Jeste, Poslanik je u dresu Al Ahlija iftario između međuplemenskih turnira a žena mu branila u RK Krajinaauto. Kakve ublehe sunce ti cmoknem.Anonimni pripadnik IDIL-a, obraćajući se u video-poruci, podsjetio je na predanje drevnih islamskih učenjaka prema kojem je "iftar i klanjanje na nogometnom stadionu vrijedno kao dva na rukometnom, i čak tri na teniskom igralištu", odnosno "tri stadionska iftara- hadždž!"
Sirija vol. 2
- Point.
#116851 Re: Sirija vol. 2
- rajv0sa
#116852 Re: Sirija vol. 2
Jedan od najdebilnijih postova na ovom forumu. Prostitucija kao nedvojben pokazatelj političke snage jedne države. Usto oliko jadan moraš bit da plaćaš za seks još se time dičiš na forumuславянин wrote:E otkrit cu ti tajnu (nisam ozenjen) ali jednom prilikom sam se druzio sa Irankomsalik79 wrote:Tvoje pravo da mislis o njima sta zelis. Referirao sam se na tvoj upis u vezi Isila.славянин wrote:Da da , Iranci (mislim na vlast naravno) su nevjerovatno dobri,pametni,lijepi,posteni,pravedni,prosperitetni ..... ma sve naj naj naknije bila ni skupa - a top sto bi rekli
vidis ja volim Irance tj. Iranke
- Nadzornik
#116853 Re: Sirija vol. 2
Sirijski ekspres tutnji svakodnevno...

-
handžar88
#116854 Re: Sirija vol. 2
Molim Allaha uzvisenog da pomogne tursku vojsku da pociste do zadnjeg ciganskog teroristu, prvo u Turskoj a zatim i u Siriji i Iraku.Kikibombona wrote:Ismijavanje vjere je losa taktika u kurdskim okvirima. Milioni Kurda u Turskoj, vjernika, muslimana, ne vole PKK radi ismijavanja i marginalizovanja vjere. To Turci koriste da kurdskom narodu ogade PKK. U turskim medijima, pored standardnih etiketa terorizma i slicno, PKK je okarakterisan kao neprijatelj islama. Radi toga mnogi religiozni Kurdi ne vole PKK.muhafuca wrote:Bekeke se u slobodno vrijeme malo zeza sa namazom i religijom![]()
Bas me cudi sto ih niko ne voli u regionu - pratio ne pratio religiju (kontam oni su komunisti i ateisti)
al ne mozes na bliskom istoku
se zezat sa vjerom i ocekivat da te neko podrzi ili barem tolerise
stari Bekeke takticari![]()
Druga stvar je zestoko protivljenje plemenskim zajednicama. Politika PKK je doprinijela homogenizaciji kurdskog naroda, donekle je razbila konzervativno drustvo, ali je navukla gnjev izrazito konzervativnih i plemenski orjentisanih Kurda. O tome je pisao tviteras Mardini. Njegov amidza je kurdski plemenski lider. Njegovo pleme mrzi PKK jer cine sve da uniste plemenske zajednice. Radi se o izrazito nacionalistickom plemenu, koje se zalaze za Veliki Kurdistan, koje mrzi PKK i Tursku. To pleme podrzava Barzanija i KDP. Barzanijevci su vjernici i zagovaratelji plemenskih zajednica.
Kada smo kod PKK, zestok okrsaj sa turskom vojskom u Iraku. Meni je iskreno zao turskih vojnika. Sta mislis, za 500-600 eura radis ovakav posao? Hodas po nekakvim planinama i gledas iza koje ce stijene neko na tebe zapucati. PKK-aovci ratuju radi ideala, ne za pare, oni su svakako spremni poginuti.
Bliska borba![]()
https://www.gerillatv.net/watch.php?vid=d33fa0aee
-
sarajevoxxxx
#116856 Re: Sirija vol. 2
Talijanski vojnici stigli u Deir EZ-Zour kao pomoć borcima SDF-a:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... 3nZ-_E&s=1
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#116857 Re: Sirija vol. 2
Mama miasarajevoxxxx wrote:Talijanski vojnici stigli u Deir EZ-Zour kao pomoć borcima SDF-a:
-
muzicar_iz_parka
#116858 Re: Sirija vol. 2
Platice da ne ratuju. 
