Boze pomozi ljudima, ne ovoj ili onoj strani. Ljudima
Sirija vol. 2
- Opetja033
#12651 Re: Sirija vol. 2
Istrijebice Shaitat, mogu misliti panike u glavama momaka....
- ioannes
#12652 Re: Sirija vol. 2
Nevjerovatno....kako može bit uhvacen?RepublikanskaGarda wrote:Raketni bataljon, sjedište 137. brigade i kvart Rasidin u rukama ISIS-a, brigadni general Mahmoud Kaddour zapovjednik SAA za Hasaku i Deir el Zour kao i guverner Deir el Zoura su uhvaceni dok je sudbina Issama Zahhredina nepoznata, trenutno se borbe vode unutar samog aerodroma
To je kompletno rasulo. Odakle ti informacije?
- Challenger__
#12653 Re: Sirija vol. 2
Ovo je do sada daleko najveći, najorganizovaniji i najsilovitiji napad ISILa ikad, igdje.
Ipak, sačekao bih još malo prije donošenja konačnih sudova.
______
Ipak, sačekao bih još malo prije donošenja konačnih sudova.
______
- Kikibombona
#12654 Re: Sirija vol. 2
Pa je li moguce da su toliko nesposobni?
Stvarno ne vjerujem!
Pa lako naoruzane seljake iz Kobanija je napadala sila od 10 000 ljudi, pa su napredovali milimetar po milimetar, danima... i na kraju nisu uspjeli...
Zabadani?
Danima odolijevao silovitim napadima.
Jedino SAA olako gubi. Oni bi grad velicine Nju Jorka bili u stanju izgubiti za dva dana.
Nadam se da ce Brkina ekipa u gradu izdrzati!
PS
Niposto ne treba dozvoliti onim nesposobnjakovicima iz Hasake i Kamislija da dodju pomoci. Kakvi su tek to nesposobnjakovici.
Stvarno ne vjerujem!
Pa lako naoruzane seljake iz Kobanija je napadala sila od 10 000 ljudi, pa su napredovali milimetar po milimetar, danima... i na kraju nisu uspjeli...
Zabadani?
Danima odolijevao silovitim napadima.
Jedino SAA olako gubi. Oni bi grad velicine Nju Jorka bili u stanju izgubiti za dva dana.
Nadam se da ce Brkina ekipa u gradu izdrzati!
PS
Niposto ne treba dozvoliti onim nesposobnjakovicima iz Hasake i Kamislija da dodju pomoci. Kakvi su tek to nesposobnjakovici.
-
RepublikanskaGarda
#12655 Re: Sirija vol. 2
Joj likova, ispricavam se ali morao sam malo oprobat savo style
, sto celi gore napiše ovo je najorganiziraniji, najbrojniji i najjači napad ISIS-a od njegovog postojanja, broj napdača premašuje i Kobane, što je i logično s obziom na veličinu gradova, situacija je teška...naredni dani su presudni
edit.
Pojačanja iz Hasake nisu pobijena iz jednostavnog razloga što nikad nisu ni stigla.
Issam Zahhredine je lakše ranje ali i on i Mahmou Khaddour su i dalje u gradu.
edit.
Pojačanja iz Hasake nisu pobijena iz jednostavnog razloga što nikad nisu ni stigla.
Last edited by RepublikanskaGarda on 18/01/2016 19:26, edited 1 time in total.
- Challenger__
#12656 Re: Sirija vol. 2
RepublikanskaGarda wrote:Joj likova, ispricavam se ali morao sam malo oprobat savo style, sto celi gore napiše ovo je najorganiziraniji, najbrojniji i najjači napad ISIS-a od njegovog postojanja, broj napdača premašuje i Kobane, što je i logično s obziom na veličinu gradova, situacija je teška...naredni dani su presudni
Jooooj, *ebem ti sve. Vidi se da si mangup sa krvlju Levanta.
- Challenger__
#12657 Re: Sirija vol. 2
Garda navuko Flicka, Opet i Kikija. "Savo style".

- Opetja033
#12658 Re: Sirija vol. 2
Za ovo ti vracam picko purgerska, zapamti 
- Herr Flick
#12659 Re: Sirija vol. 2
Sto je mene navuko,ja nisam nigdje pogrijesio u svom postu,cinjenica je da je SAA nesposobna vojska(uostalmo sve arapske ojske su nesposobne),da nema Hezbolaha.Iranaca i Rusa,avijacije,Bog te pitao gdje bi bili sadChallenger__ wrote:Garda navuko Flicka, Opet i Kikija. "Savo style".
