Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#24926 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Avetinho wrote:O cemu pricas? Tri stranice slika na ovoj temi su o "izborima" i "demokratiji" u Siriji. Tamo rat bjesni vec pet punih godina, a onde vidimo sretna lica kako poslusno glasaju ispod slika masovnog ubice, covjeka koji je potamanio stotine hiljada, unistio milione zivota i rastjerao pola nacije sirom svijeta.

Ne mozes zamisliti vecu sprdnju s demokratijom. Sjeverna Koreja i ti tvoji kandidati su daleki, daleki drugi na listi.
Nije to do izbora to je generalno do naroda.
Ta nasmijana i sretna lica možeš vidjeti po portalima i stranicama svaki dan na ulicama Damaska, Homsa...
Većinu ljudi rat ni ne interesuje, biraju manje zlo, šute i trpe.
Režimu se moraš prilagoditi, bilo da je na vlasti Assad, Hijab, Muslim, Bagdadi.
Činjenica je da se Assad šepuri ulicama Damaska ko da nije rat, a to nije do Assada no do naroda, mnogi su predsjednici u svijetu platili životom hodajući ulicama, a na Assada ni pokušaj atentata do sada ?
Što bi rekli Francuzi "C'est la vie", revolucija je propala i narod to vidi, on nema 3 života da se bode sa rogatim no prilagodi se u šuti, Siriju su uništili Sirijci ostali su samo doljevali ulje na vatru, što reče ovaj Kurd, "Najsretniji smo bili kad je bio Assad, tada su cijene ovaca bile najviše".
U ovoj rečenici je objašnjen sav sukob u Siriji, kakve demokratije, ljudska prava, borbe za vlast...
insomnia78

#24927 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

E, al' su morali pjevati himnu
Avetinho

#24928 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Krokodajl wrote:
Avetinho wrote:O cemu pricas? Tri stranice slika na ovoj temi su o "izborima" i "demokratiji" u Siriji. Tamo rat bjesni vec pet punih godina, a onde vidimo sretna lica kako poslusno glasaju ispod slika masovnog ubice, covjeka koji je potamanio stotine hiljada, unistio milione zivota i rastjerao pola nacije sirom svijeta.

Ne mozes zamisliti vecu sprdnju s demokratijom. Sjeverna Koreja i ti tvoji kandidati su daleki, daleki drugi na listi.
Nije to do izbora to je generalno do naroda.
Ta nasmijana i sretna lica možeš vidjeti po portalima i stranicama svaki dan na ulicama Damaska, Homsa...
Većinu ljudi rat ni ne interesuje, biraju manje zlo, šute i trpe.
Režimu se moraš prilagoditi, bilo da je na vlasti Assad, Hijab, Muslim, Bagdadi.
Činjenica je da se Assad šepuri ulicama Damaska ko da nije rat, a to nije do Assada no do naroda, mnogi su predsjednici u svijetu platili životom hodajući ulicama, a na Assada ni pokušaj atentata do sada ?
Što bi rekli Francuzi "C'est la vie", revolucija je propala i narod to vidi, on nema 3 života da se bode sa rogatim no prilagodi se u šuti, Siriju su uništili Sirijci ostali su samo doljevali ulje na vatru, što reče ovaj Kurd, "Najsretniji smo bili kad je bio Assad, tada su cijene ovaca bile najviše".
U ovoj rečenici je objašnjen sav sukob u Siriji, kakve demokratije, ljudska prava, borbe za vlast...
Kazem ti, podrumasi. Sve bi to Caco u red doveo. Ovako im treba placenike bjelosvjetske ubice iz Libana dovoditi da ih spasavaju.
insomnia78

#24929 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Joj, gle'aj HiN sto glasuju
"Proljetni se miris širi, toplo sunce nama sja, na izbore kreeeće stranka SDA"
Pa ka'e "Es de a demokratija, es de a ljudska prava sva, es de a hajmo svi u glas..."
:lol:
sarajevoxxxx

#24930 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Herr Flick wrote:
Avetinho wrote:Predlazem ti da otvoris teme o izborima u Bahreinu, Kataru i Saudiji.

