Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#17101 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Homs, bračni par u ruševinama svoga grada:

Image
Kikibombona

#17102 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Howitzer wrote:
Znaš li da su Cioniste stvorili Englezi Francuzi i Ameri da prave sranja po BI i cijelom svijetu pa i ovo danas što gledamo...

Znaš li da ti isti Cionisti drže Evropu-Ameriku + crkvu za muda i da im služe kao sam džavo

Prvo kad postaneš svjestan te veoma bitne činjenice komentariši ostale stvari...
Objasni zasto su Turci prije par sedmica porucili da su potrebni Izraelu kao i Izrael njima?
Vec su dogovrili da ce protjerati Hamas iz Turske?

Zasto Izrael raketira snage Basara Asada a ne pobunjenike?

Zasto je Turska clanica NATOa i saveznik Amerike?
DuckZz

#17103 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:Sad ozbiljno.

Kome da se javim ako imam "previše informacija" o nekim osobama, tj. želim da ih prijavim ali nekim ljudima koji se razumiju hajmo rec u tehnologiju, profesionalcima, a ne "mahala organima" ?
O cemu se radi ne moram objašnjavat, dovoljno da se pogleda ime teme .
Ako je moguće da se napiše u pp.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Hoces da ti ja posaljem svoje podatke??

Koji pacenik grob te jebo...
Ovo sam napisao već 10 puta na ovoj temi, i uvijek me iznenadi kako se pacenici javljaju. Znaš i sam zašto ovo pišem, i napisat ću i 11.put i uvijek će razni balavci odgovarati. Od tebe nisam ocekivao.

nebih da sebe nazivam trollom, ali tako ispada.
Challenger__

#17104 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image

fotografija u ulici u kojoj su odrastali:

Image
Last edited by Challenger__ on 13/02/2016 17:11, edited 1 time in total.
handžar88

#17105 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

@Chelli, ja mislim da ce se ovo prerast u rat izmedju Islama i Rusije, a da ce SAD pokupit kajmak na kraju kao i u II svj ratu.. sta ti mislis?
Challenger__

#17106 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:@Chelli, ja mislim da ce se ovo prerast u rat izmedju Islama i Rusije, a da ce SAD pokupit kajmak na kraju kao i u II svj ratu.. sta ti mislis?
Kakav islam? Kakve veze cionistička Turska ima sa islamom? Ili cionistička familija Saud? Ovo je konfrontacija Rusa i muslimana sa jedne strane i cionističke elite i njihovih pseudomuslimanskih satrapa, sa druge strane.

Nema kajmaka za USA.
Challenger__

#17107 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

U najkraćem: rusko-muslimanska konfrontacija protiv cionista i njihovih satelita. To se dešava.
emmir1

#17108 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

Challenger__ wrote:U najkraćem: rusko-muslimanska konfrontacija protiv cionista i njihovih satelita. To se dešava.

Samo nažalost što se mnoge muslimanske zemlje povode za Turskom i Saudijom
Kikibombona

#17109 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:...
Ako imas neki info, ja sam za to da se prijavi nadleznim institucijama. I sam bih prijavio da imam dojavu da je neko prijetnja za ovu drzavu. Nema potrebe da to ovdje pises.

Nego, pusti to...

Ko se bori u ovom Tamurahu?
Hezbolah ili SAA?

Ovo izgleda pravo zajebano. Navdno su uzeli gradic. Cijenim da napadaju sije, vidi se tu ogromna razlika u odnosu na SAA. Neuporedivo veca motivacija i cini mi se bolja koordinacija i vjestina ratovanja...

Co0l

#17110 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Vidi analiticarskog giganta sto tekfiri :D
Challenger__

#17111 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

emmir1 wrote:Samo nažalost što se mnoge muslimanske zemlje povode za Turskom i Saudijom
Koje, matere ti? One koje su iz novina saznale da pripadaju nekoj fantomskoj alijansi? Pakistan?

Evo ti pakistanskog urednika :arrow: Tayyab Baloch
handžar88

#17112 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:@Chelli, ja mislim da ce se ovo prerast u rat izmedju Islama i Rusije, a da ce SAD pokupit kajmak na kraju kao i u II svj ratu.. sta ti mislis?
Kakav islam? Kakve veze cionistička Turska ima sa islamom? Ili cionistička familija Saud? Ovo je konfrontacija Rusa i muslimana sa jedne strane i cionističke elite i njihovih pseudomuslimanskih satrapa, sa druge strane.

Nema kajmaka za USA.
Nema to veze da li ima veze sa islamom, znamo da svaki prosjecan covjek te dvije zemlje gleda kao muslimanske, tako da je bitno samo ko ce izaci kao pobjednik i kako ce skrojiti historiju.
Mislim da ce pod pritiskom SAD sve muslimanske zemlje se okrenuti protiv Rusije, a sve bradonje svijeta ce krenuti u dzihad.. mozes zamislit sad kako se osjeca savoxxxx kad vidi kako mu bespomocnu bracu iz Sirije Rusi ubise iz aviona(zato i pustaju Ruse da i tuku dole da izazovu bijes laznih muslimana protiv Rusije), i koliko je takvih u svijetu a vecini treba samo poziv i da odma krenu u "dzihad" protiv Rusije.
Mozda sam istripovo al tako ja to vidim.
Lincoln-Burrows

#17113 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Saudijci će poslati kopnene snage, bit će trka kada začuju pucnjavu, nije to za njih.
Challenger__