- Lincoln-Burrows
#116859 Re: Sirija vol. 2
Talijani se predaju čim zapuca, bar ih bije takav glasBobi wrote:Mama miasarajevoxxxx wrote:Talijanski vojnici stigli u Deir EZ-Zour kao pomoć borcima SDF-a:
- славянин
#116860 Re: Sirija vol. 2
Sta ti je sta si se upalio pa nemas valjda zenske rodbone Iranskog porijekla -rajv0sa wrote:
Jedan od najdebilnijih postova na ovom forumu. Prostitucija kao nedvojben pokazatelj političke snage jedne države. Usto oliko jadan moraš bit da plaćaš za seks još se time dičiš na forumu
Sta cu kad sam ruzan pa kompenziram
Daleko od toga da je pokazatelj politicke snage ali citajuci postove chalangera i salika ja bih pomislio da je Iran raj na zemlji , ustvari ne znam gdje bi prije u Rusiju ili Iran.
Kolektivno 80 % “analiticara” forumskih nije putovalo dalje od Makarske a sve znaju o politici sjeverne koreje,Irana,Rusije itd.Ma u srz znaju i stanje,razvijenost,politicko stanje od Aljaske preko crvenog mora pa do Australije ... internet je cudo
- insomnia78
#116861 Re: Sirija vol. 2
Nesto ko HVO samo manje zlocinacki?
- muhafuca
#116862 Re: Sirija vol. 2
sve je relativnoславянин wrote:
Ne ali cudi me od Irana to, ipak u Iranu cvjetaju ruze,sva omladina ide na fakultet,posla na sve strane, “The Mullahs Dream” sto bi rekli![]()
Amerika i Evropa su propale to znamo , svjetlost napretka sija iz Irana i Rusijezato i cudi da imaju ovako “nazadnih” “bolesti” u drustvu.
8 godina rata protiv Sadama potpomugnutog Zaljevom i Zapadom, decenije nepravednih sankcija ...
pola zemalja ovog svijeta bi losije od Bangladesa stajalo. Oni su ako se sve u obzir uzme u relativno dobrom stanju.
Ako nista - znaju sto sta i napravit i koliko toliko su samoodrzivi pa im ne moze niko diktirat kako ce i sta ce.
Daleko je poredjenje bilo koga sa kolonijalnim Evropom i S Amerikom
Al sto se tice regiona ovi oko njih ne znaju sami sebi ni ventilator napravit da im se ne znoji guzica, da dalje ne pricamo.
- insomnia78
#116863 Re: Sirija vol. 2
Eno neki mirotvorac drzi taoce u Parizu i trazi da ga spoje sa ambasadom Irana
- славянин
#116864 Re: Sirija vol. 2
Slazem se sa 90% tvog posta- zaista od zemalja u okruzenju ponasaju se kao drzava i narod mnogo pametnije.Ipak bi rekao da sankcije nisu nepravedne jer su sami odabrali da ukrste rogove sa Amerima normalno da ce ih ovi pritisnuti.Isli su protiv interesa Amerike i priklonjeni su Rusiji - sta su mogli ocekivati ? Dok je shah vladao Iranom i bio pro zapadno orijentisan Iran je dobivao svu mogucu tehnologiju i opremu (cak vecina civilnih aviona koje i danas koriste su iz tog vremena) a u Iransko-irackom ratu jedan od glavnih faktora uspjeha Iranske avijacije jeste bila flota F15 tomcata koji su za to vrijeme bili top of the line.. nisam siguran ni da je Izrael ih dobio prije Irana.muhafuca wrote:sve je relativnoславянин wrote:
Ne ali cudi me od Irana to, ipak u Iranu cvjetaju ruze,sva omladina ide na fakultet,posla na sve strane, “The Mullahs Dream” sto bi rekli![]()
Amerika i Evropa su propale to znamo , svjetlost napretka sija iz Irana i Rusijezato i cudi da imaju ovako “nazadnih” “bolesti” u drustvu.
8 godina rata protiv Sadama potpomugnutog Zaljevom i Zapadom, decenije nepravednih sankcija ...
pola zemalja ovog svijeta bi losije od Bangladesa stajalo. Oni su ako se sve u obzir uzme u relativno dobrom stanju.
