Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#13976 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Kiki: Prema Kurdima nemam emocije :-)... malo je reci pretjera ga sada.
Imam emociju koju gajim prema ugrozenim narodima...

Mene ce to proci, kao sto me jos stosta u zivotu proslo.

Vas islamizam i pravoslavizam nikada nece proci. To se zavuklo u svaku poru i jako je kao stijena.
rajv0sa

#13977 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Joj vazda sam se ibretio zbog ovih ruskih plavo bijelih potosulja, u cemu je fazon.
Image
:mrgreen:
MMM1977

#13978 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

A kakva je svrha pregovora na kojima ne učestvuju Nusra, Isil, Kurdi i, ako sam dobro shvatio, IF? Dakle, 4/5 najjačih grupacija ne učestvuje i kao trebalo bi očekivati neke rezultate.

Bolje da se ne blamiraju nego neka sa Assadom sjednu USA, Rusija, Turska, Saudija, Katar i Iran. Kada se oni dogovore rat će stati isti dan.
sarajevoxxxx

#13979 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Kiki: Prema Kurdima nemam emocije :-)... malo je reci pretjera ga sada.
Imam emociju koju gajim prema ugrozenim narodima...

Mene ce to proci, kao sto me jos stosta u zivotu proslo.

Vas islamizam i pravoslavizam nikada nece proci. To se zavuklo u svaku poru i jako je kao stijena.
Nisam opterećen time. Mislim da isto razmišljamo. Ne vjerujem ni ja Turskoj niti Saudiji. Još prije par godina ovdje sam pisao da je Turska mnogo bolje mogla pomoći Siriji.

Niti volim zapad niti muslimanske zemlje. Sve je to isto goli interes. To su za mene dvije strane iste medalje. Ponekad zatitri ili zaigra srce za nekom od tih zemalja Turska pogotovo, međutim, sve je to go interes, moral nula, pravda nula, sila i moć samo to se pika. Nema tu nikakvih principa osim pukih parola.
Kombat

#13980 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

haos1 wrote:malo tepih bombardovanja

sto se tice tepih bombardovanja...ipak se mora priznati da je to hamerichanski izum...tako da ovo izgleda puno ubjedljivije

ono sto je utjesno u ovoj prici je da su im Vijetnamci oborili 32 strato tvrdjave zvane B 52 - a ukupno ih je proizvedeno manje od 200 :D sta bi im tek ruje napravile!!! :run: :run:
Kombat

#13981 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

sarajevoxxxx wrote:Ebu Muhamed Džermani, komandant vojne formacije Ahrar Šama iz Termanin. Danas je poginuo zajedno sa 11 članova svoje porodice u Termaninu u Idlibu nakon masakra kojeg su počinili Rusi i snage režima.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0677313314
mashallah!!!
Kombat

#13982 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

rajv0sa wrote:Joj vazda sam se ibretio zbog ovih ruskih plavo bijelih potosulja, u cemu je fazon.
Image
:mrgreen:
tradicija koja je krenula zbog mornara sa Aurore (Oktobar 1917). Svi rodovi ruske vojske ih nose a boja pruga (zelena, plava, crna, tamnoplava) odaje pripadnost rodu vojske
bingov buraz

#13983 Re: Sirija vol. 2

Post by bingov buraz »

Genocidasi na klix forumu konacno dobili temu gdje mogu ismijavati muslimane bez ikakvih sankcija.
ioannes

#13984 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:Kiki.

Demonstriraju Kurdi ali demonstriraju i Asirci, "protiv kurdske agresije": :arrow: LINK
Ovi Asirci koji nesto spocitavaju Kurdima su POGANI!

ISIL je napao Asayish i Kurde u Kamisliju tri puta vise nego ovu pogan iz Sootoroa. Sta bi ova pogan, da ISIL napada samo Kurde, da njih ne dira dok hlade jaja po kaficima?? Pa neka im se obrate lijepo, neka kazu 'nemojte braco nas, mi se protiv vas svakako ne borimo, NAPADAJTE SAMO Kurde'.

Ovdje pojedini prema njima imaju simpatije samo zato sto su krscani. To se tacno moze osjetiti u zraku. Ovdje ne mislim Cheli na tebe vec na neke druge forumase. Sami ce se prepoznati.

Kurdi krvave, biju krvavu bitku sa ISILom, a ovi ljigavci ih za to vrijeme, dok se valjaju po kaficima, optuzuju da sa njima saradjuju!??? :shock:

Vrhunac bezobrazluka. Da se pitam, nakon ovih optuzbi bi bili ekspresno rasformirani. Svakako od njih nikakve koristi nema, a vrijedjaju one koji brane asirske gradove i sela. Vrijedjaju MFS i Sutoro, casne Asirce koji se BORE protiv ISILa.

cemu ovolika doza zlobnosti?
to sa krscanima nema veze....poceo sam se tek zanimati za te grupacije onda kad si ti poceo pljuvati po njima,vjerovatno neki refleks prema ugrozenim manjinama :D postoji grupacija koji ne zeli biti pod kontrolom kurda,tebi je to ocigledno krivo
sarajevoxxxx

#13985 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

MMM1977 wrote:A kakva je svrha pregovora na kojima ne učestvuju Nusra, Isil, Kurdi i, ako sam dobro shvatio, IF? Dakle, 4/5 najjačih grupacija ne učestvuje i kao trebalo bi očekivati neke rezultate.

