Hoce, hoce, nego on mora da opravda novac za koji je placen da siri laznu propagandu, a mi smo tu, da razbijemo te lazi...pa ako svojim pisanjem, osvijestimo bar jednog covjeka, da ne upadne u kandze selefizma i laznih moralista, onda je nas zadatak, ljudski prije svega, jako uspjesan...!Challenger_ wrote:Džaba kopiraš, to neće doprijeti do njega.
Sirija vol. 2
- Kaligrafija
#122476 Re: Sirija vol. 2
Last edited by Kaligrafija on 14/11/2018 22:13, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#122477 Re: Sirija vol. 2
HTS: All Rebel Groups Now Working Together...
- Nadzornik
#122478 Re: Sirija vol. 2
Meet the Kosovo Albanian brigade of the “Free Syrian Army” in Idlib!
They want to oust the “Assad” regime.

They want to oust the “Assad” regime.

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#122479 Re: Sirija vol. 2
ti si gigant, zaista jesiKaligrafija wrote:
Hoce, hoce, nego on mora da opravda novac za koji je placen da siri laznu propagandu, a mi smo tu, da razbijemo te lazi...pa ako svojim pisanjem, osvijestimo bar jednog covjeka, da ne upadne u kandze selefizma i laznih moralista, onda je nas zadatak, ljudski prije svega, jako uspjesan...!
odajem ti priznanje
- Nadzornik
#122481 Re: Sirija vol. 2
Giganti svih zemalja ujedinite se...japin_mutapi wrote: ti si gigant, zaista jesi
odajem ti priznanje
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#122482 Re: Sirija vol. 2
Kaligrafija wrote:Hoce, hoce, nego on mora da opravda novac za koji je placen da siri laznu propagandu, a mi smo tu, da razbijemo te lazi...pa ako svojim pisanjem, osvijestimo bar jednog covjeka, da ne upadne u kandze selefizma i laznih moralista, onda je nas zadatak, ljudski prije svega, jako uspjesan...!Challenger_ wrote:Džaba kopiraš, to neće doprijeti do njega.
- Kaligrafija
#122483 Re: Sirija vol. 2
Ah, taj sarkazam...Bojim se da podcjenjujes pisanu rijec, pa makar to bio i forum, nisi ni svjestan koliko, pogotovo za ovaj forum...! Zbog ispisanog na ovom forumu, vlast su gubili neki domaci politicari, tj. natjerani su na ostavke...! A bio sam prisutan jednom, samo jednom, u jednoj takvoj politickoj celiji, pod plastom NVO, gdje je smjesteno u dvije prostorije, desetak ljudi na racunarima, koji imaju samo zadatak da pisu na ovom forumu i na slicnim stranicma i drustvenim mrezama i da kreiraju drustveno misljenje...ja sam se zblanuo...nikad im se vise nisam javio...sa ove tacke gledista, mozda sam ispao glup, mogao sam i ja tad napraviti dobru javnu karijeru, ali mene su uvijek vodili neki moralni principi, pa makar i na moju stetu...sad su to sve gospoda politicari, kolumnisti ili tzv. strucnjaci iz nevladinog sektora, koje redovno gledas na tv...i da, nisu bili protagonisti nijedne nacionalne stranke u BiH, danas neki i jesu...! E tako isto funkcionise i selefijski sistem, po istom principu...E brate, kako si, vidim lijepo pises i vjernik si, kako se zoves, hajde dodji na druzenje sa nama, da upoznas bracu, povladjuju ti, normalno nema prisile, prica se o svemu, sportu, politici, svemu, najmanje o vjeri, onda ide malo vise o vjeri, a manje o ostalom, onda ide malo vise o politici i ugrozenosti brace na BI, dok se okrenes jarane, ti si indoktriniran i stojis opasan puskom i bombama negdje u pizdi materinoj, recimo Iraku i Siriji...satro boris se za slobodu, a veze blage nemas ko je narucioc posla...ti si meso, a onaj sto operise pisanom rjecju on hladi muda iza racunara i prima dobru lovu za to...! Pa se ti smij prijatelju...! I vijesti koje citas na ovom portalu, a ticu se domace politike, neki intervjui, i sl. neko je naplatio i to dobro...ne samo na ovom, nego i mnogim drugima portalima...!japin_mutapi wrote:ti si gigant, zaista jesiKaligrafija wrote:
Hoce, hoce, nego on mora da opravda novac za koji je placen da siri laznu propagandu, a mi smo tu, da razbijemo te lazi...pa ako svojim pisanjem, osvijestimo bar jednog covjeka, da ne upadne u kandze selefizma i laznih moralista, onda je nas zadatak, ljudski prije svega, jako uspjesan...!
