Krokodajl wrote:Sirija pobjeđuje
Pozdrav ljudino!
Krokodajl wrote:Sirija pobjeđuje
Pozdrav, čitam i dalje temu ne baš tako redovno, ali zbog obaveza nemam vremena baš da se "raspravljam" a nema se šta puno ni reći, sve što je rečeno i obistinilo se.Challenger_ wrote:Krokodajl wrote:Sirija pobjeđuje![]()
Pozdrav ljudino!
Imal sta za brojeve lotaKrokodajl wrote:
Pozdrav, čitam i dalje temu ne baš tako redovno, ali zbog obaveza nemam vremena baš da se "raspravljam" a nema se šta puno ni reći, sve što je rečeno i obistinilo se.
Siriju nisu uspjeli podijeliti, i ova privremena situacija u Idlibu će se prije ili kasnije riješiti.
Drago mi je da su iz Damaska i Alepa preplavile me lijepe slike i informacije, izuzmemo li onaj napad hemijskim oružjem ili ovo jučer na jugu Damaska.
Ali sve u svemu, na radost Sirijaca i ostatka svijeta, Sirijci konačno žive u kakvom takvom miru.
Mrkva za TurskuJeffrey: "Uncoordinated, unilateral military action into northeast Syria by any party, particularly where U.S. personnel are present, is of great concern, and any action that endangers U.S. personnel is unacceptable." (1)
Amerika mora ostati u Siriji sve do uspostave Velikog Kurdistana kako teroristi predvodjeni Rusijom, ISIL-om, Iranom, al-Kaidom... ne bi popunili vakumJeffrey: "The United States remains committed to working with Turkey to address Turkish security concerns, including along its borders, and we support Turkey in its fight against the PKK, while attempting to reduce tensions." (2)
TranskriptJeffrey: "At the same time, Russia also presses for a premature withdrawal of U.S. and Coalition forces from Syria. Such an untimely U.S. military departure from Syria would enable ISIS to return, allow Iran to fill the vacuum (...) " (3)
https://www.youtube.com/watch?v=S5Y5OLY ... e=youtu.beA French delegation led by former French Foreign Minister Bernard Kouchner arrives in Qamishli to participate in the international forum on demographic change and ethnic cleansing in Afrin.
Gdje je napisano da ameirka mora ostat do usposave velikog kurdistana...de mi podvuci taj dio recenice .....ajd zivota tiKikibombona wrote:
Amerika mora ostati u Siriji sve do uspostave Velikog Kurdistana kako teroristi predvodjeni Rusijom, ISIL-om, Iranom, al-Kaidom... ne bi popunili vakum
Jeffrey: "At the same time, Russia also presses for a premature withdrawal of U.S. and Coalition forces from Syria. Such an untimely U.S. military departure from Syria would enable ISIS to return, allow Iran to fill the vacuum (...) " (3)
Citaj malo izmedju redova. Americki zvanicnici konstantno furaju ovu pricu.exliberal-ex wrote:Gdje je napisano da ameirka mora ostat do usposave velikog kurdistana...de mi podvuci taj dio recenice .....ajd zivota tiKikibombona wrote:
Amerika mora ostati u Siriji sve do uspostave Velikog Kurdistana kako teroristi predvodjeni Rusijom, ISIL-om, Iranom, al-Kaidom... ne bi popunili vakum
Jeffrey: "At the same time, Russia also presses for a premature withdrawal of U.S. and Coalition forces from Syria. Such an untimely U.S. military departure from Syria would enable ISIS to return, allow Iran to fill the vacuum (...) " (3)

joj ba kiki pa koliko su puta ameri rekli da asad mora pasti...da se rusija mora povuc...pa ovo pa ono...ameri koriste kurde kao topovsko meso..sutra da sultan okrene pricu prema amerima jel ti mislis da ce ameri podrzavat kurde ...Kikibombona wrote:Citaj malo izmedju redova. Americki zvanicnici konstantno furaju ovu pricu.exliberal-ex wrote:
Gdje je napisano da ameirka mora ostat do usposave velikog kurdistana...de mi podvuci taj dio recenice .....ajd zivota ti
Ako Asad ode sa vlasti, ako se Rusija povuce, ako se Iran povuce, ako ISIL i al-Kaida ne budu prijetnja... povuci ce se i Amerika...
Znaci, NIKAD!![]()
![]()
Zapadni Kurdistan, nekadasnja Sirija, granica sa tzv. Turskom
Taj radkarakters wrote:Izmedju trostrukih redova kojima su Kurdi opasali Kirkuk citala se jasno velika odlucnost da odbiju mrske sijske zlotvore po svaku cijenu.

pa dobro, ovo sad je malo boljeZino ko peš...merga.
Pa slicni tebi ih tlace i ubijaju par od pada osmanskog carstva - tu se nesto ne bunisVilajet_Bosna wrote:koja bruka i blamaža za Kurde da ih zločinci iz USA podržavaju i brane.
slični meni? kakvi su to slični meni? šta znaš uopće o meni da bi mogao tako nešto reći?славянин wrote:Pa slicni tebi ih tlace i ubijaju par od pada osmanskog carstva - tu se nesto ne bunisVilajet_Bosna wrote:koja bruka i blamaža za Kurde da ih zločinci iz USA podržavaju i brane.