Ako nista - znaju sto sta i napravit i koliko toliko su samoodrzivi pa im ne moze niko diktirat kako ce i sta ce.
Daleko je poredjenje bilo koga sa kolonijalnim Evropom i S Amerikom
Al sto se tice regiona ovi oko njih ne znaju sami sebi ni ventilator napravit da im se ne znoji guzica, da dalje ne pricamo.
Sve zavisi kome se od “velikih” priklonis.Ali jedno je bar jasno da US i Evropa su mnogo mnogo ispred drugih po kvalitetu zivota “obicnog” covjeka...
-
sarajevoxxxx
#116865 Re: Sirija vol. 2
Turski premijer Hajder al abadi demantovao prelazak iračke granice od strane turske vojske i druge navode turskih medija koji su zadnjih nekoliko sedmica izvještavali o turskom ulasku u Irak u dubinu od 30 kilometara.
رئيس الوزراء العراقي حيدر العبادي ينفي وجود اتفاق مع تركيا بشأن ملاحقة حزب العمال الكردستاني شمالي العراق ويقول ان كل ما يروج عن عملية عسكرية هناك هو دعاية انتخابية مع عدم وجود ادلة على عبور القوات التركية الحدود.
- muhafuca
#116866 Re: Sirija vol. 2
славянин wrote:....
nisu oni odlucili ukrstiti rogove sa Amerikom - tj nisu oni ni Floridu ni Washington napali, vec obratno. Oni su se odlucili braniti.Slazem se sa 90% tvog posta- zaista od zemalja u okruzenju ponasaju se kao drzava i narod mnogo pametnije.Ipak bi rekao da sankcije nisu nepravedne jer su sami odabrali da ukrste rogove sa Amerima normalno da ce ih ovi pritisnuti.
jes i ovo pre k...ca naucio kad si neku Ruskinju placao ili?Isli su protiv interesa Amerike i priklonjeni su Rusiji - sta su mogli ocekivati ?
Iran i Rusija nikad saveznici nisu bili i veliki su rivali u Centralnoj Aziji.
Iran nikad nije zelio biti komunisticki i sovjetski - samim tim nije mogao biti u saveznistvu sa Rusijom.
To sto im se ponekad poklope interesi je druga stvar - ali ako to brojis kao saveznistvo onda su Turska i Rusija veliki saveznici. Turska i Iran takodje. Turska i Irak da ne spominjemo.
Iran i Kina i Iran i Indija takodje saveznici - a u isto vrijeme Amerika i Kina i Amerika i Indija takodje saveznici
mosh mislit
Dok je sah vladao zivjelo se u Teheranu i zivjeo je sah i elita - slikali se i to slali u stampu.Dok je shah vladao Iranom i bio pro zapadno orijentisan Iran je dobivao svu mogucu tehnologiju i opremu (cak vecina civilnih aviona koje i danas koriste su iz tog vremena)
Ostatak zemlje je bio prepustem Britaniji i Francuzima na exploatisanje i njihovim firmama, kao sahova prcija.
nisu ga djaba zbacili - mislis da bi revolucija imla podrsku naroda da im je bilo dobro (?)
Ako tako posmatras - mi smo zapad odavno - i kod nas politicka i rukovodstvena elita zivi na visokoj nozi.
jes neku iransku ili iracku pilotkinju mlatno za pare pa ti ona ovo objasnila?a u Iransko-irackom ratu jedan od glavnih faktora uspjeha Iranske avijacije jeste bila flota F15 tomcata koji su za to vrijeme bili top of the line.. nisam siguran ni da je Izrael ih dobio prije Irana.
Sreca pa ne razmisljaju svi kao ti - evo mi smo se naguzili zapadu ono do bola ne moze poniznije.Sve zavisi kome se od “velikih” priklonis.Ali jedno je bar jasno da US i Evropa su mnogo mnogo ispred drugih po kvalitetu zivota “obicnog” covjeka...
Gdje su parkinzi za rakete i tvornice superaviona i techno-hub-ovi i sta ti ja znam.
