Znam momka licno i znam sta misli o svemu. Ima sve svoje razloge, a nijedan od razloga nisu ljubav ili odanost.Herr Flick wrote:Opetja033 wrote:Ubicemo vas, kurcu necete valjati!!
Ja te jebem Zeljeznicareeeee![]()
![]()
![]()
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... oe=57B088B
![]()
![]()
Inace ima jos jedna njegova slika sa Assadom u pozadini,nebi ti bilo dobro da je vidis
Sirija vol. 2
- Opetja033
#26176 Re: Sirija vol. 2
- insomnia78
#26177 Re: Sirija vol. 2
Šio mi ga Đura ...
Pa zar nije, cisto logicno eliminisati hezbolahovce i konvoje oruzja, bez ikakvog rizika, dronovima i avionima po Siriji nego cekati da ti ti isti ljudi tim istim oruzjem ubijaju vojnike u nekom, eventualnom sljedecem sukobu?
A i "malo" nategnuto djeluje ta "informacija" o otvaranju vatre na izraelske avione nad Sirijom
Zna se ko leti iznad Sirije tako da to odmah iskljucuje mogucnost greske a mislim da se svi slazemo da nema govora o nekakvoj namjeri
Avioni mogu biti ili koalicioni ili Izraelski a ni jedni ni drugi ne predstavljaju prijetnju ruskim dok bi namjerno obaranje, pogotovo izraelskog, svakako imalo posledice koje sumnjam da i Rusija moze sebi priustiti
Pa zar nije, cisto logicno eliminisati hezbolahovce i konvoje oruzja, bez ikakvog rizika, dronovima i avionima po Siriji nego cekati da ti ti isti ljudi tim istim oruzjem ubijaju vojnike u nekom, eventualnom sljedecem sukobu?
A i "malo" nategnuto djeluje ta "informacija" o otvaranju vatre na izraelske avione nad Sirijom
Zna se ko leti iznad Sirije tako da to odmah iskljucuje mogucnost greske a mislim da se svi slazemo da nema govora o nekakvoj namjeri
Avioni mogu biti ili koalicioni ili Izraelski a ni jedni ni drugi ne predstavljaju prijetnju ruskim dok bi namjerno obaranje, pogotovo izraelskog, svakako imalo posledice koje sumnjam da i Rusija moze sebi priustiti
- Co0l
#26178 Re: Sirija vol. 2
Kakve veze drugi slucaj ima sa prvim i tvojim apriori odbacivanjem bez da znas o cemu se uopste radi?Evo,ja cu ti odgovorit-ama bas nikakve osim skretanja s teme.Kikibombona wrote:Prvi put cujem je neko iznio takvu optuzbu. Sada sam guglao i osim novinara Fiska i njegove tvrdnje, nisam nista nasao na tu temu. Nijednu potvrdu od strane Baath partije ili SAA. Ako oni nisu potvrdili, vjerovatno se radi o dezinformaciji.Co0l wrote: Nek si ti odmah poletio da kazes da je to laz iako nemas pojma o tom događaju![]()
Usput,ne radi se o jednom oficiru,nema potrebe da umanjujes brojku,radi se o oficirima,mnozina.
S druge strane, o izrucenju 6 pripadnika YPG Nusra frontu u reziji Turske ispisane su stranice. YPG je direktno optuzio Tursku za ovaj slucaj.
- Kikibombona
#26179 Re: Sirija vol. 2
Pa ako o tome vlada u Damasku i SAA nista nije rekla, onda je velika vjerovatnoca da se nije ni desilo.Co0l wrote: Kakve veze drugi slucaj ima sa prvim i tvojim apriori odbacivanjem bez da znas o cemu se uopste radi?Evo,ja cu ti odgovorit-ama bas nikakve osim skretanja s teme.
- Co0l
#26180 Re: Sirija vol. 2
Hoces reci da rezim laze da je ono bio kvar na avionu?husein_kapetan wrote:Nego..
jednostavno bode oci.. ili mozda ne previse..
Najavise "plan B".. i novu opremu ali.. kako vidim isil obara sirijske avione...??
Izgleda poboljsali nisanske sprave na onom pamovima u posjedu..
Ma bice da je sve to slucajnost..
