Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#124676 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:...
Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda
Salik živ bio, I dalje stojim iza ovog gore napisanog. Jeste proizvod okolnosti. U čemu je problem, šta ti nije jasno?

Ima ili imao je podršku naroda, i sirijskog i iračkog? Šta ti nije jasno? Amerikanci su sravnili do temelja Mosul, isil ga je zauzeo sa 500 vojnika.Pogledaj Raqqu i Mosul kada ih je zauzeo Isil, i pogledaj kako izgledaju ti gradovi kada su ih šije i Kurdi ''oslobodili''. Nisu svi plakali od dragosti kada je Isil zauzeo Mosul, ali prezir prema šijama je bio veći.To je činjenica sviđala ti se ili ne. Poniženje koje su Iračani doživjeli od strane šija je bilo veće. Iračka elita koja je decenijma uživala privilegije preko noći je ostala bez tih privilegija. Bijes elite je očekivan, Amerikanci očito nisu računali na toliki otpor iračkog naroda prije svega sunita (šije su Amerikance dočekali raširenih ruku) a možda i jesu, možda su svijesno tolerisali sektaštvo tadašnjeg premijera Malikija i svijesno uvukli zemlju u rat, i to je vjerovatno bliže istini.
Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.

I danas stojim iza ovoga, Asadovi masakri su udarili temelje radikalizacije sirijskog društva. Onakvo kakvo je bilo pod Asadovom diktaturom, dakle, nepismenost, siromaštvo, vjerske mule, i plus veliko nasilje i masakri, sasvim plodno tlo za Isil kojem treba 5 % podrške u nekom mjestu da ga u potpunosti zauzme. Po svemu sudeći, oni ne da su imali 5 % imali su u nekim mjestima podršku i 100 % stanovništva. Naravno to se ne uklapa u tvoju teoriju zavjere da su svi pripadnici Isila stranci, da se jadni Sirijci suprostavili stotinama hiljada vojnika koji su došli iz 300 zemalja :-)
Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.
Reci Salik živ bio, gdje sam pogriješio, šta te to toliko pogodilo :-) (ili samo silno patiš što ti Izrael razvaljuje fašiste iz šiitskih milicija, prije svega velike kukavice) Šta je to kontradiktorno u mojim postovima? Je li bilo sve ovako kako sam napisao. Ja mislim da jeste. Ne slažeš se? Izvoli živ bio, napiši šta ti misliš šta je i kako je bilo.

Ja mislim da je bilo mnogo gore od ovog napisanog jer sam sam to proživio, znam taj osječaj kada te sav svijet prepusti tvom dželatu. I naravno da svijet nije prenosio ni stoti dio nasilja kojeg je Asad sa saveznicima činio u Siriji.
Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom
I dalje stojim iza napisanog.Šta se nudi Iračanima sunitima danas u Iraku? Koju to i kakvu to civilizaciju nudi međunarodna zajednica? Prije Isila 90 % svih oficira u iračkoj vojsci bili su šije, imaš snimku kako ih ponižavaju u koloni, kako jednog po jednog udaraju, to se sve dešavalo prije Isila. Evo vidimo danas kako su Kurde izdali. Evo ako se zaista desi, a vjerovatno neće, da Amerikanci Kurde otpile, pa ovo moje super zvuči od onog šta će Kurdi pisati o tom svijetu, zapravo, šta već pišu, posjeti malo kurdske portale pa ćeš vidjeti koliko su ogorčeni i šta pišu, a šta će tek pisati ako Turci zaista uđu u Siriju. Naravno ovdje nisam mislio da su arapi napredniji od zapada. Imam 20 000 postova od toga je pola o tome šta ja mislim o arapskim diktatorima prije svega Asadu, pa i Sadamu, Gadafiju, Ben Aliju, Abdela Salih i drugi. Mislio sam na to da je najveća zaostalost i zatucanost činiti nasilje, a u tome je zapad odnosno ovaj dio koji je učestvovao u agresiji na Irak pokazao cijelom svijetu šta su uradili tom narodu, i da u njemu vide neprijetelje, da ne vide izboor, niti alternativu, ili neku pravdu. Da vide ne bi 500 vojnika za nekoliko sati zauzelo grad od dva miliona stanovnika.

