Sirija vol. 2
- Opetja033
#24601 Re: Sirija vol. 2
FSA oslobodila i cementaru u Badiai (ist. Kalemun).
Kada je u pitanju propala ofanziva Assadovaca i njegovih terorista na Kalemun, twitter je prepun slika ubijenih i mrtvih Assadovaca. Izgleda da su ih bas nacepili jucer.
Prema propobunjenickim izvorima danas su imali dosta uspjeha na tom podrucju, ali necu sada nista bez potvrde da pisem.
Kada je u pitanju propala ofanziva Assadovaca i njegovih terorista na Kalemun, twitter je prepun slika ubijenih i mrtvih Assadovaca. Izgleda da su ih bas nacepili jucer.
Prema propobunjenickim izvorima danas su imali dosta uspjeha na tom podrucju, ali necu sada nista bez potvrde da pisem.
- Opetja033
#24602 Re: Sirija vol. 2
ioannes wrote:tendenciozno izvjestavas...to krsi sva pravila novinarstva.Opetja033 wrote:FSA dere guzove Daeshu na ist. Kalemunu. Dosta teritorije zauzeto, koliko sam skontao dijelom se radi o teritoriji koju su neki dan Assadovci maltene bez borbe prepustili Daeshu.
Propala jucerasnja ofanziva Assada i njegovih siitskih teroristickih saveznika na jugu Halepa. Slomili zube, bukvalno nista nisu zauzeli i na kraju dana izgubili na desetine vojnika.
Pobunjenici danas pokrenuli napad na tom podrucju.
- Krokodajl
#24603 Re: Sirija vol. 2
Ja koliko znam ta cesta u Istočnom Kalamunu je bila pod kontrolom pobunjenika, SAA je imala dogovor sa FSA da mogu koristiti tu cestu da dođu do aerodroma Sayqal.
Ako je istina da je baza 16 regimente i dalje pod kontrolom SAA onda situacija nije ni izbliza toliko dramatična po SAA koliko po pobunjenike jer su manje više izgubili sve što su držali na toj cesti.
Tu prije svega mislim na vojnu bazu 559-e brigade koju je FSA drala, ogroman vojni kompleks, Patak je pričao da je to 5 kilometara duga baza koju drže pobunjenici i da je veoma važna za FSA na tom prostoru, kako je ISIL tu ušao preko noći, pitanje je šta je bilo sa naoružanjem koje je bilo unutra.. šta li već svega bilo unutra ?
Ako je istina da je baza 16 regimente i dalje pod kontrolom SAA onda situacija nije ni izbliza toliko dramatična po SAA koliko po pobunjenike jer su manje više izgubili sve što su držali na toj cesti.
Tu prije svega mislim na vojnu bazu 559-e brigade koju je FSA drala, ogroman vojni kompleks, Patak je pričao da je to 5 kilometara duga baza koju drže pobunjenici i da je veoma važna za FSA na tom prostoru, kako je ISIL tu ušao preko noći, pitanje je šta je bilo sa naoružanjem koje je bilo unutra.. šta li već svega bilo unutra ?
-
sarajevoxxxx
#24604 Re: Sirija vol. 2
Opetja033 wrote:FSA dere guzove Daeshu na ist. Kalemunu. Dosta teritorije zauzeto, koliko sam skontao dijelom se radi o teritoriji koju su neki dan Assadovci maltene bez borbe prepustili Daeshu.
Propala jucerasnja ofanziva Assada i njegovih siitskih teroristickih saveznika na jugu Halepa. Slomili zube, bukvalno nista nisu zauzeli i na kraju dana izgubili na desetine vojnika.
Pobunjenici danas pokrenuli napad na tom podrucju.
Oslobođeno je selo El Halidija u južnoj okolini Haleba u blizini Han Tumana.
- Krokodajl
#24605 Re: Sirija vol. 2
Nelegalni Sirijac oslobađa sela od Neligitimnog Sirijca.
I onda Kurdi nevaljaju
Ovi Nelegalni su zauzeli i Zeytan i Birnah od ovih Nelegitimnih. Čeka se odgovor Ekskomuniranih Sirijaca u Kalamunu.
I onda Kurdi nevaljaju
Ovi Nelegalni su zauzeli i Zeytan i Birnah od ovih Nelegitimnih. Čeka se odgovor Ekskomuniranih Sirijaca u Kalamunu.
-
sarajevoxxxx
#24606 Re: Sirija vol. 2
Također, oslobođena su sela Berneh i Zitan u južnoj okolini Haleba.
-
Novak20
#24607 Re: Sirija vol. 2
Veliki uspjeh isisa. Poslije kratkog puškaranja sa nusrićima preuzeli kompletan Jarmuk u Damasku.

SAA potisnula isis od elektrane Tishreen.

Assad ima poruku za Kameruna...

