Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#14451 Re: Sirija vol. 2
- Predstavnici PYD-a napustili Ženevu nakon što UN, SAD i Rusija nisu pokazali zelju da učestvuju u mirovnim pregovorima.
- Rusko ministarstvo vanjskih poslova: Džejš Al Islam i Ahrar Šam mogu biti dio opozicije.
- Isil napredovao u kvartu Er-Rašidijeh u Deir Ez-Zouru.
- Rusko ministarstvo vanjskih poslova: Džejš Al Islam i Ahrar Šam mogu biti dio opozicije.
- Isil napredovao u kvartu Er-Rašidijeh u Deir Ez-Zouru.
- Lincoln-Burrows
#14452 Re: Sirija vol. 2
To je nešto novo, Rusi su bili do sada protiv Džejš Al Islama kojeg direktno financira Saudijska arabija.sarajevoxxxx wrote: - Rusko ministarstvo vanjskih poslova: Džejš Al Islam i Ahrar Šam mogu biti dio opozicije.
- ioannes
#14453 Re: Sirija vol. 2
Patak...to ti onda dođe ko da si vehabijaDuckZz wrote: jer to mi je dio posla (radim sa Engleskom medijskom agencijom, da ne bude odmah "evo ga vehabija").
- ioannes
#14454 Re: Sirija vol. 2
@Kiki
Bio sam jutros na šišanju kod asirca iz kamišlija...pa rekoh da pojasnim neke stvari jer su mu otac i dosta rodbine još u kamišliju i tako.... Da ti pravo kažem nisam ništa više pametniji nego prije toga.
On tvrdi kao i mnogi drugi da ISIL najvjerovatnije ne stoji iza ona dva napada u kamišliju,sumnjaju dosta na kurde ali ne žele otvoreno nikoga optuživati zbog dobrih susjedskih odnosa,između redova se opet da pročitati da ih Kurdi na neki način majoriziraju. Što se tiče Sootoro,on kaže da u gradu imaju negdje oko 1000-1500 vojnika...oni su poslje onih napada htjeli napraviti punktove i sami osigurati svoj kvart i da oni nisu provocirali onu razmjenu vatre kad je troje ljudi poginulo. Sootoro financira sirijska vlada i kaže da se u kamišliju trenutno nalazi dosta ruskih oficira i da su dobili pošiljku dobrog naoružanja. On kaźe da se u kamišliju nalazi i sutoro policija( i ako na wikipediji piše da djeluju samo u hasaci) koja surađuje sa kurdima,sutoro policiju najviše financiraju aramejci iz europe....kaže da je u kamišliju situacija komplicirana kako između aramejaca i kurda tako kod aramejaca između.
Pa sam općenito o drugim stvarima pričao....
Kaže on da im je maternji jezik arapski a da privatno pričaju aramejski time oba jezika perfektno znaju...tako i kod sirijskih kurda. Dok je kaže kod iračkih kurda situacija malo drugačija,oni slabo arapski znaju.... Kaže da su sirijski kurdi puno školovaniji od iračkih.
Bio sam jutros na šišanju kod asirca iz kamišlija...pa rekoh da pojasnim neke stvari jer su mu otac i dosta rodbine još u kamišliju i tako.... Da ti pravo kažem nisam ništa više pametniji nego prije toga.
On tvrdi kao i mnogi drugi da ISIL najvjerovatnije ne stoji iza ona dva napada u kamišliju,sumnjaju dosta na kurde ali ne žele otvoreno nikoga optuživati zbog dobrih susjedskih odnosa,između redova se opet da pročitati da ih Kurdi na neki način majoriziraju. Što se tiče Sootoro,on kaže da u gradu imaju negdje oko 1000-1500 vojnika...oni su poslje onih napada htjeli napraviti punktove i sami osigurati svoj kvart i da oni nisu provocirali onu razmjenu vatre kad je troje ljudi poginulo. Sootoro financira sirijska vlada i kaže da se u kamišliju trenutno nalazi dosta ruskih oficira i da su dobili pošiljku dobrog naoružanja. On kaźe da se u kamišliju nalazi i sutoro policija( i ako na wikipediji piše da djeluju samo u hasaci) koja surađuje sa kurdima,sutoro policiju najviše financiraju aramejci iz europe....kaže da je u kamišliju situacija komplicirana kako između aramejaca i kurda tako kod aramejaca između.