odajem ti priznanje
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#122484 Re: Sirija vol. 2
ne, uopste nije sarkazam, ja zaista tako mislim
tvoj zadnji(hehe, nije zlonamjerno) post samo potvrdjuje to misljenje
kako vec rekoh jednom i nije mi tesko ponoviti - odajem ti priznanje
znam da tebi ovo znaci malo ili nimalo, ali za mene je velika cast, sto imam priliku citati te i kvotati
hvala
tvoj zadnji(hehe, nije zlonamjerno) post samo potvrdjuje to misljenje
kako vec rekoh jednom i nije mi tesko ponoviti - odajem ti priznanje
znam da tebi ovo znaci malo ili nimalo, ali za mene je velika cast, sto imam priliku citati te i kvotati
hvala
-
sarajevoxxxx
#122485 Re: Sirija vol. 2
Kremlj objavio da Putin namjerava posjetiti Erdogana u slijedeći ponedjeljak. Četvrti susret Erdogana i Putina u zadnja dva mjeseca:

-
sarajevoxxxx
#122486 Re: Sirija vol. 2
Nisam hvala Bogu od tih ljudi o kojima govoriš. Ne uzimam novac ni od koga, ni od KataraKaligrafija wrote:Ah, taj sarkazam...Bojim se da podcjenjujes pisanu rijec, pa makar to bio i forum, nisi ni svjestan koliko, pogotovo za ovaj forum...! Zbog ispisanog na ovom forumu, vlast su gubili neki domaci politicari, tj. natjerani su na ostavke...! A bio sam prisutan jednom, samo jednom, u jednoj takvoj politickoj celiji, pod plastom NVO, gdje je smjesteno u dvije prostorije, desetak ljudi na racunarima, koji imaju samo zadatak da pisu na ovom forumu i na slicnim stranicma i drustvenim mrezama i da kreiraju drustveno misljenje...ja sam se zblanuo...nikad im se vise nisam javio...sa ove tacke gledista, mozda sam ispao glup, mogao sam i ja tad napraviti dobru javnu karijeru, ali mene su uvijek vodili neki moralni principi, pa makar i na moju stetu...sad su to sve gospoda politicari, kolumnisti ili tzv. strucnjaci iz nevladinog sektora, koje redovno gledas na tv...i da, nisu bili protagonisti nijedne nacionalne stranke u BiH, danas neki i jesu...! E tako isto funkcionise i selefijski sistem, po istom principu...E brate, kako si, vidim lijepo pises i vjernik si, kako se zoves, hajde dodji na druzenje sa nama, da upoznas bracu, povladjuju ti, normalno nema prisile, prica se o svemu, sportu, politici, svemu, najmanje o vjeri, onda ide malo vise o vjeri, a manje o ostalom, onda ide malo vise o politici i ugrozenosti brace na BI, dok se okrenes jarane, ti si indoktriniran i stojis opasan puskom i bombama negdje u pizdi materinoj, recimo Iraku i Siriji...satro boris se za slobodu, a veze blage nemas ko je narucioc posla...ti si meso, a onaj sto operise pisanom rjecju on hladi muda iza racunara i prima dobru lovu za to...! Pa se ti smij prijatelju...! I vijesti koje citas na ovom portalu, a ticu se domace politike, neki intervjui, i sl. neko je naplatio i to dobro...ne samo na ovom, nego i mnogim drugima portalima...!japin_mutapi wrote:ti si gigant, zaista jesiKaligrafija wrote:
odajem ti priznanje
Moj izvor primanja je moj skromni biznis, ništa puno i posebno, koliko god, hvala Bogu da se bude zdravo a nafake će biti. Imam jednu radnju 2008. otvorio, 2013. sam otvorio i drugu firmu uglavnom ja i žena radimo hvala Bogu dobro je. Nikada u životu nisam uzeo niti jednu marku od ovog pisanja na forumu.Dok sam studirao bavio sam se trgovinom, 2002. položio sam hifz, 2006. završio fakultet, 2008. se vraćam u Bosnu dvije godine sam proveo na magistarskom na žalost zbog okolnosti nisam uspio završiti.
