nakon pet godina skoro svakodnevnog masakriranja građana Sirije od strane rezima i njegovih mentora i tek nakon pet godina te prakse misle glumit principijelnost jednom osudom.Kako da ne.Ironmen wrote:Co0l wrote:9 dana naspram 5 godina...Ironmen wrote:Nusra i teroristi iz FSA 9 dan zaredom nastavili gadjati civilne objekte u Allepu.
Gledaj ti to kako hoces ali za osudu su sve civilne zrtve pogotovo sada kada stradaju civili u dijelovima Allepa sa obadvije strane koje do sada nisu trpila veca ratna razaranja u tome je problem sto se sukob i ubijanja civila u zadnjih 10 dana prosirio i to sve zahvaljujuci nusri i FSA koja je prva pocela sa minobacackom vatrom o tome se radi.
Ne znam samo zasto je to toliko tesko osuditi ja sam uvjek prvi na forumu osudio avijaciu SAA kada je djelovala po civilnim objektima sarajevoxxx se pravda da nusra gadja civilne objekte zato sto vise niko nije ostao normalan u Siriji mislim stvarno.
- Krastavica
#26487 Re: Sirija vol. 2
Kakvi gradjani , sve sama banda i kriminalci , sve to treba potamanit ko zohare i bice mira
-
sarajevoxxxx
#26488 Re: Sirija vol. 2
Video: Posljednji trenuci pedijatra Muhameda Muaza snimljeni kamerom koja se nalazila u bolnici Al Quds u Halebu prije i tokom eksplozije u kojoj je stradao ovaj sirijski doktor i heroj.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6789377545
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6789377545
- Ironmen
#26489 Re: Sirija vol. 2
Snimci jucerasnjeg razaranja civilnih naselja u Allepu od strane nusre i FSA stravicno.
18+
https://www.youtube.com/watch?v=YLIXBUK4tJ4
18+
https://www.youtube.com/watch?v=YLIXBUK4tJ4
- Ironmen
#26490 Re: Sirija vol. 2
http://prntscr.com/aytza7"Moderate" terrorist groups in Aleppo brag about bombing civilians with bombs with Turkish slogans on them!
http://prntscr.com/aytzjwWho is burning #Aleppo? Slogan & anti-slogan by pro & oppo slogan, with red colour in common, exchanging accusation.
http://prntscr.com/aytzqi
- Kikibombona
#26491 Re: Sirija vol. 2
Dzihadisti sa sjevera Alepa premlacuju svog vojnika pod optuzbom da je kriv za posljednji debakl koji su dozivjeli u srazu sa SDF!
https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 1859687424
Bolenici se sada kolju medjusobno. To je copor hijena za koji ne znas kako ce reagovati, ko ce se protiv koga okrenuti...
Ovako su isto udarali svog borca nakon sto ih je SDF razvalio u Deir Selmanu i preuzeo selo.
EDIT
I da napomenem, ovaj covjek je iz Azaza a udaraju ga banditi iz Jaish al-Sunna, skupine koja dolazi iz Homsa.
Bolenici se sada kolju medjusobno. To je copor hijena za koji ne znas kako ce reagovati, ko ce se protiv koga okrenuti...
Ovako su isto udarali svog borca nakon sto ih je SDF razvalio u Deir Selmanu i preuzeo selo.
EDIT
I da napomenem, ovaj covjek je iz Azaza a udaraju ga banditi iz Jaish al-Sunna, skupine koja dolazi iz Homsa.
- Ironmen
#26492 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da su vlastitiom greskom izgubili mnogo boraca ne znam o cemu se tacno radi.Kikibombona wrote:Dzihadisti sa sjevera Alepa premlacuju svog vojnika pod optuzbom da je kriv za posljednji debakl koji su dozivjeli u srazu sa SDF!
- Opetja033
#26493 Re: Sirija vol. 2
Sumnja se da su zavaljeni, YPG/SDF im je napravio zamku. Sumnja se da im je nekao odao tacne informacije.
To sam jucer procitao ali da me sad neko ubije ne mogu se sjetiti gdje i ko je napisao.
To sam jucer procitao ali da me sad neko ubije ne mogu se sjetiti gdje i ko je napisao.
-
solar7
#26494 Re: Sirija vol. 2
Za sve zrtve i na jednoj i drugoj strani krivac je uvijek asadIronmen wrote:Co0l wrote:9 dana naspram 5 godina...Ironmen wrote:Nusra i teroristi iz FSA 9 dan zaredom nastavili gadjati civilne objekte u Allepu.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#26495 Re: Sirija vol. 2
A vanzemoljci?solar7 wrote:Za sve zrtve i na jednoj i drugoj strani krivac je uvijek asadIronmen wrote:Co0l wrote: 9 dana naspram 5 godina...
- Grean
#26496 Re: Sirija vol. 2
I ja mu gledam komentar pa ne mogu da vjerujem.Co0l wrote:Tako je brate krscanine.Sve su to Alijini Srbi!Black swan wrote:to je neki liberalni ateista krscanin ili je u procesu prelaska na islam
sirijski obrnuti vladimir srebrov
Forum ispusni ventil za frustracije koje se ne smiju iskazati u svakodnevnom zivotu posto je tad i on oficijelno Alijin
- Kikibombona
#26497 Re: Sirija vol. 2
Ma sumnjaju oni u sve zivo. Moze biti da je sumnja opravdana ili neopravdana. Od paranoje pate definitivno. Isto ovako su pretukli jednog svog (pitanje je da li je ziv sada) nakon sto su ga optuzili da je pomogao SDF da zauzme Deir Selman. Mnogi ljudi na strani dzihadista su prije ovih sukoba imali neke kontakte sa YPG i posebno Dzejs Suvar, pa su oni valjda na udaru sada...Opetja033 wrote:Sumnja se da su zavaljeni, YPG/SDF im je napravio zamku. Sumnja se da im je nekao odao tacne informacije.
Talal Silo, glasnogovornik SDF (etnicki Turkmen), danas izjavio da su dobili poziv od gradjana sjevernog Alepa da ih oslobode od ISILa i dzihadista. Odgovorio je da ce reakcija uskoro uslijediti!
Zvanicni tviter nalog SDF
https://twitter.com/QSD00963/status/726363744335466498
- walter kurtz
#26498 Re: Sirija vol. 2
Ameri na obuci kod pesmerga 
- dragma
- Vozim: Pješe
#26499 Re: Sirija vol. 2
No comment
-
zrakomlat
#26500 Re: Sirija vol. 2