Pa sam općenito o drugim stvarima pričao....
Kaže on da im je maternji jezik arapski a da privatno pričaju aramejski time oba jezika perfektno znaju...tako i kod sirijskih kurda. Dok je kaže kod iračkih kurda situacija malo drugačija,oni slabo arapski znaju.... Kaže da su sirijski kurdi puno školovaniji od iračkih.
- Grean
#14455 Re: Sirija vol. 2
Vise pristaje poredjenje da Meksikanci iz Texasa 50 godina vladaju i provode diktaturu nad bjelackom vecinom.prezirem salonce wrote:Zamislimo situaciju da se Mexikanci iz Texasa ili New Mexica pobune protiv Vasingtona, pocnu rat, pobunu, salju samoubice u Vasington, kolju, rezu glave svim texasanima koji su protiv Mexika, i skrivaju iza civila po Dallasu ili Hustonu... sta mislis kako bi Obama reagovao, poslao bi im cvijece ili krstarece rakete, ne mareci za civile?Kikibombona wrote: Asad je bolesnik. Vec sam rekao, ako vidi jednog borca i deset civila oko njega, on ce ih sve poklopiti. Civili su kolateralna steta. Ako si protiv njega, kozu ce ti oderati ma koje etnije ili vjere bio. Dakle, covjek se bori za vlast kao i svaki drugi diktator. Ne zanimaju njega previse te price o etniji i vjeri.
Daj ono...
@kiki, kad je Asad tako popularan sto se Kurdi digose protiv njega? Mislim smjesna je prica kako suniti iz Damaska podrzavaju porodicu Asad, podrzavaju sto moraju jer u suprotnom ode glava. To je sistem koji 50 godina opstaje na vlasti pomocu strahovlade, tajnih sluzbi, terora. Ne prezaju ni od cega da bi opstali na vlasti.
- Kikibombona
#14456 Re: Sirija vol. 2
Nisam rekao da je popularan.Grean wrote:
Vise pristaje poredjenje da Meksikanci iz Texasa 50 godina vladaju i provode diktaturu nad bjelackom vecinom.
@kiki, kad je Asad tako popularan sto se Kurdi digose protiv njega? Mislim smjesna je prica kako suniti iz Damaska podrzavaju porodicu Asad, podrzavaju sto moraju jer u suprotnom ode glava. To je sistem koji 50 godina opstaje na vlasti pomocu strahovlade, tajnih sluzbi, terora. Ne prezaju ni od cega da bi opstali na vlasti.
Rekao sam da uziva znacajnu podrsku suni Arapa. Naveo sam primjer Tuzle, Zenice i Sarajeva, gradova u kojim procenutalno zivi puuuuunoooooooo vise Srba nego sto alavita ima u Hami, Dari ili Damasku. Alaviti u znacajnom broju zive samo u Tartusu i Latakiji. Suni Arapa ima 7 puta vise nego alavita a Bosnjaka nema ni duplo vise od Srba. Sam izvuci zakljucak.
Kurdi su druga prica. Kurdi su zivjeli u arapskoj drzavi. Nisu imali pravo na vlastiti jezik, kamoli sta vise. Zive na resursima najbogatijem teritoriju a daleko su najsiromasniji u Siriji. Zale se kako ih nema nigdje, kako svi imaju prednost pri zaposljavanju. Oduzeli su im 100 000 drzavljanstava, 2004 ih masakrirali zato sto su burno reagovali na provokaciju Arapa koji su istakli sliku suni Arapa Sadama Huseina.