- Co0l
#26181 Re: Sirija vol. 2
Nije ti palo na pamet da se namjerno ne talasa jer im ne odgovara otvoreni sukob sa jos jednom stranom,sto i ti sam ponavljas?Kikibombona wrote:Pa ako o tome vlada u Damasku i SAA nista nije rekla, onda je velika vjerovatnoca da se nije ni desilo.Co0l wrote: Kakve veze drugi slucaj ima sa prvim i tvojim apriori odbacivanjem bez da znas o cemu se uopste radi?Evo,ja cu ti odgovorit-ama bas nikakve osim skretanja s teme.
- insomnia78
#26182 Re: Sirija vol. 2
Co0l wrote:Hoces reci da rezim laze da je ono bio kvar na avionu?husein_kapetan wrote:Nego..
Najavise "plan B".. i novu opremu ali.. kako vidim isil obara sirijske avione...??

- insomnia78
#26183 Re: Sirija vol. 2
Nacitaju se ljudi nekih poluinformacija i onda po sistemu "sto je babi milo" iskonstruisu neku svoju teoriju. I voilà, "zavjera ustasko dzihadska"
Al' 'ta ti znas slijepac, masmediji ti pojeli mozak
Al' 'ta ti znas slijepac, masmediji ti pojeli mozak
- Kikibombona
#26184 Re: Sirija vol. 2
Rezim ne funkcionise na taj nacin. Sa Kurdima su zakuhali vise puta u Hasaci i Alepu. Mogli su to objaviti i osuditi, da uberu koji politicki poen, niko ne kaze da su trebali digunuti avione i tenkove.Co0l wrote:
Nije ti palo na pamet da se namjerno ne talasa jer im ne odgovara otvoreni sukob sa jos jednom stranom,sto i ti sam ponavljas?
Nego, cestitam, lijepo te vidjeti kako agitujes u korist rezima!
Po prvi put?
- husein_kapetan
#26185 Re: Sirija vol. 2
"rezim" laze koliko i bilo koji "rezim" diljem svijeta u ratnim ili konfliktualnim situacijama..osim kada su dokazi evidentni.. sto ovdje slucaj nije..Co0l wrote:Hoces reci da rezim laze da je ono bio kvar na avionu?husein_kapetan wrote:Nego..
nego.. mozda grijesim ili slutim notu zajedljivosti.. blijedu ali obris nametljiv ima..
i zaboravih.. ipak si samo presutio poruku upisa.. ovo simptomaticno postaje
Last edited by husein_kapetan on 24/04/2016 21:40, edited 1 time in total.
- Co0l
#26186 Re: Sirija vol. 2
Jako plitka konstrukcija sa tvoje strane.Nazalost,nije ti prvi put.U stilu je onih forumskih asadovaca koji te svrstaju u simpatizera isila cim kazes nesto protv rezima.Gdje si ti u mom pisanju vidio da agitujem za rezim,to samo ti znas.Kikibombona wrote:Rezim ne funkcionise na taj nacin. Sa Kurdima su zakuhali vise puta u Hasaci i Alepu. Mogli su to objaviti i osuditi, da uberu koji politicki poen, niko ne kaze da su trebali digunuti avione i tenkove.Co0l wrote:
Nije ti palo na pamet da se namjerno ne talasa jer im ne odgovara otvoreni sukob sa jos jednom stranom,sto i ti sam ponavljas?
Nego, cestitam, lijepo te vidjeti kako agitujes u korist rezima!![]()
![]()
Po prvi put?
Sto se tice spomenutog slucaja,licno me plaho i ne zanima kao takav i ne bi me iznenadilo ni da je istina da se desio ni da nije.Osvrnuo sam se na tvoju reakciju na isti a ne na sam slucaj.Da se to desilo pisao je prilicno pozdan izvor.Po tvojim standardima to je onda nepobitna cinjenica,uzimajuci u obzir da koristis izvore tipa kojekakvih 'dr.partisana' i ostale mrake sa tvitera i fejsbuka kada zelis da nam kurdsku propagandu predstavis kao istinu.Robert Frisk i The Independent je u odnosu na tvoje izvore barem 16 nivoa iznad po vjerodostojnosti.
- Co0l
#26187 Re: Sirija vol. 2
A koji su to evidentni dokazi da je ISIL stingerom ili nekim drugim MANPAD-om oborio ovaj zadnji rezimski avion?husein_kapetan wrote:"rezim" laze koliko i bilo koji "rezim" diljem svijeta u ratnim ili konfliktualnim situacijama..osim kada su dokazi evidentni.. sto ovdje slucaj nije..Co0l wrote:Hoces reci da rezim laze da je ono bio kvar na avionu?husein_kapetan wrote:Nego..
nego.. mozda grijesim ili slutim notu zajedljivosti.. blijedu ali obris nametljiv ima..