Do tada cemo se gromoglasno smijati ovome u Siriji sto cak i Bosanci smatraju demokratijom.
Naravno da su smijesni,i prije rata su bili smijesni,sve je ovo propaganda ali nemozes umanjit cinjenicu da je Sirija prije rata a i za vrijeme rata kao sto lik napisa OAZA demokratije za Saudiju
Glupost! Sigurnost jeste bila veća u Saudiji nego u Siriji. Šta ti treba više, kakva crna demokratija. Ljudi su se digli protiv Asada zbog mučenja u zatvorima siromaštva i nepravde. Neka ima sigurnosti za ostalo ćemo lahko.
dragma
Vozim: Pješe

#24931 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

moke_31 wrote:
Prava sirijsko-muslimanska elita po definiciji saxxxx. Nešto razmišljam i kontam da mi ih ne bi bilo previše žao kada bi ih se sutra dočepali oni iz Nusre i Ahrara. Sve po zaslugama.
.
Dovoljno si rekao o sebi, o Nusri and co. a i o ovim što (i zbog čega) Assadu mašu zastavicama.
ioannes

#24932 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

izbori u siriji.... demokrati na aparatima
Kombat

#24933 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

pa da lagano na 'iljaditu stranicu okrenemo, jel
dragma

#24934 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

16.04.2016. Qamishli, Rojava.

Veliki odziv birača :D
asurbanipal

#24935 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

:mrgreen:

:bih: :bih: :bih:
republikauzicka

#24936 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Sweida:

Image
Image
Image
Image
republikauzicka

#24937 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

dragma wrote:16.04.2016. Qamishli, Rojava.

Veliki odziv birača :D
slaba izlaznost :lol:

Kamisli,Sirija.

Image
Image
Image

Hasaka.Sirija.
Image
Image
dragma

#24938 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

republikauzicka wrote: ....
Ma sve ok, poštujem, ali vjeruj mi da je tamo tamo gdje su @kikijevi zapišali odziv birača mnogo manji.

Da ne kažem nikakav ;-)
Avetinho

#24939 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Ali ako stavi iste slike jos koji put, mozda ispadne odziv jos veci.

A i vise dobrovoljaca za Cacine kopace rovova.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#24940 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Kurdish security in Qamişlo preventing Assad's elections from taking place in areas under their control.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#24941 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

moke_31 wrote:
arman1 wrote:
kad napišeš ovakve bljuvotine kako možeš pogledati u ogledalo? Samo me interesuje.
Kako se ti možeš pogledati u ogledalo nakon bezbrojnih hvalospijeva i podrške monstrumu i djecoubici iz Damaska koji je odgovoran za 100 puta više sirijskih žrtava od ISIL-a? Podatke možeš naći u raspravi par stranica unazad.
100x više... Kakvi su to podaci? Izjave simpatizera daeša. To nisu podaci nego gomila LAŽI. Opet izvrćete.
Omar500

#24942 Re: Sirija vol. 2

Post by Omar500 »

Image

https://www.almasdarnews.com/article/pr ... ap-update/

With fighters from various Shiite factions – including Hezbollah (Lebanese paramilitary), the Iranian 65th Airborne Special Forces Brigade (Iranian military), Kata’ib Hezbollah (Iraqi paramilitary), Harakat Al-Nujaba (Iraqi paramilitary) Liwaa Abu Fadl Al-Abbas (Iraqi paramilitary) and Firqa Fatayyemoun (Afghan/Iranian volunteers) – deployed to southern Aleppo, this combined fighting force is expected to strike west and eventually reach the government-held Shiite enclave on the northern outskirts of Idlib city.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24943 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

da ih hoce vise deblokirati jbt vise od godinu su u blokadi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24944 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Bobi wrote:Kurdish security in Qamişlo preventing Assad's elections from taking place in areas under their control.
separatisti saokurdi
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24945 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Herr Flick wrote:
Avetinho wrote:Predlazem ti da otvoris teme o izborima u Bahreinu, Kataru i Saudiji.

Do tada cemo se gromoglasno smijati ovome u Siriji sto cak i Bosanci smatraju demokratijom.
Naravno da su smijesni,i prije rata su bili smijesni,sve je ovo propaganda ali nemozes umanjit cinjenicu da je Sirija prije rata a i za vrijeme rata kao sto lik napisa OAZA demokratije za Saudiju
sta je ovo veceras, komedijasi na nivou :izet: :lol:
svaka cast, treba nam vise sege i sale u ovim teskim vremenima :lol:

djon kliz lajk dis
Avetinho

#24946 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Zato onolika guzva u Siriji. Svi iz Saudije bjeze prema Damasku gdje im je bolje.
insomnia78

#24947 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ne prepirite se bezveze. Samo je jedna, istinska bliskoistocna demokratija
Krokodajl

#24948 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Ne prepirite se bezveze. Samo je jedna, istinska bliskoistocna demokratija
Jordan :thumbup:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#24949 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Krokodajl wrote:
insomnia78 wrote:Ne prepirite se bezveze. Samo je jedna, istinska bliskoistocna demokratija
Jordan :thumbup:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Izrael :thumbup:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
insomnia78

#24950 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Iran :D
Locked