Arapi zive u svojoj, arapskoj drzavi. Vojska se zove 'arapska'. Djeca im uce arapski jezik. Vecina drzavnih sluzbenika su suni Arapi. Mislim, neuporedivo.
Protiv Asada se digla sirotinja i vjerski fanatici. Manjinama je puno blizi Asad od pobunjenika.
- Čitalac
#14457 Re: Sirija vol. 2
Na svu sreću, ovog puta nije bilo rušenja.
Turkey summons Russian envoy, claims Su-34 fighter jet violated air space
- Kikibombona
#14459 Re: Sirija vol. 2
Nije cudo da su u predgradjima Damaska vecina protiv Asada, jer je u tim dijelovima grada gola bijeda...DuckZz wrote:E cuj sirotinja
U elitnim kvartovima, u kvartovima gdje zivi srednja klasa, nema pobune.
- Grean
#14460 Re: Sirija vol. 2
Eh puno im to pomaze da progutaju cinjenicu da je npr. u SAA u ratnom vazduhoplovstvu debelo prezastupljena Alavitska manjina, gotovo iskljucivo Alavitska manjina dok je za sunite bila rezervisana pjesadija.Kikibombona wrote:
Arapi zive u svojoj, arapskoj drzavi. Vojska se zove 'arapska'. Djeca im uce arapski jezik. Vecina drzavnih sluzbenika su suni Arapi. Mislim, neuporedivo.
Protiv Asada se digla sirotinja i vjerski fanatici. Manjinama je puno blizi Asad od pobunjenika.
@kiki, pricas neke price bez argumenata, uglavnom kupujes pa preprodajes pricu onih koji ovo zele predstaviti kao borbu izmedju dobra i zla gdje su Asadovci dobri momci koji nekako slucajno dominiraju drzavom iako ih je nekih 20%.
Naravno da je sunitima lakse u poredjenju sa Kurdima jer ipak je njihov jezik sluzbeni, Arapi su ali to je argument koji drzi vodu koliko i to da je Bosnjacima u Jugi bilo lakse podnositi dominaciju Srba u poredjenju sa Albancima jer govorimo isti jezik. Jeste lakse ali ne znaci da ih to obavezuje da trpe dominaciju.
Last edited by Grean on 30/01/2016 17:35, edited 2 times in total.
- ifas
#14461 Re: Sirija vol. 2
Ti si rekao da ce da pocne cirkus, haos, anarhija, armagedon, a ovo sto se desava je sporadicno napadanje kao i proteklih dana.DuckZz wrote:Već sam rekao 7 dana ranije da će pobunjenici napasti položaje na sjeveru Hame.
Zauzeli su nekoliko lokacija prije 24h ali 90% od toga i izgubili.
Opet imam informacije. Danas će opet "pokušati" nešto, naravno u detalje neću ulaziti ali ću se kao i uvijek citirati.
Ko i opetja sto otkad govori, sranje ce tek da pocne aludirajuci vjerovatno da ce se mozda neke od okolnih anti asad zemalja otvorenije ukljuciti u sukob ali jos nista ni od toga.
Neko je dobro rekao, dolaskom rusa svi planovi svih strana pa ukljucujuci i asada su pali u vodu, koji god da cilj ima putin nece popustiti pa makar svoju zemlju uveo kompletnu u neki novi rat.
- DuckZz
#14462 Re: Sirija vol. 2
Kakva je to glupost.Kikibombona wrote:Nije cudo da su u predgradjima Damaska vecina protiv Asada, jer je u tim dijelovima grada gola bijeda...DuckZz wrote:E cuj sirotinja
U elitnim kvartovima, u kvartovima gdje zivi srednja klasa, nema pobune.
60% vojnog oficirskog kadra Sirijske vojske je dezertiralo. Lider pobunjenika na jugu milioner.