- Kikibombona
#12660 Re: Sirija vol. 2
Nemoj da dolaze, Tita ti. Kukavice iz Hasake i Kamislija drzati daleko od frontaRepublikanskaGarda wrote:Joj likova, ispricavam se ali morao sam malo oprobat savo style, sto celi gore napiše ovo je najorganiziraniji, najbrojniji i najjači napad ISIS-a od njegovog postojanja, broj napdača premašuje i Kobane, što je i logično s obziom na veličinu gradova, situacija je teška...naredni dani su presudni
edit.
Ti se malo zajebavas, ali po informacijama koje dolaze situacija je itekako dramaticna. Ako dozvole da ih ISIL uzme za par dana, onda je jasno da je uzrok poraza nesposobnost i kukavicluk. Ne moze ni Brko stici na sve strane, dosta je do oficira na terenu.
- salik79
#12661 Re: Sirija vol. 2
Velim ja "ko drva", al' sto je najgore - niko mi ne vjeruje

-
zrakomlat
#12662 Re: Sirija vol. 2
idi u qrz, njemu ne vjerujem, ali nije bilo razloga da ne povjerujem tebi. haj dobro je, koliko tolikoRepublikanskaGarda wrote:Joj likova, ispricavam se ali morao sam malo oprobat savo style, sto celi gore napiše ovo je najorganiziraniji, najbrojniji i najjači napad ISIS-a od njegovog postojanja, broj napdača premašuje i Kobane, što je i logično s obziom na veličinu gradova, situacija je teška...naredni dani su presudni
edit.
Last edited by zrakomlat on 18/01/2016 19:33, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#12663 Re: Sirija vol. 2
ne znam koliko vi znate, ali koliko ja znam da istorija pokazuje da grad pod potpunom opsadom ne pada
onog momenda kada daš koridor za izlaz, onda opkoljen grad pada vrlo brzo
hiljade će daeshovaca ostaviti kosti tamo
- fosna2014
#12664 Re: Sirija vol. 2
El Chupo wrote:Sve ovo danas sam citao po isilovim fb, twiterima , pa i to da je i Brko uhapsen, te da ce se obratiti preko TV i pozvati SAA da se preda, ali nisam smatrao ozbiljno i nisam pisao da ne bi ispao prenaporan (smijesan) . Uglavnom, situacija je izuzetno teska i nigdje, ama bas nigdje ne procitah da se vode borbe UNUTAR aerodroma i to da je baza 137 brigade pala u potpunosti. Neka ti bude , ali ja ne vjerujem u TVOJ izvor!RepublikanskaGarda wrote:Raketni bataljon, sjedište 137. brigade i kvart Rasidin u rukama ISIS-a, brigadni general Mahmoud Kaddour zapovjednik SAA za Hasaku i Deir el Zour kao i guverner Deir el Zoura su uhvaceni dok je sudbina Issama Zahhredina nepoznata, trenutno se borbe vode unutar samog aerodroma
Pouzdan, ISIS je izvrsio blitzkreg, izgleda da se SAA zabarikadirala u centru grada(brko(valjda) i 104. padobranska rep. garde) shaitat milicije i ostale sunitske milicije su se razbjezale, 137. brigada je pregazena, a u aerodromu su trenutno žestoke borbe elemenata rep garde. i ISIS-ovi pojačanja iz Iraka i Raqe, uglavnom nije dobro
- Arteta
#12665 Re: Sirija vol. 2
Novi stižu svakodnevno.DaysleepeR wrote:ne znam koliko vi znate, ali koliko ja znam da istorija pokazuje da grad pod potpunom opsadom ne pada
ISIS se tako ne može oslabiti.
- bvcx
#12666 Re: Sirija vol. 2
Ej! Neki ovdje imaju slabije srce tako da nemoj... 
- Herr Flick
#12667 Re: Sirija vol. 2
Rad li Ruska avijacija oko Deira
-
RepublikanskaGarda
#12668 Re: Sirija vol. 2
Situacija je dramatična, nije pitanje hoće li grad u potpunosti pasti(ako se to dogodi ja idem u banoviće) nego je pitanje šta će i da li će ISIS uspjet osvojit/zadržat, do sada je SAA anulirala bilo kakav napredak orkova brzim protunapadima , nadam se da će tako biti i sada, u gradu ima 10-15 pripadnika SAA/NDF i sunitskih milicija, pa nije ovo tabqa....i zapamtite ovo je ISILOV labuđi pjev...ako sad zube polome više nećeMO gledati nijednu ofenzivu ovakvog tipa i ovakve veličine(ako se to dogodi također prestajem pisat na forumu), bukvalno su dovukli sve najbolje sto imaju, zao ih iracani razbucavaju u zadnje vrijeme
Last edited by RepublikanskaGarda on 18/01/2016 19:41, edited 2 times in total.