- husein_kapetan
#26188 Re: Sirija vol. 2
je te uistinu ne kontam.. sta ja napisah da dodiruje ovo tvoje " evidentni dokaz obaranja stingerom ili.. zadnjeg sirijskog aviona".. svasta..Co0l wrote:A koji su to evidentni dokazi da je ISIL stingerom ili nekim drugim MANPAD-om oborio ovaj zadnji rezimski avion?husein_kapetan wrote:"rezim" laze koliko i bilo koji "rezim" diljem svijeta u ratnim ili konfliktualnim situacijama..osim kada su dokazi evidentni.. sto ovdje slucaj nije..Co0l wrote:
Hoces reci da rezim laze da je ono bio kvar na avionu?
U zadnje dvije godine ne izgiubise pola aviona kao poslednjih 40 dana..(70% isil i nusra).. ovaj podatak "slucajno" se poklapa sa najavom "plana B"..?
a ti se kacis tamo nekih " evidentnih dokaza".. opet svasta..
- Co0l
#26189 Re: Sirija vol. 2
Vidim ja da ti ne kontas,al hajd sto ne kontas mene,nego ne kontas ni sebe.Vezano za zadnji sruseni rezimski avion-pises da rezim laze osim kad su dokazi evidentni.Ja te onda pitam koji su to onda evidentni dokazi da je zadnji avion oboren a ne pao uslijed kvara,kako rezim tvrdi,ti meni odgovoras da me ne kontas.Kako onda nastaviti raspravu?husein_kapetan wrote:je te uistinu ne kontam.. sta ja napisah da dodiruje ovo tvoje " evidentni dokaz obaranja zadnjeg sirijskog aviona".. svasta..Co0l wrote:A koji su to evidentni dokazi da je ISIL stingerom ili nekim drugim MANPAD-om oborio ovaj zadnji rezimski avion?husein_kapetan wrote: "rezim" laze koliko i bilo koji "rezim" diljem svijeta u ratnim ili konfliktualnim situacijama..osim kada su dokazi evidentni.. sto ovdje slucaj nije..
U zadnje dvije godine ne izgiubise pola aviona kao poslednjih 40 dana..(70% isil i nusra).. ovaj podatak "slucajno" se poklapa sa najavom "plana B"..?
- husein_kapetan
#26190 Re: Sirija vol. 2
Polahko..a svako sam ovo trebao jednom napraviti.. ja se jednostavno ospem kada se moje iz konteksta izvlaci ili mu se druga poruka daje.. tvoje poimanje moga me zanima ko' lanjski snijeg ipak..Co0l wrote:Vidim ja da ti ne kontas,al hajd sto ne kontas mene,nego ne kontas ni sebe.Vezano za zadnji sruseni rezimski avion-pises da rezim laze osim kad su dokazi evidentni.Ja te onda pitam koji su to onda evidentni dokazi da je zadnji avion oboren a ne pao uslijed kvara,kako rezim tvrdi,ti meni odgovoras da me ne kontas.Kako onda nastaviti raspravu?husein_kapetan wrote:je te uistinu ne kontam.. sta ja napisah da dodiruje ovo tvoje " evidentni dokaz obaranja zadnjeg sirijskog aviona".. svasta..Co0l wrote:
A koji su to evidentni dokazi da je ISIL stingerom ili nekim drugim MANPAD-om oborio ovaj zadnji rezimski avion?
1) ne spomenuh jednim slovom obaranje "zadnjeg sirijskog aviona stingerom) tvoja dedukcija..vec sasvim drugo htjedoh reci..ova tvoja "informacija je plod maste tvoje..
2) Ti moj upis u stranu pokusa navesti da bi odvratio paznju na nevazan detalj od tebe konstruisan..
3) Ti ne citas ono sto je napisano.. vec se vodis vlastitom konstrukcijom iskrivljujuci napisano skartirajuci nepodobno,, i konstruisuci misao koja sa napisanim veze nema..
Trebas.. ipak.. mnogo caja popiti da bi sa mnom umne doskocice pravio.. ono sto napisemo i drugi citaju.. ne pravim slucaj ali kada u corsokak misli zapadnes.. zatvori oci i broj do deset.. od pomoci je..