20 civila, radnika cementare pogubljeno (alawiti i kršćani) a četvorica civila Druza zaklano iliti dekaptirano od strane isisa. Ostali pušteni bez posljedica. Druze civile dakle bije i nusra i isis.

SAA potisnula isis od elektrane Tishreen.

Assad ima poruku za Kameruna...

20 civila, radnika cementare pogubljeno (alawiti i kršćani) a četvorica civila Druza zaklano iliti dekaptirano od strane isisa. Ostali pušteni bez posljedica. Druze civile dakle bije i nusra i isis.
Last edited by Novak20 on 09/04/2016 20:24, edited 3 times in total.
- Ironmen
#24608 Re: Sirija vol. 2
Na ekskluzivnu ponudu obilaska oslobođene Palmire u pratnji ruske viojske stigli reporteri iz 11 zemalja, no niti jedan iz SAD-a.
-
sarajevoxxxx
#24609 Re: Sirija vol. 2
Han Tuman, južna okolina Haleba: Selo Al Kal'adžieh (القلعجية) zatim brda ili kote Er-Rebia i Ez-Zejtuna u južnoj okolini Haleba također u rukama opozicije. Ova Telletu Ez-Zejtuna je brdo iznad Han Tumana.Navodno nekoliko visokih iranskih oficira zarobljeno u Han Tumanu.
-
sarajevoxxxx
#24610 Re: Sirija vol. 2
Navodno Han Tuman oslobođen u potpunosti!!!
- Mlohavi
#24611 Re: Sirija vol. 2
Kvalitetno, simultano ga FSA mece sektasima na jugu i na sjeveru Aleppa.
Hajmo nasi.
Hajmo nasi.
- Grean
#24612 Re: Sirija vol. 2
Kad nas je ovo opet krenulo? Mislio sam da su donji do prije mjesec dana.Mlohavi wrote:Kvalitetno, simultano ga FSA mece sektasima na jugu i na sjeveru Aleppa.![]()
Hajmo nasi.
- Krokodajl
#24613 Re: Sirija vol. 2
Aktivisti iz Raka se šapatom ubi kažu da su Kurdi ISIL sa žutom zastavom.

Borci oslobodilačkog fronta Al Nusra gađaju Rusku četvrt u Zapadnom Халепу
Lažni Tigar u Šejk Najjaru, znači kreće ofanziva na Халеп