- славянин
#116867 Re: Sirija vol. 2
Pa nije ih niko dirao dok nisu saha zbacili - i okrenuli se kontra zapada (Americka ambasada taoci ovo ono nije bas pomoglo)muhafuca wrote:славянин wrote:....nisu oni odlucili ukrstiti rogove sa Amerikom - tj nisu oni ni Floridu ni Washington napali, vec obratno. Oni su se odlucili braniti.Slazem se sa 90% tvog posta- zaista od zemalja u okruzenju ponasaju se kao drzava i narod mnogo pametnije.Ipak bi rekao da sankcije nisu nepravedne jer su sami odabrali da ukrste rogove sa Amerima normalno da ce ih ovi pritisnuti.
jes i ovo pre k...ca naucio kad si neku Ruskinju placao ili?Isli su protiv interesa Amerike i priklonjeni su Rusiji - sta su mogli ocekivati ?
Iran i Rusija nikad saveznici nisu bili i veliki su rivali u Centralnoj Aziji.
Iran nikad nije zelio biti komunisticki i sovjetski - samim tim nije mogao biti u saveznistvu sa Rusijom.
To sto im se ponekad poklope interesi je druga stvar - ali ako to brojis kao saveznistvo onda su Turska i Rusija veliki saveznici. Turska i Iran takodje. Turska i Irak da ne spominjemo.
Iran i Kina i Iran i Indija takodje saveznici - a u isto vrijeme Amerika i Kina i Amerika i Indija takodje saveznici
mosh mislittako kad se uci preko k...a
Dok je sah vladao zivjelo se u Teheranu i zivjeo je sah i elita - slikali se i to slali u stampu.Dok je shah vladao Iranom i bio pro zapadno orijentisan Iran je dobivao svu mogucu tehnologiju i opremu (cak vecina civilnih aviona koje i danas koriste su iz tog vremena)
Ostatak zemlje je bio prepustem Britaniji i Francuzima na exploatisanje i njihovim firmama, kao sahova prcija.
nisu ga djaba zbacili - mislis da bi revolucija imla podrsku naroda da im je bilo dobro (?)
Ako tako posmatras - mi smo zapad odavno - i kod nas politicka i rukovodstvena elita zivi na visokoj nozi.
jes neku iransku ili iracku pilotkinju mlatno za pare pa ti ona ovo objasnila?a u Iransko-irackom ratu jedan od glavnih faktora uspjeha Iranske avijacije jeste bila flota F15 tomcata koji su za to vrijeme bili top of the line.. nisam siguran ni da je Izrael ih dobio prije Irana.
Sreca pa ne razmisljaju svi kao ti - evo mi smo se naguzili zapadu ono do bola ne moze poniznije.Sve zavisi kome se od “velikih” priklonis.Ali jedno je bar jasno da US i Evropa su mnogo mnogo ispred drugih po kvalitetu zivota “obicnog” covjeka...
Gdje su parkinzi za rakete i tvornice superaviona i techno-hub-ovi i sta ti ja znam.
Danas je narodu super u Iranu a politicari tj.”elita” se ne slika nego “obicni” narod i totalno im je ekstra.
Danas revolucionalna garda totalno je kontrolise privredu i totalno narod zivi fino od te ekonomije a elite nema
Za iransko-Iracki rat imas dosta stiva pa procitaj o sukobu i upotrebi aviona - mora se dati priznanje da su Iranci odlicno koristili f15ke iako su im ameri iskljucili dalekodometne radare
Probaj da se ne “naguzis” zapadu pa da vidimo kako bi prosli, “save Bosnia” its ... nesto se ne sjecam da je Iran i Rusija poslala IFOR i SFOR da osigura stabilizaciju zemlje - a to sto narod bira sebi one sto su retardirani... to ne mozes kriviti strance - i njemacka je bila podijeljena pa su za 10 godina se iz pepela digli - dok su nase “vodje” maestralno uspjeli pokrasti milijarde medjunarodne pomoci.
pS: zivot je da se zivi
- muhafuca
#116868 Re: Sirija vol. 2
- Niko osim SAVAK-a ih nije dirao i to samo ako malo podignes glavu - nece djaba udarat.славянин wrote:
Pa nije ih niko dirao dok nisu saha zbacili - i okrenuli se kontra zapada (Americka ambasada taoci ovo ono nije bas pomoglo)
Danas je narodu super u Iranu a politicari tj.”elita” se ne slika nego “obicni” narod i totalno im je ekstra.