I šta je po tebi pogrešno u ovom gore napisanom? Mosul ima 2 miliona stanovnika, od toga je bilo oko 500 pripadnika Isila, kome su građani Mosula dali prednost? Kako to da su se tako lako odrekli vlade u Bagdadu i prepustili se strancima? I ne samo to, luđački grad branili narednih nekoliko godina, desetine hiljada ih poginulo u odbrani svog grada, samo šiitskog Hašda koji je napadao na grad poginulo ih je oko 20 000. A samo je 500 Isilovaca bilo u gradu od dva ili više miliona stanovnika. Nemoguće da su svi bili Isilovci, ili da su svi preko noći postali zatucani teroristi. Očigledno da je prezir prema zapadu odnosno Iranu i šijama bio toliki da su svijesno odlučili da se suprostave vladi u Bagdadu pa makar svi poginuli.Sukob između šija i sunita traje hiljadu godina, onda tu je bio i dugogodišnji sukob Irana i Iraka, i na kraju sukob protiv Amerikanaca koji su Irak nakon što su ga osvojili na tacni dali Iranu.
U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani.
Ne znam šta je problem reći da narod želi da se odbrani? Isil im je dao ono što su tražili. Ponavljam, iračka elita okupljena oko Sadamove Bas partije je decenijama uživala privilegije. Sve su imali. Položaj, novac, ugled. Bili su ponosan narod, bili su predvodnik svih arapskih zemalja, stara zemlja sa velikom istorijom i tradicijom, imali svoje mjesto u arapskom svijetu, bili realno uzor svim ostalima arapima i u nauci, i u tehnologiji (bar po njihovim standardima) odgovornosti prema radu. Sve im je to preko noći srušeno i preko noći su ostali bez svega toga. Nigdje ih nije bilo. Predsjednika im prvo ponižavali pa zatim objesili. Rat kojeg su protiv Irana vodili desetak godina i njega odjednom izgubili. Rivalstvo šija i sunita koje traje hiljadu godina odjednom je to za njih postalo velika pobjeda šija, i veliko poniženje sunitima. To je okruženje gdje samo radikalni stavovi mogu zadovoljiti toliki nagomilani bijes. I naravno ne umanjujem ulogu manipulacija prije svega premijera Malikija, turskog ambasadora, Amerikanaca koji su sve to posmatrali itd. Njihova odgovornost jeste najveća, jer su mogli sve to spriječiti, stotine tekstova i vijesti o šiitskom sektaštvu u Iraku je objavljeno prije pojave Isila, niko nije reagovao, i bilo je pitanje dana kada će sve buknuti. Isil im je dao ono što su tražili, a tražili su da se neko vojno suprostavi šijama, zapadu, pa i arapima u zaljevu koje je iračka Bas partija prezirala i prije američke invazije na Irak. Isil im je sve to dao ili u Isilu su sve to imali.Ne slažeš se samnom, izvoli živ bio napiši ti kako je bilo.
Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.