Borci oslobodilačkog fronta Al Nusra gađaju Rusku četvrt u Zapadnom Халепу
Lažni Tigar u Šejk Najjaru, znači kreće ofanziva na Халеп
- Mlohavi
#24614 Re: Sirija vol. 2
Povlacenje dijela ruske armade, grupisanje SAA i sektasa za neke nove ofanzive, simbolicni poneki MANPADS u rukama nasih, nikad slabiji ISIL te po njima djelovanje turske artiljerije i americkih bombardera se poklopilo s bojkotom nasih kolega forumasa.Grean wrote: Kad nas je ovo opet krenulo? Mislio sam da su donji do prije mjesec dana.
Nevini u bojkotu, dan sedmi?
- Fantassin
#24615 Re: Sirija vol. 2
Banova me admin ni krivog ni duznog 
Sliku koju sam postavio je uzeta 1 dan prije ofanzive juzno od Hassakeh prilikom opearacije prema Al Hawl u ... momak sa moje lijeve strane John Gallagher (S Gabar) je poginuo 2 dana posle prilikom nocnog napada na jedno selo.Imam par slika iz svih opracija ali ne smijem da objavljujem po naredbi... mnogi momci bi upali u veliku nevolju ukoliko slike se prosire po netu.Ova slika je objavljena od strane jednog od clanova jedinice koji je zbog prekrsaja izbacen.
Ubacicu jos par slikica dok vidim sta nije osjetljivo jeli.. Inace ovde internet nije kako ga zamisljate tako da objavljivanje slike traje 10 min a upotreba fb je jednaka kopanju rova sa cackalicom
Inace mi je veoma zanimljivo kako je tesko da povjeruje neko da ima zaista neko nas u YPGu ... takodje vidim da ovdje imate enormnu kolicinu pogresnih informacija..
Bilo kako bilo kada objavim jos slikica mozda ce admin me prestati banovati pa cu moci da podijelim neke informacije o stanju na terenu kako bi se smanjio broj pogresnih informacija
En serkeftin
Sliku koju sam postavio je uzeta 1 dan prije ofanzive juzno od Hassakeh prilikom opearacije prema Al Hawl u ... momak sa moje lijeve strane John Gallagher (S Gabar) je poginuo 2 dana posle prilikom nocnog napada na jedno selo.Imam par slika iz svih opracija ali ne smijem da objavljujem po naredbi... mnogi momci bi upali u veliku nevolju ukoliko slike se prosire po netu.Ova slika je objavljena od strane jednog od clanova jedinice koji je zbog prekrsaja izbacen.
Ubacicu jos par slikica dok vidim sta nije osjetljivo jeli.. Inace ovde internet nije kako ga zamisljate tako da objavljivanje slike traje 10 min a upotreba fb je jednaka kopanju rova sa cackalicom
Inace mi je veoma zanimljivo kako je tesko da povjeruje neko da ima zaista neko nas u YPGu ... takodje vidim da ovdje imate enormnu kolicinu pogresnih informacija..
Bilo kako bilo kada objavim jos slikica mozda ce admin me prestati banovati pa cu moci da podijelim neke informacije o stanju na terenu kako bi se smanjio broj pogresnih informacija
En serkeftin
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#24616 Re: Sirija vol. 2
zanimljivo
- dječak sa šibicama
#24617 Re: Sirija vol. 2
Ako si stvarno u YPG, zelim ti mirnu ruku i sto vise mrtvih kozojeba na kontu. Kokajte to bez milosti.Fantassin wrote:Banova me admin ni krivog ni duznog
Ubacicu jos par slikica dok vidim sta nije osjetljivo jeli.. Inace ovde internet nije kako ga zamisljate tako da objavljivanje slike traje 10 min a upotreba fb je jednaka kopanju rova sa cackalicom![]()
Bilo kako bilo kada objavim jos slikica mozda ce admin me prestati banovati pa cu moci da podijelim neke informacije o stanju na terenu kako bi se smanjio broj pogresnih informacija![]()
En serkeftin
- Opetja033
#24618 Re: Sirija vol. 2
A do prije 2 mjeseca simultano i istovremeno su u Halepu oslobodioce napadali Assadovi sektasi, Daeshove tekfirdzije i kurdski teroristi. U potpunom skladu i harmoniji.Grean wrote:Kad nas je ovo opet krenulo? Mislio sam da su donji do prije mjesec dana.Mlohavi wrote:Kvalitetno, simultano ga FSA mece sektasima na jugu i na sjeveru Aleppa.![]()
Hajmo nasi.
Ovdje se pisalo o spajanju teritorije pod okupacijom proteroristickog YPG-a, o tome da su pobunjenicima dani u Halepu odbrojani, itd, itd.
Ono sto me pomalo iznenadjuje jeste da su mi ovi uspjesi slavne FSA posebno dragi jer unistava mokre snove proteroristickog, komunistickog YPG-a. Ovo je veci udar njima nego Assadu i Daeshu.
-
Juliuscezar
#24619 Re: Sirija vol. 2
dječak sa šibicama wrote:Ako si stvarno u YPG, zelim ti mirnu ruku i sto vise mrtvih kozojeba na kontu. Kokajte to bez milosti.Fantassin wrote:Banova me admin ni krivog ni duznog
Ubacicu jos par slikica dok vidim sta nije osjetljivo jeli.. Inace ovde internet nije kako ga zamisljate tako da objavljivanje slike traje 10 min a upotreba fb je jednaka kopanju rova sa cackalicom![]()
Bilo kako bilo kada objavim jos slikica mozda ce admin me prestati banovati pa cu moci da podijelim neke informacije o stanju na terenu kako bi se smanjio broj pogresnih informacija![]()
En serkeftin
Primjenjuje li se i na ovo zakon o zabrani ucesca na stranim ratistima, mislim ako si drzavljanin BiH mogao bi se naci u belaju.
Ko me sad proglasi za Isilovca pljunem ga u lice
- Fantassin
#24620 Re: Sirija vol. 2
Iskreno nije me briga, imam drzavljanstvo druge zemlje (FR) tako da me ne tangira to sto BiH pravosudje u cijem se dvoristu odrzavaju cetnicke parade i vehabijske zajednice moze da uznemiri...
-
cbrt
#24621 Re: Sirija vol. 2
Izgleda je režim povratio izgubljene pozicije na jugu Alepa
- General War
#24622 Re: Sirija vol. 2
Fantassin wrote:Banova me admin ni krivog ni duznog
En serkeftin
Danas sam i ja caskao sa Obamom, pa snimih par poruka sa njegovok kompjutera vezano za siriju...ali nije za javnost pa nemogu stavit slike
- Ironmen
#24623 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Kvalitetno, simultano ga FSA mece sektasima na jugu i na sjeveru Aleppa.![]()
Hajmo nasi.
Kvalitetno ubijaju i kurdsku djecu u Masqudu malo bojnim otrovima malo granatama.
- Ironmen
#24624 Re: Sirija vol. 2
cbrt wrote:Izgleda je režim povratio izgubljene pozicije na jugu Alepa
Ni metra rezim nije povratio.
- Krokodajl
#24625 Re: Sirija vol. 2
Civilno stanovništvo se počelo vraćati u Tadmur(Palmyru) i Al Qaryatayn.