#17114 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Razumijem ja šta ti pišeš Handžar, ali percepcija širom svijeta je ipak drugačija... Da nije NIKAD ZA NIKAD Rusija ne bi ulazila u sve ovo. Da ponovim, ovaj konflik je iz sirijskih gabarita prerastao u konflikt ruske i muslimanske elite protiv anglocionističke elite i njihovih satelita.
Co0l

#17115 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

A sta bi tek bilo da Rusi stvarno gadjaju ISIL...
handžar88

#17116 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Co0l wrote:A sta bi tek bilo da Rusi stvarno gadjaju ISIL...
Imaju Rusi vaznijih problema.. a ISIL je manje bitan, nije protiv njih ni tesko ratovat a jos lakse im je drzat linije protiv njih. A kad dodje vrijeme za to Rusija ce ih pocistit za mjesec.
Grean

#17117 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Muslimani nikad nisu bli zajedno sa Rusima i nije trebala Sirija da te odnose razjebe.

Okupacija Kavkaza i porobljavanje tamosnjih muslimanskih naroda, protjerivanje i plansko raseljavanje miliona muslimana u Sibir, Afganistan, zadnji rat u Ceceniji, BiH, Kosovo, Krimski Tatari, Nagornji Karabah. Trebali dalje nabrajati?

I jedan jedini izuzetak koji potvrdjuje pravilo je Abhazija.
zrakomlat

#17118 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Čitalac wrote:Saudijska Arabija šalje trupe i avione u tursku vojnu bazu Incirlik, potvrdio je ministar spoljnih poslova Mevlut Cavusoglu. On nije precizirao o kojem broju vojnika i aviona je reč.
Američki sekretar za odbranu Ash Carter izjavio je da od S. Arabije i UAE očekuje "slanje komandosa koji će učestvovati u zauzimanju Rakke, prestonice Isila".
Saudijski komandosi :lol: :lol:
Moguće, ako je hezbolah stvarno saudijski
General War

#17119 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Co0l wrote:Vidi analiticarskog giganta sto tekfiri :D
:thumbup: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#17120 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Challenger__ wrote:
emmir1 wrote:Samo nažalost što se mnoge muslimanske zemlje povode za Turskom i Saudijom
Koje, matere ti? One koje su iz novina saznale da pripadaju nekoj fantomskoj alijansi? Pakistan?

Evo ti pakistanskog urednika :arrow: Tayyab Baloch
Sto, sta fali Pakistanu, Washington digne iz mrtvih svog pajdu i covjeka Yahya Khana i posalju ga da sredi stvari u Siriji, kao sto je u Bangladesu uradio svojedobno (i pobio koliko, 300.000 civila za 8 mjeseci)

Koleterala.
Co0l

#17121 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

handžar88 wrote:
Co0l wrote:A sta bi tek bilo da Rusi stvarno gadjaju ISIL...
Imaju Rusi vaznijih problema.. a ISIL je manje bitan, nije protiv njih ni tesko ratovat a jos lakse im je drzat linije protiv njih. A kad dodje vrijeme za to Rusija ce ih pocistit za mjesec.
Ma jasno,trenutno im je vaznije ubijat neposlusne civile i tjerat stotine hiljada ljudi u izbjeglistvo.ISIL moze cekat.
Challenger__

#17122 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:Sto, sta fali Pakistanu, Washington digne iz mrtvih svog pajdu i covjeka Yahya Khana i posalju ga da sredi stvari u Siriji, kao sto je u Bangladesu uradio svojedobno (i pobio koliko, 300.000 civila za 8 mjeseci)

Koleterala.
Ta vremena su davna prošlost. Jedan Pakistan je s nokta odbio Rijad, glede intervencije u Jemenu.
Grean

#17123 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Vidjecemo jesu li ovo samo prazne rijeci.

NATO reiterates support for Turkey against any threat

NATO has decided to provide assistance in the refugee crisis “because it affects us all and we all have to contribute to solve it,” the organisation’s Secretary-General Jens Stoltenberg said, adding that the Russian raids have significantly contributed to the worsening refugee crisis.

Stoltenberg told reporters that "NATO warships in the Mediterranean and the Black Sea are ready to defend the Turkish territory, in the event of a new development that would threaten Turkey’s safety and security.”

He stressed on the alliance’s commitments towards providing full support to Turkey regarding the protection of its territory and airspace, pointing out that “NATO will continue to provide support to countries that embrace Syrian refugees fleeing the killing machine in Syria”.

Remarking on negotiations aimed at ending the Syrian crisis between the opposition and the regime, Stoltenberg pointed out that one of the reasons for the postponement of the Geneva negotiations is the Russian bombardment of areas under the moderate opposition’s control.
Howitzer

#17124 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

Kikibombona wrote: Objasni zasto su Turci prije par sedmica porucili da su potrebni Izraelu kao i Izrael njima?
Vec su dogovrili da ce protjerati Hamas iz Turske?

Zasto Izrael raketira snage Basara Asada a ne pobunjenike?

Zasto je Turska clanica NATOa i saveznik Amerike?
- Zbog politike, nužno zlo, politika je kurva ali i dalje ne mijenja činjenicu da se mrze iz dna duže i priželjkuju jedni drugima sve najgore...

-Zato da pošalje svijetu lažnu i iskrivljenu slika da su kaaaaaooooo protiv Asada

-Opet zbog politike...
Howitzer

#17125 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

Lagano se okupljaju vojske u blizini Dabiqa

hehehehehehehehehhehe
Locked