Od 2009. pa do danas vodim dvije firme, borim se da sve poplaćam. Zajedno sa ženom radim, prijavljeni oboje. Nikada nisam radio u nekoj ambasadi, ili kulturnom centru, niti u IZ-u. Kritikujem ili iznosim svoje mišljenje o svim zemljama Zaljeva podjednako, i o Turskoj, i o Americi, Izraelu svejedno, nikome nisam ništa dužan. Od države nikada nisam dobio niti jednu donaciju, i srednju školu koju sam poslije rata vanredno završio od svojih sam para
Last edited by sarajevoxxxx on 15/11/2018 00:20, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#122487 Re: Sirija vol. 2
Ako te još nešto zanima pitaj slobodno 
- Challenger_
#122488 Re: Sirija vol. 2
Dobro stari, ako je tako, kada kritikuješ Hamas ne udaraj samo po Ankari (i Iranu
) kada je Doha u toj priči još bitnija. Ne izostavljaj ih iz kritike.
-
sarajevoxxxx
#122489 Re: Sirija vol. 2
Pa Doha ili Ankara, to ti je isto. Da im nema Turske za dan bi ih poklopili.Challenger_ wrote:Dobro stari, ako je tako, kada kritikuješ Hamas ne udaraj samo po Ankari (i Iranu) kada je Doha u toj priči još bitnija. Ne izostavljaj ih iz kritike.
- Challenger_
#122490 Re: Sirija vol. 2
Da, ali bez Dohinih Dolara ne bi bilo ni Hamasa a i Ankara bi drugačije pričala.sarajevoxxxx wrote:Pa Doha ili Ankara, to ti je isto. Da im nema Turske za dan bi ih poklopili.
-
sarajevoxxxx
#122491 Re: Sirija vol. 2
Nije samo Doha, od 2017. Hamas pomaže i Iran, to i jeste razlog promjene stava Hamasovog rukovodstva prema Iranu i šiitskim milicijama. A puno više je Katar zavisan od Turske, za njih je to biti ili ne biti, pitanje opstanka, a Turskoj naravno da dobru dođe svaka milijarda pa i ona iz Katara.Challenger_ wrote:Da, ali bez Dohinih Dolara ne bi bilo ni Hamasa a i Ankara bi drugačije pričala.sarajevoxxxx wrote:Pa Doha ili Ankara, to ti je isto. Da im nema Turske za dan bi ih poklopili.
- Kaligrafija
#122492 Re: Sirija vol. 2
Isil zastitnik naroda, koji nema alternativu...! Tako nekako, jel tako, tvoje rijeci!?? I da ne spominjem, more tvojih izjava i lazi...Ne vjerujem uopste, ni rijec o tvome identitetu, a iskren da budem, puno me i ne interesuje...! Interesuje me ono sto pises, ti ili vas vise, to ne znam i ne mogu da tvrdim, uglavnom siris propagandu, za ciji i koji gros, to ti znas! Uglavnom, ti pisi, a mi cemo te demantovati, ne zato da bi se dokazali sebi, puku, nekome, vec da neki hud nas covjek koji ovo cita, nebi zavrsio u tri pm...!sarajevoxxxx wrote:Ako te još nešto zanima pitaj slobodno
-
karakters
#122493 Re: Sirija vol. 2
Nije mi bilo mrsko analizirati savoxxxx upise i utvrdio sam da iza tog profila stoje tri razlicite osobe, sa razlicitim stilovima, zadacama, poznavanjem pravopisa, arapskog jezika, pa cak i donekle ideoloskim stavovima, odnosno razlicitim psiholoskim profilima (npr. jedan supljira ljubv, cvijece, pravda, a onaj sto ne zna biti taktican i sakriti vehabijsko sektastvo i mrznju izleti pa pjeni na sije i pise hvalospjeve Isilu kao braniocu naroda koji nema alternativu; onome namazanom demagogu se to nikad ne bi desilo) Iste osobe na forumu.hr su pisale pod nickovima zvonimirko i Negrev. I lazu, a da ne trepnu. Nisu to nikakva "prehladjena braca od kratkih nogavica", iako je to ta tikva za puhanje, nego profesionalni nesumnjivo placeni lazovi i propagatori, posebno taj "Gadni", pardon, "Gandi", koji im je glavni, ali ne stigne na vrijeme procitati sve sto ostala dvojica pustaju u eter.
-
2604570
#122494 Re: Sirija vol. 2
I ti bas uvjeren u sve ovo napisano?
