Krokodajl wrote:@Naslovnica
Friška iz DeZ.
Sirija vol. 2
-
Naslovnica
#26326 Re: Sirija vol. 2
- Kikibombona
#26327 Re: Sirija vol. 2
Svi kurdski aktivisti i YPG zvanicno tvrde da ze Nusra nalazi na sjeveru Alepa. To Turci pokusavaju prikriti ali im ne ide nesto.Opetja033 wrote:
Izvor za ovakvu tvrdnju?
Nusre nema na sjeveru Halepa vec duze od pola godine, haman godinu citavu.
Kurdski aktivisti su iznijeli bruku dokaza da se Nusra nalazi na sjeveru Alepa.
Evo zastave koje su kurdsko-arapske snage zaplijenile od dzihadista u Tel Rifatu u februaru ove godine

- Opetja033
#26328 Re: Sirija vol. 2
Nijedna od ovih zastava nije zastava Nusre. A i sve da se nadje zastave Nusre to ne mora nista znaciti pobogu. Pa naravno da je YPG-u i "kurdskim aktivistima" cilj da predstave kako se bore protiv Nusre, lakse im je opravdati djelovanje protiv FSA.Kikibombona wrote:Svi kurdski aktivisti i YPG zvanicno tvrde da ze Nusra nalazi na sjeveru Alepa. To Turci pokusavaju prikriti ali im ne ide nesto.Opetja033 wrote:
Izvor za ovakvu tvrdnju?
Nusre nema na sjeveru Halepa vec duze od pola godine, haman godinu citavu.
Kurdski aktivisti su iznijeli bruku dokaza da se Nusra nalazi na sjeveru Alepa.
Evo zastave koje su kurdsko-arapske snage zaplijenile od dzihadista u Tel Rifatu u februaru ove godine
Jbt zivot na svim ostalim podrucjima gdje djeluje je u potpunosti nemoguce sakriti da su tu ali eto, nekim cudom, nema nijednog jedinog dokaza da se nalaze na sjeveru Halepa. Nijednog!
Snimak, fotografija, bilo sta konkretno? Nemate. Dovidjenja i prijatno.
- Opetja033
#26329 Re: Sirija vol. 2
FSA ponovo usla u dva sela koje je Daesh sinoc zauzeo: Ayn Daqnah and Tal Baluni
Isto tako zestoke borbe izmedju FSA i proteroristickog YPG-a na samom ulazu u Tal Rifat.
Isto tako zestoke borbe izmedju FSA i proteroristickog YPG-a na samom ulazu u Tal Rifat.
-
Novak20
#26330 Re: Sirija vol. 2
Evo ruskih procjena o nusri na sjeveru Alepa.
Over 1,000 Jabhat al-Nusra militants concentrated north of Aleppo — ministry
More:
http://tass.ru/en/world/868135
Over 1,000 Jabhat al-Nusra militants concentrated north of Aleppo — ministry
More:
http://tass.ru/en/world/868135
- Kikibombona
#26331 Re: Sirija vol. 2
Ova sela je kontrolisao YPG. Ayn Daqnah se nalazi u neposrednoj blizini Menga. Dakle, dok trpe zestok napad ISILa, likovi su odlucili napasti kurdsko-arapsku koaliciju, Dzejs Suvar i YPG. I poslije ce biti plakanja. Nevjerovatno.Opetja033 wrote:FSA ponovo usla u dva sela koje je Daesh sinoc zauzeo: Ayn Daqnah and Tal Baluni
- Opetja033
#26332 Re: Sirija vol. 2
U pravu si, do mene.Kikibombona wrote:Ova sela je kontrolisao YPG. Ayn Daqnah se nalazi u neposrednoj blizini Menga. Dakle, dok trpe zestok napad ISILa, likovi su odlucili napasti kurdsko-arapsku koaliciju, Dzejs Suvar i YPG. I poslije ce biti plakanja. Nevjerovatno.Opetja033 wrote:FSA ponovo usla u dva sela koje je Daesh sinoc zauzeo: Ayn Daqnah and Tal Baluni
I treba prvo sa proteroristickim YPG-om zavrsiti posao. Pametno rade. Konstantno ih kurdski teroristi napadaju sa ledja dok se oni krse sa Daeshom. Mudar potez.
