Ako uspiju, imaju izlaz odozdo...jedini za nuzdu, ne znam je li ga iko ikad upotrijebio.jefff wrote:Jel ovaj T 72 ima pomoćne izlaze?
Sirija vol. 2
- General War
#20176 Re: Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#20177 Re: Sirija vol. 2
Otkud stora u siriji... 
- General War
#20178 Re: Sirija vol. 2
Et sad nije T 90...husein_kapetan wrote:Reaktivni oklop odradio svoje.. inace bi kuhan unutar bio.. i nije t-90..nide veze wrote:drekavci pogodise t90, ali kao da mu nije nista.....tenkista pobijeze iz tenka....?!!?
https://www.youtube.com/watch?v=fYOJSz1 ... e=youtu.be
- General War
#20179 Re: Sirija vol. 2
Odkud da stora ne djeluje, to je pitanjesumirprimus wrote:Otkud stora u siriji...
-
sumirprimus
#20180 Re: Sirija vol. 2
Ne mre 24/7...General War wrote:Odkud da stora ne djeluje, to je pitanjesumirprimus wrote:Otkud stora u siriji...
Disciiplina im nije jaca strana generalno...
- AleksoMKD
#20181 Re: Sirija vol. 2
Ako se ne varam STORA je za ometanje projektila koji su laserski vodjeni, a TOW je vodjen sa zicom.General War wrote: Tako je, ovo je nisandjija, komandir je na desnoj strani cini mi se da je TOW udario dijelom u nisanski-osmatracki periskop nisandjije koliko primjetih, negoooo sta bi? ociti su IC farovi od STORE, neskrenu TOW ni gore ni dole
Bolje dimna zavesa i rikverc.
-
sumirprimus
#20182 Re: Sirija vol. 2
E al moze..AleksoMKD wrote:Ako se ne varam STORA je za ometanje projektila koji su laserski vodjeni, a TOW je vodjen sa zicom.General War wrote: Tako je, ovo je nisandjija, komandir je na desnoj strani cini mi se da je TOW udario dijelom u nisanski-osmatracki periskop nisandjije koliko primjetih, negoooo sta bi? ociti su IC farovi od STORE, neskrenu TOW ni gore ni dole
- General War
#20183 Re: Sirija vol. 2
TOW rangefinder je laserski, proracunava daljinu mete...STORA bi trebala automatski praviti dimnu zavjesu nevezano za vodjenje rakete koja je SACLOS...kad se ozraci laserom.AleksoMKD wrote:Ako se ne varam STORA je za ometanje projektila koji su laserski vodjeni, a TOW je vodjen sa zicom.General War wrote: Tako je, ovo je nisandjija, komandir je na desnoj strani cini mi se da je TOW udario dijelom u nisanski-osmatracki periskop nisandjije koliko primjetih, negoooo sta bi? ociti su IC farovi od STORE, neskrenu TOW ni gore ni dole
- salik79
#20184 Re: Sirija vol. 2
Ja ejjetuhen-nefsul mutmeinnehElijah J. Magnier @EjmAlrai 8 mins8 minutes ago
#Hezbollah Haj A.F, aka A.al B. was THE head of field operation in #Syria, killed in Hammamet, close2 Khanaser,where #ISIS is still fighting
Elijah J. Magnier @EjmAlrai 16 mins16 minutes ago
#BreakingNews:
One of the most absolute important field commander in #Hezbollah killed today in #Khanaser while clashing with #ISIS #Syria
Elijah J. Magnier @EjmAlrai 12 mins12 minutes ago
He has been in #Syria since years and fought in #BosniaandHerzegovina in 1993 when #Hezbollah dispatched forces to fight the serbs.
Irdzi`i ila rabbiki radijeten merdijeh
Fedhuli fi ibadi
Wedhuli dzenneti.
Inna lillahi ve inna illejhi radziun...
Last edited by salik79 on 26/02/2016 17:12, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#20185 Re: Sirija vol. 2
Vrlo su slicni, na prvi pogled identicni, jos ako je T-72 nabudjen i pimpovan sa reaktivnim oklopom, odbrambenim sistemima i slicno, na ovakvoj snimci ne mozemo 100% tvrditi ni jedno ni drugo.General War wrote: Et sad nije T 90...
Kad zarobe jedan i snime detalje tek onda.
-
sumirprimus
#20186 Re: Sirija vol. 2
Uu ovo ko sax na latinici....