Znaci neko placa tri razlicite osobe da pisu sa istog profila? Zar nije logicno da platis iste tri osobe da pisu sa 10 razlicitih profila radi brojnosti i dominacije istih na forumu?
Pretostavimo da sumnjas da je/su na platnom spisku Katra ili Saudije. Kakve koristi jedni ili drugi imaju od toga da placaju nekog da pise tamo negdje u vukojebini zvanoj BiH, koja nema nikakav uticaj ama bas nikakav na mapi planete Zemlja i plus da pisu na jednom sajtu/forumu koji nema ama bas nikakav uticaj ni u samoj zemlji gdje se nalazi?!
Ako ima ima istine u tvojim tvrdnjama, molim te ali bas te molim uvezi me sa tim poslodavcima da se ne mucim vise i radim 9h dnevno u firmi kad mogu laganini od kuce klikat i tusiti lovu. Hajde ljubi te brat, imaces i ti na kafu nesto od mene ako me uvezes sa debelim i bradatim katranima/saudijcima koji su spremni za to placati!
Znaci neko placa tri razlicite osobe da pisu sa istog profila? Zar nije logicno da platis iste tri osobe da pisu sa 10 razlicitih profila radi brojnosti i dominacije istih na forumu?
Pretostavimo da sumnjas da je/su na platnom spisku Katra ili Saudije. Kakve koristi jedni ili drugi imaju od toga da placaju nekog da pise tamo negdje u vukojebini zvanoj BiH, koja nema nikakav uticaj ama bas nikakav na mapi planete Zemlja i plus da pisu na jednom sajtu/forumu koji nema ama bas nikakav uticaj ni u samoj zemlji gdje se nalazi?!
Ako ima ima istine u tvojim tvrdnjama, molim te ali bas te molim uvezi me sa tim poslodavcima da se ne mucim vise i radim 9h dnevno u firmi kad mogu laganini od kuce klikat i tusiti lovu. Hajde ljubi te brat, imaces i ti na kafu nesto od mene ako me uvezes sa debelim i bradatim katranima/saudijcima koji su spremni za to placati!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#122495 Re: Sirija vol. 2
Jednostavno. U pitanju je indoktrinacija i razvijanje terorističkih čelija(za t. akcije i podršku teroristima). Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je i smišljen da se ovakvi ostave bez para. Oružje i vojna oprema su relativno jeftini i dostupni ali mazlume koji su spremni poduzimati terorističke aktivnosti, a posebno one koji ih "navlače" je potrebno plačati.2604570 wrote:I ti bas uvjeren u sve ovo napisano?
-
sumirprimus
#122496 Re: Sirija vol. 2
jarane imamo i profajlera na temikarakters wrote:Nije mi bilo mrsko analizirati savoxxxx upise i utvrdio sam da iza tog profila stoje tri razlicite osobe, sa razlicitim stilovima, zadacama, poznavanjem pravopisa, arapskog jezika, pa cak i donekle ideoloskim stavovima, odnosno razlicitim psiholoskim profilima (npr. jedan supljira ljubv, cvijece, pravda, a onaj sto ne zna biti taktican i sakriti vehabijsko sektastvo i mrznju izleti pa pjeni na sije i pise hvalospjeve Isilu kao braniocu naroda koji nema alternativu; onome namazanom demagogu se to nikad ne bi desilo) Iste osobe na forumu.hr su pisale pod nickovima zvonimirko i Negrev. I lazu, a da ne trepnu. Nisu to nikakva "prehladjena braca od kratkih nogavica", iako je to ta tikva za puhanje, nego profesionalni nesumnjivo placeni lazovi i propagatori, posebno taj "Gadni", pardon, "Gandi", koji im je glavni, ali ne stigne na vrijeme procitati sve sto ostala dvojica pustaju u eter.
-
2604570
#122497 Re: Sirija vol. 2
Dali se ti zoves Dzevad, a prezime ti pocinje sa slovom G?arman1 wrote: Jednostavno. U pitanju je indoktrinacija i razvijanje terorističkih čelija(za t. akcije i podršku teroristima). Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je i smišljen da se ovakvi ostave bez para. Oružje i vojna oprema su relativno jeftini i dostupni ali mazlume koji su spremni poduzimati terorističke aktivnosti, a posebno one koji ih "navlače" je potrebno plačati.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#122498 Re: Sirija vol. 2
Ne vrijeđam ja tebe pa nemoj ni ti mene poredeći me s tim isprdkom.2604570 wrote:Dali se ti zoves Dzevad, a prezime ti pocinje sa slovom G?arman1 wrote: Jednostavno. U pitanju je indoktrinacija i razvijanje terorističkih čelija(za t. akcije i podršku teroristima). Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je i smišljen da se ovakvi ostave bez para. Oružje i vojna oprema su relativno jeftini i dostupni ali mazlume koji su spremni poduzimati terorističke aktivnosti, a posebno one koji ih "navlače" je potrebno plačati.