I dalje stojim iza ovoga. Asadovi masakri, američka invazija na Irak, nasilje i ponižavanje sunita od strane vojske iračkog premijera Malikija, sve su to faktori koji su bili temelj radikalizacije. Čovjek kojem sva porodica pogine u masakru, on razmišlja samo u osveti. Asad vlada represijom, tri ili četiri generacije Sirijaca su odrasle u teškoj diktaturi, a diktatura ne ući baš da se prašta, u diktaturi su ljudi odgojeni tako kako jesu, red zavjere, red osvete, red mržnje prema svakome ko ne razmišlja kao ti, pa onda kult ličnosti, ujutro od prvog razreda osnovne postrojavanje kao u vojsci, takav čovjek kojem pobiješ porodicu odgovara ili tražit će osvetu na način kako je on odgojen. A sumnjam da su pretjerano Sirijci držali puno do riječi praštanje, kultura, mir, pogotovo još ako se radi o stanovništvu koje je naseljeno u sirijskim i iračkim pustinjama, gdje caruje siromaštvo i nepismenost, sasvim plodno tlo za svaki vid radikalizacije. A opet ponavljam nasilje rađa nasilje.Bez obzira o kome se radilo, da li o pismenom čovjeku ili ne, svejedno. U društvu gdje je toliki naboj mržnje zbog silnih masakara barel-bombama, najbolje prolaze radikali. Prvi dolaze do pozicija, normalan čovjek u Siriji u vrijeme barel-bombi je bio prezren i odbačen. Što si veći radikal bolji si i svi te više vole, i na jednoj i na drugoj strani.
FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
Kaži Salik šta te buni u ovom postu živ bio. U svakom ratu najviše poena dobiješ ako poraziš neprijatelja. Pa i kod nas se nakon 20 godina rata manipuliše ratnim zaslugama, odnosno ništa si ako nisi bio tu kada je bilo najteže. Osvojiš jedno mjesto, osvojiš drugo, radiš ono što neko nije želio ili je bio potplaćen, ili je trgovao oružjem kojeg je dobio besplatno, ili iz ko zna kojeg razloga nije mogao zauzeti Tabku, oko koje je možda izginulo desetine ili na stotine boraca FSA u ranijim neuspjelim pokušajima, prije nego što je pala u ruke Isila.
Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)
I za ovo isto. Pisao sam ranije nekoliko postova. Asada jedino smatram odgovornim za nasilje u Siriji. Sve zločine i Isila i Nusre pisao sam o njima i uvijek ću pisati. Isil i Nusra nisu postojali prve dvije ili tri godine rata, preko 95 % svih zločina koji su počinjeni u Siriji odgovorni su Asad i njegovi saveznici. Asad je uradio sve na radikalizaciji društva, služio se manipulacijama, puštao radikale iz zatvora, napravio od Sirije plodno tlo za igre raznih obavještajaca, doveo jednu Rusiju da izvede 100 000 zračnih udara na njegov narod. Osuditi Asadov režim znači osuditi i sve ono što je on napravio u Siriji od masakara pa do terorističkih organizacija koje je doveo u zemlju.
Nadzornik

