Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#120001 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Uzivaj židove
sumirprimus

#120002 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Uzivaj židove
Evo odo jedan mojito drmnut uzbudio sam se. :lol:
славянин

#120003 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

basar wrote:Uživajte u oslobađanju Idliba ;)
Kakav poraz Izraela (predpostavljam) - jedini ozbiljni neprijatelj Izraela nakon 6 godina rata i zemlje u rusevinama napokon dolazi do svoje granice na jednom dijelu - sve to bez da je Izrael i malo truda ulozio... E pa gledas kako ti se neprijatelji lupaju 6 godina :lol: Ali kakav debakl Izraela jadni ne znaju sta ce :D :lol:
insomnia78

#120004 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Hajd sto rusi ne smiju nista al sta meleći čekaju
sumirprimus

#120005 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Hajd sto rusi ne smiju nista al sta meleći čekaju
Oni cekaju onog mehedija?proroka jeli?
basar

#120006 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

sumirprimus wrote:
:lol: evo suka :lol:
Nije moj pa da mi ga neko oslobdi :lol:
Eeeeee sadristi sadristi.
Mada boli ih ovo nekaznjeno rokamje izraela po bozjim jedinicama.vidi se :mrgreen:
Ono, proveo godine na temi iz dposade, prati svaki izraelski prduk, odma kopira vijesti al ga zaboli iz dosade dolazi- 21 vijek pasa.

Sad bi neđe s trebama bio, ne bi svrsavo na natanjahua.
insomnia78

#120007 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
Sad kad ti ulete ko jehovini svjedoci. Mozemo li vam dato jednu brosuru
sumirprimus

#120008 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ad eminem?toliko boli :mrgreen:
Kakva dosada ja sam emocionalno i srcano uz great statr of israel :izet:
sumirprimus

#120009 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
sumirprimus wrote:
Sad kad ti ulete ko jehovini svjedoci. Mozemo li vam dato jednu brosuru
Zivotq mi sad kontam sace mi ko jehovini odrzat predavanje koje me ne interesuje.al reko bice da vrijedjam :lol: :lol:
Znaci fakat ko jehovini kad pocnu ubjedjivqt u nesto sto tecne interesuje :lol:
славянин

#120010 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

basar wrote:
sumirprimus wrote:
:lol: evo suka :lol:
Nije moj pa da mi ga neko oslobdi :lol:
Eeeeee sadristi sadristi.
Mada boli ih ovo nekaznjeno rokamje izraela po bozjim jedinicama.vidi se :mrgreen:
Ono, proveo godine na temi iz dposade, prati svaki izraelski prduk, odma kopira vijesti al ga zaboli iz dosade dolazi- 21 vijek pasa.

Sad bi neđe s trebama bio, ne bi svrsavo na natanjahua.
Ne moze sa trebama kad se loze na Homeinija jos sebi nisu dosle :D :lol:
Nadzornik

#120011 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

U potrazi za demokratijom americki senator Richard Bral stigao je u Damask.

Cudno da nije stigao u Idlib... :shock:

Image
sumirprimus

#120012 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Dobro si reko insomnija.ko snjeg u proljece :lol:
sarajevoxxxx

#120013 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Lavrov: Rusija se ne slaže sa Turskom i Iranom po pitanju krajnji ciljeva u Siriji
sarajevoxxxx

#120014 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Ciljevi koje je danas Izrael bombardovao udaljeni su svega par kilometara od ruskog S-400 :-)

#سوريا
مواقع الغارات الاسرائيلية، ضربتان لاتبعدان سوى عدة كيلومترات عن منظومة اس 400 الروسية.
http://norsforstudies.org/2018/09/7854/

- Broj poginulih u današnjim šiitskim demonstracijama u Iraku popeo se na pet.

- Izraelska vojska: U zadnjih godinu dana izveli smo 200 zračnih udara sa 800 projektila na iranske položaje u Siriji.

