Sirija vol. 2

Locked
madner

#13251 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Patak je doktor logike. Vidi se odma SDA skola i Turski koledz. :D
Ironmen

#13252 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

handžar88 wrote:
DuckZz wrote:
handžar88 wrote: Ti druze pricas kako je nesto cudno sto ljudi iz drugih dijelova sirije ratuju u Zoru, jesil ti normalan?
I sta sad okreces pricu na nesto skroz deseto :?
Kao prvo jesi li ti normalan ? Kao drugo, ne kontaš šta kroz sarkazam pokušavam da kažem, ali se tebi svakako nisam ni odnosio.
Moj upis se odnosi na to da situacija Siriji predstavlja poseban slučaj.
Deir Ezor je druga najveća provincija u Siriji sa stanovništvom koji većinom živi uz rijeku Eufrat. Sirijska vlada kontroliše tek 5% provincije. Glavni grad provinciji nosi isto ime, gdje je kontrola 50-50.
U prijevodu, tu nešto ne štima.
Prošlo je 5 godina rata, a situacija u toj prov. se ili nije promijenila, ili vlada još manje kontroliše ovu oblast. Sada se sukobljavaju sa ISIL-om, nažalost, a prije su to bili pobunjenici. Ovi drugi nisu imali čime, a vlada ima i to pogotovo i više nego što mogu koristit..... ali nešto im fali.
Da li me sad razumiješ ?
Sta pokusavas da kazes, da Assad nema podrsku naroda dole pa moraju ratovat vojnici iz drugih dijelova?
Koga onda narod podrzava, isil?
:thumbup:
sarajevoxxxx

#13253 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Pusti levate Kiki.Mi 'stariji' znamo da se nisi nikad pretvarao i da si od prvog dana podrzavao teroriste PKK-a :D
Pokusavaju mi podvaliti podrsku Hafizovom malom dugovratom!? :D

A ja se bezbroj puta negativno ODRAzio o Hafizu i Basaru, cijelom njihovom klanu, kao i zlocinackoj Baath partiji.

To sto su tvoji miljenici jos veca stoka ne cini Basara dobrim momkom. Naprotiv! :D
Ma jasno,svi znamo da ti u srcu samo PKK teroriste nosis.
Moji miljenici su ubjedljivo najbolja raja i najmanje su zla pocinili u Siriji.Kurde ne racunam jer medju njima ima i terorista. :wink:
To je to. :thumbup:
Kikibombona

#13254 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:
Ironmen wrote: Prema zvanicnim informacija SOHRA od kojeg si do sada dosta puta prenosio vijest naravno samo kada tebi to odgovara 18 000 stranaca u prosloj godini je poginulu na strani terorista dok je 1200 stranaca poginulo na strani SAA tako da o broju stranaca je smijesno govoriti.
Da, samo što ti jednu stvar prenosiš, drugu izmišljaš.
SOHR je napisao da je toliko i toliko stranaca poginulo u redovima koji se bore protiv Sirijske vlasti. To znaci pripadnici ISIL-a također, a pripadnici ISIL-a su sve samo ne iz Sirije.
Da, volio bih i ja kada bi samo stranci u redovima vlade ginuli, ali to nažalost nije slučaj jer bezbroj puta do sada imamo situaciju gdje Iranske i Iračke grupe napadaju, a defanzivnu ulogu uzimaju pripadnici SAA i NDF-a koji na kraju najviše trpe. Takav scenarij se desio 20 puta od pada grada Idliba pa do svake naredne ofanzive pobunjenika.
A nisi uzeo u obzir cinjenicu da je Zor naslonjen na sunitski dio Iraka u kojem je u vrijeme izbijanja rata u Siriji bilo na desetine hiljada prekaljenih ekstremista?
sarajevoxxxx

#13255 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:
Pusti levate Kiki.Mi 'stariji' znamo da se nisi nikad pretvarao i da si od prvog dana podrzavao teroriste PKK-a :D
:lol: :thumbup:
Ironmen

#13256 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

ISILOV teroristicki kamp Mreya 10-tak kilometara od Zora unisten totalno u ruskom avio bombardovanju zanimljivo da niko od vas nije prenio ovu vijest ili nisam vidio od silnog dominiranja temom coola i patka.
Kikibombona

#13257 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Lijepo je vidjeti da i Cool nekoga moze nasmijati.
nixon69

#13258 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Ironmen wrote:ISILOV teroristicki kamp Mreya 10-tak kilometara od Zora unisten totalno u ruskom avio bombardovanju zanimljivo da niko od vas nije prenio ovu vijest ili nisam vidio od silnog dominiranja temom coola i patka.
Oni ne prenose vijesti kad im mezimci dobiju po njonji. :D
handžar88

#13259 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:Lijepo je vidjeti da i Cool nekoga moze nasmijati.
Ja ovom saxxx ne vjerujem ni kad se smije, prije bi rekao da place trenutno..
Maystor

#13260 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

DuckZz wrote:
Ironmen wrote:
DuckZz wrote:U sobi ima 40-50 zarobljenih.
Od ovih koji su razgovarali, niko nije iz Deir Ezora već iz x drugih gradova, Daraja, Hamdija, Latakia .....
Tokom 4 dana sukoba, vlada je izgubila oko 5 oficira, od kojih nijedan nije iz D.E provincije. Glavni lider linije oko aerodroma je General Isam Zahredin, iz Suwejde.
Ocigledno imamo neki problem.