#124677 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Alepo,proslava povodom 2 godine od oslobodjenja grada... :thumbup:

Image
Image
Image
Image
karakters

#124678 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Koja shizofrenija :lol:

Prvo navijaju za Isil, podrzavaju ga, ne osudjuju ga ni u snu, nazivaju braniteljima naroda koji nemaju alternativu.

Onda ih se na temi proziva za to. Savoxi ne znaju kako da se nose sa tim. Na kraju kazu da su to napisali u afektu.

Nastavlja ih se prozivati. Sada koriste strategiju kilometarske relativizacije, nije vise u pitanju afekat, nego su napisali ono sto su mislili. :lol:

Kakva gomila lazljivih pokvarenjastina. Fuj.
Nadzornik

#124679 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

:thumbup:

Image
sarajevoxxxx

#124680 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

karakters wrote:Koja shizofrenija :lol:

Prvo navijaju za Isil, podrzavaju ga, ne osudjuju ga ni u snu, nazivaju braniteljima naroda koji nemaju alternativu.

Onda ih se na temi proziva za to. Savoxi ne znaju kako da se nose sa tim. Na kraju kazu da su to napisali u afektu.

Nastavlja ih se prozivati. Sada koriste strategiju kilometarske relativizacije, nije vise u pitanju afekat, nego su napisali ono sto su mislili. :lol:

Kakva gomila lazljivih pokvarenjastina. Fuj.
Dobro živ bio, eto napiši konkretno u čemu se tvoje mišljenje razlikuje od mog. Pusti mi to savoxi haha, pokvarenjaština, ovo ono, napiši šta ti misliš šta i kako je bilo. Gdje sam pogriješio. Navedi mi citat pa da raspravimo. Pusti se trolanja teme, sjedi i napiši, i ti i salik i bilo koji drugi Asadovac ima vas, napiši konkretno gdje sam pogrješio, šta te toliko pogodilo :-) Što ne smatram Asada herojem :-)
karakters

#124681 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Pitas u afektu ili smireno? Ako je u afektu, da sacekam pravo pitanje ;)

Hafiz zvonimirko sa forum.hr bi iz prve postavio pravo pitanje, ali ti rece da nisi on. A i kako ces biti, ovo je klix.
sarajevoxxxx

#124682 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

karakters wrote:Pitas u afektu ili smireno? Ako je u afektu, da sacekam pravo pitanje ;)

Hafiz zvonimirko sa forum.hr bi iz prve postavio pravo pitanje, ali ti rece da nisi on. A i kako ces biti, ovo je klix.
Nisam nikada bio na forumu hr, ne znam zaista o čemu pišeš.

Usput postavio sam ti pitanje, kaži koji dio posta odnosno koja rečenica ti je nejasna, imaš nešto pametno napisati bujrom, mani se živ bio trolanja, nađi sebi neku drugu zabavu.

Sjedi i napiši, forum je napravljen za to, nije da ponavljaš jedno te isto iz posta u post.

I ti i Salik i ostali Asadovci, bujrum napišite šta mislite da nije uredu, kako to treba, sa kojim dijelom citata se ne slažeš.

Mislim vidim stalno ga postavljaš pa evo ti prilike da otvoriš dušu :-)
King Theoden

#124683 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

sarajevoxxxx wrote: ti i Salik i ostali Asadovci, bujrum napišite šta mislite da nije uredu, kako to treba, sa kojim dijelom citata se ne slažeš.
Iako nisam asadovac, nego ga čak i mrzim i smatram zločincem, ipak ću ti odgovoriti.
Jednostavno, izvrćeš činjenice. Ništa od toga što si napisao nije istina. Kasnije obrazloženje.
sarajevoxxxx

#124684 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Salik , Karakters....

Ja da sam toliko šokiran nečijim citatom, i da me neko zamoli da raspravim sa njime, zašto ne. Napisao bih mu deset stranica ne jednu.

Bujrum, mani se trolanja tri savoxa, forum hr, vehabije :-) plaćaju te, zvonimirko
nikad_vise

#124685 Re: Sirija vol. 2

Post by nikad_vise »

Kako stvari stoje nista od napada prije nove godine.
Turska i dalje gomila tehniku i vojnike na granici,Assad svoje parkirao zapadno od Mandziba,Francusi puskaraju u Zoru,Rusi jos uvijek pokusavaju svariti sta se krije iza Americkog povlacenja i pomalo crtaju karte s Turcima,Zidovi standarno fasisticki i hinjski napadaju,Arapi(UAE,Bahrein,Saudi) skontali da su im Sirijci braca i jos se pitaju ko ih zavadi :?
Da li je u pitanju Arapska igra da Arape iz Sirije okrenu na svoju stranu i da isti okrenu ledja TUrskoj?

Za sad nista nije sigurno osim da ce Turci udariti po Kurdima,to je po meni jedini zicer.
Kome ce sta pripasti,gdje ce granica biti,i milion drugih pitanja dobit ce odgovor nekad poslije nove godine.