Danas revolucionalna garda totalno je kontrolise privredu i totalno narod zivi fino od te ekonomije a elite nema
Za iransko-Iracki rat imas dosta stiva pa procitaj o sukobu i upotrebi aviona - mora se dati priznanje da su Iranci odlicno koristili f15ke iako su im ameri iskljucili dalekodometne radare![]()
Probaj da se ne “naguzis” zapadu pa da vidimo kako bi prosli, “save Bosnia” its ... nesto se ne sjecam da je Iran i Rusija poslala IFOR i SFOR da osigura stabilizaciju zemlje - a to sto narod bira sebi one sto su retardirani... to ne mozes kriviti strance - i njemacka je bila podijeljena pa su za 10 godina se iz pepela digli - dok su nase “vodje” maestralno uspjeli pokrasti milijarde medjunarodne pomoci.
pS: zivot je da se zivi
Ako uzmes svoju ciniju rize i kazes hvala Shah hvala Zapad - slobodan si bio bas kao i Americi, skoro pa demokratija bila samo nisu htjeli k...cit.
- Danas im je kako im je tako im je - opet im je bolje nego za shaha.
A s obzirom na okolnosti odlicno im je.
- Aha sad vec f-15 nisu bile presudni faktor vec su dobro koristene s obzirom na okolnosti (ono sve je relativno jelde) - al opet trebam ja malo jos procitati, a ne ti naravno.
- Sjecas li se da su na Zapadnjaci dosli "spasiti" kad je rat vec presao u nasu korist uz pomoc iranskog oruzja koje su doturali kroz sankcije?
Mozes za ovu domacu politiku neku nasu domacu bubnut za pare pa da te prosvjetli - ne trebas daleko putovati.
- Da se Zapada pitalo, ne bi nas bilo ni na mapi danas. Nego brze bolje zaustavi rat ovi ce cjelu Bosnu oslobodit pa ces imat vecinsku muslimansku zemlju u Evropi.
- pa narod sebi bira i u Iranu - i kod njih je vecina konzervativna i zeli ono sto imaju - onda mani pusti Teheranske mladezi sto po FB place - ovo ono idi ubjedi narod nek glasa i imaces. Kao i u Egiptu "uuuuu demokratija ovo ono...." prvi izbori narod izglasa Muslimasku bracu da vodi drzavu a druga stranka Selefije. Pa kad je Sisi puc izvrsio - nigdje demokrata da protestvuju protiv puca, vele bolje i vojna hunta nego ono za sta je vecina glasala.
- joj kad se izvadi Njemacka ili Koreja kao primjer za bilo sta - znam da sa vrlim znalcem i geopoliticarem pricam
- insomnia78
#116869 Re: Sirija vol. 2
Prica o strahu od vecinske muslimanske zmlje u Evropi je utemeljena taman ko i strah EU od Juge
Sama Francuska ima jedno tri puta vise muslimana nego BiH
-
The 51st State
#116870 Re: Sirija vol. 2
Eksperti sa dna kace.
P.s.
F14
P.s.
F14
-
dječak sa šibicama
#116871 Re: Sirija vol. 2
Bobi wrote:Mama miasarajevoxxxx wrote:Talijanski vojnici stigli u Deir EZ-Zour kao pomoć borcima SDF-a:

drhtite siitski zlotvori
- insomnia78
#116872 Re: Sirija vol. 2
Kazu u pet deka sa ‘aveoom. Doduse manje civila na dusi
- славянин
#116873 Re: Sirija vol. 2
Upravu si moja greskaThe 51st State wrote:Eksperti sa dna kace.
P.s.
F14
- muhafuca
#116874 Re: Sirija vol. 2
nema tu straha od muslimanske zemlje u evropi - nego je jednostavno ne zele imati u evropi - niko strah nije spominjao.insomnia78 wrote:Prica o strahu od vecinske muslimanske zmlje u Evropi je utemeljena taman ko i strah EU od Juge
- muhafuca
#116875 Re: Sirija vol. 2
ma ja ba.славянин wrote:Upravu si moja greskaThe 51st State wrote:Eksperti sa dna kace.
P.s.
F14
idi ti bubni kakvu korejku pa nek ti se prosvjetli malo stanje ovo na Korejskom poluostrvu.