Osobe koje se kriju iza nadimaka saxx, saxxx, merkava i sl. su tu s ciljem da protežiraju ideje koje su podloga za terorističke aktivnosti kroz otvorenu podršku istim ili kroz provokaciju. Tu su ubačeni kako bi mobilisali idiote bez mozga da se pridruže kakvim daešima, usrama i sl bandama.
Naravno uz to ide ide prezentacija nas Bosanaca kao fanova pomenute gamadi, a u cilju resetovanja političkih odnosa u regionu i Evropi i kroz to direktno destabilizujući BiH.
saxxx i bratija je tu da reklamira ove nakaradne ideje podržane finansijskim sredstvnima "merhametlija" zaljevskih monarhija i njima bliskih režima, a pomenuti isprdaka(Dž. G) je tu da buče i viće "dr'ž te lopova(teroristu". S toga mislim da nebi bilo čudno da se pomenuti dodikov p(l)aćenik krije ispod nekog od nikova antisirijske bratije.
-
2604570
#122499 Re: Sirija vol. 2
Nisam imao namjeru da te uvrijedim, vise sam isao na salu, izvini.
Ako ga/ih navodno placaju onda su kao platise fkn strpljivi jer savoxx ili savoxxi ne daju nikakve rezultate. Davno su prestali odlasci boraca u Siriju, a zadnji terorosticki akt je izveo ili bolje je reci pokusao izvesti Mevlid Jasarevic, a to je prije belaja u Siriji. Tako da mi je prosto nemoguce vjerovati u te price o placanju plus sto ja licno nemam dojam da je on regruter, tom analogijom bi onda ovaj forum bio gnijezdro regrutera dali za FSA ili SSA ili Hezbollah ili ostalii milion vojnih formacija u Siriji.
Ako ga/ih navodno placaju onda su kao platise fkn strpljivi jer savoxx ili savoxxi ne daju nikakve rezultate. Davno su prestali odlasci boraca u Siriju, a zadnji terorosticki akt je izveo ili bolje je reci pokusao izvesti Mevlid Jasarevic, a to je prije belaja u Siriji. Tako da mi je prosto nemoguce vjerovati u te price o placanju plus sto ja licno nemam dojam da je on regruter, tom analogijom bi onda ovaj forum bio gnijezdro regrutera dali za FSA ili SSA ili Hezbollah ili ostalii milion vojnih formacija u Siriji.
- muhafuca
#122500 Re: Sirija vol. 2
Hamas pomaze ili je pomagala (od osnivanja Hamasa pa do danas) svaka iole jaca Arapska zemlja od Saudije, Katara, Egipta, Iraka, Sirije, Libije ...sarajevoxxxx wrote:Nije samo Doha, od 2017. Hamas pomaže i Iran, to i jeste razlog promjene stava Hamasovog rukovodstva prema Iranu i šiitskim milicijama. A puno više je Katar zavisan od Turske, za njih je to biti ili ne biti, pitanje opstanka, a Turskoj naravno da dobru dođe svaka milijarda pa i ona iz Katara.Challenger_ wrote:Da, ali bez Dohinih Dolara ne bi bilo ni Hamasa a i Ankara bi drugačije pričala.sarajevoxxxx wrote:Pa Doha ili Ankara, to ti je isto. Da im nema Turske za dan bi ih poklopili.
Pa do onih najslabijih zemalja povremeno.
I neka su - sta treba da se povale kao Abas na Zapadnoj Obali pa da ih ovi tvoji Izraelci cuture 24/7 k'o zadnje levate .
Zasto je po tebi finansiranje Hamasa od strane Irana (ili bilo koje Arapske zemlje) crna tacka?
Kakav god da je Hamas bolji je od Izraela valjda.
Ima li kritike za Egipat npr sto cuva granicu zatvorenom? Umjesto da otvore i salju pomoc a ne da ljudi moraju kopati tunele prema Egiptu.