Bolje da se ne blamiraju nego neka sa Assadom sjednu USA, Rusija, Turska, Saudija, Katar i Iran. Kada se oni dogovore rat će stati isti dan.
Pa dogovorili su se :-) Samo nema to ko reci Sirijcima. Rusija je tu da zavede red valjda sa prethodnim dogovorom. Pokušali sa Hezbollahom koji je uedno od Saudije dobio milijarde dolara da završi posao, umjesto toga režim počeo gubiti teritoriju ili gradove.

Sada je tu Rusija sa istim zadatkom. Treba pobiti sve, smlaviti ih, uraditi ono što je trebao Hezbollah i Iran. Kakvi crni pregovori. Bit će onako kako međunarodna zajednica želi ili će ih sve poubijati. Ili Asad ili ćemo spaliti Siriju, to je parola režima od marta 2011. pa do danas. Bila i ostala.
Challenger__

#13986 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

OK. U Latakiji "odrađene" Salma , Rabija i još 120 kvadratnih kilometara teritorije. U Dari Šeik Miskin... da ne duljim, stvari su dobre po SAA na skoro svim pravcima,

ali...

Deir ezZor

Image

DeirEzzor nam je ispao iz fokusa a tamo je, realno, vrlo, vrlo neizvjesno. Sada je već jasno: sa padom Ramadija u Iraku, ISIL se počeo pomjerati na zapad, na teritoriju Sirije, a Zor je sada njihova centralna meta. Takav transfer, naravno, nije pratila nikakva akcija američke pseudo-antiteriorstičke nazovi-koalicije u Iraku. Prebacili su veliki broj ljudstva (spominje se cifra od dvije do više hiljada ljudi) i tehnike oko grada (pretpostavljam koristeći se pješčanom olujom) a jučer i sinoć su obnovili ofanzivu kojoj su prethodili samoubilački napadi. Teritorija Zora je skučena, postaje sve teže za logistiku iz zraka, a u uslovima vatrene pokrivenosti aerodroma i grada u cjelini, mislim da je iluzorno govoriti o transferu pojačanja vazdušnim (ili bilo kojim drugim) putem. Humanitarna situacija je vrlo, vrlo loša a sredstva medicinske zaštite su skoro iscrpljena.

Ovo ne pišem da bih širio defetizam, već da bih ukazao na jednu krajnje dramatičnu situaciju, bez presedana u sirijskom ratu, u gradu koji je u potpunom okruženju, u kojem se (u maju prošle godine, prema "Time"-u) nalazi 228.000 civila.

Pošto lično nemam dovoljno vremena da sve to ispratim, molim kolege da fokus svoje sirijske pažnje prebace malo i na ovaj grad, jer bi njegov pad donio veliku humanitarnu katastrofu, a na terenu jednu sasvim novu, po Siriju krajnje nepovoljnu situaciju.

Dajte da svoju pažnju više fokusiramo na ovaj grad.

_______
Last edited by Challenger__ on 26/01/2016 08:41, edited 3 times in total.
sarajevoxxxx

#13987 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režim zauzeo i ostatak teritorije Eš-Šejh Miskina.

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 8%B9%D8%A7
sarajevoxxxx

#13988 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:OK. U Latakiji "odrađene" Salma , Rabija i još 120 kvadratnih kilometara teritorije. U Dari Šeik Miskin... da ne duljim, stvari su dobre po SAA___

Kakva crna SAA. Stvari su dobre za Rusiju i Ameriku. SAA ili ono što je ostalo od nje je samo poslušni sluga okupatora koja je i bez Rusije svakodnevno masakrirala i ubijala Sirijce.
Challenger__

#13989 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mani me svojih ubleha, živ bio. Mislim, samo ti vazi svoje besmislice, ali ne očekuj od mene replike.

______
sarajevoxxxx

#13990 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 11 osoba poginulo među kojima i nekoliko režimskih vojnika nakon dvije eksplozije bombe na režimskom vojnom punktu u kvartu Ez-Zehra u dijelu Homsa koji je pod kontrolom sirijskog režima.

Radio Al-Kul

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1213010253
Last edited by sarajevoxxxx on 26/01/2016 08:56, edited 1 time in total.
ifas

#13991 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

sarajevoxxxx wrote:
MMM1977 wrote:A kakva je svrha pregovora na kojima ne učestvuju Nusra, Isil, Kurdi i, ako sam dobro shvatio, IF? Dakle, 4/5 najjačih grupacija ne učestvuje i kao trebalo bi očekivati neke rezultate.