- Co0l
#26191 Re: Sirija vol. 2
Ja znam da ti mislis da si plaho pametan.Jos samo kad bi to i kroz pisanje uspio da pokazes...husein_kapetan wrote:Polahko..a svako sam ovo trebao jednom napraviti.. ja se jednostavno ospem kada se moje iz konteksta izvlaci ili mu se druga poruka daje.. tvoje poimanje moga me zanima ko' lanjski snijeg ipak..Co0l wrote:
Vidim ja da ti ne kontas,al hajd sto ne kontas mene,nego ne kontas ni sebe.Vezano za zadnji sruseni rezimski avion-pises da rezim laze osim kad su dokazi evidentni.Ja te onda pitam koji su to onda evidentni dokazi da je zadnji avion oboren a ne pao uslijed kvara,kako rezim tvrdi,ti meni odgovoras da me ne kontas.Kako onda nastaviti raspravu?
1) ne spomenuh jednim slovom obaranje "zadnjeg sirijskog aviona stingerom) tvoja dedukcija..vec sasvim drugo htjedoh reci..ova tvoja "informacija je plod maste tvoje..
2) Ti moj upis u stranu pokusa navesti da bi odvratio paznju na nevazan detalj od tebe konstruisan..
3) Ti ne citas ono sto je napisano.. vec se vodis vlastitom konstrukcijom iskrivljujuci napisano skartirajuci nepodobno,, i konstruisuci misao koja sa napisanim veze nema..
Trebas.. ipak.. mnogo caja popiti da bi sa mnom umne doskocice pravio.. ono sto napisemo i drugi citaju.. ne pravim slucaj ali kada u corsokak misli zapadnes.. zatvori oci i broj do deset.. od pomoci je..
Dakle,insinuiras da je neko ISIL naoruzao Stingerima ili nekim slicnim prenosnim PA sredstvima.Pitan za dokaze te tvrdnje nemas nista ponuditi do svog misljenja,do kojeg si dosao bogtepita kakvim misaonim procesom.I onda ti mene optuzis za konstrukcije
Dalje,pricas o obaranju aviona a u toj prici ti je nevazan detalj da li je zadnji avion oboren ili je pao uslijed kavara.
Ali hajde,na stranu to sve,imas li neke dokaze kojima bi potkrijepio svoje insinuacije ili ne?
- Ironmen
#26192 Re: Sirija vol. 2
Herr Flick wrote:Opetja033 wrote:Ubicemo vas, kurcu necete valjati!!
Ja te jebem Zeljeznicareeeee![]()
![]()
![]()
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... oe=57B088B
![]()
![]()
Inace ima jos jedna njegova slika sa Assadom u pozadini,nebi ti bilo dobro da je vidis
- insomnia78
#26193 Re: Sirija vol. 2
A ti bi jos i dokaze, podli dzihadisto?
Nije ti dosta najava plana B?

Nije ti dosta najava plana B?
- nixon69
#26194 Re: Sirija vol. 2
Jel` ima sta novog i pametnog na temi,osim uobicajenog prepucavanja nekolicine cyber ratnika? 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#26195 Re: Sirija vol. 2
Ima. Sutra snijeg.nixon69 wrote:Jel` ima sta novog i pametnog na temi,osim uobicajenog prepucavanja nekolicine cyber ratnika?
- insomnia78
#26196 Re: Sirija vol. 2
Sto li ovo nema Salika?
Dje co'ek?
Dje co'ek?
- nixon69
#26197 Re: Sirija vol. 2
A i danas je nesto u tom stilu padalo,ali nista cudno za April mjesec.arman1 wrote:Ima. Sutra snijeg.
- arman1
#26198 Re: Sirija vol. 2
Najstariji bordel u Damasku (neregistrovan - registrovan kao hostel) prošli mjesec promijenio vlasnika. Stari vlasnik porijeklom kurd je preselio(na Ahiret). Dijeca objekat i biznis prodala nekom Libancu.nixon69 wrote:A i danas je nesto u tom stilu padalo,ali nista cudno za April mjesec.arman1 wrote:Ima. Sutra snijeg.
- arman1
#26200 Re: Sirija vol. 2
Ne znam lik koji mi je prenio vijest je friško oženjen, a punac mu čivija u Assadovoj policiji. Ne smije pisnuti PAPUČAR.nixon69 wrote:Kako se krecu cijene?