Ameri su povukli odredjen broj vojnika i od onako minimalnih koliko ih je bilo u Siriji.Tih nekoliko desetaka vojnika koji su ostali je dovoljno da niko ne smije primaketi njihovom bivsem plijenu dok zadnja Americka cizma ne napusti Siriju.I onda se jave neki stratezi sa pricom ta ce Amerika,Rusi ih stisli i slicne bajke.
sarajevoxxxx

#124686 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dino34 wrote:
sarajevoxxxx wrote: ti i Salik i ostali Asadovci, bujrum napišite šta mislite da nije uredu, kako to treba, sa kojim dijelom citata se ne slažeš.
Iako nisam asadovac, nego ga čak i mrzim i smatram zločincem, ipak ću ti odgovoriti.
Jednostavno, izvrćeš činjenice. Ništa od toga što si napisao nije istina. Kasnije obrazloženje.
Pošteno :thumbup:

Nisam zaista umišljen, prihvatam svaku kritiku, promjenit ću svoj stav i uradio sam to sto puta u životu, samo dragi Salik ili Karakters napišite živi bili, koji dio, šta konkretno. Je li toliko teško :-)
karakters

#124687 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote: Nisam nikada bio na forumu hr, ne znam zaista o čemu pišeš.
Nije ni Pinokio.
sarajevoxxxx wrote:Usput sam ti pitanje, kaži koji dio posta odnosno koja rečenica ti je nejasna, imaš nešto pametno napisati bujrom, mani se živ bio trolanja, nađi sebi neku drugu zabavu.

Sjedi i napiši, forum je napravljen za to, nije da ponavljaš jedno te isto iz posta u post.
Ahahahaha. Nije za "odsjekli dvije noge...dvije noge...i jos dvije noge...i jos...

...

jednom te istom novinaru"?

:lol:
sarajevoxxxx wrote:I ti i Salik i ostali Asadovci, bujrum napišite šta mislite da nije uredu, kako to treba, sa kojim dijelom citata se ne slažeš.

Ma ne smijem, ja i babo sami, a vas cetvorica..i Nihad...i zvonimirko...i Negrev...i...ne smijem, jbg
Nadzornik

#124688 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sarajevoxxxx wrote: Ja da sam toliko šokiran nečijim citatom, i da me neko zamoli da raspravim sa njime, zašto ne. Napisao bih mu deset stranica ne jednu.
OK...Savox..reci mi kako ti vidis buducnost Sirije...???
karakters

#124689 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote:Salik , Karakters....

Ja da sam toliko šokiran nečijim citatom, i da me neko zamoli da raspravim sa njime, zašto ne. Napisao bih mu deset stranica ne jednu.

Bujrum, mani se trolanja tri savoxa, forum hr, vehabije :-) plaćaju te, zvonimirko
Profesionalnom strucnom analizom, sta god to znacilo ;) je utvrdjeno da su zvonimirko i Negrev sa foruma.hr i vi sa profila sarajevoxxxx iste osobe. Iste lazljive, propagatorkske osobe.
sarajevoxxxx

#124690 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

karakters wrote:
sarajevoxxxx wrote: Nisam nikada bio na forumu hr, ne znam zaista o čemu pišeš.
Nije ni Pinokio.
sarajevoxxxx wrote:Usput sam ti pitanje, kaži koji dio posta odnosno koja rečenica ti je nejasna, imaš nešto pametno napisati bujrom, mani se živ bio trolanja, nađi sebi neku drugu zabavu.

Ahahahaha. Nije za "odsjekli dvije noge...dvije noge...i jos dvije noge...i jos...

...

jednom te istom novinaru"?

:lol:
sarajevoxxxx wrote:I ti i Salik i ostali Asadovci, bujrum napišite šta mislite da nije uredu, kako to treba, sa kojim dijelom citata se ne slažeš.

Ma ne smijem, ja i babo sami, a vas cetvorica..i Nihad...i zvonimirko...i Negrev...i...ne smijem, jbg
Za režimskog novinara koji je ostao bez obje noge u istočnoj Guti prenosio sam vijesti sa pro-režimskih portala. Svaku vijest koju su oni objavili ja sam je prenio na forumu.

To je bila top vijest u režimskim medijima, oni su o tome pisali, ne znam zaista u čemu je problem. Nisu mediji iz opozicije ppratili sva ta dešavanja već režimski.

To ostalo je trolanje, bez veze ti je, ali eto.

Bujrom šta te još zanima.