- Opetja033
#26333 Re: Sirija vol. 2
Evo i mape:
Proteroristicki YPG je konstantno napadao sa ledja, iz pravca Ayn Daqnaha, napadao polozaje FSA dok su se oni borili sa Daeshom. Sasvim ispravan i pametan potez!

Izvor: Conflict News, @Conflicts
Proteroristicki YPG je konstantno napadao sa ledja, iz pravca Ayn Daqnaha, napadao polozaje FSA dok su se oni borili sa Daeshom. Sasvim ispravan i pametan potez!

Izvor: Conflict News, @Conflicts
- Krokodajl
#26334 Re: Sirija vol. 2
Te "Nusre" koje ulaze su Turski Turkmeni koji se idu boriti na sjeveru Sirije u Turkmenskim jedinicama, dosta gore živi Turkmena, ali u isto vrijeme i u Kurdskim jedinicama je svaki drugi Kurd stranac ili uopšte nije Kurd.
EDIT. Ne negiram postojanje Nusre u tom dijelu, šta više mislim da ih ima ali njihova uloga je prilično minorna, i Nusra većinu boraca regrutuje kod lokalnih Arapa a ne Turkmena.
EDIT. Ne negiram postojanje Nusre u tom dijelu, šta više mislim da ih ima ali njihova uloga je prilično minorna, i Nusra većinu boraca regrutuje kod lokalnih Arapa a ne Turkmena.
Last edited by Krokodajl on 27/04/2016 15:34, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#26335 Re: Sirija vol. 2
Ja uvijek kontao da je YPG protivteroristički, a ne proteroristički?!

-
republikauzicka
#26336 Re: Sirija vol. 2
@BosnjoBoy
Hearing on radio, #ISIS militans inside strategic Dudijan village,
in north #Aleppo province, #Syria
@BosnjoBoy (2) I lost contact to a friend, he is inside a 12 men group & currently surrounded.........
@BosnjoBoy (3)
They won't make it alive, I'm sorry but more than 22 groups present in this area,
mafia state, they ran away #Syria
Hearing on radio, #ISIS militans inside strategic Dudijan village,
in north #Aleppo province, #Syria
@BosnjoBoy (2) I lost contact to a friend, he is inside a 12 men group & currently surrounded.........
@BosnjoBoy (3)
They won't make it alive, I'm sorry but more than 22 groups present in this area,
mafia state, they ran away #Syria
-
republikauzicka
#26337 Re: Sirija vol. 2
SAA dere teroriste na sjeveru Latakije
unistavanje teroristickog snajperskog gnijezda kod Damaska
unistavanje teroristickog snajperskog gnijezda kod Damaska
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26338 Re: Sirija vol. 2
bas sam gledao jaro kakav je ono zvuk

- Maystor
#26339 Re: Sirija vol. 2
Evo šta kaže HasanOpetja033 wrote: Ne zajebaji sviju ti. Pa proassadovi forumasi ovdje nazivaju debila Fadela nazivaju propagandistom, cini mi se da si i ti sam to jednom napisao ali nisam siguran.
Na jednu stranu osobe poput Elijaha i Hassana Ridhe a na drugu stranu ovaj debil i Sidorenko.
Realno i sam si toga svjestan, ne znam sto ti treba uopce da ga branis jer sam sasvim siguran da ni sam ne vjerujes u ovo sto si napisao. Ono realno i iskreno.
Porediti ga sa AA je smijesno. Poredjenje sa ludjakom Mladenom Maricem je sasvim na mjestu.
Hassan Ridha @sayed_ridha 4h4 hours ago
Jaish Al-Mujahideen announce death of 21 of its fighters during a failed offensive on #SAA in west #Aleppo

Dakle, samo jedna teroristička skupina priznaje pogibiju 21 člana, što će reći da Fadelova vijest ima smisla.