Pa dogovorili su se :-) Samo nema to ko reci Sirijcima. Rusija je tu da zavede red valjda sa prethodnim dogovorom. Pokušali sa Hezbollahom koji je uedno od Saudije dobio milijarde dolara da završi posao, umjesto toga režim počeo gubiti teritoriju ili gradove.

Sada je tu Rusija sa istim zadatkom. Treba pobiti sve, smlaviti ih, uraditi ono što je trebao Hezbollah i Iran. Kakvi crni pregovori. Bit će onako kako međunarodna zajednica želi ili će ih sve poubijati. Ili Asad ili ćemo spaliti Siriju, to je parola režima od marta 2011. pa do danas. Bila i ostala.
kmeee kmeee milijarda dolara, kmeee kmee monstrum muftija 2011, kmeeee kmeeee ili asad ili cemo spaliti siriju, kmeeeeee kmeeeeee ruski ćetnici
sarajevoxxxx

#13992 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Davutoglu u intervjuu za CNN: Asadov režim neće pobjediti... Rusija je okupirala Siriju...preko 90 % zračnih udara Rusija je izvela nad civilima i sirijskom opozicijom.

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%A7.html
RepublikanskaGarda

#13993 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Ja mislim da YPG/ Asayish izda priopcenje da je zemlja ravna da bi zemlja i bila ravna. :-)
ifas

#13994 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

edit savo je preveo
ifas

#13995 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

RepublikanskaGarda wrote:Ja mislim da YPG/ Asayish izda priopcenje da je zemlja ravna da bi zemlja i bila ravna. :-)
Kiki je dao savi sifru od foruma :)
Kikibombona

#13996 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:Ja mislim da YPG/ Asayish izda priopcenje da je zemlja ravna da bi zemlja i bila ravna. :-)
Da krscani kazu da je je Bagdadi u stvari Salih Muslim vi bi povjerovali, samo zato sto su jadni i fini krscani?

Ljudi iznesose tvrdnju da Kurdi saradjuju sa 'najvecim monstrumom danasnjice' koji na njih ima najveci pik i to se onako fino prihvati kod pojedinih?
Maystor

#13997 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Čestitam svim dobrim ljudima oslobođenje Šejh Miskina !

Ovo je veliko, fakat. Naprijed SAA, do konačne pobjede!

Edit: evo malo domaćih tekstova

http://www.avaz.ba/clanak/216408/sirijs ... teski-grad

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sirij ... /160126017
Fantassin

#13998 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

ZHUKOV wrote:
Fantassin wrote:Pozdrav :) Juce se vratih iz Kobane a, brana jugoistocno je uzeta od daesha.Spomenuti nisu pruzili skoro nikakav otpor.Na brani iz moje jedinice smo izgubili 2 druga.Mislim da je YPG imao ukupno oko 30ak poginulih.Pravi sukob je poceo nakon prelaska brane 4 km sjeverno.Takodje Daesh je pokusao kontranapad sa juga u pokusaju da presjece nas prodor ali di brzo zaustvljeni.
Pocelo je granatiranje predgradja ar Raqqe.Cijela ofanziva je bila veoma laka.Vidjet cemo na proljece ocemo li na Raqqu.
Smijesna scena :mrgreen: 7 daesa je zateceno na spavanju na jednom brdu,naravno svi su eliminirani osim jednog koji je pobjegao , Igrom slucaja isti je jedini imao samoubilacki prsluk ....a pobjegao :mrgreen: posle nekih 800 metara metak ga je stigao I to u petu :D a drugi posle u glavu .Slab neki samoubica :D
momak izvini ne znam koji su ti motivi za borbu, al' nisi dobar :lol:
Borba dobra protiv zla ukratko ;-)
Jedan je zivot,mozes ga ziviti kao nijemi posmatrac ili nesto uraditi.Da sam nadareni arhitekt vjerovatno bi pokusao nesto lijepo napraviti,ali od 19 godine sam vojnik tako da gradjenje odpada :D
Kurdi su predivan narod .. Ratnici I pravi drugovi ,cast mi je biti pored njih u borbi.
Herr Flick

#13999 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Maystor wrote:Čestitam svim dobrim ljudima oslobođenje Šejh Miskina !

Ovo je veliko, fakat. Naprijed SAA, do konačne pobjede!

Edit: evo malo domaćih tekstova

http://www.avaz.ba/clanak/216408/sirijs ... teski-grad

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sirij ... /160126017
:lol: :lol:
nocnaptica986

#14000 Re: Sirija vol. 2

Post by nocnaptica986 »

jucer sam napisao da je SheikhMeskeen pred padom a ovdje su neki odg ironicno da pada vec mjesec dana :lol:
izgleda da je otisla i Nawa u pokrajini dara..
izgleda da ce se desiti isti scenario kao i u latakiji-bjezanija zlostavljaca koza :evil:
Locked