Sirija vol. 2

Locked
Čitalac

#19676 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Kikibombona wrote:Evo sta su obajvili na svom tviter nalogu

Image

Ka'e, podrzavaju SDF u Kobane i Cizire, ali ne i u Efrinu, gdje po njima saradjuju sa SAA i Rusima. Hoce reci da SDF u Efrinu i Kobane/Cizire nisu isto. :D

Od Britanaca nema vece gamadi. Cinicno, licemjerno, bahato... tako vode politiku od kada postoje.

Sva sreca pa od njih u sirijskom ratu ne zavisi puno. Sa njima nikad ne znas na cemu si.
Koliko vidim, komentari Engleza na izjavu njihovog šefa diplomatije su urnebesni. Najveći broj njih se pita zašto bi saradnja Kurda, Rusa i režima uopšte bila razlog za brigu.

Why is that disturbing? As they are joining to attack the UK supported jihadis? Only for him not anyone else.

Very disturbing??? Well he does not speak for the majority of British people in that bizarre statement.

Well somebody has to finish this bloody war one way or another, and westerners should let them get on with it.

Which foreign secretary? Al-Qaedas?

Why is that disturbing? Is he and his Turkish mates scared that ISIS might actually get wiped out?

Its true, Kurds/SAA teaming up against western/saudi/turkish sponsored AQ affiliates.
Challenger__

#19677 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Najveći broj njih se pita zašto bi saradnja Kurda, Rusa i režima uopšte bila razlog za brigu.
Image

- Zato što to brine elitu i glavnog majmuna Jacoba R. koji je pokrenuo "džihad" protiv Assada da provede plin iz svoje podfirme a pseudodržave Katar do tržišta EU. Pa pošto se njihova tvorevina aka "IS" ipak pokazala kao nepouzdan partner, onda su tipovali na Kurde kao "plan B", da preko njihove teritorije provuku gasovod. A sad vide da im je srce bliže Rusima koji su ih oteli njima pred nosom, pa su gnjevni, bijesni, tuku ih malo ISIL-om, malo preko majmuna iz Ankare.

Zato Downing Street histeriše.
Ironmen

#19678 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

bvcx wrote:
DuckZz wrote: Mogli su poslat Al Nusru da ih napadne sa 10 autobombi
:skoljka: :run:

A zna reci da Nusra nema veze sa FSA sam sebi pljuje u usta.
Ironmen

#19679 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:To za Libiju je laž. Oko 60 % Libijaca nije imalo vodovod ili kanalizaciju a kamoli neka visoka primanja ili beneficije. Dobre plate su imali strani radnici, lokalni Libijci su bili daleko ispod standarda zemalja Zaljeva.

Pricas gluposti gluposti gluposti i same gluposti i lazi..

Libija je zemlja koja je morsku vodu preradila i cijevima dovukla do najzabacenijih dijelova zemlje o cemu ti pricas daj mi jedan podatak da 60% Libijaca nije imalo vodu.

Libija je bila jedna od najrazvijenijih Africkih drzava...drzava koja je htjela uvesti africki dinar kao zajednicku valutu afrike i prodavati svoju naftne darivate uskljucivo u svojoj valuti zato im se i desilo ovo sto im se desilo.

A sad mi molim te posalji link gdje si procitao ove lazi i gluposti ili si sve izmislio u svojoj glavi ?????????????????
Challenger__

#19680 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Gadafijeva Libija nije bila po mjeri zapada, cionista i njihovih trojanskih konja u muslimanskom svijetu, ihvanija i vehabija, zato prigovara.

_____

Kurdi...

- Njihovo približavanje Rusima/Damasku indirektno i Teheranu ne ugrožava samo Jacobov gasovod koji je sada beskrajno daleko, nego ugrožava poziciju zapadnog/izraelskog favorita i najvećeg lopova Bliskog istoka, kratkonogog glavonje Masuda Barzanija u iračkom Kurdistanu. Ugovori koje je njegova familija (aka regionalna "vlada") sklopila sa zapadnim partnerima su krajnje sumnjivi i ako roknu budalu - a mnogi među Kurdima ga ne vole - postoji rizik revizije i poništenja ugovora. Onda eto onih sa boljim uslovima, na prvom mjestu Kineza i Rusa...

To je dopunski razlog britanske histerije na sirijske Kurde.
Challenger__

#19681 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Znači, ne laje džukela radi sela...

:lol: :lol: :lol:

_____

Vidim da svoje nade opet polažu u ISIL. LOL, koja patetika.
Last edited by Challenger__ on 23/02/2016 16:58, edited 1 time in total.
General War

#19682 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

sarajevoxxxx wrote:
Nema to veze sa time. To o čemu ti govoriš to isto kao kada borac opozicije smatra da je problem u Iranu i šiitskim milicijama.

Zapad ima svoj interes ali Zapad nikoga ne može natjerati da do besvijesti ubija svoj narod. To nije spletka i podvala tipa "arapsko proljeće" već svjesno ubijanje jer im se može.