Zabadani najbogatiji grad na Qalamunu. Wadi Barada najbogatiji resurs u Damasku. Deir Ezor kompletna pod naftom, i ribom, izvozili po Turskoj i ostalim zemljama. Raqqa izvoz za robu na istoku Sirije.
Centar Aleppa pod kontrolom pobunjenika, isto kao i što je bio centar Homsa i još 5 naselja u gradu.
Garant i ono 50% grada Daree siromašno, al zato ostalih 50% bogato, i to linijom se odvojili. Palmyra pored Homsa centar turizma u istoimenoj provinciji. Jedini Sirijac i Arap u svemiru, radi u NASI, valjda i on simorah pa otišo iz centra Damaska u Tursku.
Ne serendaj bogati, vecina Sirijaca ne živi u Siriji niti se planira ikad vratiti.
- DuckZz
#14463 Re: Sirija vol. 2
Ne, rekao sam da će napasti na sjeveru Hame tačno za 7 dana, i to se i desilo. Zauzeli su fine lokacije, uništili 10 vozila. Ovo je po tebi sporadičan napad ? Drugo je što su se povukli nakon zračnih udara, ali i to sam napisao da će se desiti.ifas wrote:Ti si rekao da ce da pocne cirkus, haos, armagedon, a ovo sto se desava je sporadicno napadanje kao i proteklih dana.DuckZz wrote:Već sam rekao 7 dana ranije da će pobunjenici napasti položaje na sjeveru Hame.
Opet imam informacije. Danas će opet "pokušati" nešto, naravno u detalje neću ulaziti ali ću se kao i uvijek citirati.
Ovo za cirkus sam rekao da se ceka "do 19:00", a prije toga je UN hitno poslao poruku delegaciji opozicije da će bez obzira na protivljene Assada i Rusije, ispuniti barem 1 njihov zahtjev. Opozicija znaci ide u Ženevu. A to dalje znači da pobunjenici imaju razloga za neku nadu.
- Ironmen
#14464 Re: Sirija vol. 2
Komentar mjesecaI na kraju sam da vas zamolim da ubuduće ne povlačite vertikale između rata u BiH i rata u Siriji, apsurdno mi je bilo poređenje Sarajeva i Madaje, svi mi vrlo dobro znamo šta bi se desilo da je VRS ušla u Sarajevo, a šta bi se desilo stanovništvu Madaje da unutra uđe SAA ?
Šta se desilo stanovnicima Al Weira u Homsu ? da li to SAA radi masovne grobnice i ubija stanovništvo u gradove i sela u koja uđe ?!?
- ioannes
#14465 Re: Sirija vol. 2
Ja sam ti jednom to za zrakoplovstvo pokusao objasniti a ti uvijek svoje trabunđašGrean wrote:Eh puno im to pomaze da progutaju cinjenicu da je npr. u SAA u ratnom vazduhoplovstvu debelo prezastupljena Alavitska manjina, gotovo iskljucivo Alavitska manjina dok je za sunite bila rezervisana pjesadija.Kikibombona wrote:
@kiki, pricas neke price bez argumenata, uglavnom kupujes pa preprodajes pricu onih koji ovo zele predstaviti kao borbu izmedju dobra i zla gdje su Asadovci dobri momci koji nekako slucajno dominiraju drzavom iako ih je nekih 20%.
Naravno da je sunitima lakse u poredjenju sa Kurdima jer ipak je njihov jezik sluzbeni, Arapi su ali to je argument koji drzi vodu koliko i to da je Bosnjacima u Jugi bilo lakse podnositi dominaciju Srba u poredjenju sa Albancima jer govorimo isti jezik. Jeste lakse ali ne znaci da ih to obavezuje da trpe dominaciju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14466 Re: Sirija vol. 2
pomaže ćete, dobiva platu od ćetinog posla, brani ćete, promovira ćetine akcije i najavljuje ihioannes wrote:Patak...to ti onda dođe ko da si vehabijaDuckZz wrote: jer to mi je dio posla (radim sa Engleskom medijskom agencijom, da ne bude odmah "evo ga vehabija").
normala da je "ćeta"
ako laže koza ne laže rog
- Ironmen
#14467 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Ako ćemo vjerovati Hassanu Ridhi, a do sada se pokazao kao vjerodostojan izvor, SAA je u kontraofanzivi vratila većinu ako ne i sve položaje koji su izgubili.
