Sirija vol. 2

Locked
nixon69

#14626 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Challenger__ wrote: Nešto je ovdje bitnije od ove vijesti (bila tačna ili ne), a što je on-topic 100%, a to je odlučnost da se brani Sirija, ama baš po svaku cijenu.
Ili se spremaju za ulazak Turske vojske u Siriju? :D
nixon69

#14627 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

ifas wrote:
sarajevoxxxx wrote:Preko 60 poginulih i desetine ranjenih u tri eksplozije u mjestu Es-Sejjideh Zejneb u Damasku. Među poginulima je i 25 pripadnika režimskih snaga sigurnosti i pripadnika Hezbollaha.
Koliko zena i djece?
Nema toga kod njega.
Oni kad rokaju nema nikad civilnih zrtava a kad padne neka granata ili bomba sa Sirijske strane,odmah su samo civilne zrtve. :-)
Challenger__

#14628 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

nixon69 wrote:
Challenger__ wrote: Nešto je ovdje bitnije od ove vijesti (bila tačna ili ne), a što je on-topic 100%, a to je odlučnost da se brani Sirija, ama baš po svaku cijenu.
Ili se spremaju za ulazak Turske vojske u Siriju? :D
Moguće. Vidjećemo.
Grean

#14629 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

ZHUKOV wrote:
Ironmen wrote:Sa portala Klixa zanimljo vidjenje jednog korisnika i komentar :thumbup:

http://prntscr.com/9xa01a
ma moze on pricati koliko hoce i odbacivati da isilovci nisu islam, ja ne znam zasto suniti ne pogledaju problem u oci, ne suoce se sa njime? ja se kladim da prosjecni isilovac zna vise i od tebe i od mene sta kako treba u islamu... ti ljudi drze milionski Mosul, drze Raku... nekoliko hiljada šabana udje u jedan milionski Mosul i zauzme ga tek tako, mislis da je to bilo moguce bez neke podrske naroda? jest al mudo labudovo...
Nemaju alternativu.

Sa druge strane im je izbor Maliki i dominacija siita. Oni sigurno u tolikom broju ne podrzavaju selefizam i fundamentalizam ali vide to kao prelazno zlo dok se ne izbore za nesto svoje u svojoj zemlji. Kad nemas izbora i sa djavolom se saradjuje.
Kareem Abdul

#14630 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Ironmen wrote:Sa portala Klixa zanimljo vidjenje jednog korisnika i komentar :thumbup:

http://prntscr.com/9xa01a
Hadis koji je taj citirao je lažan. Ne zvuči tako niti u jednom svom obliku.

Ovo od Buharija je najbliže onome što je taj komentator postavio:

"Pojavit ce se u zadnjem vremenu ljudi, mladi a glupi, govorit ce jezikom najboljih stvorenja, ucit ce Kur'an ali on nece prelaziti njihove vratove, izlazit ce iz vjere kao sto strijela izlazi iz luka kada se odapne.

Ubijajte ih gdje god ih sretnete, onaj ko ih bude ubijao imace nagradu za to na Sudnjem danu."

A u drugom rivajetu:

"Kada bih ih ja zatekao kaznio bih ih kaznom naroda Ad."

A u jos jednom od rivajeta ovog hadisa se kaze: " Po cemu cemo ih poznati o Boziji Poslanice?

Po obrijanim glavama, ili kratkom sisanju - odgovori Poslanik." [Buhari]

Image

Meni ovi ne djeluju obrijano i ošišano :roll:
sumirprimus

#14631 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Sisani..osisani.shishani... :mrgreen:
Kakvi oni i ww3...
Umisl da su bitan faktor ko iran i turska...il na globalnom nivou rusija... :mrgreen:
Co0l

#14632 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Bas zrace intelektom.
Challenger__

#14633 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Deir ez-Zour, jedan od rijetkih snimaka iz grada.

dječak sa šibicama

#14634 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

U Idlibu vec sedmicama ginu komandanti ovih "pobunjenika" u klasicnim sacekusama, od postavljenih IED, evo najnoviji Abdul Malik Diab ubijen na putu iz Turske prema Marrat Misrinu

Image skupljaju ga

pa me zanima sta mislite ko im to postavlja? jel moguce da GRU radi tako duboko na neprijateljskom teritoriju?
Challenger__

#14635 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:U Idlibu vec sedmicama ginu komandanti ovih "pobunjenika" u klasicnim sacekusama, od postavljenih IED, evo najnoviji Abdul Malik Diab ubijen na putu iz Turske prema Marrat Misrinu

Image skupljaju ga

pa me zanima sta mislite ko im to postavlja? jel moguce da GRU radi tako duboko na neprijateljskom teritoriju?
Postavljao sam izvore, iranske, u kojima piše da su sirijske specijalne jedinice, komandosi, počeli da rade u pozadini neprijatelja, u dubini neprijateljske teritorije.
sumirprimus

#14636 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Baska saa ima specijalaca sto se nisu dosad pokazali... :roll:
Challenger__

#14637 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:
Series of massive explosions rocking #DeirEzzor. Locals speak of multiple #ISIS VBIEDs struck #Assad's army now.. #Syria
:-)
Navodno su svi napadi odbijeni...
#IS attack but are defeated by #SAA and CAS, leaving 60 militants and dozens of civilians dead.