Niko ne može natjerati policajca u Egiptu da puca u nenaoružanog čovjeka ili ženu. To nije zavjera zapada, trijumf velikih sila, već odraz i pokazatelj nivoa savijesti, kulture, pismenosti, kod tog egipatskog vojnika i policajca.
Zapadu godi koliko god jedni druge tamane i jos Iran i Rusiju uvukli...Bilo opozicija protiv assada, ili rokali se siiti i suniti, sve kombinacije su prihvatljive...posebno kada je opozicija sta god to bilo pokazala da joj nije samo assad problem vec svi koji nisu sa njima. Sto bi to zapad podrzavao? inace bi assadu davno sipka u guzici bila.
Intervencija Zapada u Iraku prvenstveno je napravila neku podjelu, prisjetimo se da Turska nije podzavala intervenciju, cak je zabranila da se koriste baze u turskoj iako je NATO.
-Sirija je bila vodeca zemlja za infiltraciju djihadista u Irak i borbu protiv Koalicije...pliu nesebicna pomoc protiv izraela
- Iran isto tako, umjesan do balcaka.
-Rusija, Turska iako su bile protiv te intervencije, obilato su koristili finansijske blagodeti pumpanja novca u iracku ekonomiju sa poslovima nakon svrgavanja, potplacivanja drzavnih i lokalnih guzonja da se americke pare koriste za kupovinu ruske, turske, iranske robe i opreme.
Svi glumili neke sile regionalne, ili pretenduju na svjetski tron...i sve se vratilo kao bumerang...moje misljenje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#19683 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Jeb*š bgm71...vidi sta YPG ima... :D....umrite od zavisti... :D :D :D.
Image

Snimak od neki dan iz Shadadija kad su zviznuli auto bombu, sve je licilo na Javelin al` sam sutio...kontam da se ne provalim...dokaz :D.
bvcx

#19684 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

Ućini mi se ovo: :D

Image
General War

#19685 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Bobi wrote:Jeb*š bgm71...vidi sta YPG ima... :D....umrite od zavisti... :D :D :D.
Image

Snimak od neki dan iz Shadadija kad su zviznuli auto bombu, sve je licilo na Javelin al` sam sutio...kontam da se ne provalim...dokaz :D.
Pa pisali su vec da je Javelin stigao do kurda, i bilo par slika...
Kaligrafija

#19686 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Malo Jemena...veseli Huti, opjevali raketni sistem Tochka U... :lol: :lol: Satrase Saudijce u japankama... :lol: :lol: :lol:

http://www.liveleak.com/view?i=589_1456175511
sumirprimus

#19687 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Bobi wrote:Jeb*š bgm71...vidi sta YPG ima... :D....umrite od zavisti... :D :D :D.
Image

Al pazi lole specijalca..jel to cackalicu mezi ?
sumirprimus

#19688 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

General War wrote:
Bobi wrote: Pa pisali su vec da je Javelin stigao do kurda, i bilo par slika...
Rade.ameri ima i godina..pardon.kurdi...
sarajevoxxxx

#19689 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ironmen wrote:

Libija je zemlja koja je morsku vodu preradila i cijevima dovukla do najzabacenijih dijelova zemlje o cemu ti pricas daj mi jedan podatak da 60% Libijaca nije imalo vodu.

Libija je bila jedna od najrazvijenijih Africkih drzava...drzava koja je htjela uvesti africki dinar kao zajednicku valutu afrike i prodavati svoju naftne darivate uskljucivo u svojoj valuti zato im se i desilo ovo sto im se desilo.

A sad mi molim te posalji link gdje si procitao ove lazi i gluposti ili si sve izmislio u svojoj glavi ?????????????????
Evo jedan moj upis od ranije:

Ne znam je li najveći, ali uprkos tome da se Gadafi dosjetio na koji način da dovede vodu i u najudaljenije krajeve Libije, nije ni izbliza riješio problem vodovoda i kanalizacije.

Samo 64,52 % libijskog naroda je imalo vodovod. Ostatak Libijaca je koristio bunare i četrnje. Još je gora statistika sa kanalizacijom. Samo je 44,74 % Libijaca imalo kanalizacione odvode, dok je 54,3 % ili svako drugo libijsko domaćinstvo koristilo septičke jame i druge vidove odvoda kanalizacionog otpada.

Dakle, iako je 85 % Libijaca živjelo u urbanim sredinama, samo je svako drugo domaćinstvo imalo riješen problem vodovoda i kanalizacije. 

"onome ko nije mogao da nađe posao nakon završetka školovanja država je isplaćivala novac u vrijednosti prosječne plaće u njegovoj profesiji sve dok ne pronađe posao"

Znači dovoljno je završiti fakultet i odmah si našao posao, tj. ako i ne radiš imaš prosječnu plaću od države??? 

I još plus sve besplatno, ma hajde raj na zemlji. 

Naravno da je sve to daleko od istine. Stopa nezaposlenosti u Libiji je visokih 17 %. Znači veća nego i u zemljama našeg okruženja. Hrvatska 16,8 i Srbija isto tako oko 16 %.