Kakva ti je to logika bogati pa stace kinezi sa kavkaza u Idlibu od koga oni brane Siriju ???

Sta su zivinicke ose radile na Ozrenu ????

Smijesan si bogami jedan od smjesnijih na forumu.
Zanimljivo razmišljanje i poređenje.
I ja se pitam šta će ljudi sa Kavkaza u Idlibu, tačnije Latakiji al nebitno. Na drugoj strani imaš 30 brigada iz Iraka i Irana ? Pitam te, šta će oni ? Ili stvarno pokušavaš da mi preneseš mišljenje da je 500 ljudi sa Kakvaza problem, dok 30 000 vojnika iz Irana nije ? Hmmmm
:lol:

ovaj je veći lažov i od samog Riste :D
DuckZz

#13261 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

handžar88 wrote: Sta pokusavas da kazes, da Assad nema podrsku naroda dole pa moraju ratovat vojnici iz drugih dijelova?
Samo malo, polako.
Znaš li koliko trenutno ljudi živi u Deir Ezoru koji je pod kontrolom vlade ?
Maystor

#13262 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

S-300 instaliran u bazu Kveiris

I.Sidorenko, tviter
sarajevoxxxx

#13263 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:
Ironmen wrote: Prema zvanicnim informacija SOHRA od kojeg si do sada dosta puta prenosio vijest naravno samo kada tebi to odgovara 18 000 stranaca u prosloj godini je poginulu na strani terorista dok je 1200 stranaca poginulo na strani SAA tako da o broju stranaca je smijesno govoriti.
Da, samo što ti jednu stvar prenosiš, drugu izmišljaš.
SOHR je napisao da je toliko i toliko stranaca poginulo u redovima koji se bore protiv Sirijske vlasti. To znaci pripadnici ISIL-a također, a pripadnici ISIL-a su sve samo ne iz Sirije.
Da, volio bih i ja kada bi samo stranci u redovima vlade ginuli, ali to nažalost nije slučaj jer bezbroj puta do sada imamo situaciju gdje Iranske i Iračke grupe napadaju, a defanzivnu ulogu uzimaju pripadnici SAA i NDF-a koji na kraju najviše trpe. Takav scenarij se desio 20 puta od pada grada Idliba pa do svake naredne ofanzive pobunjenika.
A nisi uzeo u obzir cinjenicu da je Zor naslonjen na sunitski dio Iraka u kojem je u vrijeme izbijanja rata u Siriji bilo na desetine hiljada prekaljenih ekstremista?
Režim da ima podršku naroda davno bi porazio pobunjenike, ne bi mu trebala ruska avijacija, sa kojom opet u Deir Ez-Zoru doživljava najveće poraze od početka rata. Gdje je taj narod koji podržava Asada? Pobunjenici su izgubili desetine hiljada svojih najmilijih, žena i djece, koju žrtvu su podnijeli muslimanski uhljebi i bogataši u Damasku? Prave se ludi, ispijaju kahve, a samo par kilometara od njih skoro svakodnevno se desi neki veliki masakr.

Neki dan naletim na portal nekog Asadovca nazvao ga nešto kao "svakodnevica granate u Damasku" mislim da ima oko 1,5 miliona sviđanja. Oni su od jedne granate koja padne u mjesec dana napravili mit, a ne vide velike masakre, ili izgladnjivanje njihovih komšija. Oni plivaju u licemjerju jer im se može, jer svijet koji ih podržava gaji iste vrijednosti, jednako su licemjerni kao i muslimanski uhljebi. Život jednog Sirijca bogataša u Damasku vrijedi kao stotine života siromašnih Sirijaca u nekoj pustinji u Palmiri ili Deir Ez-Zouru.
handžar88

#13264 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

DuckZz wrote:
handžar88 wrote: Sta pokusavas da kazes, da Assad nema podrsku naroda dole pa moraju ratovat vojnici iz drugih dijelova?
Samo malo, polako.
Previse, i?
DuckZz

#13265 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Image
General Mohammad Ali Jafari, glasnogovornik za Siriju i jedan od lidera Iranske revolucionarne garde :
"Naše snage se bore protiv terorizma ne samo u našoj državi. Borit cemo se i borimo se protiv terorizma u Iraku, Siriji, Jemenu, Pakistanu.......
u Siriji se 21 000 naših vojnika bori protiv terorizma uz pomoć Sirijske vlade"
Last edited by DuckZz on 22/01/2016 00:47, edited 1 time in total.
Maystor

#13266 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Evo jedna dobra

Image

bombe krmače za teroriste i vimpelčić R73 ako se nađe kakav Prdoganov avion u blizini
sarajevoxxxx