Religija pdf nize par spratova...
Religija pdf nize par spratova...
- AleksoMKD
#20187 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote: E al moze..
Ne znam onda, pokvarena? Ili ne radi ko sto kazu.General War wrote: TOW rangefinder je laserski, proracunava daljinu mete...STORA bi trebala automatski praviti dimnu zavjesu nevezano za vodjenje rakete koja je SACLOS...kad se ozraci laserom.
-
sumirprimus
#20188 Re: Sirija vol. 2
Fsa tow vs..saa pickup...AleksoMKD wrote:sumirprimus wrote: E al moze..bio jedan pre 10ak strana ili vise snimak kada neki pikap bukvalno u zadni moment izbegava raketu, svaka cast na hladnokrvnosti vozaca ma ko bio i za koga se borio.
Ne znam onda, pokvarena? Ili ne radi ko sto kazu.General War wrote: TOW rangefinder je laserski, proracunava daljinu mete...STORA bi trebala automatski praviti dimnu zavjesu nevezano za vodjenje rakete koja je SACLOS...kad se ozraci laserom.
- General War
#20189 Re: Sirija vol. 2
Najvjerovatnije neradi, problem je sto STORA izludi posadu jer senzori ne procesiraju signale vec reaguju automatski, imas raznih laserskih uredjaja i na sve to senzori reaguju...kazu da top se automatski okrece prema pravcu odakle se detektuje izvor lasera.AleksoMKD wrote:sumirprimus wrote: E al moze..bio jedan pre 10ak strana ili vise snimak kada neki pikap bukvalno u zadni moment izbegava raketu, svaka cast na hladnokrvnosti vozaca ma ko bio i za koga se borio.
- salik79
#20190 Re: Sirija vol. 2
Hizbullah.AleksoMKD wrote:sumirprimus wrote: E al moze..bio jedan pre 10ak strana ili vise snimak kada neki pikap bukvalno u zadni moment izbegava raketu, svaka cast na hladnokrvnosti vozaca ma ko bio i za koga se borio.
- Čitalac
#20191 Re: Sirija vol. 2
Erdogan: Američko-ruski dogovor o prekidu vatre je u principu pozitivan
Turski predsednik Erdogan nazvao je "neodgovornom i nepravednom" američku odluku da PYD i YPG ne proglasi terorističkim organizacijama, ali i konstatovao da je sporazum o prekidu vatre u Siriji "u principu pozitivan".
- Za nas je sirijski problem pitanje života i smrti. Mi nismo neprijatelji Rusije i ruskog naroda. Nismo uveli sankcije Rusiji onda kada su to učinile sve zemlje. Rusija je izgubila Tursku kao saveznika zbog dvojice pilota koji su narušili naš vazdušni prostor - rekao je Erdogan.
Turski predsednik Erdogan nazvao je "neodgovornom i nepravednom" američku odluku da PYD i YPG ne proglasi terorističkim organizacijama, ali i konstatovao da je sporazum o prekidu vatre u Siriji "u principu pozitivan".
- Za nas je sirijski problem pitanje života i smrti. Mi nismo neprijatelji Rusije i ruskog naroda. Nismo uveli sankcije Rusiji onda kada su to učinile sve zemlje. Rusija je izgubila Tursku kao saveznika zbog dvojice pilota koji su narušili naš vazdušni prostor - rekao je Erdogan.
- General War
#20192 Re: Sirija vol. 2
Napimpovan T72B3 je u principu T90( i pokoja stvar od T80U koja se ne tice odbrane tenka vec SUV i motor) tako da je svejedno.AleksoMKD wrote:Vrlo su slicni, na prvi pogled identicni, jos ako je T-72 nabudjen i pimpovan sa reaktivnim oklopom, odbrambenim sistemima i slicno, na ovakvoj snimci ne mozemo 100% tvrditi ni jedno ni drugo.General War wrote: Et sad nije T 90...
Kad zarobe jedan i snime detalje tek onda.
-
Novak20
#20193 Re: Sirija vol. 2
Kad čovjek zine više nego što može progutati.
https://www.facebook.com/electronicresi ... 1/?fref=nf
Syrian commandos officially enter Idlib after capturing Ayn Al-Bayda
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ter-idlib/ | Al-Masdar News
Zapadni Alep

Zapadni Alep

- salik79
#20194 Re: Sirija vol. 2
Novak20 wrote:Kad čovjek zine više nego što može progutati.