Prava istina je da su pare od nafte odlazile bestraga, a da su do naroda kao i u drugim bogatim zemljama zaljeva dolazile mrvice, od kojih sebi često nisu mogli riješiti ni najosnovnija životna pitanja poput vodovoda ili kanalizacije.

Ali ne sumnjam da je i bilo tih slučajeva podsticaja ljudima dok ne nađu posao, određen period, ili određenim povlaštenim kategorijama, ali to možda i govori o državi na koji način je usmjeravala ogromni priliv sredstava.

Podaci su iz studije koja je objavljena na libijskom vladinom portalu prije rata.
Last edited by sarajevoxxxx on 23/02/2016 17:49, edited 1 time in total.
Kaligrafija

#19690 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Image

Svrakinovci... :D
zrakomlat

#19691 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

tigar777 wrote:ma ne kazem ja da izori nisu regularni i da su po demokracijskim principima,ali sta moze više biti normalo i ljudsko u toj Siriji.Mislim izbore raspisati u zemlji koja u ovom trenutku gori je malo smijesno,ludo i simpatično.Ne bih ulazio u tu tematiku hoce li to biti legalno ili ne, iskreno vise me i ne zanima.Nek pucaju ako im se puca,ja samo svratio da rasporedim ovo u vezi nadzora nad izbornim kutijama i nista vise,sad :run:
Trebo si radije doraditi onaj post s izbornim kutijama, bez širenja na druge teme :D :thumbup:
sumirprimus

#19692 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

A mi maneraaaa... :izet: :mrgreen:
Novak20

#19693 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Khanaser, friška mapa.
Image

Bolja rezolucija: https://twitter.com/PetoLucem
zrakomlat

#19694 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

jefff wrote:Jedan Assadov suni je umakao dok je bio na funkciji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Riyad_Farid_Hijab
Evo još jednog fotografisanog dok je umakao :D
fosna2014 wrote:Image
sarajevoxxxx

#19695 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

20 kamiona humanitarne pomoći ušlo u Istočnu Gutu.
salik79

#19696 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
jefff wrote:Jedan Assadov suni je umakao dok je bio na funkciji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Riyad_Farid_Hijab
Evo još jednog fotografisanog dok je umakao :D
fosna2014 wrote:Image
U pauzama povracanja :mrgreen:
jefff

#19697 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Koji je ovo?
joe_black

#19698 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

sarajevoxxxx wrote:
Ironmen wrote:

Evo jedan moj upis od ranije:

Ne znam je li najveći, ali uprkos tome da se Gadafi dosjetio na koji način da dovede vodu i u najudaljenije krajeve Libije, nije ni izbliza riješio problem vodovoda i kanalizacije.

Samo 64,52 % libijskog naroda je imalo vodovod. Ostatak Libijaca je koristio bunare i četrnje. Još je gora statistika sa kanalizacijom. Samo je 44,74 % Libijaca imalo kanalizacione odvode, dok je 54,3 % ili svako drugo libijsko domaćinstvo koristilo septičke jame i druge vidove odvoda kanalizacionog otpada.

Dakle, iako je 85 % Libijaca živjelo u urbanim sredinama, samo je svako drugo domaćinstvo imalo riješen problem vodovoda i kanalizacije. 

"onome ko nije mogao da nađe posao nakon završetka školovanja država je isplaćivala novac u vrijednosti prosječne plaće u njegovoj profesiji sve dok ne pronađe posao"

Znači dovoljno je završiti fakultet i odmah si našao posao, tj. ako i ne radiš imaš prosječnu plaću od države??? 

I još plus sve besplatno, ma hajde raj na zemlji. 

Naravno da je sve to daleko od istine. Stopa nezaposlenosti u Libiji je visokih 17 %. Znači veća nego i u zemljama našeg okruženja. Hrvatska 16,8 i Srbija isto tako oko 16 %.

Prava istina je da su pare od nafte odlazile bestraga, a da su do naroda kao i u drugim bogatim zemljama zaljeva dolazile mrvice, od kojih sebi često nisu mogli riješiti ni najosnovnija životna pitanja poput vodovoda ili kanalizacije.

Ali ne sumnjam da je i bilo tih slučajeva podsticaja ljudima dok ne nađu posao, određen period, ili određenim povlaštenim kategorijama, ali to možda i govori o državi na koji način je usmjeravala ogromni priliv sredstava.

Podaci su iz studije koja je objavljena na libijskom vladinom portalu prije rata.

Savoxxxxx... nemoj petljat "viskih ti 17%", a sta je sa JAKO "NISKOM" NEZAPOSLENOSCU U BiH od 42% :lol: :lol: :lol:
fosna2014

#19699 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#SDF: We will soon hold a press conference from inside of Shadadi explaining all details of the campaign, after securing the liberated areas
salik79

#19700 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

jefff wrote:Koji je ovo?
Onaj sto tvoje k'o drva slaze. I to na dnevnoj osnovi.
Locked