Fascinira naivnost pobunjenika koji nikako ne mogu da shvate da je osim SAA sada u igri i Rusija, vidjeli smo AWACS sistem koji čuje miša a da ne čuje razgovore pobunjenika na sjeveru Idliba (pa tako lociraše i onog sa Hello Kitty tekom u Guti), smiješno izgleda kada ovde DuckZz najavi ofanzivu na Hamu još kaže cirkus kreće u 19:00, i onda ih SAA spraši, zapita li se ko ako jedan novinar iz neke Bosanske (ili Hercegovačke) kasabe zna planove pobunjenika onda šta tek znaju Ruski operativci koji su došli da pomognu SAA ?
Znaju im bolan svaki korak i prije nego ga naprave i glupo je za očekivati da će pobunjenici moći napraviti i jednu ofanzivu uspješno, sa druge strane pobunjenici mogu znati za svaki korak SAA ali džaba im kada nemaju adekvatan način da odgovore (svi su znali za Šejk Miskin i prije nego je počelo, kao što se znalo i za napad na Latakiju ali džaba kada nemaš čime odgovoriti).
A ako smijem primjetiti SAA je značajno promjenila koncept ratovanja, nekada su ovi redovi padali sa prvim jurišom a sada ne samo da se drže nego još odgovore.. prilično impresivno.
I evo, za one koji vjeruju u Siriju na čelu sa FSA, ne mogu se dogovoriti oko delegacije u Ženevi a mogli bi se dogovoriti oko vlasti ? možda ko i Libijci ?![]()
![]()
![]()
eh da, zaboravih u prijašnjem postu, mada ne vjerujem da će mi Savox odgovoriti ali red je da ga pitam.
Cijelo vrijeme piše eto muslimani se bore, musliani se bore, a SAA po tome nisu muslimani ?
To što je Asad zločinac ne čini ga ne muslimanom, možda lošim ali nije li Poslanik Muhamed rekao da smo svi mi njegov umet a nije on to poručio ni Sunitima ni Šiitima kojih tada nije ni bilo nego je to poručio svim muslimanima, kako onda neko ima pravo da nego istjeruje iz Poslanikovog umeta ako je sam Poslanik poručio da smo mi njegov umet ?
I prije nego što počnete pljuvat Iran samo se sjetite šta su oni uradili za nas u ovom ratu i poraću, i onda Šiiti nevaljaju a upravo je licemjerje veće kod nas Sunita no kod njih.
Pravo osvjezenje na forumu Krokodajl nadam se da ces nastaviti pisati na ovoj temi imas materijala i kapaciteta a vidim objektivnost ti je na nivou
Sto se tice boldanog nikad necu razumjeti sve strane u Siriji sta postizu sa time sto objavljuju svaki snimak i sliku bilo cega sta se desi i samim time otrkivaju svoje polozaje pa sada preko obicnih aplikacija na mobitelu mozes locirati neki minobaca ili mitraljesko gnijezdo sa mobitela.
Cito sam da su rusi trazili od SAA da smanje video zapise i slike na minimum upravo iz ovih razloga ali nisu uspjeli bas u tome.