الجيش الإسرائيلي: نفذنا 200 غارة بـ 800 قنبلة وصاروخ على أهداف إيران في سوريا خلال العام الماضي
sarajevoxxxx

#120015 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Irak, Basra: 6 poginulih i na stotine povrijeđenih demonstranata, i zapaljena zgrada vlade na zadnjim šiitskim demonstracijama u Basri:

Video

https://www.facebook.com/waled.nd1/vide ... 276856954/
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#120016 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Odlicne dijagnoze, analize, zapazanja, napomene ... informacije uvijek tacne i provjerene bez ikakve sumnje u vjerodostojnost forumasa koji ih prenosi.

Rasprave na visokom nivou, argumentovano i smireno sa dubokim uvazavanjem za sugovornika i drugacija misljenja.

Bez filozofiranja i supljiranja, lazi, mahalskih fora, podjebavanja i vrijedjanja.

Ljudi, divim vam se i volim vas.
Samo nastavite isto. :thumbup:
sarajevoxxxx

#120017 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Irak, Basra: Desetine vladinih oklopnih vozila stiglo kod zapaljene zgrade vlade. Za sutra najavljene nove velike demonstracije

Video

https://www.facebook.com/Haram.Moulay/videos/2134118346909711/
Kikibombona

#120018 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Irak, Basra: 6 poginulih i na stotine povrijeđenih demonstranata, i zapaljena zgrada vlade na zadnjim šiitskim demonstracijama u Basri:

Video

https://www.facebook.com/waled.nd1/vide ... 276856954/
Irak - monstrum drzava. Nema nikakve sanse. Samo je pitanje trenutka kada ce suniti pokrenuti novi rat. Njihov region je porusen, nema nikakve perspektive, milioni ljudi bez ikakve perspektive. Nema plodnijeg tla za terorizam.

Siitski dio Iraka u ocajnoj situaciji. Ogromna i mlada populacija. Nema sanse zaposliti niti od nafte hraniti toliko ljudi. Bez stranih investicija Irak nema nikakvu sansu. A investicija nema bez sigurnosti.
In #Basra , one of the world’s main #Oil producing cities, you can get beaten and even killed if u ask for basic necessities like clean #water & #electricity #Iraq
Sukobi u Basri :roll:
Many of the locals participated in the war against #isis, they came back to a province with no clean water and bad services , #basra is super rich with Oil, Gas and Iraq’s only water front (shipping,importing exporting) plagued with corruption for years and marginalization.
https://twitter.com/thestevennabil/stat ... 8823072768

Mjestani cuvaju vojna vozila nakon sto je vojska pobjegla od demonstanata :D

Image

Jedan od najpoznatijih siitskih aktivista na tviteru...
Haidar Sumeri
‏ @IraqiSecurity
2m2 minutes ago

Situation in #Iraq’s Basra is in freefall. Tribal chiefs (who control much of these protests) seem to have given demonstrators an order to attack troops on the city’s streets. Some units responded with live fire. Other units opted to retreat in order to avoid civilian fatalities.
https://twitter.com/IraqiSecurity/statu ... 7652208641

Ko drugom jamu kopa...

EDIT

Na ovom profilu strasni snimci i slike iz Basre. Masakrirani civili po ulici, izresetani i unakazeni. Nakon Sadama Huseina, siitska vlast ubija vlastiti narod. :(

https://twitter.com/Iq36H
sarajevoxxxx

#120019 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan:

- Napad na Idlib bit će masakr

- Situacija u Idlibu je važna u istoj mjeri koliko i savezništvo sa Rusijom.