#13267 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ako je suditi po Fejsbuk stranicama iz Deir Ez-Zoura i komentarima, Asada podržava zaista jako mali procenat Sirijaca. Može svako uraditi analizu portala iz Deir Ez-Zoura , ja od desetak koliko sam ih našao samo je jedan prorežimski, jedan simpatiše Isil svi ostali protiv režima i protiv Isila.
solar7

#13268 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

handžar88 wrote:
DuckZz wrote:
Zanimljivo razmišljanje i poređenje.
I ja se pitam šta će ljudi sa Kavkaza u Idlibu, tačnije Latakiji al nebitno. Na drugoj strani imaš 30 brigada iz Iraka i Irana ? Pitam te, šta će oni ? Ili stvarno pokušavaš da mi preneseš mišljenje da je 500 ljudi sa Kakvaza problem, dok 30 000 vojnika iz Irana nije ? Hmmmm
Ti druze pricas kako je nesto cudno sto ljudi iz drugih dijelova sirije ratuju u Zoru, jesil ti normalan?
I sta sad okreces pricu na nesto skroz deseto :?
Ma vi uglavnom ne razumijete covjeka.Zor je grad od 200 000 i kususr hiljada(veci od Tuzle ili Zenice),a kad ovamo na snimku sve ljudi iz drugih pokrajina.Ima vjerovatno i onih iz Zora da se bore s brkom protiv ISILA ali slika i utisak stvarno govore drugo.Ja sam misljenja da u Siriji vecina borbeno sposobnog stanovnistva je negdje izmedju i ceka da neko nadvlada i pobjedi,a bore se dobrovoljci.Znaci nema tu neke totalne mobilizacije jer asad kao alavit to ne moze sunitima uradit a ljudima se ipak ne gine tek onako zbog opet nekog asada.Zato nemamo 1 000 000 vojnika koji bi rijesili stvar za 4 mjeseca.Ove izbjeglice sto u Evropu odose ako pogledamo na snimcima su vecinom sposobni muskarci.Ma jednostavno kao i vajk a to i na snimku vidimo sirotinja i bjeda ginu
Klavikula

#13269 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

Image
ako sam dobro upratio danas nije bilo pomjeranja linija u Zoru?
Klavikula

#13270 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:Ako je suditi po Fejsbuk stranicama iz Deir Ez-Zoura i komentarima, Asada podržava zaista jako mali procenat Sirijaca. Može svako uraditi analizu portala iz Deir Ez-Zoura , ja od desetak koliko sam ih našao samo je jedan prorežimski, jedan simpatiše Isil svi ostali protiv režima i protiv Isila.
vecina portala podrzava pobunjenike, samo pobunjenika nigdje u Zoru :D
Patak mislim da je vrijeme da reagujes :D
sarajevoxxxx

#13271 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Lijepo je vidjeti da i Cool nekoga moze nasmijati.
:kiss:
nixon69

#13272 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

sarajevoxxxx wrote:Ako je suditi po Fejsbuk stranicama iz Deir Ez-Zoura i komentarima, Asada podržava zaista jako mali procenat Sirijaca. Može svako uraditi analizu portala iz Deir Ez-Zoura , ja od desetak koliko sam ih našao samo je jedan prorežimski, jedan simpatiše Isil svi ostali protiv režima i protiv Isila.
Ah reci nam nesto novo.
Stranice na koje ti ides nemaju veze sa Sirijskom vladom i narodom.
DuckZz

#13273 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Klavikula wrote:
Eh ovako

:D

Šalim se.
Bivši pobunjenici iz Deir Ezora su rastrškani po čitavoj Siriji. Razgovaram sa likovima koji su trenutno u provinciji Damaska, Qalamoun. Ima ih na sjeveru Aleppa, sjeveru Raqqe (sa Kurdima), po jugu Sirije (Daraa). Na žalost vecina ih je ipak otišlo iz države i nadaju se za bolje sutra. Oni koji su ostali su masovno ubijeni, prisilno mobilisani, ili "prešli" u civile, tako da imaš grupe koji povremeno ubijaju pripadnike ISIL-a u zasjedi.
Last edited by DuckZz on 22/01/2016 01:01, edited 1 time in total.
DuckZz

#13274 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

El Chupo wrote:
DuckZz wrote: Samo malo, polako.
40 000 -60 000
sto pitas?
Stotine hiljada ;-)
sarajevoxxxx

#13275 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:
Isti slučaj je sa Mosulom, Raqqom, ima tu i do politike od strane administracije Fejsbuka, ali generalno, možeš porobiti ili fizički poraziti građane Mosula, ali nikad ti ni jedan grad neće dati podršku i medijski se boriti za tebe ako te ne podrzava.

Iz Madaye koja je deset puta manja od Deir Ez-Zora našao sam pet ili šest portala sa desetinama ili stotinama izvještaja, slika, video uradaka o stanju u gradu.

Gdje su ti portali iz Deir Ez-Zoura koji podržava režim i dokumentuju zločine Isila, glad i život pod opsadom?

Najveći i jedini portal takve vrste je pobunjenički postavljao sam ovdje link. Za režim očigledno nema ko da piše. Imaju jedan portal i to je klasična ratna propaganda, danas smo ih zbombali ovdje, oslobodili smo ovo, poginulo je Isilovaca toliko itd.
Locked