- Grean
#14468 Re: Sirija vol. 2
Sve se da relativizovati da bi se lakse prodavala suplja kako su se ti ljudi eto iz ciste obijesti pobunili. Vazduhoplovstvo je samo jedan dio istog scenarija.ioannes wrote:
Ja sam ti jednom to za zrakoplovstvo pokusao objasniti a ti uvijek svoje trabunđaš
- Ironmen
#14469 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Ljekari bez granica: U Madayi 16 osoba umrlo od gladi uprkos tome što je stigla humanitarna pomoć. Oko 30 osoba se nalazi u kritičnom stanju.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6210029954
Jesil vidio na onom snikmu prije jedno 20 dana kada terorista FSA iz Madaye prima humanitarnu pomoc a ima preko 150 kg zanimljivo malo ovo poredjenje najveci krvici za glad u Madayi su teroristi koji drze civile kao zivi stit.
- ioannes
#14470 Re: Sirija vol. 2
Ne kontam ....imam osjećaj da se nekad praviš mutav ili u čemu je štos?Grean wrote:Sve se da relativizovati da bi se lakse prodavala suplja kako su se ti ljudi eto iz ciste obijesti pobunili. Vazduhoplovstvo je samo jedan dio istog scenarija.ioannes wrote:
Ja sam ti jednom to za zrakoplovstvo pokusao objasniti a ti uvijek svoje trabunđaš
- Ironmen
#14471 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo poredjenje a sta je sa vecinom u Bahreinu i ko je ugusio vojno u lokvi krvi njihovo arapsko proljece i ko ih tlaci ???Grean wrote:Sigurno nije, kao sto nije zelio ni Cecenski, Afganski i ostali narodi koji su se borili za svoju slobodu a cija je legitimna borba kidnapovana od strane selefijskog pokreta za rad njihovih ciljeva.Krokodajl wrote:
Pitanje za cijenjene forumaše koji naginju na stranu opozicije i ostalih grupica. Da li mislite da je ovo, ono što je Sirijski narod 2011-e godine želio ?
Život pod 100 frakcija, život u strahu i na kraju život gdje osim što su te izdali svi oni koji su te podržavali gdje te Ruska avijacija nemilosrdno tuče ?
I na kraju sam da vas zamolim da ubuduće ne povlačite vertikale između rata u BiH i rata u Siriji, apsurdno mi je bilo poređenje Sarajeva i Madaje, svi mi vrlo dobro znamo šta bi se desilo da je VRS ušla u Sarajevo, a šta bi se desilo stanovništvu Madaje da unutra uđe SAA ?
Šta se desilo stanovnicima Al Weira u Homsu ? da li to SAA radi masovne grobnice i ubija stanovništvo u gradove i sela u koja uđe ?!?
Ipak to ne znaci da iz tog razloga trebamo navijati za SAA, ili naginjati za to da diktatorska familija ostane na vlasti. Srz problema je sto je on pokrenuo ovaj krvavi rat da bi sebe odrzao na vlasti, kao sto mu je i otac nekad davno. Rat i bezizlazna situacija doprinosi da se fundamentalizam siri, ljudi se priklanjaju i onom nezamislivom. Iako niko ne voli poredjenja ali ja ne mogu da ne pomenem nase zaokretanje u desno 93' u odnosu na 92' kad su nas pritiskali sa tri strane i kad je opstanak bio u pitanju.
Sto se tice tvrdnje da poredenje izmedju SAA i VRS ne stoji, ne znam sta bih rekao. Kad vidim odrubljene gave mladica iz Latakije na selfijima siitskih milicija nisam bas siguran u tvoju tvrdnju. Ja takve "oslobodioce" sigurno ne bih cekao mirno. Mozda ti imas vise informacija ja moram priznati i nisam bas upucen jer je slabo vijesti u vezi toga kako prolazi sunitsko stanovnistvo u gradovima koje je u zadnje vrijeme zauzela SAA. Ja mislim da u najboljem slucaju idu dalje, u izbjeglicke logore Libanona i Turske.
Za kraj suniti u Siriji, Iraku, Libanonu koji su danas podredjeni siitima i cesto su gradjani drugog reda moraju dobiti alternativu i nadu. Na zalost zbog nedostatka iste i nepostojanju alternativa otvorio se prostor za Nusru i ISIS. Ostane li tako ostace i problem (jedino ako ih ne misle sve pobiti i protjerati). Mada ja nisam optimista dok je njihova jedina logistika Saudija i SAD. Ostale muslimanske zemlje se i ne cuju.