#أردوغان: الهجوم على ⁧‫#إدلب‬⁩ سيكون مجزرة ⁧‫
#SNA
husein_kapetan

#120020 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Mislim da postoji način da se efikasno "steriliše" novi scenario onih "humanitaraca" od "bijelih šljemova"...
kako najvjerovatnije pripremaju instruirani naum u gusto naseljenim urbanim sredinama..uz kvalitetan i besprijekoran obavještajni rad jednostavno treba izbjeći bilo kakvo borbeno djelovanje u širim područjima mogućeg djelovanja ovih pomenutih..opkoliti šira područja urbanih sredina in primis je više nego dovoljno..
registrovati značajnija stacioniranja tih "bijelih šljemova"..kao i evidentirati svaku otetu osobu..kojih nije malo..
Nadam se da oni koji rukovode ovim zadnjim činom eradikacije (definitivne) nusre i nusrića u Siriji neće dozvoliti da ih se još jednom vuče za nos..
Kao što je i očekivano..već uvelike određene nusrine "glavešine" i njihove porodice napustaju Idlib..i to preko onog famoznog turskog zida..
Očekujem i značajniju pomoć naroda u toj provinciji (u okvirima mogućeg) u raskrinkavanju nauma nusre i njihovih tutora tamo..
A kako kmeče na sva zvona..mislim da su dobrano svjesni da uzaludnu bitku bore..džaba mostove ruše..
Nego..nikako ne mogu a da ne evidentiram..
Sa jednje strane "cijeli liberalni svijet"..a i oni malo manje takvi..se digao u "odbranu" idlibskog emirata..nusra u očima globalnog mainstreama je poodavno "rebels".. a sa druge niti jedne jedine..bilo kakve.. riječi..za svakodnevno stradanje civila u Jemenu..iako se tamo o flagrantnoj agresiji radi..evala..
Malo li je..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#120021 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

ne možeš ti predvidjet što će besposlen um smisliti
husein_kapetan

#120022 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Black swan wrote:ne možeš ti predvidjet što će besposlen um smisliti
Svaki borbeni let u Siriji je registrovan od najmanje 10 agencija..teško se tu bilo šta sfušeriti može..
Uostalom..samo javno objaviti imena svih otetih u tom području..ne vjerujem da će vlastite porodice na taj način žrtvovati zarad "većeg cilja"..
karakters

#120023 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Kikibombona wrote: Irak - monstrum drzava. Nema nikakve sanse. Samo je pitanje trenutka kada ce suniti pokrenuti novi rat. Njihov region je porusen, nema nikakve perspektive, milioni ljudi bez ikakve perspektive. Nema plodnijeg tla za terorizam.
Znam da sam nedje cito...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/emil-vl ... /130918064
muzicar_iz_parka

#120024 Re: Sirija vol. 2

Post by muzicar_iz_parka »

Svako igra svoju igru u Siriji.
Neće Rusija ulaziti u sukob sa Izraelom zbog Irana.
Prije svega dobar dio izraelske vojske su Rusi Jevreji, kao drugo Rusija i Izrael su u poprilučno korektnim odnosima, pogledajte koliko sastanaka ima na najvišem nivou, jedino se rusko rukovodstvo češće sreće sa Bjelorusijom.

Iran pokušava na račun rata u Siriji izgraditi svoje prisustvo tamo, postaviti rakete velikog dometa i dodatno naoružati Hezbolah, iz njihove perspektive legitimno, ali isto tako Izrael nije lud da im to dozvoli.
Rusi neće da se u to petljaju, sa druge strane Izrael im ne smeta, očišćeno je područje uz izraelsku granicu bez mješanja Izraela, ruski interesi nisu ni na koji način ugroženi.

Iran je mislio nakon skidanja sankcija i narudžbe svega i svačega na zapadu da ima odriješene ruke širiti svoj uticaj na bliskom istoku. Ono jeste taktički pametnije ugroziti Izrael na njihovoj granici nego braniti se na svojoj teritoriji, kao i suzbijati saudijski uticaj, ali to ne može da prođe besplatno bez velikih ljudskih i materijalnih žrtava.
Nadzornik

#120025 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Locked