- Kombat
#26340 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da su im saveznici poslali ostatak zalihe V2 raketa zaplijenjenih 1945 u Penemundeu!Black swan wrote:bas sam gledao jaro kakav je ono zvuk![]()
- Opetja033
#26341 Re: Sirija vol. 2
Nema @Salika, @Patka, @Klavikule. Pa i @cbrt se rijetko javlja.
Zna li iko sta je sa njima?
- Maystor
#26342 Re: Sirija vol. 2
Pretpostavljam da su izgubili interes za temu, kao i ja sam (iako još uvijek pišem ponešto). Sve je već rečeno, a tema polahko klizi u besmisao.
P.S. zajebaju me manijaci na poslu, moro sam se na sudiju vadit.
- Opetja033
#26343 Re: Sirija vol. 2
Ono je bilo na jugu Halepa, ali nije toliko bitno.Maystor wrote:Evo šta kaže HasanOpetja033 wrote: Ne zajebaji sviju ti. Pa proassadovi forumasi ovdje nazivaju debila Fadela nazivaju propagandistom, cini mi se da si i ti sam to jednom napisao ali nisam siguran.
Na jednu stranu osobe poput Elijaha i Hassana Ridhe a na drugu stranu ovaj debil i Sidorenko.
Realno i sam si toga svjestan, ne znam sto ti treba uopce da ga branis jer sam sasvim siguran da ni sam ne vjerujes u ovo sto si napisao. Ono realno i iskreno.
Porediti ga sa AA je smijesno. Poredjenje sa ludjakom Mladenom Maricem je sasvim na mjestu.
Hassan Ridha @sayed_ridha 4h4 hours ago
Jaish Al-Mujahideen announce death of 21 of its fighters during a failed offensive on #SAA in west #Aleppo
Dakle, samo jedna teroristička skupina priznaje pogibiju 21 člana, što će reći da Fadelova vijest ima smisla.
Brate, znas li sta je preko 100 ljudi u jednom danu? I to relativno mirnom.
Pa zemlja i nebo su gorili prosle godine kad je ono Assad popusio foru sa spajanjem enklava (Zehra-Baniyas) i na kraju 70-tak mrtvih bilo.
Ista cifra neki dan u neuspjelom napadu na Handarat i Ein Isa (ili kako se vec zove).
Hrpa snimaka, fotki. A sad nista (a nije ni da Assadovi ne vole slikati takve stvari).
Uopce nije bilo nikakvih izvjestaja o borbama. 100 poginulih na jednom frontu u jednom danu je ogrooooman gubitak.
Helem nejse.
- Opetja033
#26344 Re: Sirija vol. 2
Nije ista tema bez njih. Ali fakat nije. Realno, koliko god me puta ispizdio, i @Chelli mi nedostaje.Maystor wrote:Pretpostavljam da su izgubili interes za temu, kao i ja sam (iako još uvijek pišem ponešto). Sve je već rečeno, a tema polahko klizi u besmisao.
@Dragma se isto sve rijedje javlja. @Zrakomlat. @Kurtz.
Ako se ovi stari nickovi ne pocnu vracati, ni ja ne vidim vise svrhu piskaranja ovdje.
P.S. Mene bi bilo stid bilo koga provocirati da je Sarajevo na onakav nacin dobilo. Ali to nema obraza. Svi su oni Mulalic.
- Kombat
#26345 Re: Sirija vol. 2
Šehidili...Opetja033 wrote:Nema @Salika, @Patka, @Klavikule. Pa i @cbrt se rijetko javlja.
-
ultrajvosa 1987
#26346 Re: Sirija vol. 2
Cigani i stid, obraz... ?!Opetja033 wrote:Nije ista tema bez njih. Ali fakat nije. Realno, koliko god me puta ispizdio, i @Chelli mi nedostaje.Maystor wrote:Pretpostavljam da su izgubili interes za temu, kao i ja sam (iako još uvijek pišem ponešto). Sve je već rečeno, a tema polahko klizi u besmisao.