Sa druge strane imamo Iran (koji je nama puno pomogao i to nikad ne treba zaboraviti) koji se nazalost u svim ovim sukobima postavlja sektaski. Uzmimo npr. Hezbollah, oni nisu pravili muslimansku miliciju koja ce se suprostaviti Izraelu, pravili su siitsku, normalno da je to automatski podjela ako i da to ni jedan sunit u Libanonu nece gledati sa odobravanjem. Valjda je to svakom jasno, cak i onima koji maksimalno idealiziraju ulogu Irana i Hezbolaha na BI.
Nemoj me sada po ovom komentaru svatiti da sam sit jer nisam a nisam ni sunit samo mi odgovori na pitanje ???
- Ironmen
#14472 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Challenger__ wrote:AKO odbrane Deir ezZor, oslobodiće i provinciju Idlib. U protivnom, slika sirijskog rata će poprimiti sasvim drugi izgled/prioritete.
Šta si se toliko prepo za Deir ez Zor, ti ljudi koji ga brane pokazali su koliku želju imaju da ga odbrane, Deir ez Zor za SAA je ono što je bio Kobani za Kurde.
ISIL možda jeste dovukao ogroman broj vojnika u provinciju ali ne smiju iskoristiti sve vojnike za napad na grad, moraju oni pojačati redove prema Palmiri, Qaryataynu, Aleppu, pa i Kurdi najavljuju tu ofanzivu na Al Raku samo dok nešto vide sad će oni![]()
![]()
Kurdi su stali vjerovatno su cekali nesto sa Zeneve ali od Zeneve nema nista u skorije vrijeme tako da....Iracka vojska je konacno dosla sebi i polako istjeruju ISILOVCE prema Siriji a prvi udar u Siriji je sam Zor velika pojacanja dolaze ISILu u Zor to je problem a Zor je odjsecen .....Zato bi po meni SAA trebali zauzeti sto prije Palymiru i rasteretiri Zor ali to je nemoguce u ovim uvjetima kada napreduju na svim frontovima-
- Grean
#14473 Re: Sirija vol. 2
Znam ja da ti nisi niti siit niti sunit.Ironmen wrote:
Zanimljivo poredjenje a sta je sa vecinom u Bahreinu i ko je ugusio vojno u lokvi krvi njihovo arapsko proljece i ko ih tlaci ???
Nemoj me sada po ovom komentaru svatiti da sam sit jer nisam a nisam ni sunit samo mi odgovori na pitanje ???
U Bahreinu trebaju siiti preuzmeti vlast jer su vecina. Na zalost poput Sirije ni u Bahreinu nema demokratije pa je i situacija nakaradna.
- Ironmen
#14474 Re: Sirija vol. 2
DuckZz wrote:Već sam rekao 7 dana ranije da će pobunjenici napasti položaje na sjeveru Hame.
Svi napadi terorista su dobijeni ni pola metra nisu napredovali.
- Ironmen
#14475 Re: Sirija vol. 2
Grean wrote:Znam ja da ti nisi niti siit niti sunit.Ironmen wrote:
Zanimljivo poredjenje a sta je sa vecinom u Bahreinu i ko je ugusio vojno u lokvi krvi njihovo arapsko proljece i ko ih tlaci ???
U Bahreinu trebaju siiti preuzmeti vlast jer su vecina. Na zalost poput Sirije ni u Bahreinu nema demokratije pa je i situacija nakaradna.
Da se jos nadovezem na ovo da me pogresno ne svatis meni u mojoj vjeri Islamu je zabranjeno dijeljenje u neke grupe tako da sam ja musliman po vjerskoj pripadnosti a u Kuranu nema sita i sunita niti ostalih da se razumijemo.