A normal day in #DeirEzZor, #Syria
dječak sa šibicama

#14638 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

mislim da snimak ne treba objasnjavati

e sad, kako on (bombas samoubica) udje tu, medju vojnike, u zgradu, kako pridje mislim zbog logicne premise da ce ga SAA vojnici ubiti prije nego dodje

kakve su ovo kamikaze jbt :D
Grean

#14639 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

sokoli wrote:
Grean wrote:
ZHUKOV wrote:
ma moze on pricati koliko hoce i odbacivati da isilovci nisu islam, ja ne znam zasto suniti ne pogledaju problem u oci, ne suoce se sa njime? ja se kladim da prosjecni isilovac zna vise i od tebe i od mene sta kako treba u islamu... ti ljudi drze milionski Mosul, drze Raku... nekoliko hiljada šabana udje u jedan milionski Mosul i zauzme ga tek tako, mislis da je to bilo moguce bez neke podrske naroda? jest al mudo labudovo...
Nemaju alternativu.

Sa druge strane im je izbor Maliki i dominacija siita. Oni sigurno u tolikom broju ne podrzavaju selefizam i fundamentalizam ali vide to kao prelazno zlo dok se ne izbore za nesto svoje u svojoj zemlji. Kad nemas izbora i sa djavolom se saradjuje.
Ti si neki zesci verski.fanatik...
Ma ti nemas pojma.

Nego bolje ti predlozi svojima na sjeveru Kosova da se demokratski i poslusno ukljuce u kosovsko drustvo i neka ne zaprdjuju previse oko svojih prava, posto si brz da svuda drugdje pojednostavljujes stvari kao ljudi se digli na oruzje jer su fanatici i ne znaju sta ce od sebe.
insomnia78

#14640 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:Baska saa ima specijalaca sto se nisu dosad pokazali... :roll:
Trecepozivci
Najjebeniji
sumirprimus

#14641 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
sumirprimus wrote:Baska saa ima specijalaca sto se nisu dosad pokazali... :roll:
Trecepozivci
Najjebeniji
Jebeni jesu.al su vise nesposobni...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14642 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

sokoli wrote:
Ti si neki zesci verski.fanatik...
pešterac obrijani, provaljen si
zrakomlat

#14643 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

:lol:
hAZNADAR

#14644 Re: Sirija vol. 2

Post by hAZNADAR »

dragma wrote:Borci ISIL-a objavili novi video uradak:
18+
http://www.zerocensorship.com/t/uncenso ... z3yqWAnvzx
Vrlo poučno.

U međuvremenu, u dva koordinisana napada u Damasku ubili 70 a ranili više od 110 režimskih vojnika, uglavnom pripadnika Hezbolaha i raznih šiitskih milicija (ili se kaže policija?).
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/damas ... 60131088#6
Interesantno. Izvjestavas o vojnom napadu u Damasku i poginulim vojnicima a dajes link aktuelne vijesti o bombasu samoubici koji je pobio uglavnom civile na mjestu hodocasca.

takva logika i tumacenje neprijatelja je vec vidjena i u nasem ratu. Zna se od koga.
Co0l

#14645 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Ironija na aparatima.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14646 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

kako su loši ovi novi, žukov i sokoli, pa to je tuga golema ljudi moji ...
trol level -1000
Ja_Ja

#14647 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Challenger__ wrote:
Challenger__ wrote:
Series of massive explosions rocking #DeirEzzor. Locals speak of multiple #ISIS VBIEDs struck #Assad's army now.. #Syria
:-)
Navodno su svi napadi odbijeni...
#IS attack but are defeated by #SAA and CAS, leaving 60 militants and dozens of civilians dead.

A normal day in #DeirEzZor, #Syria
I ovi ne ubijaju ni manje ni vise od 60 svaki put. Onako okruglo, roknu 60 u svakom napadu, i vi na svasta padate.
Grean

#14648 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

I ja procitah da su se raznijeli medju pripadnicima nekih milicija. Na zalost bilo je i civilnih zrtava.

Nekad se lako zaboravi zasto je ovaj rat uopste poceo, pa treba podsjetiti i na to sa vremena na vrijeme. Asadovo krvavo gusenje protesta je otvorilo vrata za zlocince svih vrsta.
Twin Damascus blasts kill dozens of pro-regime militiamen
More than 40 people were killed on Sunday by twin suicide bombings that targeted pro-regime militiamen south of Damascus.

According to local sources, a car bomb exploded at a checkpoint manned by Shia militiamen loyal to Syrian President Bashar al-Assad in the town of Sayyida Zeinab south of the capital.

Almost immediately afterward, a suicide bomber blew himself up among a group of militiamen standing near the checkpoint, the same sources said.

Syria’s official SANA news agency, for its part, said that 45 people had been killed - and another 40 injured - by the twin blasts.

Sunday's attack occurred as representatives of the Syrian regime and opposition groups gathered in Geneva for UN-sponsored peace talks.

Syria has remained locked in a vicious civil war since early 2011 when the Assad regime cracked down on pro-democracy protests with unexpected ferocity.

Since then, more than 250,000 people have been killed and more than 10 million displaced, according to figures released by the UN.
zrakomlat

#14649 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Žukove, da ti nisi Kuznjecov :D
sarajevoxxxx

#14650 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Toranj Ed-Dehmuš u kvartu Er-Rušdijeh u Deir Ez-Zouru i dalje režimska neosvojiva tvrđava. Režim je oko cijelog tornja iskopao duboke rovove. Isil je i danas napredovao u tom dijelu Deir Ez-Zoura, međutim, ključno uporište u kvartu Er-Rušdijeh je i dalje pod kontrolom režima.
Locked