sarajevoxxxx wrote:Kiki gurava je situacija sve je to tu negdje. Kurdi su opasni, igraju opasnu igru, 100 Kurdistana sa sve najmodernijom infrastrukturom sve sa papirom koji im to garantuje i Amerika i Rusija i sve druge vojske, ne vrijedi rizika u koji se upuštaju.
Sa druge strane sve je to normalan i očekivan razvoj situacije. Čitao sam danas tvoju i Arzinu polemiku. Znaš da se ne slažemo, ali ovaj put sekundu sam bliži tebi.

Ti si dobar čovjek.
Ja postujem ljude sa principima, samo je takvih malo danas. Postujem iskrenost i otvorenost.
Kazes lijepo 'ZELIM MOCNU I JAKU TURSKU MAKAR TO ZNACILO GAZENJE KURDA'. Vaznija mi je cjelovitost Turske od Kurda. I haj zdravo. Na to se nema sta reci.
Medjutim, prodavati muda pod bubrege i govoriti da ne misle svi Kurdi isto, to vec tesko varim. Ne misle i svi Bosnjaci isto. Ni Ceceni evo ne misle svi isto. Ramzan Kadirov kaze da narod Cecenije voli Putina, da su Ceceni najveci ruski patrioti. Ta prica...
Pogledajte samo kurdske proteste od Dizeldorfa, Pariza, Londona, Cikaga, Buenos Airesa, Moskve ili danas Tokija. Svi redom antiturski. Kako je moguce da Kurdi nisu organizovali NIJEDAN protest podrske Erdoganu? Moras biti debelo zlonamjeran ili licemjeran da ne uvidis kako stvari stoje.
Pogledajte kurdske forume. Jos uvijek nisam nasao nijedan koji pruza podrsku Erdoganu. Nisam nasao nijedan komentar podrske Erdoganu. Nesto tu ne stima. Zamislite da na bosanskim forumima svi podrzavaju Dodika i da bosnjacka dijaspora organizuje skupove podrske Dodiku. Svako bi pomislio da tu nesto ne stima.
Pa evo i na istoku zemlje. Stotine protesta. Svi redom prokurdski, NIJEDAN JEDINI da se podrzi Erdogan i turska vojska. Cak ni lokalni Turci ne izlaze na ulice da podrze tursku vojsku. Kako je moguce da lokalno stanovnistvo ne podrzava vojsku koja se bori protiv terorizma?