- DaysleepeR
#12669 Re: Sirija vol. 2
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_StalingradArteta wrote:Novi stižu svakodnevno.DaysleepeR wrote:ne znam koliko vi znate, ali koliko ja znam da istorija pokazuje da grad pod potpunom opsadom ne pada
ISIS se tako ne može oslabiti.
da ti ne postavljam bezveze opsadu Sarajeva
- Herr Flick
#12670 Re: Sirija vol. 2
zastoEl Chupo wrote:NE!Herr Flick wrote:Rad li Ruska avijacija oko Deira
-
RepublikanskaGarda
#12671 Re: Sirija vol. 2
Pa zato sam i napisao ove gluposti sa portala koje savoxx prenosi kao od šale, samo što sam se sjebo i napisao da su zarobili Kahdoura a ne brku, tocnije nisam se zajebo nego sam se sjetio da je brku nemoguce zarobit, brko je chuck norrisEl Chupo wrote:Sve ovo danas sam citao po isilovim fb, twiterima , pa i to da je i Brko uhapsen, te da ce se obratiti preko TV i pozvati SAA da se preda, ali nisam smatrao ozbiljno i nisam pisao da ne bi ispao prenaporan (smijesan) . Uglavnom, situacija je izuzetno teska i nigdje, ama bas nigdje ne procitah da se vode borbe UNUTAR aerodroma i to da je baza 137 brigade pala u potpunosti. Neka ti bude , ali ja ne vjerujem u TVOJ izvor!RepublikanskaGarda wrote:Raketni bataljon, sjedište 137. brigade i kvart Rasidin u rukama ISIS-a, brigadni general Mahmoud Kaddour zapovjednik SAA za Hasaku i Deir el Zour kao i guverner Deir el Zoura su uhvaceni dok je sudbina Issama Zahhredina nepoznata, trenutno se borbe vode unutar samog aerodroma
Pouzdan, ISIS je izvrsio blitzkreg, izgleda da se SAA zabarikadirala u centru grada(brko(valjda) i 104. padobranska rep. garde) shaitat milicije i ostale sunitske milicije su se razbjezale, 137. brigada je pregazena, a u aerodromu su trenutno žestoke borbe elemenata rep garde. i ISIS-ovi pojačanja iz Iraka i Raqe, uglavnom nije dobro
- Kikibombona
#12672 Re: Sirija vol. 2
Pa o tome se radi. Ne moze toliko boraca izgubiti za par dana.RepublikanskaGarda wrote:Situacija je dramatična, nije pitanje hoće li grad u potpunosti pasti(ako se to dogodi ja idem u banoviće) nego je pitanje šta će i da li će ISIS uspjet osvojit/zadržat, do sada je SAA anulirala bilo kakav napredak orkova brzim protunapadima , nadam se da će tako biti i sada, u gradu ima 10-15 pripadnika SAA/NDF i sunitskih milicija, pa nije ovo tabqa....i zapamtite ovo je ISILOV labuđi pjev...ako sad zube polome više nećeMO gledati nijednu ofenzivu ovakvog tipa i ovakve veličine(ako se to dogodi također prestajem pisat na forumu), bukvalno su dovukli sve najbolje sto imaju, zao ih iracani razbucavaju u zadnje vrijeme
Pa ne napada Zor 50 000 ISILovaca... A i da napada toliko, grad ne bi treba brzo pasti...
PS
Malo mi zlokobno izgleda sutnja pro-SAA tviterasa.
-
RepublikanskaGarda
#12673 Re: Sirija vol. 2
ovo ja tebi vracam, za brigadu iz DaareOpetja033 wrote:Za ovo ti vracam picko purgerska, zapamti
-
Idriz
#12674 Re: Sirija vol. 2
Pa ne mjeri se sposobnost tako vec marginalnim doprinosom uz pomoc saveznika.Herr Flick wrote:Sto je mene navuko,ja nisam nigdje pogrijesio u svom postu,cinjenica je da je SAA nesposobna vojska(uostalmo sve arapske ojske su nesposobne),da nema Hezbolaha.Iranaca i Rusa,avijacije,Bog te pitao gdje bi bili sadChallenger__ wrote:Garda navuko Flicka, Opet i Kikija. "Savo style".
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12675 Re: Sirija vol. 2
samo brko može zarobiti brku