Ima li nešto iz tvog omiljenog citata što ga citiraš :-)
karakters

#124691 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote: Za režimskog novinara koji je ostao bez obje noge u istočnoj Guti prenosio sam vijesti sa pro-režimskih portala. Svaku vijest koju su oni objavili ja sam je prenio na forumu.

To je bila top vijest u režimskim medijima, oni su o tome pisali, ne znam zaista u čemu je problem. Nisu mediji iz opozicije ppratili sva ta dešavanja već režimski.

Dobro je da si prenosio i prenosio i prenosio istu vijest, a ne ponavljao isto iz posta u post. :lol: :lol: :lol:

Kakvi likovi :-)
sarajevoxxxx

#124692 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nadzornik wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ja da sam toliko šokiran nečijim citatom, i da me neko zamoli da raspravim sa njime, zašto ne. Napisao bih mu deset stranica ne jednu.
OK...Savox..reci mi kako ti vidis buducnost Sirije...???
Mislim da će Asad pasti, da je prevelik uteg režimu, da je trenutno najslabija karika. Stvari će se vremenom popravljati jer se Turska više uključila a i dobro mora na kraju pobjediti. Fašizam je već dobrim dijelom pobjeđen, nema više masakara, rat se polako zaustavlja, mislim da ćemo u narednom periodu ako Bog da vidjeti normalizaciju odnosa, i promjene u korist civilizacije, i onih vrijednosti koje su cijelom svijetu poznate. Fašizam sirijskog režima će polako nestajati sa scene, taj proces već dugo traje, i možda će potrajati još neko vrijeme, ali Sirijci mislim da su iza njih najteži dani i da su oni prošli.
sarajevoxxxx

#124693 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

karakters wrote:
sarajevoxxxx wrote: Za režimskog novinara koji je ostao bez obje noge u istočnoj Guti prenosio sam vijesti sa pro-režimskih portala. Svaku vijest koju su oni objavili ja sam je prenio na forumu.

Dobro je da si prenosio i prenosio i prenosio istu vijest, a ne ponavljao isto iz posta u post. :lol: :lol: :lol:

Šta konkretno, koji post. Može primjer?
salik79

#124694 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:...

Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)
I za ovo isto. Pisao sam ranije nekoliko postova. Asada jedino smatram odgovornim za nasilje u Siriji. Sve zločine i Isila i Nusre pisao sam o njima i uvijek ću pisati. Isil i Nusra nisu postojali prve dvije ili tri godine rata, preko 95 % svih zločina koji su počinjeni u Siriji odgovorni su Asad i njegovi saveznici. Asad je uradio sve na radikalizaciji društva, služio se manipulacijama, puštao radikale iz zatvora, napravio od Sirije plodno tlo za igre raznih obavještajaca, doveo jednu Rusiju da izvede 100 000 zračnih udara na njegov narod. Osuditi Asadov režim znači osuditi i sve ono što je on napravio u Siriji od masakara pa do terorističkih organizacija koje je doveo u zemlju.
Kako da dalje tvoje spinove i lazi, te verbalne vratolomije, razjasnjavam, kada si spreman ovakvu ocitu laz napisati?!

Menagh zracnu luku su od 2012 opsjedali zajedno tzv FSA i braca im iz Isila, da bi je u Augustu 2013 konacno i zauzeli. Ako si zaboravio, da te podsjetim na to slavno "oslobadjanje" :

Kuda dalje, druze placenice?! Kako dalje fitnarosu?
sarajevoxxxx

#124695 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Damask 1965

Image
karakters

#124696 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote:
karakters wrote:

Šta konkretno, koji post. Može primjer?
Za sta, za svako vase prenosenje iste vijesti o dvije odsjecene noge jednog novinara o kojem sad pises? :lol:

Besane francuske sobarice su lijevo pa pravo ;)
Nadzornik

#124697 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sarajevoxxxx wrote:
Mislim da će Asad pasti, da je prevelik uteg režimu, da je trenutno najslabija karika. Stvari će se vremenom popravljati jer se Turska više uključila a i dobro mora na kraju pobjediti. Fašizam je već dobrim dijelom pobjeđen, nema više masakara, rat se polako zaustavlja, mislim da ćemo u narednom periodu ako Bog da vidjeti normalizaciju odnosa, i promjene u korist civilizacije, i onih vrijednosti koje su cijelom svijetu poznate. Fašizam sirijskog režima će polako nestajati sa scene, taj proces već dugo traje, i možda će potrajati još neko vrijeme, ali Sirijci mislim da su iza njih najteži dani i da su oni prošli.
Posteno... :thumbup:

Reci mi jos samo kako vidis rijesenje Kurdskog pitanja u Siriji...???
sarajevoxxxx

#124698 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote: Kuda dalje, druze placenice?! Kako dalje fitnarosu?
Vidim voliš stare video snimke, evo ti jedan stari, uživaj :lol: ah, da, to su tebi bili teroristi, preteča Isila, fašisti i najveće kukavice iz šiitskih milicija oni su ti uzor :-)

uživaj

Last edited by sarajevoxxxx on 27/12/2018 23:04, edited 1 time in total.
nikad_vise

#124699 Re: Sirija vol. 2

Post by nikad_vise »

sarajevoxxxx wrote:
Dino34 wrote:
Pošteno :thumbup:

Nisam zaista umišljen, prihvatam svaku kritiku, promjenit ću svoj stav i uradio sam to sto puta u životu, samo dragi Salik ili Karakters napišite živi bili, koji dio, šta konkretno. Je li toliko teško :-)
Ma nisi ti u nekim stvarima daleko od istine posebno sto se tice odnosa Sunnita i Siita.Prica o tome da su ljudi prihvatili ISIL kao sredstvo koji ce se boriti protiv siitskih lidera i vlasti mi takodje ima smisla.Ono sto ja vidim kao ogroman problem i pokvarenost tog ISIL-a je da su svojim nametanjem te strahovlade i terorisanjem prinudjavali i one koji ih nisu podrzavali.Da ne spominjem ona okrutna osjecanja glava i mnoge ogavnosti kojih se radije nebi ni sjecao.Skoro smo pricali o rusenju gradova gdje si se referirao da suniti nisu rusili,i neko ti je odgovorio pa ti nisam replicirao da nisu zato sto nisu imali zracnu podrsku i to je cinjenica.

Ja bi razumio savox da su oni stali ispred drugih i ponudili zastitu,organizovali se i ponasali se u civilizacijskim normama,ali onakve okrutnosti su na kraju kod mene licno stvorili misljenje da je to jedno ogromno zlo.U ime Allaha raditi onako ogavne i anticivilizacijske stvari ne mozes nikako.Sjeci glavu sto je neko shia je van svake pameti.

Glupo je reci da ISIL nije docekalo plodno tlo i mnogo nezadovoljstva medju narodom.Oni su na pocetku najbolje se organizovali,najfanaticniji su bili i sigurno zahvaljujuci tom fanatizmu su bili po meni skoro pa najjaca vojska na prostoru Sirije i Iraka.Dovoljno je vidjeti da su se morali svi dici na noge od Rusije,Amera,Irana..ma cijelog svijeta da im stanu u kraj.Bez mjesanja ovih vec navedenih pregazili bi i Siriju i Irak ko plitak potok.Al ono sto su kasnije radili je za svaku osudu i zgrazanje.Mozes ti reci radio je i Assad,ovaj,onaj..al u ime Allaha kako si se predstavljao to raditi je van svake pameti.Oni su u najmanju ruku zlocinci kao i Assad jer su radili upravo ono sto je i on radio al to nije radio u ime Allaha nego u ime sebe,svojih interesa i svoje drzave.
sarajevoxxxx

#124700 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nadzornik wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Posteno... :thumbup:

Reci mi jos samo kako vidis rijesenje Kurdskog pitanja u Siriji...???
Ne znam.
Locked