Ako se ovi stari nickovi ne pocnu vracati, ni ja ne vidim vise svrhu piskaranja ovdje.
P.S. Mene bi bilo stid bilo koga provocirati da je Sarajevo na onakav nacin dobilo. Ali to nema obraza. Svi su oni Mulalic.
-
zrakomlat
#26347 Re: Sirija vol. 2
Pratim i dalje svaki dan, tu i tamo se javim. Što se tiče ostalih bilo je nekih banova, Čeli na drugoj temi, a ovdje su mislim Patak i Salik, nisam siguran, po mjesec dobili, ne znam jel isteklo. Za Waltera i mene zanima, davno je upao zadnji put, niđe ga. Nema vala ni Japina, ubaci svako 3-4 dana parolu, i nestane. Insomnije ima, ali ga često viđam i na automobilizmu, Sumir utanjio.Opetja033 wrote:Nije ista tema bez njih. Ali fakat nije. Realno, koliko god me puta ispizdio, i @Chelli mi nedostaje.Maystor wrote:Pretpostavljam da su izgubili interes za temu, kao i ja sam (iako još uvijek pišem ponešto). Sve je već rečeno, a tema polahko klizi u besmisao.
A u pravu si, forum izgubi "ono nešto"
PS zna li iko, ako je neko banovan na jednoj temi, jel moze pisati na drugoj ili ne može ni na jednoj do isteka bana?
- Opetja033
#26348 Re: Sirija vol. 2
Ne moze pisati nikako na forumu do isteka bana. Vidi se da nemas iskustvazrakomlat wrote:Pratim i dalje svaki dan, tu i tamo se javim. Što se tiče ostalih bilo je nekih banova, Čeli na drugoj temi, a ovdje su mislim Patak i Salik, nisam siguran, po mjesec dobili, ne znam jel isteklo. Za Waltera i mene zanima, davno je upao zadnji put, niđe ga. Nema vala ni Japina, ubaci svako 3-4 dana parolu, i nestane. Insomnije ima, ali ga često viđam i na automobilizmu, Sumir utanjio.Opetja033 wrote:Nije ista tema bez njih. Ali fakat nije. Realno, koliko god me puta ispizdio, i @Chelli mi nedostaje.Maystor wrote:Pretpostavljam da su izgubili interes za temu, kao i ja sam (iako još uvijek pišem ponešto). Sve je već rečeno, a tema polahko klizi u besmisao.
A u pravu si, forum izgubi "ono nešto"kad nema raje koju čitam od početka. Pa makar se i ne slagao s nekima. Valjalo bi da se vrate. Siguran sam da banovani i dalje prate, a Čeliju je možda i suza kanula kad je pročitao ovo tvoje
PS zna li iko, ako je neko banovan na jednoj temi, jel moze pisati na drugoj ili ne može ni na jednoj do isteka bana?
Znam da je @Chelli banovan na drugoj temi. Nisam znao za @Patka i @Salika da su banovani. Moze li neko 100% potvrditi?
@Japina, @nesanicu i @sumira upratim i ovdje i na drugim temama.
Drago mi je da si i ti tu.
Fakat nije isto kada nema raje koja je na ovoj temi od pocetka/duze vremena.
- Lincoln-Burrows
#26349 Re: Sirija vol. 2
Jel to ozbiljno pitaš ili ...?zrakomlat wrote:
-
zrakomlat
#26350 Re: Sirija vol. 2
Najozbiljnije, stvarno ne znam, tj nisam znao, imao sam primjerno vladanje. Evo @Opetja033 je odgovorio i objasnio razlog neupućenosti.Lincoln-Burrows wrote:Jel to ozbiljno pitaš ili ...?zrakomlat wrote:
Ok, onda će se ekipa valjda vratiti kad izađe iz hapsa.Ne moze pisati nikako na forumu do isteka bana. Vidi se da nemas iskustva