Zapadni Alep

-
jefff
#20195 Re: Sirija vol. 2
Protiv avionske mitraljeze koje smo vidjeli bezbroj puta na snimcima kako pucaju sa Toyota jesu zapravo Sovjetski ZPU 14.5 mm
https://en.wikipedia.org/wiki/ZPU
Često su instalisani i na transpotere Sovjetske proizvodnje.
https://en.wikipedia.org/wiki/ZPU
Često su instalisani i na transpotere Sovjetske proizvodnje.
- Em2r
#20196 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Koliko znam do sada si trebao biti nekoliko puta banovan zbog vrijeđanja i ti si davno sam sve o sebi rekao.handžar88 wrote: Al se ti pravis lud.. slagao je da je Rusija prekrsila primirje, a vjerovatno jos ponesto u onoj recenici ako se ne varam bilo je da je poginulo nekoliko civila u tom napadu.
Rusiju ništa živo ne zanima pa ni primirje. Počinili su desetine velikih masakara i još će ih počiniti jer joj se može.
Izvini nisam te prepoznao. Znaci ti si taj koji odredjuje ko treba biti banovan ili ne ?
Sta si ti o sebi rekao odavno?
- Em2r
#20197 Re: Sirija vol. 2
Sta ti radis ovdje? Ko je tebe proglasio za cuvara Sirijskog naroda ???sarajevoxxxx wrote:Challenger__ wrote:
Inače šta radi iranski dobrovoljac u Siriji?
-
handžar88
#20198 Re: Sirija vol. 2
E moj Emire znas ti kako je kod njih, sami sebe proglase vladarima, ucenjacima i sami odredjuju da li su u pravu ili nisu a ovima sto nisu upravu sijeku ruke, noge, usi.. i savo bi meni rado osjeko ove prste sto tipkam pa tastaturi s njimaEm2r wrote:sarajevoxxxx wrote:Koliko znam do sada si trebao biti nekoliko puta banovan zbog vrijeđanja i ti si davno sam sve o sebi rekao.handžar88 wrote: Al se ti pravis lud.. slagao je da je Rusija prekrsila primirje, a vjerovatno jos ponesto u onoj recenici ako se ne varam bilo je da je poginulo nekoliko civila u tom napadu.
Rusiju ništa živo ne zanima pa ni primirje. Počinili su desetine velikih masakara i još će ih počiniti jer joj se može.
Izvini nisam te prepoznao. Znaci ti si taj koji odredjuje ko treba biti banovan ili ne ?
Sta si ti o sebi rekao odavno?
-
zrakomlat
#20199 Re: Sirija vol. 2
Em2r wrote:sarajevoxxxx wrote:U zadnjim borbama protiv pripadnika Isila u Hanasiru poginuo je jedan od najpoznatijih komandanta Hezbollaha "Ali Bosanac" bivši vetaran u zadnjem našem ratu u Bosni. Puno ime je Ali Ahmed Fejad. Poginuo je sa još dva svoja prijatelja suborca koji se nisu odvajali od njega. Među prvima je stigao u Siriju. Veliki broj pripadnika NDF je pred njim završio obuku. Odgovoran je za brojne zločine počinjene nad Sirijcima.
http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D9%8A.html
Sehid i heroj.
Hvala mu za sve ucinjeno u odbrani nase zemlje. Da mu dragi Allah oprosti grijehe, ukabuli dobra djela i podari dzennet!
- salik79
#20200 Re: Sirija vol. 2
Amin, amin, amiiinn jaaa Rabb! Maloprije postavih, a nisam upratio da je vec bilo...Veliki profesionalci i iskreni mu'mini.zrakomlat wrote:Em2r wrote:sarajevoxxxx wrote:U zadnjim borbama protiv pripadnika Isila u Hanasiru poginuo je jedan od najpoznatijih komandanta Hezbollaha "Ali Bosanac" bivši vetaran u zadnjem našem ratu u Bosni. Puno ime je Ali Ahmed Fejad. Poginuo je sa još dva svoja prijatelja suborca koji se nisu odvajali od njega. Među prvima je stigao u Siriju. Veliki broj pripadnika NDF je pred njim završio obuku. Odgovoran je za brojne zločine počinjene nad Sirijcima.
http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D9%8A.html
Sehid i heroj.
Hvala mu za sve ucinjeno u odbrani nase zemlje. Da mu dragi Allah oprosti grijehe, ukabuli dobra djela i podari dzennet!