Today the SAA launched dozens of rockets at ISIS positions in al-Safa, south of the US base in al-Tanaf, the strikes were seen from the Iraqi side and some media sources there thought that the attack was on al-Tanaf.

Fale mu jarani....Nadzornik wrote:Nije ovo zatisje za Tigra,covijek bi isao u ofanzivu a ne u muzeje...![]()

Pitao sam najmanje tri puta, da li je u Iranu moguce kritikovati Alija Hamneija ili Homeinija?salik79 wrote:Da li si se ikada zapitao zasto najistaknutiji intelektualci bilo koje, uvjetno receno, zapadne drzave imaju identican stav po ovim pitanjima?!
Apropos tvojih konstatacija - sve do jednom. Onda idu anatemisanja "antisemitizmom", zastrasivanja, sikaniranja, oduzimanja titula, namjesteni sudski procesi, a ako to ne "pomaze", i fizicka likvidacija.
Da li, recimo, znas kroz sta je sve prolazio i prolazi Norman Finkelstein?
Usput, koliko si u toku donosenja novog zakona u Danskoj, po kojem bi verbalni delikt (izmedju ostalog i kritikovanje NATO saveza) bio kvalifikovan kao krivicno djelo, te sankcionisan zatvorskom kaznom?
Nemali broj Turaka se bori zajedno sa YPG u Siriji. U PKK je uvijek bilo Turaka.Nadzornik wrote:Militanti turske komunisticke partije TKP poziraju na punktu negdje u Rojavi.
Oni se bore zajedno sa SDF / YPG u okviru medjunarodnog bataljona slobode...International Freedom Battalion.

Koliko sam ja tebe puta pitao sto-sta, kao i ovaj put, pa mi nikada nisi dao odgovor!?Kikibombona wrote:Pitao sam najmanje tri puta, da li je u Iranu moguce kritikovati Alija Hamneija ili Homeinija?salik79 wrote:Da li si se ikada zapitao zasto najistaknutiji intelektualci bilo koje, uvjetno receno, zapadne drzave imaju identican stav po ovim pitanjima?!
Apropos tvojih konstatacija - sve do jednom. Onda idu anatemisanja "antisemitizmom", zastrasivanja, sikaniranja, oduzimanja titula, namjesteni sudski procesi, a ako to ne "pomaze", i fizicka likvidacija.
Da li, recimo, znas kroz sta je sve prolazio i prolazi Norman Finkelstein?
Usput, koliko si u toku donosenja novog zakona u Danskoj, po kojem bi verbalni delikt (izmedju ostalog i kritikovanje NATO saveza) bio kvalifikovan kao krivicno djelo, te sankcionisan zatvorskom kaznom?
Nikad nisi odgovorio.
Da li si zagovornik uspostave verbalnog delikta? Nisi mi jasan po tom pitanju.
japin_mutapi wrote:konstruktivno kritikujes pa te konstruktivno proglase neprijateljom boga, naroda i drzave i objese ... konstruktivno
u pet dekasalik79 wrote:japin_mutapi wrote:konstruktivno kritikujes pa te konstruktivno proglase neprijateljom boga, naroda i drzave i objese ... konstruktivno
Nisu to tvoji "revolucionarni sudovi", koje si onomad u zvijezde ukivao.
I meni sega, ali...insomnia78 wrote:Al dugogodisnjom robijom u Danskoj
Nekoc si svrsavao na njih, sta bi?japin_mutapi wrote:u pet dekasalik79 wrote:japin_mutapi wrote:konstruktivno kritikujes pa te konstruktivno proglase neprijateljom boga, naroda i drzave i objese ... konstruktivno
Nisu to tvoji "revolucionarni sudovi", koje si onomad u zvijezde ukivao.
Cekaj, sta je glupost, ne kontam?insomnia78 wrote:Glupost. Vidim ovaj na kojeg se pozivaju tvrdi da je “verzija NATO-a” o ratu u Jugoslaviji laz
Madame Tussauds muzej?Nadzornik wrote:Nije ovo zatisje za Tigra,covijek bi isao u ofanzivu a ne u muzeje...![]()
Obzirom da je desnica na vlasti, hmmm...insomnia78 wrote:Tvrdnja da ce to proci u Danskoj.
Samo fsa, nije moja krivica sto su tebi isil i cionisti svi koji su protiv hazretijesalik79 wrote:
Nekoc si svrsavao na njih, sta bi?
Koja FSA? Poslusaj pametnijeg od sebe, profesora Sachsa, pa vidi sta veli o "revoluciji", ko je bio inicijator, nosilac, a ko izvrsitelj...japin_mutapi wrote:Samo fsa, nije moja krivica sto su tebi isil i cionisti svi koji su protiv hazretijesalik79 wrote:
Nekoc si svrsavao na njih, sta bi?